Hanımlara haberler

Siğiller hakkında bilgiler

SİĞİLLER

Kabartı şeklinde kendini gösteren siğiller, bulaşıcı bazen de deri kanserine neden olabilir. Siğiller, bazen cinsel organlarda görülür. Cinsel organlarda görülen siğiller bulaşıcı olur. Kişisel malzemelerin ortak halde kullanılması, siğillerin oluşmasında etkilidir.

Siğiller, (HPV) adında mikroorganizmanın kişiden kişiye bulaşması sonucunda ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Bulaşma, eşyaların ortak kullanılması, tokalaşma, öpüşme ve temasla HPV karşı tarafa verilir.

Kadınlarda erkeklerde dikkat etmeli

(HPV) virüsü deri altında çoğalarak bağışıklık sistemi engelini aşar. Ve deri olan her yerde çıkma ihtimali vardır. Kabartılar halinde kendini gösterir. Siğiller, başta çocukluk olmak üzere her yaşta çıkabilir. Yüzde, yanaklarda, erkeklerde sakal diplerinde, susam tanesi gibi görüntüsü olur. Ağrı ve kaşıntı olmadığından fark edilemez. Tıraş olurken kesildiğinde diğer bölgelere sıçraması kolay olur.

Başkasına ait kişisel eşyaları kullanmayın.

Yüzdeki Siğiller kahverengi lekeler halinde de belirebilir. Bunlar bulaşıcı olmakla birlikte çoğunlukla makyaj malzemelerinden bulaşır. Yüze uygulanan sır ağda, manikür pedikür kişiye özel aletler olmalı. Bu işleri yapanlarında elleri kontrol edilmeli.

Okuldaki çocuklar risk altında

Okuldaki çocuklar yani ortak eşya kullananlar, birlikte oynayarak çok kolay bir şekilde bir birine bulaştırabiliyor. Siğil çocukların ellerinde olduğu gibi dudaklarında, ağız içinde dahi görülebilir. Tırnakta çıkan siğilin tersten büyümesi, tırnağın çıkmasına neden olabilir.

Ayak tabanındaki siğiller için vakit kaybetmeyin

Nasıra benzeyen bu siğiller, kesilmemeli ve törpülenmemeli. Bu siğiller, nasır ilaçlarıyla, tedavi edilmeye çalışıldığında, siğilin çoğalmasını kolaylaştıracaktır. Ayak tabanındaki siğillerin diğerlerine nazaran derinleşip birleşmeleri daha kolaydır. Buradaki nasırların tedavi edilmeleri daha uzun sürer. Siğil tedavisi oldukça önemli bir konudur.

Siğiller genital bölgede ise hemen dermatoloğa gidin

Genital organlarda bulunan (HPV) virüsü yaygınlaşmaya çok müsaittir. Genital organda görülen siğilleri hiç vakit kaybetmeden, uzman bir cilt doktoruna giderek tedavi edilmeli.

Siğilleri kanatmak, koparmak doğru değil

Siğillerin sayısı, yayıldığı alan, derinliği ve büyüklüğü dikkate alınarak, ilaçlarla tedavi edilir. Dondurarak (kriyoterapi) yada elektrikle yakma yöntemiyle çok kısa bir sürede tedavi edilir. Siğiller viral kökenli olduğu için tekrar çıkma olasılığı vardır. Bu yüzden doktorun verdiği kontrol takvimine uyulmalıdır ve hiç kalmayacak şekilde tedavi ettirilmelidir. Aile bireylerinden başkasında olmaması da tekrar siğil çıkmaması yönünden önemlidir. Siğillerin kanatılıp veya oynanması dağılmasına yol açar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

detoks nasil yapilir

Detoks Yapma Yolları Nelerdir? Kimler Detoks Yapabilir?

Birçok insanın merak ettiği detoks ile ilgili olarak vücutta sağlıklı şekilde toksinlerden kurtulmak istediğinizde detoks …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir