Yeni doğan bebeğinizi büyütürken aklınıza takılan bir takım sorular elbette olacaktır. Ne yapılacağıyla ilgili olarak sizlere de birçok önerilerde bulunmak istiyoruz. Bu sayede işinizi kolaylaştıracağı gibi sizlere de bir takım faydalar sağlayacaktır. Yenidoğan Bebeğin Emzirme Düzeni Hakkında 24 saat, 1 gün boyunca ortalama 8 – 10 defa iki memenizi de …
Devamını oku »Yenidoğan Bebek Sağlığı Hakkında Her Şey
Yenidoğan bebeğiniz hakkında bilmek isteyeceğiniz birçok değerde ipuçları vardır. Bunlardan bazılarını sizlere sunmak istiyoruz. Bir takım öneriler dahilinde bebek sağlığınızı önemseyerek, bebeğinize nasıl davranmanız gerektiğini de öğrenmiş oluyorsunuz… Yenidoğan bebeğinizin kabızlığını sıkça görmek normal midir? Yenidoğan bebeklerde kabızlık sorunu genel olarak rastlanmaz ya da pek görülmez. Bebek kakasını yapmaya çalıştığında, …
Devamını oku »Çocuğunuza Tuvalet Eğitimi Hangi Aylarda Verilmeli?
Çocuğunuzun bezi günde 1-2 saat boyunca kuru kalıyor, sabahları kuru uyanıyorsa, dışkı zamanı kestirebiliyorsanız, dışkı ve idrar durumlarına karşı dikkati varsa, bir köşeye gidip çömeliyor ise, bsait yönergeleri anlıyorsa, kuru ve ıslak, aşağı ve yukarı anlamlarını fark ediyorsa, kaka yapmanın çiş yapmanın terimlerini biliyorsa, bebek bezinden rahatsızsa, pantolon ve iç …
Devamını oku »Yenidoğan Bebek Banyo Rehberi: Banyo Nasıl Yaptırılır, İhtiyaçlar
Bebek banyosu için her anne, en başta endişelenir. Ancak hiç endişelenecek bir durum olmadığını birkaç banyodan sonra siz de fark edebileceksiniz. Bebeğinizi sakinleştirmek ve rahatlatmak adına banyonun önemi de bebekler için oldukça yüksektir. Bebeğiniz tamamen kirlenmediği sürece yıkalamanız hiçbir şekilde şart değildir. Bez değişim ve beslenme sonrasında ki yerel temizlik, …
Devamını oku »Bebeği Nasıl Uyutmalıyız? Bebeğinizi Uyutma Yöntemleri
Bebeğiyle ilgili uyku problemi yaşayan anne babalar, siz de bir ebeveyn olarak bebeğinizi ne kadar rahat hissettirir ve uyutabilirseniz, onun kadar uykuya gözlerinizi siz de yumabilirsiniz. Siz de birkaç ipucu ile beraber bebeğinizi derin uykulara kolaylıkla itebileceksiniz. Bebeğinizin Düzeni Olsun Bebeğiniz yeni doğduysa eğer, günlük 16 saatten fazla uyuması gerektiğini …
Devamını oku »Yeni doğan bebeğin tırnak kesimi nasıl yapılır?
Yeni doğmuş bir bebeğin tırnak kesimi pek çok annenin korkusudur. Bu yüzden yeni anneler tırnak kesimini hep ileriki haftalara ertelerler. Tırnak kesiminden korkan anne ve babaların kurtarıcısı bebeğin minik ellerine taktıkları eldivenlerdir. Hem yüzünü çizmemesi hem de kendine bilinçsiz bir şekilde zarar vermemesi adına eldivenler oldukça faydalıdır. Yeni doğan bebeğin …
Devamını oku »Bebekler ne zaman konuşmaya başlar?
Sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alan her anne ve babanın isteği, bebeğin gelişimini tamamlamaya çalıştığı süreç içinde hiçbir sağlık problemi ile karşılaşmamak. Normal olarak bu süreç için her gelişen olay karşısında endişe duyun aileler özellikle bebeğim ne zaman konuşacak? Gibi soruları kendi kendilerine sorup endişeli bir bekleyiş içine girerler. Peki, …
Devamını oku »Çocuklarda tuvalet eğitimi
Çocuklarda tuvalet eğitimi için en uygun dönem 18.ay ile 3 yaş aralığındaki dönemdir. Bebeklerin 18. Ayından sonra mesane ve bağırsak sistemini çalıştıran kas kontrolü geliştiğinden bu süreçten sonra Çocuklarda tuvalet eğitimi uygulanmasına başlanabilir. Ortalama olarak 1,5 yaşından sonra başlanılan çocuklarda tuvalet eğitimi için önemli olan, çocuğun bu eğitime hazır olmasıdır. …
Devamını oku »Bebekler için egzersiz hareketleri
Bebeğin ruhsal ve fizik açısından gelişmesinde, uygulanan bebek için egzersiz hareketleri son derece önemlidir. Bebeğin özellikle kas gelişimini desteklediği gibi çeşitli faydalar sağladığı da görülür. Peki, egzersiz yaptırmanın bebekler için faydaları nedir? Bebek egzersizi anne ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. Beden ve zihin gelişimini olumlu yönde etkiler. Bebeğin özgüvenini geliştirip, …
Devamını oku »Bebeklerin kilo alma takvimi
Hamilelik sürecinde herhangi bir sorun yaşanmadan gününde doğmuş olan bir bebeğin kilosu 2800kg ile 4800kg arasında değişiklik gösterebilir. Bu kilo orantısı bazen artış gösterebildiği gibi bazı durumlarda da 2700kg altına düşebilir. Bu durumda bebek gelişimini tamamlayamadığı için kuvöze alınarak bebeğin gelişimini tamamlaması ve sağlığına kavuşması için destekte bulunulur. Yeni doğan …
Devamını oku »