2012 Şubat Anneleri

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
ALINTI YAPMADAN BAKINIZZZZZZZ :huri:
Maşallah tebarekallah kuzuma....
Bu arada hepinize lazım olacağını düşündüğüm duaları paylaşmak istedim...
Allah hepimizin evlatlarını kem gözlerden korusun...
Aşağıdaki dualardan istediğinizi yazıp,muhafazalı bir şekilde bebelerinizin üstüne asarsanız her türlü kötülükten kem gözlerden korursunuz Allah'ın izniyle...

Nazar değmesin diye çocukların elbiselerine, boncuk ve bunun gibi şeyler takmak cahillik alameti (nişan-ı belirtisi)dir. Şuraya buraya bu niyetle bir şeyler takmak, asmak dinimizde yoktur. Peygamber Efendimiz (a.s.) bu halleri yasaklamıştır. Zaten aklı selim bir kişide boncuk veya bu tür şeylerin fayda getirmeyeceğini bilir.

Aşağıdaki ayet-i kerimeler, Kalem sûresinin 51 ve 52inci ayetleridir. Bu ayetler nazar değmesine karşı okunur. Hasan Basri Hz.leri başta olmak üzere Ulema-i İslam(İslam uleması) göz değmelerine(isabet-i ay ve nazara) karşı bu ayetleri okumuşlar ve okunmasınıda tavsiye etmişlerdir.

Bu ayet-i kerimeler, Peygamber (a.s) Efendimizi nazara uğratarak çatlatmak ve göz değdirmek suretiyle O yüce Peygamberin mübarek vücudunu ortadan kaldırmak için kafirler(müşrkler, dinsizler) haian gözleriyle Resûlullaha baktıklarını bildirmek için nazil olmuştur.
بســـم الله الرحمن الرحيم * وَاِنْ يَكَا دُالَّذِينَ كَفَرُو ا َليُزْ لِقوُ نَكَ بِا َبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِ ّ كْرَ وَيَقوُ لوُ نَ اِنَّهُ لَمُجْنوُ نٌ * وَمَا هُوَ اِلا َّ ذِكْرٌ لِلْعَا لَمِنَ *
Okunuşu: Ve in yekâdüllezîne keferû lâ yuzligu neke biebsarıhîm lemma semî ûzzîkra ve yeku lüne innehü lâ mücnûn. Ve mâ hüve illâ zîkrun lil âlemin.

Manası: Ey resûlüm Muhammed!) O kâfirler, az kaldı ki, (çıkası) gözleriyle seni devireceklerdi. Sana çatlatacak gibi çok hain bir bakışla baktılar. Buyurdu.

Nazar Değmesine Karşı Okunan Sûreler ve Ayetler:
(1) Yukarıda geçen ayetler (ve in yekâdüllezî)
(2) Fâtiha sûresi ve Âyetel-Kürsî
-Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), Fâtiha ve Âyetel Kürsi hakkında şöyle buyurmuştur: Fâtiha Sûresini ve Âyetel-Kürsiyi bir kimse herhangi bir evde okusa, o gün o evdekilere insan ve cin nazarı değmez. (Deylemi rivayet etmiştir.)
(3) İhlâs, felâk ve nâs sûreleri,
- Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), felâk ve nâs sureleri nazil olduktan sonra her tehlikeye karşı bu iki sureyi okurlardı. İhlâs suresini bu iki sureye ilave ederlerdi. Her akşam yatarlarken ihlâs, felâk ve nâs surelerini okuyup mubarek avuçlarına üfler ve ellerinin yetişebildiği yere kadar mubarek vucutlarını mesheder sığazlardı. Bir fırtına, bir kasırga, bir tehlikeli durum olsa bu sureleri okurdu. Bu surelerin en kuvvetli Allâha (c.c.) sığınma vasıtası olduğunu beyan ederlerdi.

Bu sureler nazil olmadan önce torunları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin (r.a)yı nazar değmemesi için aşağıdaki nazar duasıyla Allâha sığındırırdı.

Bu Dua Nazar Değmesine Karşı Okunur:
ا ُ عِيذ ُكُمَا بِكَلِمَاتِ اللهِ التاَّ مَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَا ن ٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْن ٍ لآمَّةٍ
Okunuşu: Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.
Manası: İkinizi de (Hasan ve Hüseyin r.a.) bütün şeytanların, zehirli mahlukatın ve nazarı isabet eden kötü gözden (göz değmesinden) Allâhü Teâlanın kelimât-ı tâmmesine (noksansız kelimelerine) sığındırırım.

Peygamber Efendimiz, torunları Hz.Hasan ve Hüseyin (r.a.) Efendilerimize nazar değmemesi için bu duayı okurlardı. Ve Peygamberimiz, Hazreti İbrahim (a.s.)da İsmail ve İshak (a.s.)lara nazar değmemesi için bu duayı okurdu buyururlardı.

Demek ki, bu dua ta Hz.İbrahim (a.s)dan kalma ve sevgili Peygamberimiz (a.s.)da mübarek ceddinin okuduğu dua ile Allâha (c.c.) sığınıyor ve sığındırıyorlardı.

Göz Değmesin Diye Okunan Dua:
مَا شَاءَ الله ُ * بَا رَكَ الله ُ * لآ حَوْلَ وَلآقُوَّةَ اِلاَّباِللهِ
Okunuşu: MâşâAllah, Bârekallah, La havle ve la kuvvete illa billah.
Manası: Allâhü Teâla mübarek etsin. Allâhü Teâla diledi de böyle iyi ve güzel oldu. Güç ve kuvvet yalnız ve yalnız Allâhındır. Allâhü Teâladandır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), Sizden biriniz hoşuna giden bir şey gördüğünde yukarıdaki duayı okusun. Bu duayı okursa ona (hoşuna giden o şeye) göz zarar vermez. Buyurmuşlardır.

Her Müslüman, kendisine ve Müslüman kardeşine güzel ve hoşuna giden iyi şeyler gördüğünde bu duayı okumalı.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bebikomm kız, beklerim her zaman... yalnız gelmeden önce haber ver zamanını da...okul zamanı falan olursa kapıda kalmayasın :D

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
Forum kurallarını tam ögrenmeden girmesem iyi olucak galiba :( ben sadece yazıları alıntı yaptıgımızı sanıyodum neyse,hadi size iyi akşamlar ben kaçar öptmmmm :gulegule:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikomm kız, beklerim her zaman... yalnız gelmeden önce haber ver zamanını da...okul zamanı falan olursa kapıda kalmayasın :D

lilacs'cım davetin icin simdiden tesekkr ederim..işte benim esim sabahtan izmirde oluyo saat 9-10 gibi aksam 7-8 e kadar orda oluyo sonra donuyo..yani onunla gelirsem butun bi gun izmirde olurum kah agora alısveris merkezinde kah optimumda..ikisinde olluyo işi cunku

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
of patlıycam sıkıntıdan yaaa..

Esim cuma ankaraya gidiyomus mus mus..
pazar aksamı donucekmis mis mis..
2 un ankarada napıcakmıs mıs mıs..
Ordan nevsehire gecer 2 gun anasının yanında kalırmıs mıs mıs..
Yok gezmeye mi gidiyormus da tavır yapıyormus musum..

Yeliz evde napar ne eder diyen yok!
Annemlerle de gorusmuyoruz annemin anlamsız tavırlarından dolayı. Eve dondum diye konusmuyor benle. Napıcam ben istanbulda tek basıma 2 gun offf offf :kizginasli:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim de canım çok sıkkın aslında, bu okulda yeniyim diye anlamsız bi takım görevleri bana yıktılar... önce sadece sabahçı olacak gibi olduğumdan ses etmemiştim...ders saatim de azdı...ama gel gör ki, işler değişti, 4+4+4 sistemi nedeniyle ders saatimiz arttı, öğleden sonra da ders kondu, annemlere sabah eşimle bırakmak da hayal oldu, nasıl götürüp getirecem bilmiyorum...sabah eşimle gidip annemlerde okul saati bekleyecem en iyi ihtimalle...sonra dolmuşla gideceğim için yine erken çıkacam evden...çıkışta yine dolmuşa bin, bi dünya yol yürü.... offff...niye araba kullanmayı öğrenmedim ki şu saate kadar? üstelik eşim kaç kere dedi evlendiğimizden beri... arabam olsa 10 dklık yol...şimdi git gel yürü en az 40 dk. offfffffffff

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

pikoşum geçmiş olsun tatlım Noyanın kesin bi derdi var yoksa niye uyumasın bebem en kısa sürede düzelir inşallah

saol tatlım... inşallah... büyüdükce huy mu degiştiriyo anlamadım bende uyku haricinde maşallah keyfi yerinde...

benim de canım çok sıkkın aslında, bu okulda yeniyim diye anlamsız bi takım görevleri bana yıktılar... önce sadece sabahçı olacak gibi olduğumdan ses etmemiştim...ders saatim de azdı...ama gel gör ki, işler değişti, 4+4+4 sistemi nedeniyle ders saatimiz arttı, öğleden sonra da ders kondu, annemlere sabah eşimle bırakmak da hayal oldu, nasıl götürüp getirecem bilmiyorum...sabah eşimle gidip annemlerde okul saati bekleyecem en iyi ihtimalle...sonra dolmuşla gideceğim için yine erken çıkacam evden...çıkışta yine dolmuşa bin, bi dünya yol yürü.... offff...niye araba kullanmayı öğrenmedim ki şu saate kadar? üstelik eşim kaç kere dedi evlendiğimizden beri... arabam olsa 10 dklık yol...şimdi git gel yürü en az 40 dk. offfffffffff

valla işiniz zor canım, 60 aydan büyük cocugu olan ana-babalarında işi zor.. devlet okulunu bu şartlarda bende hiç düşünmüyorum inan... ki benim annem yıllarca devlet okulunda ogretmenlik yapmıştı... inşallah düzelir bu karısık durumlar...
söylenecek cok şey varda buradan olmaz işte...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ben sanırım farklı düşünüyorum bu konuda kızlar, temiz pak olması çok önemli tabi, ama el kadar şeylere dünya para vermek beni bozar... lcw den aldıklarımız hem günlük hem gezmelik neden olmasın...c&a ve mothercare dan da ind. alıyorum...çocularımız için gelecek önemli bence... hele bu yeni eğitim sistemi değişmezse...ben kesin özel okula vermek için şartlarımı zorlayacam yani... içinde olan olarak söylüyorum, 3 gündür bu konuda seminerdeyiz, kimse sağlıklı bir şeyler bilmiyor...haftaya açılıyor okullar üstelik düşünün... yani bence temiz olduğu ve yakası paçası eğri olmadıktan sonra giyebilir oğlum her şeyi...zaten iki giyiyor sonra küçülüyor...

Ben nerde hoşuma giden kıyafet varsa ordan alıyorum marka takıntım yok pek çocuğun yediği helal giydiği haram demişler zaten 2 ay önce giydiğini şimdi giyemiyor bile hele bizim gibi 2 çocuklu aileler bu konuda daha temkinli davranıyor
Batur bu yıl 6. sınıfa başlıyor ve mecburen özel okula verdik
Kayra okula başlayana kadar umarım eğitim sistemi değişir şimdiden düşünür oldum

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar sanırım siz beni yanlış anladınız, ya da ben yanlış ifade ettim yanlış sordum. Ben de herşeyini gidip pahalı pahalı almıyorum gönül ister tabi herşeyin en iyisini güzelini alalım diye ama gücün neye yeterse o alınır. Benim demek istediğim daha farklı birşeydi; elinde avucunda varken sırf param gidecek diye çocuğu sefil gibi giydirmekti kastım. Yoksa ucuzun pahalının hesabını tutmak değildi.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Laylam, bizim arkadaşın doğum günü organizasyonu cumartesiymiş, saat 4 gibi dedi. Biz 1 de buluşsak olur mu?

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

çocuklar uyuyunca bende hemen yatarım diyorum malesef yatamıyorum balım oturup kalıyorum koltukta:(
benim için bi mahsuru yok olur hayatım
nazomada sormak lazım

O zaman ben yarın Nazoyu ariim soriim sana da haber ederim. :) Bana kalsa yatıcam aslında, kendime zaman ayırmak falan hikaye... Deee korkudan yatamıyorum. Benimki 11 den sonra iyice sapıtıyo, yatacam bağıra bağıra ağlayacak ben sinirlenecem falan filan. Valla şuan kollarım bilgisayarın tuşlarına basmaya bile zor kalkıyo. Hasta mı oldum nedir...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Kızlar sanırım siz beni yanlış anladınız, ya da ben yanlış ifade ettim yanlış sordum. Ben de herşeyini gidip pahalı pahalı almıyorum gönül ister tabi herşeyin en iyisini güzelini alalım diye ama gücün neye yeterse o alınır. Benim demek istediğim daha farklı birşeydi; elinde avucunda varken sırf param gidecek diye çocuğu sefil gibi giydirmekti kastım. Yoksa ucuzun pahalının hesabını tutmak değildi.

eskiden simuşum bi alan bi alamayan kesim vardı en azından benim çocukluğumda öyleydi
şimdi parası olan kaliteli olmayan pazardan yada ucuz yerlerden alıyor nihayetinde giyiniyor yani
dediğin gibi alım gücü varken çocuğunu paspal gezdiren anne kendiside paspaldır ben elimden geldiğince çocuklarımı iyi ve temiz giydirmeye çalışırım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar