Hanımlara haberler
ANASAYFA / Güzellik / Cilt Bakımı / Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakaoyu birçoğumuz mutfak sanatlarında biliyoruz, mutfaklarda kullanıyoruz. Tatlılarda ya da benzer şekilde, şekerin de dahil olacağı şekide kullanılan ve birçok tatlı çeşitlerinde kullanım gösterilen kakaolu pastalar, tatlılar dışında da kakao yağının da cilde faydalı olması sebebiyle, kozmetik dünyasının da önemle ilgisi bulunmaktadır. 

Kakao yağının kozmetik alanında çoğu şekilde kullanıma açık olmasıyla beraber, kakao yağı cilde faydaları bilinir ve yaygın şekilde kullanıma açık olarak bilinir. Peki tam olarak kakao yağı nedir, ne için kullanılır buyrun birlikte öğrenmeye çalışalım.

Batı Afrika, Güney Amerika gibi yerler öz vatanı olarak bilinen kakaonun ağacı, ortaya çıkardığı meyvelerinden elde edilen kakao yağı sıkılarak elde ediliyor. Bununla beraber bu yağın kokusu da aromatik kokulu olup hoş bir koku tadına sahiptir. Günümüzde kakao yağının cilde de birçok faydası olduğu bilinmekte olup şeker vb. dahil olarak çikolata alanında da kullanılmaktadır.

kakao yagi cilde faydalari
kakao yagi cilde faydalari

Kakao Yağının Yararları

  • Antioksidan özelliği vardır. Cilt hücrelerinde yaşlılık azaltıcı etkeni olduğu gibi kakao yağının ciltte ki bakteri ya da mikroplara karşı savaş açarak öldürdüğü de bilinir.
  • Kakao yağı ayrıca ciltte oluşan çatlaklıklara da iyi geldiği bilinir. Bir diğer yandan mineral ve B2, A vitaminleri içeren kakao yağıyla beraber çatlaklıkların giderilmesi kadar engellenerek oluşmasını da bitirmiş olabilirsiniz. Görüntüsünün yok olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bronzlaştırıcı bir etkisi olan kakao yağı, güneşlenirken de kullanılan bir kozmetik ürünü olarak karşımıza çıkar. 
  • Cildinizde ki nemi kaybetmemeniz adına da büyük yaptırımı olan kakao yağı, bu nemi kaybetmeyerek yumuşak cilde sahip olmanız konusunda da yardımcıdır.
  • E vitamini içeren kakao yağı, cildinizde besleyici etkisi olarak bilinir ve güneş yağını ya da benzer sorunlarınızda da tedavi olarak kullanılmaktadır. Kakao yağının ayrıca yazımızın başlarında da bahsettiğimiz gibi hoş bir kokusu vardır. Bu kokusu sayesinde de dinlendirici etki ve özelliği ile masaj alanlarında da kullanımı sıkça görülmektedir. Stres azaltıcı etkisi kadar, cildinizi parlatıcı etkisiyle de bilinir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

detoks nasil yapilir

Detoks Yapma Yolları Nelerdir? Kimler Detoks Yapabilir?

Birçok insanın merak ettiği detoks ile ilgili olarak vücutta sağlıklı şekilde toksinlerden kurtulmak istediğinizde detoks …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir