2012 Şubat Anneleri

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
simuşşş cnm çok saolll inş durudada hiç bi alerji yoktur en kısa zamanda düzelir yavrum ya
bu arada aynı benim kızımında herr tarafı çeviriliydi ama o 1 karış aralıktan düşmeyi başardı
kocaman koltukta nasıl becerdi ben anlamadım ya zaten düştüğü yer o kadar garipki nasıl düştüğüne dair bi yorum yapamıoz çok garip

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Valla Mannakçım, ben tarhana çorbası, sebze çorbası, mercimek çorbası veriyorum....

demeyi çok isterdim ama veremiyorum. yapıyorum yapıyorum çöpe döküyorum çünkü benim zilli kızım yemiyor. ama bundan sonra bize ne pişirirsem vericem, ekmeği suyuna bandırıp falan ekmek de vericem. ne yerse diye herşeyi denicem artık...

ayyy cnm benim yaaa ama kızın topardı baya inş yeni vereceğin her şeyi çoook çoook sever
Ben sebze çorbası veriyorum. Kabak+patates+havuç+1 tatlı kaşığı pirinç sabit, içine mevsim sebzelerinden de katıyorum.
Pişince içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,çiğden.
Çok severek yiyor ama başka çorbalar da vermek istiyorum.

cnm aynı çorbayı bende veriom yiyo çok şükür geçen yayla vverdim çoook sevdi mercimek versem sorun olurmu acaba??

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşşş cnm çok saolll inş durudada hiç bi alerji yoktur en kısa zamanda düzelir yavrum ya
bu arada aynı benim kızımında herr tarafı çeviriliydi ama o 1 karış aralıktan düşmeyi başardı
kocaman koltukta nasıl becerdi ben anlamadım ya zaten düştüğü yer o kadar garipki nasıl düştüğüne dair bi yorum yapamıoz çok garip

Olacağı varsa oluyo ne yazık ki... :( Bak ben yerde yapıyorum artık dedim ya herşeyi, yere üst üste 3 yorgan serdim üstüne de çarşaf, etrafını da ağır yün yastıklarla çevirdim. Kaldırıp çıkamaz diyodum ama şuan yastıkları oynatmaya devirmeye başladı. hele küçük bi köşeye yastığım yetmediği için küçük hafif yastıklardan koymuştum, onları alıp alıp ayaklarında çeviriyo, görmesem kaçacak ordan. Çok dikkat etmek gerek artık. Hele bide emeklemeye başladıklarında ayvayı yicez. Ben salona falan hani şu korkuluk gibi çeperler var ya ondan alıcam sanırım. çünkü geçen salona halının üstüne başı boş bıraktım, gitti kafayı tv ünitesine, parkeye daaan daaan geçirdi. bi kerede sandalyenin ayaklarını yalarken yakaladım. hadi şimdi sandalyeyi devirmeye güçleri yetmiyo da Allah korusun belli olmaz bu bebe milletinin sağı solu...

ayyy cnm benim yaaa ama kızın topardı baya inş yeni vereceğin her şeyi çoook çoook sever

cnm aynı çorbayı bende veriom yiyo çok şükür geçen yayla vverdim çoook sevdi mercimek versem sorun olurmu acaba??

buna da şükür.. inşallah dediğin gibi bundan sonra vereceklerimi severek yer... mercimek gaz yapabilir belki ama bence 7. ayda verilebilir yaaa gerçi bazı kaynaklarda 8. hatta 9. ayda verin diyolar. yayla çorbasını nası yapıyosun? ben bilmiyom da onu yapmayı....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kızlar derin dondurucuya ne attınız şuana kadar? ben;
asma yaprağı
bezelye
taze fasulye
barbunya
vişne
attım.
domates kaldırcak mısınız? bide domatesi nası yapıyonuz? bide bamya kaldırılabiliyo mu? kaldırılıyosa nasıl yapılıyo?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
asma yaprağı
bezelye
taze fasulye
barbunya
vişne
attım.
domates kaldırcak mısınız? bide domatesi nası yapıyonuz? bide bamya kaldırılabiliyo mu? kaldırılıyosa nasıl yapılıyo?

Ben de annemin&kayınvalidenin verdikleri de dahil şunlar var simuşum:

Yaprak sarma
Kuru biber dolma
Köfte (İzmir köftelik, sulu köftelik, kuru köftelik)
Vişne
Erik
Bezelye
Şakşuka
Taze fasülye
Sigara böreği
Menemenlik

Aklıma bunlar geldi.
Bamya da koyuyorum ben, pişirir gibi yapıyorum, dibinde soğanı domatesi. Ama tam pişirmiyorum da kendi suyuyla kapağını kapatıp az öldürüyorum, öyle atıyorum dondurucuya.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
günaydın kızlar

en korktuğum şey başıma geldi dün
kızım koltuktan düştü o kadar dikkat etmeme rağmen düştü
3lü koltuğu açıpta yatırıyotum onu çünkü aşırı derecede dönüyo hiç sırtüstü durmuyo diyebilirim sabah 8 civarı baktım yüzüstü koltuğun kenarına uzakta uyuyodu tekrar yattım 8.30da kızımın ağlamasıyla fırladıkki kızım yerde düşmüş o an o kadar kötüydüki eşimde bende çıldıracaktık ya oradan düşmesi imkansız gibi bişey ya her tarafta yastık var benim kızım yastığa dokunmadan 1 karış aralık olan bi yerden düşmeyi başarmış pessssssss
düştüğü yerde kenar orada halı yok ama biz sıcaktan yerde yatmıştık
neyseki kızımın kafası yerdeki yorgana gelmiş hala aklım almıyo ya o nasıl düştü????
neyse kızım çok ağlamadı hemn gülücüklr atmaya başladı ama biz yinede korktuk götürdük acile beyin cerrahiside baktı diğer doktorlarda haraketleri gayet normal keyiften çığlıklar atıyo eller kollar haraket ediyo ama yinede röntgen istediler
ama biz o kadar radyasyon almasını istemediğimiz için doktor halamızı aradık oda çektirmwyin dedi
eve geldik o vucudunun her yerini kontrol etti acıyan ağarıyan bi yeri yok akşama kadar izleyelim dedi

çok şükür kızımın şimdiye kadar hiç bi anormal durumu olmadı
Allahıma milyonlarca şükürler olsunki kötü bişi olmadı yavruma ama korkusu bize yetti ya her ağlamasında bişi oldu zannedip fırlıyoruz sanırım bi süre böle devam edecek

artık kızımı yerde yatırıyorum çünkü beşiğimiz kocaman olmasına rağmen benim kızım hiç bi yere sığmıyo döndüğünde hiç bi yere çarpmayacak yoksa hemen uyanıp ağlıyo ya
sizin bebişlerde bu kadar çok dönüyomu??????????????

geçmiş olsun cnm. siz yeni takip edin bakalım hareketleri. Tuna da çok seri. kayınvalidemdeyiz biz. 2li koltuğu bizim yatağa ters şekilde dayamış. içine de yatak koymuş. beşik gibi bişi olmuş. orda yatıyor geceleri. gündüzleri yerde yatırıyorum. bu sabah bir uyandım. Tuna'nın etrafında ped paketi, sütyen, su şişesi, 2 tane de kendi oyuncağı. nerden geldi ya bunlar dedim :1: dememle birlikte ayak ucuna koyduğum şeyleri etrafına topladığını farkettim. hareketler fena. o avuç içi kadar yerde bile o kadar dönmeyi başarabilmiş...

tekrar geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun..

gidemedik biz bugün de kızlar :( arabanın kaskosunu yanlış plaka üzerine yapmış adam. akşam farkettik. mecburen onun için kaldık. ula bizim her işimiz ters gidiyor ya, sıkıntı hangimizde çözemedim daha :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
:bebecik

oğlum ha böyle dursa da uslu uslu alışverişe gıtsem falan. hatta arabasında bi baksam uyumuş olsa.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
asma yaprağı
bezelye
taze fasulye
barbunya
vişne
attım.

daha hiçbirşey koymadım :D sadece bir çekmecesinde dondurma vardı bolcana :deli: yemek yapmayı da unutmuşumdur ben kesin. okullar açılmasın, tatil hiç bitmesin istiyoruuuuuuuuum :bitter:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
mannak

geçmiş olsun ya :( insanın aklı çıkıyor di mi. geçen de ben adenle oynarken kafasını geriye bi attı masaya vurdu kafasını napacagımı bilemedim allah'tan ağlamadı pek ama insanın aklı gidiyor korkudan.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Ben bebek tarhanası yapayım diyorum netten tarif alıp.
Gaza geldim şimdi.

Tuna çorba içmiyor ya :( aynı karışımın püresini yiyor, ama çorbasını içmiyor :( bebek tarhanası nasılmış Babuş? bu arada doktor bize herşeyden verin demişti. ben de birkaç gün önce tavuk, dün de köfte verdim. onları sevdi :sirin:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
:bebecik

oğlum ha böyle dursa da uslu uslu alışverişe gıtsem falan. hatta arabasında bi baksam uyumuş olsa.

ne güzel olurduuu. ama Tuna arabasında nasıl duruyor bir betimliyim sana cicim. kollar dirseklerden bükülüp üzerinde doğruluyor. kafa 45derecelik açıyla havada asılı. ayaklar arabanın önündeki korumalığın kah sağ, kah sol köşesinde. ve yorulmuyor, ne kas var evlatta. öyle , o pozisyonda dakikalarca geziyor

yolda, arabanın içinde nasıl zabtedecem ben bu çirkini...

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Olacağı varsa oluyo ne yazık ki... :( Bak ben yerde yapıyorum artık dedim ya herşeyi, yere üst üste 3 yorgan serdim üstüne de çarşaf, etrafını da ağır yün yastıklarla çevirdim. Kaldırıp çıkamaz diyodum ama şuan yastıkları oynatmaya devirmeye başladı. hele küçük bi köşeye yastığım yetmediği için küçük hafif yastıklardan koymuştum, onları alıp alıp ayaklarında çeviriyo, görmesem kaçacak ordan. Çok dikkat etmek gerek artık. Hele bide emeklemeye başladıklarında ayvayı yicez. Ben salona falan hani şu korkuluk gibi çeperler var ya ondan alıcam sanırım. çünkü geçen salona halının üstüne başı boş bıraktım, gitti kafayı tv ünitesine, parkeye daaan daaan geçirdi. bi kerede sandalyenin ayaklarını yalarken yakaladım. hadi şimdi sandalyeyi devirmeye güçleri yetmiyo da Allah korusun belli olmaz bu bebe milletinin sağı solu...

buna da şükür.. inşallah dediğin gibi bundan sonra vereceklerimi severek yer... mercimek gaz yapabilir belki ama bence 7. ayda verilebilir yaaa gerçi bazı kaynaklarda 8. hatta 9. ayda verin diyolar. yayla çorbasını nası yapıyosun? ben bilmiyom da onu yapmayı....

ayy yerim ben senin kızını yaaaa bayaaaa haraketli maşallahhhh

cnm valla kendimize yaptığım çorbadan tuzu atmadan ayırdım kızıma
özel bişi yapmadım sadece yumurta ve un koymadım bool pirinçli yoğurtlu yaptım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tuna çorba içmiyor ya :( aynı karışımın püresini yiyor, ama çorbasını içmiyor :( bebek tarhanası nasılmış Babuş? bu arada doktor bize herşeyden verin demişti. ben de birkaç gün önce tavuk, dün de köfte verdim. onları sevdi :sirin:

Canım sanırım baharatsız ve acısız olana bebek tarhanası diyorlar.
Nette birkaç tarife baktım da pek de normal tarhanadan farkı yok gibi geldi.
Bizim doktor daha etlere filan başlatmadı ama herhalde bu kontrolde söyler…
Ada çorbayı çok seviyor, diğer meyve püresidir, kahvaltı karışımıdır yiyor ama nazla...Belki tarhanayı da sever dedim.Bana çektiyse sevmesi lazım :D
Hatta yanına turşu bile isteyebilir o zaman :deli:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ne güzel olurduuu. ama Tuna arabasında nasıl duruyor bir betimliyim sana cicim. kollar dirseklerden bükülüp üzerinde doğruluyor. kafa 45derecelik açıyla havada asılı. ayaklar arabanın önündeki korumalığın kah sağ, kah sol köşesinde. ve yorulmuyor, ne kas var evlatta. öyle , o pozisyonda dakikalarca geziyor

yolda, arabanın içinde nasıl zabtedecem ben bu çirkini...

aynen ya bazen oğlum azıcık dur da dinlensin o kasların eklemlerin dıyorum ama ı ıhh full enerji full hareket. yorulmuyorlar da yahu. ben izlerken yoruluyorum valla.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım sanırım baharatsız ve acısız olana bebek tarhanası diyorlar.
Nette birkaç tarife baktım da pek de normal tarhanadan farkı yok gibi geldi.
Bizim doktor daha etlere filan başlatmadı ama herhalde bu kontrolde söyler…
Ada çorbayı çok seviyor, diğer meyve püresidir, kahvaltı karışımıdır yiyor ama nazla...Belki tarhanayı da sever dedim.Bana çektiyse sevmesi lazım :D
Hatta yanına turşu bile isteyebilir o zaman :deli:

meyve püresi, suyu.. çok seviyor. kahvaltı karışımından nefret ediyor. artık ben de ayrı ayrı veriyorum. inşallah bundan sonra tadacaklarını severler cnm.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
dün annem de aden'e köfte yedirdi. o da Maşallah yedi yani hayır demedi hiç. bu sabahta çok güzel kakasını yaptı oğlum. rahatlamıştır artık. kaç gündür kabız :(

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
geçmiş olsun cnm. siz yeni takip edin bakalım hareketleri. Tuna da çok seri. kayınvalidemdeyiz biz. 2li koltuğu bizim yatağa ters şekilde dayamış. içine de yatak koymuş. beşik gibi bişi olmuş. orda yatıyor geceleri. gündüzleri yerde yatırıyorum. bu sabah bir uyandım. Tuna'nın etrafında ped paketi, sütyen, su şişesi, 2 tane de kendi oyuncağı. nerden geldi ya bunlar dedim :1: dememle birlikte ayak ucuna koyduğum şeyleri etrafına topladığını farkettim. hareketler fena. o avuç içi kadar yerde bile o kadar dönmeyi başarabilmiş...

tekrar geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun..

gidemedik biz bugün de kızlar :( arabanın kaskosunu yanlış plaka üzerine yapmış adam. akşam farkettik. mecburen onun için kaldık. ula bizim her işimiz ters gidiyor ya, sıkıntı hangimizde çözemedim daha :D

çooook saoll cnmm çok şükür bişi olmadı ama dediğin gibi takibe devam ediyorum bi anormallik görsem hemen götürecem tekrardan
mannak

geçmiş olsun ya :( insanın aklı çıkıyor di mi. geçen de ben adenle oynarken kafasını geriye bi attı masaya vurdu kafasını napacagımı bilemedim allah'tan ağlamadı pek ama insanın aklı gidiyor korkudan.

saol cnmm aynen ya aklımız gitti sannki ya yerdeki halini hala hatırlamıyorum nasıl aldıysam onu yerdennn
yüzükoyumuydu yoksa sırtüstümü hala hatırlayamıyorum
kafasının yönünü bile 1 aat sonra hatırladım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar