Hanımlara haberler

Kilo Vermenin 10 Farklı Yolu

Kilo vermek adına bir şeyler yapmak istiyorsunuz fakat nereden tam olarak nasıl başlanacağı hakkında yeterli bilginiz yok mu? Dert etmeyin. Çünkü en iyi şekilde kilo verme adına faydalanabileceğiniz birbirinden farklı konular hakkında sizlere bir takım genel bilgiler paylaşmak istiyoruz. Bu bilgiler aşağıda maddeler, özel başlıklar halinde olup her bir bilgi değerini hayatınıza endeksleyerek güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

kilo vermenin pratik yollari
kilo vermenin pratik yollari

Akşam 8’den Sonra Yemek

Yemeyin! Akşam 8’de sonra yemek yememeye özen gösterin. Bu sayede dondurma, tatlı ve benzeri kalori değeri yüksek besinlerden uzak durarak da kaliteli bir beslenmeyi hayatınıza sokmuş olabilirsiniz.

Mutfakta Neler Tercih Edilmeli

Yemek yiyeceğiniz zaman yemek mutfağı da önemlidir. Yağlı mutfaklar olan; Tayland, Hint ve Çin gibi mutfakları seçmek yerine daha çok Japon ve Yunan lokantalarında sağlıklı beslenmeler gerçekleştirebilirsiniz. Çiğ balık, deniz mahsulü veya ızgara etlerle beraber harika bir tercihi siz de mutfak seçimi olarak başarabilirsiniz. 

Yavaş Yemeyi Öğrenin

Bir lokmayı en az 20 kez çiğnerseniz, ortalama 20 kaloriyi daha az tüketmiş olacağınızı biliyor muydunuz?

Çevrenin Desteğini Esirgemeyin

Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ve kilo sorunlarınızdan bir şekilde kurtulmak amaç ise, bu konuda arkadaşlarınızdan da destek alabilirsiniz. Kilo problemi olmayan insanlardan destek alarak sağlıklı kilo verme yolunu da bulmuş olacaksınız.

Arada Bir Kaçamak Hakkınız

Rejime ara verebilirsiniz, ara ara… Vücudunuzun sürekli az değerde kalori tüketmesi, sizlere faydalı olmayabilir. Haftada bir ya da 2 haftada bir öğünlerinizde yüksek kalorili gıdalar tüketmek, sizlerin diyet programına olumlu katkılar sağlar.

Menülerde Kontrol Önemli

Yıllar yılı geçmesine rağmen, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar yediğiniz içtiğiniz şeylerde eğer ki yeterli seviyede kilolarınızı veremiyorsanız o zaman ortada bir sorun var demektir. Artık bir değişim vakti gelmiştir.

Tatlı Krizi Sahteciliği

Bu sahtecilikten kurtarın kendinizi. Daha çok limon sıkılmış buzlu su, yeşil çay ya da sakız gibi tüketimlerle kendinizi idare etmeyi öğrenin.

Hareket Yapın, Hareketsiz Kalmayın

Her gün yaklaşık 1 saatiniz hareketli olmaya gitsin. Ne kadar hareketli olursanız, o kadar başarılı olur; sağlıklı bir düzene girersiniz. Öğrendiğiniz egzersizler, yürüyüşleriniz eksilmesin.

Tartıları Yok Edin

Her gün tartılmak sizlere bir şey kazandırmak. Bu sebeple haftada 1 gün tartılmak daha uygun olacaktır.

Günde 10 Bin Adım Hedefi

Her gün 10 bin adım atmaya çalışın. Kilolarınızdan kurtulmak adına 10 bin adım atmak, sizlere fayda sağlayacağı kadar kilo vermek istiyorsanız da 12-20 bin adım atmaya özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

detoks nasil yapilir

Detoks Yapma Yolları Nelerdir? Kimler Detoks Yapabilir?

Birçok insanın merak ettiği detoks ile ilgili olarak vücutta sağlıklı şekilde toksinlerden kurtulmak istediğinizde detoks …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir