Bu hafta vizyona giren filmler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
447773575992.jpg


Vizyonda 3 iddialı film!

Türk sinemaseverler, bu hafta tarih, aksiyon ve animasyon sahnelerinin yer aldığı 3 yeni filmle buluşacak.

Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı ''Fetih 1453'' filminde, Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Erden Alkan'ın yanı sıra geniş bir oyuncu kadrosu bulunuyor.


Türkiye genelinde 850 salonda bugün saat 14.53'te vizyona girecek filmde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi konu alıyor.

Mark Neveldine ile Brian Taylor'ın yönettiği ve Nicolas Cage, Christopher Lambert, Idris Elba ile Ciaran Hinds'in rol aldığı ''Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (Ghost Rider: Spirit Of Vengeance)'' filmi, 3 boyutlu aksiyon sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.


Filmin konusu şöyle:

''Şeytanın ödül avcısı Johnny Blaze inzivaya çekilmiştir, ta ki gizli bir mezhebe bağlı olan bir kilise, ondan genç bir çocuğu şeytanın elinden kurtarmasını isteyene dek. Blaze, başlarda tekrar Hayalet Sürücü'nün güçlerine sahiplenme fikrine sıcak bakmaz, ancak çocuğu kurtarmanın ve üzerindeki lanetten kurtulmanın tek yolu budur.''

Yönetmenliğini James Bobin'in yaptığı ve başrollerini Jason Segel, Amy Adams ve Chris Cooper'ın paylaştığı ''Muppets'' filmi, animasyon sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.


Filmde, ''Kermit''i Erkan Taşdöğen, ''Walter''i Arda Aydın, ''Gary''i Ömer Vatanartıran, ''Mary''i Aysun Topar, ''Bayan Piggy''i Bora Severcan, ''Fozzie Bear''i Tuna Öztunç ve ''Tex Richman''i Ercan Demirel seslendirdi. Filmde, dünyanın en büyük kukla hayranı Walter ve arkadaşları Los Angeles'da tatil yaparken, petrolcü Tex Richman'ın kukla tiyatrosunu yıkarak mekanın altında petrol araması yapacağını ortaya çıkarır. Walter, Mary ve Gary tiyatroyu kurtarmak için gereken 10 milyon doları toplamak amacıyla farklı yönlere dağılmış olan kuklaları yeniden bir araya getirmesi için Kermit'e yardım eder.
Sabah
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
bende fetih e cok gitmek istiyorum bakalım pazar vakit bulursak giderik kocacımla
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01gizemli_adaya_yolculuk_d.jpg


Bu hafta vizyona giren filmler

GİZEMLİ ADAYA YOLCULUK

Journey 2: The Mysterious Island

Yönetmen: Brad Peyton
Oyuncular: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine

17 yaşındaki Sean Anderson (Josh Hutcherson) var olmayan bir adadan şifreli yardım sinyali alır. Sinyali gönderen, Sean’ın kayıp büyükbabası Alexander’dan (Michael Caine) başkası değildir. Üveybabası Hank (Dwayne Johnson) ile birlikte sinyalin peşine düşen Sean, gizemli adaya doğru yola çıkar.

01john_carter_d.jpg


JOHN CARTER
Yönetmen: Andrew Stanton
Oyuncular: Taylor Kitsch, Lynn Collins,Willem Dafoe

Akademi Ödüllü yönetmen Andrew Stanton’ın “John Carter” filmi, gizemli ve egzotik Barsoom (Mars) gezegeninde geçen sürükleyici bir aksiyon macera filmi... Edgar Rice Burroughs’ın bilim kurgu romanından uyarlanan film, John Carter’ın (Taylor Kitsch) öyküsünü anlatıyor. Açıklanamayan biçimde Mars’a yollanan Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasındaki dev bir ihtilafın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas (Willem Dafoe) ve çekici prenses Dejah Thoris (Lynn Collins) de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom’ın (Mars) ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır.

01max_maceralari_d.jpg


MAX MACERALARI: KRALIN DOĞUŞU
Yönetmen: Salvador Simo
Seslendirenler: Engin Altan Düzyatan, Yekta Kopan, Sezen Aksu

Kral ve Kraliçe, efsanevi güç kristallerinin yerini gösteren aslan tılsımını yeni doğan oğulları Max ile birlikte uzaklara gönderir. 16 sene sonra Gölgelerin Efendisi, Max’ı saklandığı ormandaki evinde bulur. Max ve arkadaşları, Gölgelerin Efendisi’nin kristalleri ele geçirip, durdurulamaz bir güce sahip olmasını engellemek zorundadır.

01siyahli_kadin_d.jpg


SİYAHLI KADIN

Orijinal Adı: The Woman In Black
Yönetmen: James Watkins
Oyuncular: Daniel Radcliffe, Janet McTeer, Ciarán Hinds

Genç avukat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) 3 yaşındaki oğlunu bırakıp, uzak bir mesafedeki Crythin Gifford kasabasına gider. Orada Eel Malikanesi’nin merhum sahibinin hukuki işlemlerini yürütecektir. Bu ürpertici ve garip malikaneye varmasıyla, kasabanın geçmişindeki karanlık sırları keşfetmeye başlar.
Siyahlı Kadın (9 Mart 2012 )

01teksas_olum_tarlasi_d.jpg


TEKSAS ÖLÜM TARLASI

Orijinal Adı: Texas Killing Fields

Yönetmen: Ami Canaan Mann
Oyuncular: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Jessica Chastain, Chloë Moretz ve Stephen Graham

Gerçek olaylardan uyarlanan film Teksas’taki küçük bir kasabada cinayet masası dedektifi olan Jake Souder (Sam Worthington) ile Pam Stall (Jessica Chastain) ve bölgeye New York’dan nakledilen bir polisin (Jeffrey Dean Morgan); kurbanlarını öldürdükten sonra parçalara ayırıp Ölüm Tarlası olarak bilinen bir bataklığa atan sadist bir katilin peşine düşmelerini konu alıyor. Ölüm Tarlası’nda o güne kadar 60 ceset bulunmuştur. Dedektiflerin tanıdıkları genç bir kız (Chloë Moretz) kaybolunca, katili yakalamak için zamanla yarış başlar. Ancak çok sayıda şüpheli vardır.


01elveda_ilk_ask_d.jpg


ELVEDA İLK AŞK
Yönetmen: Mia Hansen-Løve
Oyuncular: Lola Creton, Sebastian Urzendowsky, Magne Brekke

15 yaşındaki Camille Sullivan'ı tüm kalbiyle, ruhuyla, varlığıyla sever. Sullivan Camille'i daha mantıklı sever. Sullivan'ın kendi rüyaları vardır. Camille'in rüyalarını Sullivan süsler. Sullivan okulu terk eder, büyükbabasından kalan tek mirası satar ve dünyayı keşfe çıkar. Camille perişan olur ve yıllarca toparlanamaz. Zamanla büyüyecekler, kendi yollarını çizecekler, sonra tekrar karşılaşacaklar ve hayat devam edecek belki ama o ilk aşkın etkisi çoktan her ikisinin de hem kişiliğini hem geleceğini belirlemiştir bile.


Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Benimde şuan ilgimi o çekti ama izlermiyim bilmem :foto:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01askm_benim_d.jpg


Bu hafta vizyona giren filmler


AŞKIM BENİM
Orijinal Adı: Bel Ami
Yönetmen: Declan Donnellan, Nick Ormerod
Oyuncular: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman

Kuzey Afrika’daki iki yıllık askeri görevden dönen Georges Duroy (Robert Pattinson) 19. yüzyıl Paris’inde sefalet içinde yaşamaktadır. Bu hayattan kurtulmanın çaresini, çekiciliğini kullanarak sosyetedeki zengin kadınları baştan çıkarmakta bulur. Ahlaki çöküş, Duroy’a özlemini duyduğu gücü ve lüks yaşamı beraberinde getirir.

01patlak_sokaklar_d.jpg


PATLAK SOKAKLAR
Yönetmen: Kerim Barutçu
Oyuncular: Volkan Öge, Tansu Tunçel, Doğa Rutkay

İntikam yemini etmiş hapishane kaçkını Black Jack (Volkan Öge), sinyalleri TV programlarına karışınca insanları aptala çeviren Gerzomat adlı makineyi ele geçirir. Ancak Gerzomat’ı kullanması için kaçık profesör Mary Jane’e (Doğa Rutkay) ihtiyacı vardır. John Lemmon (Tansu Tunçel) , Billy Billy (Ömür Cedimağar) ve Jennifer (Selin Demiratar) adlı cengaver polisler, Mary Jane’i korumakla görevlendirilir.

01siginak_d.jpg


Sığınak
Orijinal Adı: Take Shelter
Yönetmen: Jeff Nichols
Oyuncular: Jessica Chastain, Michael Shannon, Shea Whigham, Katy Mixon, Sheila Hullihen, Tova Stewart, Marianna Alacchi, Robert Longstreet, Scott Knisley, Jessica Chastain

Curtis LaForche, karısı Samantha ve altı yaşındaki duyma engelli kızı Hannah’yla birlikte Ohio’nun küçük bir kasabasında yaşamaktadır. Curtis, kum ocağı firmasında ekip şefi olarak çalışmakta ve mütevazı bir hayat sürmektedir. Karısı Samantha ise ev hanımıdır ama boş zamanlarında terzilik yaparak her hafta sonu bitpazarında el yapımı kıyafetler ve tekstil ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmaktadır. Aile para sıkıntısı çekmekte, Hannah’nın sağlık ve özel eğitim harcamalarını karşılamak bitmek bilmeyen bir mücadele gerektirmektedir. Bütün bunlara rağmen, Curtis ve Samantha birbirlerine çok aşıktır ve mutlu bir yuvaları vardır.
Neden sonra, Curtis olağandışı, kıyameti andıran bir fırtına veya kasırga hakkında, ürkütücü rüyalar görmeye başlar. Duyduğu rahatsızlığı kendine saklamayı tercik eder ve bu endişesini arka bahçelerinde bir sığınak etme saplantısıyla dışa vurur. Makul görünmeyen davranışları Samantha’yı endişelendirir ve şaşırtır, iş arkadaşları, dostları ve komşuları arasında hoşgörüsüzlüğe yol açar. Ama bütün bunların Curtis’in evliliği üzerinde oluşturduğu baskı ve insanlarla arasındaki gerilim, Curtis’in gördüğü rüyaların gerçekten ne anlama gelebileceğine dair duyduğu korkuyla kıyaslanabilecek gibi değildir.
Rahatsız edici rüyalarının bir tür felakete işaret ettiği önerisiyle yüzleşen Curtis, Samantha’ya içini döker; böylece ikilinin arasındaki bağın gücü en güç koşullar altında sınanır.

01son_vurgun_d.jpg


SON VURGUN
Orijinal Adı: Contraband
Yönetmen: Baltasar Kormákur
Oyuncular: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale

Suç dünyasını terk eden Chris Farraday (Mark Wahlberg) kayınbiraderi Andy’nin (Caleb Landry Jones), patronu Tim Briggs’in (Giovanni Ribisi) uyuşturucu anlaşmasını berbat etmesi üzerine onun borcunu ödemek için kaçakçılığa geri dönmek zorunda kalır. Panama’da büyük bir iş için en yakın arkadaşı Sebastian’ın (Ben Foster) yardımıyla bir ekip toplar. Bu arada karısı Kate’in (Kate Beckinsale) hayatının tehlikeye girdiğinden henüz haberi yoktur.

01superturk_d.jpg


SÜPERTÜRK
Yönetmen: Tamer Karadağlı
Oyuncular: Tamer Karadağlı, Arzu Balkan, Buket Dereoğlu

Ekber (Tamer Karadağlı), 1960’ların sonlarında, yok olmak üzere olan bir gezegenden dünyaya gönderilir. Türkiye’deki Küçükköy adlı kasabaya düşer; çocukları olmayan bir çift tarafından büyütülür. Uçabilen, gözlerinden ışın çıkan, nefesiyle istediği şeyi dondurabilen, nesnelerin arkasını görebilen ve çok uzaktan gelen sesleri duyabilen Ekber’in hayatında, çocukluk aşkı Zeynep’in geri dönüşüyle birlikte yeni bir dönem başlar.


01gokten_uydu_dustu_d.jpg


Gökten Bir Uydu Düştü
Orijinal Adı: Le Skylab
Yönetmen: Julie Delpy
Oyuncular: Julie Delpy, Noemie Lvovsky, Bernadette Lafont, Emmanuella Riva, Denis Menochet

Julie Delpy'nin Two Days in Paris / Paris’te İki Gün ve The Countess / Kontes filmlerinin ardından çektiği film olan Gökten Bir Uydu Düştü 1979’da, babaannelerinin doğum gününü kutlamak için Fransa’nın Brittanny bölgesindeki bir evde, yaz tatili sırasında bir araya gelen geniş bir ailenin iki gününe odaklanıyor.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
file.ashx


6 yeni film vizyona girdi

"Bir Ses Böler Geceyi", "El Yazısı", "Açlık Oyunları", "Gri Kurt", "Ölüm Yolculuğu" ve "Ölüm Denizi" bu haftanın vizyona giren filmleri...

Bu hafta 2'si yerli olmak üzere 6 film vizyona girdi.

El Yazısı

Ali Vatansever'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği "El Yazısı", 45. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Senaryo Geliştirme Ödülü" kazandı.

Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Salih Kalyon, Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen ve Kenan Bal'ın rol aldığı filmde, mütevazi bir Anadolu kasabasında mutluluğun peşinden koşanların hikayelerine yer veriliyor.

Filmin konusu şöyle:
"Kasaba, okulun ilk yabancı öğretmenini karşılayacaktır. Fakat havaalanında öğretmen bulunamayınca, kasabaya şans eseri gelen turist Julia'yı herkes öğretmen sanır ve kasabadaki tüm taşlar yerinden oynar. El yazısı, işte kasabanın olaylarla dolu bu gününden 3 hikayeyi anlatır."

----------

Bir Ses Böler Geceyi
File.ashx


Bu hafta vizyona giren diğer yerli yapım "Bir Ses Böler Geceyi" de bir roman uyarlaması olarak dikkati çekecek.

"Ahmet Ümit"in aynı adlı eserinden beyaz perdeye aktarılan filmin senaryosunu, yönetmenliği de üstlenen Ersan Arsever yazdı.

Üniversitede araştırma görevlisi olan Süha'nın (Cem Davran) arabasıyla bir köy mezarlığının duvarına çarpmasıyla başlayan film, kazanın ardından kendini mezar taşlarının arasında bulan Süha'nın, boş bir mezardan geçmiş hayatına doğru çıktığı ilginç yolculuğu konu ediniyor.

Mistik, gizemli ve gerilim yüklü bu yolculukta, boş mezarın ölüsü Alevi genci İsmayil (Gün Koper), kendini arayan Süha'ya rehber olacaktır. İsmayil'in hayatı, Süha için bir aynadır. O aynada Türkiye'nin yakın tarihini, 12 Eylül darbesinin öncesini, darbe dönemini ve sonrasını görecektir.

------------

Açlık Oyunları

File.ashx



Suzanne Collins'in tüm dünyada en çok satan kitaplar listesinde ilk sıralarda yer alan serisinden uyarlanan ve merakla beklenen "Açlık Oyunları (Hunger Games)", dünya ile aynı anda Türkiye'de de gösterime girdi.

Yönetmenliğini Gary Ross'un üstlendiği film, 150'nin üzerinde kopya ile sinemalarda yer buluyor.

Filmin başrollerinde "Gerçeğin Parçaları (Winter's Bone)" filmindeki rolüyle parlayan ve Oscar ile Altın Küre adayı olan genç aktris Jennifer Lawrence ve yakın zamanda "Kid's Are Allright"ta rol alan Josh Hutcherson yer alıyor.

Filmin konusu şöyle:
"Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Bölgelerin her biri her yıl yapılan "Açlık oyunları"na yaşları 12-18 arasında değişen bir erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.

Açlık oyunları televizyondan canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. 16 yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kız kardeşi ile yaşamaktadır. Katniss Everdeen oyunlarda kız kardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss, daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir."

--------------

Ölüm Yolculuğu

File.ashx



Yönetmenliğini İspanyol sinemacı Gonzalo Lopez-Gallego'nun üstlendiği "Ölüm Yolculuğu (Apollo 18)", bilim-kurgu sevenleri sinemalara çekmeyi hedefliyor.

Senaryosunu sinemadaki ilk işine imza atan Brian Miller'in yazdığı filmde, Warren Christie, Lloyd Owen ve Ryan Robbins'in rol alıyor.

Filmde, 17 Aralık 1972'de "Apollo 17" adlı uzay aracının aya insanlı son seyahatini gerçekleştirmesinin bir yıl ardından Amerika Savunma Bakanlığının görevlendirdiği 2 astronotun "Apollo 18" ile gizli olarak yeniden aya gönderilmesi konu ediliyor. Herkesten gizlenen bu bilgi, NASA'ya ait neredeyse 40 yıllık bir video kaydının ortaya çıkmasıyla gün yüzüne çıkıyor.

-----------

Gri Kurt

File.ashx


Joe Carnahan'ın yönetmenliğini yaptığı "Gri Kurt" (The Grey), insanın doğaya karşı verdiği hayat mücadelesini, korku, gerilim ve dram çerçevesinde anlatıyor.

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen, ancak uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalan bir ekibin hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Gri Kurt"ta grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır.

-------------


Ölüm Denizi

File.ashx


Bu haftanın son filmi, az sayıda sinemada gösterime giren "Ölüm Denizi (Hwanghae - The Yellow Sea)" oldu. Hong Jin Na'nın yönettiği filmde Jung Woo Ha, Yun Seok Kim, Seong Ha Cho ile Chul Min Lee rol alıyor.

Filmin konusu şöyle:
"Gu-nam Kuzey Kore, Çin ve Rusya arasında kalan Yanji kentinde taksicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan fakir bir şofördür. İş bulmak için Kore'ye giden karısından 6 aydır haber alamaz.

Bu arada Gu-nam'ın borçları da katlanarak artmıştır, artık yolun sonuna doğru geldiğini hisseder. Tam da bu sırada borçlarının silinmesi, hayatının düzene kavuşması hatta karısıyla yeniden biraraya gelmesi için kendisine son bir şans verilir.

Güney Kore'ye geçip bir cinayet işleyecek, tetikçi olacaktır. Çaresiz Gu-nam teklifi kabul eder fakat işler planlandığı gibi gitmeyince Kuzey ve Güney Kore çetelerinin arasında kalır."


CNNTÜRK
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
The Greyi geçen hafta izledik eşimle evde.Güzel filmdi sanırım :hihi: Sanırım diyorum çünkü film çok yavaş ilerliyordu sonuda enterasan bitti :hihi:

Ölüm yolculuğu dikkatimi çekti izlemeliyim -gozluk
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01buyuk_mucize_d.jpg


Bu hafta vizyona giren filmler


BÜYÜK MUCİZE (Big Miracle)
Yönetmen: Ken Kwapis
Oyuncular: Drew Barrymore, John Krasinski, Kristen Bell
Yerel bir kanalın televizyon muhabiri olan Adam Carlson (Krasinski) Alaska’dan kurtulmaya can atmaktadır. Bir gün tesadüfen kariyerinin en büyük haberini bulur: Buzulların altında sıkışıp kalmış bir gri balina ailesi… Bu haber en çok Adam’ın eski sevgilisi Rachel Kramer’ın (Drew Barrymore) dikkatini çeker. Çevreci Rachel, balinaları kurtarmak için büyük bir mücadele başlatır.


01kaos_d.jpg



KAOS: ÖRÜMCEK AĞI
Yönetmen: Cem Gül
Oyuncular: Gökhan Mumcu, Rojda Demirer, Cemal Hünal
Ulusal Güvenlik Teşkilatı (UGT) Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış tehditlerden korunması için kurulmuş gizli bir teşkilattır. Ülkeyi 48 saat içinde büyük bir tehlike beklemektedir. Karşı taraf çok güçlü ve her kademeye sızmış durumdadır. UGT ajanları ve SAT Komandosu Yüzbaşı Mete Öztürk (Gökhan Mumcu) ülkeyi kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

01pamuk_prenses_d.jpg


PAMUK PRENSES’İN MACERALARI: AYNA AYNA SÖYLE BANA (Mirror Mirror)
Yönetmen: Tarsem Singh
Oyuncular: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer
Kötü kalpli Kraliçe (Julia Roberts) Krallık’ın kontrolünü eline geçirmiştir geçirmesine ama önünde bir engel daha vardır: Gençliğini ve güzelliğini ölesiye kıskandığı Pamuk Prenses (Lily Collins)… Yakışıklı Prens Andrew’a (Armie Hammer) göz koyan Kraliçe, ne yapıp edip Pamuk Prenses’ten kurtulmanın bir yolunu bulur. Pamuk Prenses’e bu zor günlerinde 7 Cüceler destek olacaktır.

01sansa_bak_d.jpg



ŞANSA BAK (50/50)
Yönetmen: Jonathan Levine
Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick
Radyo programı yazarı olan 27 yaşındaki Adam (Joseph Gordon-Levitt) kansere yakalandığını öğrenir. Yaşama şansı yüzde 50’dir. En yakın arkadaşı Kyle (Seth Rogen) hastalıkla mücadelesinde ona destek olurken bir yandan da bu durumu kızları tavlamak için kullanır. Adam hem yakın çevresinin verdiği tepkilere hem de hastalığına ve tedavisine uyum sağlamaya çalışır.


01titanlarin_ofkesi_d.jpg


TİTANLARIN ÖFKESİ (Wrath Of The Titans)

Yönetmen: Jonathan Liebesman
Oyuncular: Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike
Titanlar’ın vahşi lideri Kronos aslında Zeus (Liam Neeson), Hades (Ralph Fiennes) ve Poseidon (Danny Huston) kardeşlerin babasıdır. Üçlü yönetim, Kronos’u tahttan indirmiş ve zindanda çürümeye terk etmiştir. Hades ve Zeus’un oğlu Ares (Edgar Ramirez) Zeus’u yakalamak için Kronos’la anlaşma yapar. 10 yaşındaki oğluyla birlikte sakin bir hayat yaşayan Perseus (Sam Worthington); savaşçı Kraliçe Andromeda (Rosemund Pike), Poseid

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01%20Untitled-7.jpg


5 yeni film vizyonda

Bu hafta vizyona, biri belgesel olmak üzere toplam 5 yeni film girecek. Sinemaseverler Ferzan Özpetek’in merakla beklediği yeni filmi Şahane Misafir'in yanı sıra Oscar ödülünün sahibi 1997 yapımı “Titanic” filmi, 15 yıl sonra 3D teknolojisiyle yeniden izleyiciyle buluşuyor. Amerikan Pastası: Buluşma, Mevsim Çiçek Açtı ve Ülkücüler vizyona giren diğer yeni filmler.


02%206830940830_5d664de317_c.jpg


ŞAHANE MİSAFİR

spacer.gif

Ferzan Özpetek, mizahı yüksek filmi “Şahane Misafir” (Magnificent Appearance) ile duyguların gücünün, rasyonel olan ve olmayan en derin korkuların üzerinden gelişini, aşk, arkadaşlık ve yalnızlığa dair bir cevap bulmanın hikayesini anlatıyor.


03%207046212885_8199cb356c_c.jpg

spacer.gif

Elio Germano, Marcherita Buy ve Vittoria Puccini'nin yanı sıra Cem Yılmaz'ın da rol aldığı filmin hikayesi şöyle: “28 yaşındaki Pietro, Roma'ya yeni gelmiştir ve burada aktör olmaya çalışırken geceleri de pastane şefi olarak çalışmaktadır. Kuzeni Maria'nın evinde misafir olarak kalmaktadır ve kuzeniyle birbirlerini sevdikleri kadar nefret de etmektedirler. Sonunda tek başına yaşayabileceği, kötü durumda ama antika eşyalarla döşeli bir ev bulur. Pietro bir süre sonra evdeki eşyaların hareket ettiğini, garip sesleri ve durduk yerde beliren nesneleri fark eder. Çok geçmeden bir grup hayaletle evi paylaştığını anlar. Zamanla bu zoraki birlikte yaşama hali aralarında öyle yakın bir bağa dönüşür ki, Pietro bile rahatlayıp onlarla beklenmedik bir uyum yakalar.”

spacer.gif

04%20titanic.jpg


TITANIK 3D


spacer.gif

Çok sayıda Oscar ödülünün sahibi 1997 yapımı “Titanic” filmi, 15 yıl sonra 3D teknolojisiyle yeniden izleyiciyle buluşacak.

James Cameron'ın yönettiği, Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet'ın başrollerini paylaştığı film, Titanic'in enkazında aranan “okyanusun kalbi” kolyesinin sahibi Rose Calvert'in hikayesini anlatıyor.
05%206331807935_e3ba09c4ca_z.jpg


TITANIK 3D

spacer.gif

Caledon Hockley ile evlenmek üzere Amerika'ya giden, ancak Cal'i sevmeyen Rose, parasız bir ressam olan Jack Dawson ile Titanic'te büyük bir aşk yaşar.

spacer.gif

06%206684497567_e63ce3fc00_z.jpg

AMERİKAN PASTASI: BULUŞMA

spacer.gif

“Amerikan Pastası: Buluşma” (American Reunion), ilk olarak 1999 yılındaki “Amerikan Pastası” filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkan karakterlerin lise mezunları buluşması için East Great Falls'a geri dönüşünü konu ediniyor.

Yönetmenliğini Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg'in üstlendiği filmin oyuncuları arasında Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas, Jennifer Coolidge ve Eugene Levy yer alıyor.



spacer.gif

Filmde ömür boyu arkadaş olan dostlar, yetişkin olarak bir araya gelerek, bu komedi dizisine ilham veren hormon deposu gençleri hatırlayacak, nelerin değiştiğini, kimlerin değişmediğini, zaman ve mesafenin dostluk bağlarını koparamayacağını keşfedecek.

08%207019840137_430a1e39be_c.jpg


MEVSİM ÇİÇEK AÇTI

spacer.gif

Ali Levent Üngör'ün senaryosunu yazdığı ve yönettiği “Mevsim Çiçek Açtı”filmi, Almanya'daki gurbetçilerin hikayesini anlatan bir dram.



09%206897928744_2d0d473451_c.jpg


spacer.gif

Turgay Tanülkü, Mehtap Bayrı, Onur Şan, Feriha Ecem Çalık, Ertuğrul Karakaya, Mehmet Özgür, Deniz Oral, Hüseyin İlker, Sude Yeşil, Şule Cengiz, Hanni Ekincioğlu, Murat Ovant, Mehmet Ali Kula ve Yavuz Bingöl'ün rol aldığı filmin konusu şöyle: “Karısı Çiçek ve kızları Mevsim ile Almanya'da yaşayan Nazmi, karısını sürekli dövmektedir. Devlet, Çiçek ve Mevsim'i himayesi altına alır ve bir kuruma yerleştirir. Çiçek, burada tanışıp yakın arkadaş olduğu Esra ile aynı eve taşınmaya karar verir. Bir gün Asaf'ın taksisine binmeleriyle hayatları farklı bir boyut kazanır.”

10%20ulkuculer__large1.jpg

ÜLKÜCÜLER

spacer.gif

Halil Sarı ve Bilal Kalyoncu'nun yönetmenliğini yaptığı “Ülkücüler” belgesel filmi de bu hafta sinemalarda yerini alıyor.
Film, 1980 darbesi öncesi ülkücü hareketi ve cezaevi güncelerini temel alıyor.

Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01ask_yemini_d.jpg


Bu hafta vizyona giren filmler


AŞK YEMİNİ (THE VOW)
Yönetmen: Michael Sucsy
Oyuncular: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill
Paige (Rachel McAdams) ve Leo (Channing Tatum) karlı bir gecede araba kazası geçirir. Leo sağ kurtulur ama başına aldığı darbeler sonucu Paige’in anıları silinir. Komadan çıktığında, Leo artık onun için bir yabancıdır. Leo, her şeye sıfırdan başlamaya ve Paige’e yeni tanışmışlar gibi kur yapmaya karar verir.

01capraz_ates_d.jpg


ÇAPRAZ ATEŞ (HAYWIRE)
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Gina Carano, Michael Douglas, Antonio Banderas
Mallory Kane (Gina Carano) özel eğitim almış bir tetikçidir. Rehin alınmış Çinli bir gazetecinin kurtarıldığı Barselona’daki başarılı operasyon sonrasında Mallory, bütün kanıtların kendisini suçlu gösterdiğini anlar. Bir anda, bütün taktiklerini bilen yetenekli suikastçıların hedefi haline gelmiştir. İçeriden birisi Mallory’ye ihanet etmiştir ama kim ve neden?

01dogaustu_d.jpg



DOĞAÜSTÜ (CHRONICLE)
Yönetmen: Josh Trank
Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan
Andrew (Dane DeHaan), Matt (Alex Russell) ve Steve (Michael B. Jordan) adlı üç genç sıradışı bir keşif yaparlar ve bunun sonucunda süpergüçler kazanırlar. Sahip oldukları olağanüstü özellikleri önceleri eğlence amacıyla kullanan gençler, zamanla gücün karanlık tarafıyla yüzleşir ve hayatları kontrolden çıkar.

01dr_seuss_loraks_d.jpg


DR. SEUSS THE LORAX
Yönetmen: Chris Renaud, Kyle Balda
Seslendirenler: Zac Efron, Taylor Swift, Danny DeVito
12 yaşındaki Ted, hayallerindeki kızın ilgisini çekmesini sağlayabilecek bir yol bulur: Ne yapıp edip gerçek bir Truffula Ağacı keşfetmelidir. Ancak bunun için öncelikle, kendi dünyasını korumak üzere mücadele eden Lorax adlı turuncu renkli ve sarı bıyıklı huysuz yaratığa ulaşmalıdır.

01film_d.jpg



FİLM
Yönetmen: Kerem Topuz
Oyuncular: Öznur Kula, Özgür Emre Yıldırım, İlker Savaşkurt
Kemal Mutlu (İlker Savaşkurt) film çekme hevesiyle amatör bir kamera alır. Bir gün aynı evi paylaştığı Nuri’nin (Cumali Karakaya) arkadaşı İzzet (Özgür Emre Yıldırım) çat kapı geliverir. Kemal, sempatik görüntüsünün altında tam bir psikopat olan İzzet’i ilginç bulup hayatını filme almaya karar verir. Bu arada İzzet, içeri al›nmad›ğ› bir barda olay çıkartır ve oyuncu Öznur Kula’yı rehin alır. Kemal aradığı kadın oyuncuyu da bulmuştur ama filmi hiç beklemediği bir yönde ilerler.

01yeniden_dogus_d.jpg


YENİDEN DOĞUŞ (THE HOWLING: REBORN)
Yönetmen: Joe Nimziki
Oyuncular: Landon Liboiron, Lindsey Shaw, Ivana Milicevic
Will Kidman’ın (Landon Liboiron) annesi, kendisine hamileyken bir seri katilin saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. 18 yaşına gelen Will okulda düzenlenen gizli bir partiye katıldığında garip yaratıkların kalabalığa saldırdığını görür ama kimse ona inanmaz. Will kurtadamlar hakkında bilgi edinmeye çalışırken, annesinin de öldürüldüğü dönemde bu yaratıkları araştırdığını öğrenir.

01yeralti_d.jpg


YERALTI

Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Engin Günaydın, Ufuk Bayraktar, Nihal Yalçın
"Akıllı bir adam, kendine karşı acımasız değilse gururlu da olamaz."
Muharrem, nefret ettiği ve edildiği halde eski arkadaşlarının yemeğine kendisini zorla davet ettirir.
Masum didişmeler, ufak kişilik gösterileri ile başlayan yemek, giderek dumanlanan kafaların etkisiyle utanç dolu geçmişe doğru yol almaya başlar. Defterler açılır, hesaplar ortaya dökülür.
Gece pişmanlık, gözyaşları ve öfkeyle dolarken, rezillik karanlık sokaklara, fuhuş kokan otel odalarına taşar.
Onlar hep birlikte, Muharrem tek başına olsa da kararlıdır. Pislik ya o gece temizlenecek, ya da geberip gidecektir. Yoksa sonsuza kadar kurtulamayacaktır bu utançtan.


Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm996689.jpg

Sinemalarda bu hafta...

Bu hafta biri yerli, toplam 6 yeni film vizyona girecek

Yönetmenliğini Steven R. Monroe’un yaptığı "Mezarına Tüküreceğim" de (I Spit on Your Grave), korku ve gerilim sahneleriyle sinemaseverleri salonlara çekmeye çalışacak.

Filmin konusu: Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard, Daniel Franzese, Rodney Eastman, Chad Lindberg’in rol aldığı film, genç bir kadın yazarın, kitabını huzur içinde yazmak amacıyla nehir kenarındaki sakin ve sessiz evine gidişiyle başlıyor. Her şey yolunda görünürken, insanlık dışı muameleyle karşılaşıp burada hiç tanımadığı kişilerin türlü işkencelerine maruz kalan genç kadın, intikam için hepsinin izini tek tek bulmaya başlar.

Klasik "amiral battı" oyununun uyarlaması olan aksiyon-macera türündeki "Battleship" filminde Rihanna oynuyor.
fft31_mf996637.Jpeg

Filmin konusu: Destansı özellikler taşıyan film, denizde, karada ve havada süper güçlere karşı girilen bir hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
Filmde, donanma subayı teğmen Alex Hopper rolünde Taylor Kitsch seyirci karşısına çıkarken, fizyoterapist ve Hopper’ın nişanlısı Sam Shane rolünde Brooklyn Decker, Hopper’ın silah arkadaşı deniz astsubayı Raikes rolünde ise şarkıcı Rihanna yer alıyor.

Caner Erzincan’ın yönettiği "Mar" filminde, taşrada yaşayan çocuk, ergen, yaşlı üç erkeğin fotoğrafı çekilmeye çalışılıyor.
Filmin konusu: Drama türündeki film, üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi arayışında olan karakterlerin, bu eksikliği tamamlamak için çırpınmalarını konu ediniyor. Filmi izleyenler, küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için hayatın her an hırçınlaşabileceğini görüyor.
Filmde Volga Sorgu, Begüm Kütük, Güray Kip, Mahmut Gökgöz, Yılmaz Şerif, Ahmet Kural ve Sırrı Süreyya Önder rol alıyor.
Bu haftanın korku ve gerilim filmi "Öbür Dünyadan" (The Awakening) filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Nick Murphy üstlendi.
Altın küre adayı Rebecca Hall ve Dominic West, Oscar adayı Imelda Staunton ile Lucy Cohu’nun rol aldığı film, 1921 yılında, 1. Dünya Savaşı’nın ardından yaşanılan acı ve kayıplardan çok yara almış İngiltere’de geçiyor.

fft31_mf996646.Jpeg

Filmin konusu: Savaş sonrası insanların doğaüstü olaylara inanmaya yatkın olduğu bu dönemde, nişanlısının ölümü ardından kendini rasyonel yöntemlerle doğaüstü güçleri açıklamaya, hayaletleri yakalamaya adamış bir kadın olan Florence Cathcart’ın (Rebecca Hall) başrolde yer aldığı filmin hikayesi şöyle:
"Florence taşradaki bir okula, gelen bir şikayeti araştırmaya gider. Okulda çocuk yaşta bir hayaletin görüldüğü söylenmektedir. Her zamanki gibi bu tarz hurafelerin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya girişen Florence’ın inancı, bu sefer beklemediği bir şekilde sarsılacaktır. Görünmeyen varlıklar onu da yalnız bırakmayacaktır."
Peter Lord ve Jeff Newitt’in yönettiği üç boyutlu animasyon filmi "Korsanlar"ın (The Pirates! Band of Misfits) senaryosu, Gideon Defoe tarafından, kendi yazdığı "The Pirates! In an Adventure with Scientists" adlı kitaptan uyarlandı.
fft31_mf996692.Jpeg

Filmin konusu: Türkçe dublajlı olarak Murat Şen, Barış Özgenç, Aydoğan Temel, Burcu Esmersoy, Betül Arım, Osman Alkaş, Özgür Özdural, Murat Aydın, Neriman Uğur ve Çağlar Çorumlu tarafından seslendirilen filmin konusu şöyle:
"Baş karakter Korsan Kaptan, gür sakallı, sınırsız bir hevese sahip ama pek de başarılı denemeyecek bir korsan gemisi kaptanıdır. Yanındaki çapulcu tayfasıyla birlikte karşısındaki engellerin büyüklüğünün farkında değilmiş gibi görünen Kaptan’ın tek bir hayali vardır, azılı rakipleri Kara Bellamy ile Pala Liz’i yenerek, herkesin peşinde koştuğu ’Yılın Korsanı Ödülü’ne sahip olmak."
"Sevimli Kahraman" (The Outback), haftanın bilim kurgu ve aksiyon türündeki fikinci animasyon filmi.

fft31_mf996957.Jpeg

Filmin konusu: "Albino türündeki koala Johnny aslında ender rastlanan bir tür ama çevresindekiler farklı olduğu için onu hep dışlamış, hatta karnaval zamanında bile ucube gösteriler yaptırmışlardır. Fakat bir gün yolu yetenek avcısı bir Tazmanya Şeytanı olan Hamish ve elinden kamerasını düşürmeyen Higgens ile kesişince Johnny gerçek bir kahraman olmak için kendisini yollara vurur. Outback kasabasındakiler onu sırf farklı renkte olduğu için dışlarken, birden kasabanın kurtarıcısı olan Johnny’yi kötü timsah Bog’a karşı desteklerler. Gerçek bir kahraman olmak için Johnny’nin önünde artık hiçbir engel kalmaz."

Posta Gazetesi
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu hafta vizyona giren filmler


01askin_renkleri_d.jpg


AŞKIN RENKLERİ (LA DÉLICATESSE)
Yönetmen: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Oyuncular: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini
Nathalie’nin (Audrey Tautou) mutlu hayatı, kocasının ani ölümü üzerine tepetaklak olur. Uzun süren yas sürecinden sonra birden hayatına, iş arkadaşı Markus’u (François Damiens) sokar. Gösterişten ve çekicilikten uzak Markus, Nathalie’ye özlemini duyduğu duyguları yeniden hissettirir.

01cifte_soygun_d.jpg


ÇİFTE SOYGUN (Flypaper)
Yönetmen: Rob Minkoff
Oyuncular: Patrick Dempsey, Ashley Judd, Tim Blake Nelson, Mekhi Phifer, Matt Ryan, Jeffrey Tambor, John Ventimiglia, Pruitt Taylor Vince, Curtis Armstrong, Octavia Spencer
Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) sallana sallana kapanış saatinde bir bankaya girdiğinde iki farklı grubun birbirlerinden habersiz olarak bankayı soymaya çalıştığının farkında değildir. Çıkan çatışma sonrası bankada rehin kalan Tripp, güzel ve akıllı veznedar Kaitlin’le (Ashley Judd) yakınlaşır. Çetelerin biri profesyonellerden, diğeri de şuursuzluk derecesinde amatör olan iki saf adamdan oluşmaktadır. Ancak güvenlik sistemi, gün sonu kilidini devreye sokunca herkes binaya kilitlenir. Gece ilerledikçe şamatalı bir kedi fare oyunu oynanacaktır.

01dehset_kapani_d.jpg


DEHŞET KAPANI (The Cabin In The Woods)
Yönetmen: Drew Goddard
Oyuncular: Richard Jenkins, Bradley Whitford, Chris Hemsworth
Beş arkadaş eğlenmek için orman içinde, ıssız bir kulübeye gider. Ancak çok geçmeden kulübenin korkunç sırlarla dolu olduğunu anlarlar. Kaçmak için attıkları her adım onları ölüme daha yaklaştıracaktır.

01kuzgun_d.jpg


KUZGUN (The Raven)
Yönetmen: James McTeigue
Oyuncular: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans

Yönetmenliğini sinemaseverlerin “V for Vendetta” filminden hatırlayacağı James McTeigue'ın ve senaryo yazarlığını Hannah Shakespeare ve Ben Livingston'un yaptığı filmin konusu ise şöyle: “Delinin biri, Poe'nun yazdığı en dehşetengiz hikayelerden esinlenerek korkunç cinayetler işlemeye başladığında Baltimorlu genç bir dedektif (Luke Evans) ve Poe elele vererek, yazarın şiddet dolu öykülerinin birer birer gerçeğe dönüşmesini önlemek için katilin peşine düşer. Yaşanan ölümcül kedi-fare oyunu, Poe'nun sevgilisi (Alice Eve) katilin hedefi haline geldiğinde zirveye ulaşır.”

01marigold_otelinde_hayatimin_tatili_d.jpg


HAYATIMIN TATİLİ (The Best Exotic Marigold Hotel)

Yönetmen: John Madden
Oyuncular: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith
Emekliliklerini egzotik bir tatilde değerlendirmek isteyen bir grup yaşlı İngiliz, reklamını gördükleri Hindistan’daki lüks bir otele gitmeye karar verir. Ancak uzun bir yolculuktan sonra o otelin hiç de ahım şahım bir yer olmadığını anlarlar. Otelin genç ve iyimser yöneticisi Sonny (Dev Patel) ne yapıp edip onları ikna etmeye çalışır.

01olumun_sesi_d.jpg


ÖLÜMÜN SESİ (Babycall)
Yönetmen: Pål Sletaune.
Oyuncular: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Vetle Qvenild Werring
Kocasından şiddet gören Anna (Noomi Rapace), 8 yaşındaki oğlu Anders (Vetle Qvenild Werring) ile birlikte koruma programı kapsamında yeni bir eve taşınır. Oğlunun güvenliği için çocuk telsizi alır. Ancak telsizden garip sesler duyar ve bir çocuğun öldürülmüş olabileceğinden şüphelenir. Telsizin kapsama alanını hesaplayarak sesin kaynağına ulaşmaya çalışır.

01pazarlari_hic_sevmem_d.jpg


PAZARLARI HİÇ SEVMEM
Yönetmen: Rezzan Tanyeli
Oyuncular: Melisa Sözen, Edhem Dirvana, Umut Kurt
Hasta babasının vasiyetini yerine getirmeye çalışan Oğuz’un (Edhem Dirvana) içten içe sevdiği Ayşe (Ezgi Mola) başkasıyla evlenir. Deniz (Melisa Sözen) işsiz ve aşksız bir hayat yaşamaktadır. Her şey yokuş aşağı giderken Oğuz’un hayatına, birden Deniz dahil olur. Çıkacakları yolculuk herkese iyi gelecektir.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01yenilmezler_d.jpg

Bu hafta vizyona giren filmler


YENİLMEZLER (Orijinal Adı: The Avengers)
Yönetmen: Joss Whedon
Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Yenilmezler, Marvel’in en çok iz bırakan kahramanlarını bünyesinde topluyor: Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow. Beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlıyor. S.H.I.E.L.D. adıyla bilinen uluslararası barışı koruma teşkilâtının yöneticisi olan Nick Fury, dünyayı böylesi bir felâketten kurtarmak için bir takıma ihtiyacı olduğunu anlıyor. Takıma adam seçmek için dünyanın dört bir yanını gezmeye başlıyor. Bir Marvel filmi olan Yenilmezler’de hiç beklenmedik bir düşmanın küresel güvenliği tehdit etmeye başlaması üzerine bir araya gelen bir süper kahraman ekibi, Dünya’yı felâketin eşiğinden kurtarmaya çalışıyor. Başrollerini Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ve Tom Hiddleston’un paylaştığı bu ekibe Stelan Skarsgard’la Samuel L. Jackson eşklik ediyor. Joss Whedon’un Zak Penn ile birlikte yazdığı hikayeden senaryolşatırdığı ve yönettiği Yenilmezler, ilki 1963 yılında basılan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan “The Avengers”tan uyarlandı. Aksiyon ve olağanüstü özel efektlerle dolu, muhteşem bir filme hazır olun.

01vucut_d.jpg


VÜCUT

Yönetmen: Mustafa Nuri
Oyuncular: Hatice Aslan, Hakan Kurtaş, Cengiz Bozkurt
Senaryo: Mustafa Nuri
40’lı yaşlarındaki Leyla (Hatice Aslan) o güne kadar yaşamını Almanya’da porno film çevirerek geçirmiştir. Bu sektöre girmesine ön ayak olan sevgilisi Yılmaz (Cengiz Bozkurt) ile birlikte İstanbul’a geri döner ve yine onun ricasıyla porno filmde oynamayı kabul eder. Leyla ile İzzet’in (Hakan Kurtaş) yolları bu filmin setinde kesişir.

01ucu_olmayan_sehir_d.jpg


EKÜMENOPOLİS: UCU OLMAYAN ŞEHİR
Yönetmen: İmre Azem
Yapımcı: Gaye Günay

4 Mayıs’ta hiç alışık olmadığımız türden bir film sinemalarda oynayacak. Birçok uluslararası film festivalinden ödülle dönen, SİYAD En İyi Belgesel ödüllü Ekümenopolis, İstanbul’u nefes alınamaz hale getiren sistemin ilmek ilmek nasıl örüldüğünü gözler önüne serecek. Çarpıcı görselleriyle “Kentsel dönüşüm” masalını, 3. Köprü’yü, küresel kent iddiasını, yaklaşan emlak krizini, TOKİ’nin icraatlarını, mahalleleri, AVM’leri, ormanları, Marmaray projesini, gökdelenleri, kısacası bütün İstanbul’u mercek altına alan Ekümenopolis, Ali Ağaoğlu'dan, Ayazma sakinlerine, Oktay Ekinci'den Mücella Yapıcı'ya, Mustafa Sönmez’den Hüseyin Kaptan’a pek çok önemli isme belgeselde yer veriyor. Güncel kentsel meseleleri belediyelerin ve sermaye odaklarının tekelinden çıkartıp halkın gündemine almayı amaçlayan film, yaşadığımız kent üzerinden sistemsel bir eleştiri getiriyor.

01sevimli_balik_pupi_d.jpg


SEVİMLİ BALIK PUPİ (Orijinal Adı: Seefood)
Yönetmen: Aun Hoe Goh
Seslendirenler: Christina Orow

Ahtapot Octo büyük icadını bitirmiştir. Bu, içindeki balıkların nefes alabileceği şekilde su dolu iki ayaklı yürüyen kapsüldür. Altın kalpli ama korkunç görünüşlü Beyaz Başlı Köpek Balığı Julius ve üç hizmetkâr palamudu, astronot kıyafetiyle uzay aracının karması bu aygıta biner. Amaçları, yumurtadan çıkmış olan balıkları tek başına kurtarmaya çalışan Bambu Köpek Balığı Pup’a yardım etmektir. Ancak Julius karaya vardığında dört tavuğu ve yengeci karşısında bulur.

01pariste_cilgin_macera_d.jpg


PARİS'TE ÇILGIN MACERA (Orijinal Adı: Un Monstre À Paris)

Yönetmen: Bibo Bergeron
Seslendirenler: Mathieu Chedid, Vanessa Paradis, Gad Elmaleh

Paris, 1910... Lucille başarılı bir kabare şarkıcısıdır. Bir gece kapısının önünde, çılgın bir bilimadamının serasından kazara serbest kalan bir canavar bulur. Onu korumak isteyen Lucille, canavara sahne şovunda rol verir. Ancak kötücül polis şefi canavarın peşindedir. Bunun üzerine Lucille, sinemada makinist olarak çalışan Emile ve mucit Raoul ile işbirliği yaparak canavarı saklamaya çalışır.

01atesin_dustugu_yer_d.jpg


ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YER
Yönetmen: İsmail Güneş
Oyuncular: Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Abdulah Şekeroğlu, Katharina Weıthaler, Dean Baykan, Serhan Süsler, Oğuzhan Şekeroğlu, Özlem Balcı, Levent Yılmaz, Muammer Şahin, Selin Kozan, Sait Şengel, İsmail Uzunoğlu, Ozan Göksu Sayın

Muğla’nın Fethiye İlçesinde portakal bahçesinde işçi olarak çalışan beş çocuk babası Osman ve eşi Hatice, ansızın rahatsızlanan on yedi yaşındaki kızları Ayşe’yi hastaneye kaldırırlar. Burada Ayşe’nin kalbinde önemli bir sorun olduğu anlaşılır. Yoksul aile, kızlarını yaşatmak için çırpınır. Tetkikler sırasında kızlarının, hamile kaldığını öğrenince yıkılırlar. Töre gereği, Ayşe öldürülecektir. Böylece, bir gün öncesine kadar kızlarını yaşatmak için mücadele eden aile şimdi öldürmek için planlar yapmaya başlar. Kendisine sorulmadan amcasının oğlu Seyit ile nişanlanan Ayşe, bütün ısrarlara rağmen bebeğin babasını söylememektedir. Osman, amcası Ali, abisi Hüseyin ve kardeşleri ile olayı konuşur, aile kararı kesinleşir. Önce Ayşe öldürülecek, sonra da bebeğin babası bulunacak ve onun için de aynı karar uygulanacaktır. İnfazı bizzat baba gerçekleştirecektir. Amcası Ali’nin eski Amerikan arabasını emanet olarak alan Osman, kızı Ayşe’yi ‘doğumu yapana kadar kalmak üzere’ dayısının yanına götürmek bahanesi ile yola çıkarır. Yolculuk Antalya Kalkan, Kaş ve Elmalı üzerinden Konya’ya uzanacaktır. Yolculuk sırasında baba-kız arasında küçük aksilik ve kazalarla gelişen sıcak ilişki, ölüm seyahatini bambaşka bir boyuta taşıyacaktır.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
01can_dostum_d.jpg


CAN DOSTUM / INTOUCHABLES

Bugüne kadar gösterildiği ülkelerde elde ettiği yüksek gişe hasılatı ile dikkati çeken Fransız yapımı “Can Dostum” (Intouchables), hikayesini gerçek bir olaydan alıyor.Yönetmenliğini Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun üstlendiği filmde François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny ve Audrey Fleurot rol alıyor.


Geçirdiği bir kazadan sonra boynundan aşağısı felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden henüz salınmış genç göçmen Driss'i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss'in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe ona inanır ve bir şans vermek ister. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin komik, duygusal ve insanı derinden etkileyen hikayesini anlatan film, hayatın daha önce görmezden gelinmiş olan güzelliklerinin fark edilmesini sağlıyor.

01koruyucu_d.jpg



KORUYUCU / SAFE
Haftanın tek aksiyon filmi, Boaz Yakin'in yönetmenliğini gerçekleştirdiği “Koruyucu” (Safe). Jason Statham, Chris Sarandon, James Hong, Anson Mount, Robert John Burke, Reggie Lee ve Catherine Chan'in rol aldığı filmin konusu şöyle:


“Çinli yeraltı suç örgütü Triadlar, 10 yaşındaki Çinli matematik dahisi Mei'yi memleketi Nanjing'den kaçırarak, örgütün rüşvet ve haraç çarkının kasası olarak kullanılmak üzere Amerika'ya gönderir. Böylece örgüt tek bir bilgisayar ya da yazılı belge kullanmayacak, bütün sayılar küçük kızın aklında olacaktır. Rus mafyasıyla başı derde giren ikinci sınıf bir kafes dövüşçüsü olan Luke Wright, evsiz, beş parasız ve toplumdan soyutlanmış halde New York sokaklarında yaşamaktadır. Olaylar sonucu Rus mafyası, polis ve Triadlar arasında kalan Mei'yi, Luke Wright kurtarır ve kendi yok edilen hayatını da geri almak için şehrin altını üstüne getirir.”

01ask_ve_para_d.jpg


AŞK VE PARA / ONE FOR THE MONEY“
Aşk ve Para” filminin (One for the Money) başrolünde oynayan Katherine Heigl, Janet Evanovich'in on sekiz ciltlik polisiye romanının sevilen kadın kahramanı Stephanie Plum'ı canlandırıyor. Yönetmenliğini Julie Anne Robinson'ın yaptığı filmin konusu şöyle:


New Jersey'de doğup büyüyen, gururlu bir kadın olan Stephanie, acilen nakit paraya ihtiyaç duymaktadır. Son çare olarak kefalet senedi veren şirketinde tahsilat ajanı olarak çalışmak için kuzenini ikna eder. İlk olarak Vinny'nin en büyük borçlusu olan eski polis memuru, cinayet zanlısı ve geçmişte sonu kötü biten bir aşk macerası yaşadığı Joe Morelli hedefindedir. Ancak işin içine girdikçe Morelli'ye yöneltilen suçlamaların sağlam temelli olmadığını anlayan Stephanie, işine burnunu sokan ailesi, cinayete meyilli bir boksör, arka arkaya ölen tanıklar ve Morelli'yi bulduğunda ondan etkilenmesi gibi sorunların da devreye girmesiyle, yeni işinin düşündüğü kadar kolay olmadığını görür.

01efsanelerin_dansi_anadolu_atesi_d.jpg


ANADOLU ATEŞİ
Çekimleri geçen yıl ağustos ayında Aspendos'ta yapılan dans gösterisinin 3D sinema filmi, detaylı ve titiz çalışmalar sonucunda 100 kişilik bir animasyon ve profesyonel 3D çekim ekibi tarafından 6 ayda gerçekleştirildi.

01can_d.jpg


CAN
Raşit Çelikezer'in yazıp yönettiği “Can” filmi, anne-baba olmayı, sabretmeyi, sevgiyi, gururu ve pişman olmayı anlatıyor.
Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ, Erkan Avcı, Zeynep Yalçın, Cengiz Bozkurt ve İdil Yener'in oyuncuları arasında yer aldığı filmin konusu şöyle:


“Mutlu bir evlilik yapan Ayşe ve Cemal, normal yollardan çocuk sahibi olamayınca Cemal'in zoruyla illegal yollara başvururlar. Başından beri bu duruma karşı tavır alan Ayşe, çocuğu bir türlü bağrına basamaz ve çocuk 1 yaşına gelirken Cemal evi terk eder. Çocukla bir başına kalan Ayşe, ondan kurtulmak için her yolu dener, ancak başarılı olamaz. Cemal'in ise artık bambaşka bir hayatı vardır.”

firrrrrrrrr_d.jpg


İKİZLER FİRARDA
Yönetmenliğini Yusuf Füven'in yaptığı bir aile komedisi olan “İkizler Firarda” filmi, iki kızın annelerini arama maceralarını beyaz perdeye taşıyor. Bir sohbet sırasında babalarının konuşmalarını yanlış anlayan ikiz kardeşler, yıllar önce ölen annelerinin yaşadığını zannederek, Bursa'ya onu aramaya gider. Muhtardan aldıkları adresleri gezerken başlarından pek çok olay geçer. Çekimleri Bursa'da gerçekleştirilen filmde, Necmi Yıldırım, İkranur Demirtaş, Ferganur Demirtaş, Nagehan Başer, Sümer Tilmaç, Cengiz Küçükayvaz, Oya Aydoğan ve Seda Sayan rol alıyor.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst