2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar az konuşun da uykum açılsın göçüp gidicem he :lilav:

babuşum araba koltuğu aldık..
Römer marka denedik, bide maxi cosy tobi modeline baktık. İsofixli istemedik, emniyet kemeri ile monte ediliyor. Römer daha sıkışıktı Selim bey hemen ağladı. Maxi cosyi daha sevdi bizde onu aldık. Aldığımızdan beride araba koltuğunda oturup etrafa bakıyor. Bu araba koltuklarının en sıkıcı yanı bebeği acayip terletiyor. Pamuklu malzeme kullanamıyorlamış, güneşten etkilenir diye. Kullandıkları mazlemelerde malesef treletiyormuş. Alakasız bi konu ama bahsedeyim dedim:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ay Ada'yla Tuna'yı birleştirsek bir uşak edecek he :D Tuna da bir muz yiyor, şeftali 2 tane bile yediği oldu :D kayısı en az 8-10 olacak :D armut 2 adet. 120 ml üzüm suyunu cok cok içiyor. ama sebze püresi hala 40 ml yiyor. bazen ikinciye dolduruyorum da, onu da anca yarım bitiriyor...

lidoşum yanlış anlamsan bişey söylemek istiyorum. Canımcım bu kadar meyve fazla değilmi..helede üzüm suyu..Çok şeker bence zararlı olabilir. Selim kayıısyı çok seviyor ama ölçülü vermeye çalışıyorum. Geleceğin hastalığı olarak şeker hastalığı ve obeziteyi görüyorlar. Bu da bebeklikteki beslenme ile çok alakalıymış.
Canım gece tunaya kaç ml mama veriyorsun. Ben emziriyorum biraz da mama vermek istiyorum. Ne kadar versem bilemedim.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canımcım tatile ne zaman nereye gidyorsunuz..

Canım 2 Eylülde Allah nasip ederse ama yerine karar veremedik henüz.

babuşum araba koltuğu aldık..
Römer marka denedik, bide maxi cosy tobi modeline baktık. İsofixli istemedik, emniyet kemeri ile monte ediliyor. Römer daha sıkışıktı Selim bey hemen ağladı. Maxi cosyi daha sevdi bizde onu aldık. Aldığımızdan beride araba koltuğunda oturup etrafa bakıyor. Bu araba koltuklarının en sıkıcı yanı bebeği acayip terletiyor. Pamuklu malzeme kullanamıyorlamış, güneşten etkilenir diye. Kullandıkları mazlemelerde malesef treletiyormuş. Alakasız bi konu ama bahsedeyim dedim:)

Canım özellikle mi kemerli aldınız? güle güle kullanın, iyi günlerde.
Adanın şu an kullandığı koltuk Jane, güya pamuklu, üzerine de yazmışlar hatta diye ama o da terletiyor hem de çok fazla.
Biz de geçenlerde bi baktık ayaküstü ama karar veremedik.
Isofixli alalım diyorduk ama, kemerli mi daha iyi?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doktorumuz bize de günde 1,5 meyveyi geçmeyin dedi.
İzin verdiği meyveler de, elma,armut,muz,kayısı,şeftali...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canım 2 Eylülde Allah nasip ederse ama yerine karar veremedik henüz.

Canım özellikle mi kemerli aldınız? güle güle kullanın, iyi günlerde.
Adanın şu an kullandığı koltuk Jane, güya pamuklu, üzerine de yazmışlar hatta diye ama o da terletiyor hem de çok fazla.
Biz de geçenlerde bi baktık ayaküstü ama karar veremedik.
Isofixli alalım diyorduk ama, kemerli mi daha iyi?

canım biz de jane aldık eklemiştim hatta resmini, hem kemerle baglanıyor hemde isofixli, istanbulda trafik malum önce tedbir diyenlerdenim ben ki kıbrısta herkes araba kullanır, insanlar cok saygılı kullanıyor gene de emniyeti elden bırakmamak lazım, nacizane benim fikrim.. kumaşıda dedigin gibi pamuklu yazıyo ama terletir oda gibi, gerci burda aksi mümkün degil... :D :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

canım biz de jane aldık eklemiştim hatta resmini, hem kemerle baglanıyor hemde isofixli, istanbulda trafik malum önce tedbir diyenlerdenim ben ki kıbrısta herkes araba kullanır, insanlar cok saygılı kullanıyor gene de emniyeti elden bırakmamak lazım, nacizane benim fikrim.. kumaşıda dedigin gibi pamuklu yazıyo ama terletir oda gibi, gerci burda aksi mümkün degil... :D :D

Jane'in 13 kiloya kadar olan koltuğu çok sıkışık ama canım, diğer tüm küçük bebek koltukları daha serbest serbestti.
Simuş da ondan kullanıyor, söylesin bak.
Ama senin koyduğun resme baktım, büyük koltukları hoşuma gitti, güzel ve rahat görünüyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
başım çatlıyo, ne zor şey hastanede doktoruyla hemşiresiyle memuruyla uğraşmak yaaa... Allahım kimseyi hastanelere muhtaç etmesin, edecek hastalık da vermesin inşallah. Amin.
yeni girebildik eve, hemen yazıp çıkıcam kızı yıkamam ve yemek hazırlamam gerek.

sanırım bugün son kez süt ve süt ürünleri tüketicem, yarından itibaren içinde peynir altı suyu tozu olan şeyleri bile uzunca bir süre yemem yasaklandı. Duru da süt alerjisi varmış, ama buna da şükür laktoz intoleransı değilmiş. tarhana çorbası yoğurt vs hiçbişe yedirmicem, rapor çıktı özel mama alınacak. rapor olmazsa mamanın kutusu 100 liraymış.

alerji testi yapıldı sırtı delik deşik oldu yavrumun. 15 dk öyle sırtı açık üstü çıplak yüzüstü beklemesi gerekiyomuş, ağlamaktan bi hal oldu... o bi taraftan eşim bi taraftan arada ben helak oldum. ciltten yapılan alerji testinde bişe çıkmadı.

sonra kan aldılar 2 tüp. Allahım ne eziyetmiş bebekten kan almak. elin kolla birleştiği yere iğneyi sokup kolu sıkıyolar, bi posta da ona ağladık. sonra salya sümük eme eme uyuduk daha doğrusu sızdık 15-20 dk, şuanda da odasında mız mız ediyo, size yazmak için geldim hemen çıkıcam.

süt alerjisi kanda da alerji testinde de çıkmayabilirmiş, ama anlattıklarınız bire bir süt alerjisiyle örtüşüyo dedi. en belirgin kanıtımız yaklaşık 2 aydır süren sümüksü kaka. neyse canlar, buna da şükür dediğim gibi. akşam gelirim inşallah. öpüldünüz.

Tepki
56
Merhabalar arkadaşlar..
Bugün aşımızı olmaya gittik ve bizim paşa çok huysuz bugün habire uyumak istiyor birşeyde yemedi.. Yedirdiğimide çıkardı..
Bu arada arkadaşlar bebişleriniz günde kaç kez kaka yapıyor?

Tepki
56
başım çatlıyo, ne zor şey hastanede doktoruyla hemşiresiyle memuruyla uğraşmak yaaa... Allahım kimseyi hastanelere muhtaç etmesin, edecek hastalık da vermesin inşallah. Amin.
yeni girebildik eve, hemen yazıp çıkıcam kızı yıkamam ve yemek hazırlamam gerek.

sanırım bugün son kez süt ve süt ürünleri tüketicem, yarından itibaren içinde peynir altı suyu tozu olan şeyleri bile uzunca bir süre yemem yasaklandı. Duru da süt alerjisi varmış, ama buna da şükür laktoz intoleransı değilmiş. tarhana çorbası yoğurt vs hiçbişe yedirmicem, rapor çıktı özel mama alınacak. rapor olmazsa mamanın kutusu 100 liraymış.

alerji testi yapıldı sırtı delik deşik oldu yavrumun. 15 dk öyle sırtı açık üstü çıplak yüzüstü beklemesi gerekiyomuş, ağlamaktan bi hal oldu... o bi taraftan eşim bi taraftan arada ben helak oldum. ciltten yapılan alerji testinde bişe çıkmadı.

sonra kan aldılar 2 tüp. Allahım ne eziyetmiş bebekten kan almak. elin kolla birleştiği yere iğneyi sokup kolu sıkıyolar, bi posta da ona ağladık. sonra salya sümük eme eme uyuduk daha doğrusu sızdık 15-20 dk, şuanda da odasında mız mız ediyo, size yazmak için geldim hemen çıkıcam.

süt alerjisi kanda da alerji testinde de çıkmayabilirmiş, ama anlattıklarınız bire bir süt alerjisiyle örtüşüyo dedi. en belirgin kanıtımız yaklaşık 2 aydır süren sümüksü kaka. neyse canlar, buna da şükür dediğim gibi. akşam gelirim inşallah. öpüldünüz.

Off okurken sanki aynı şeyleri ben yaşamışım gibi gerildim..
Geçmiş olsun cnm ya..
Canım ben kaçırmış olabilirim ne gibi belirtiler olduda doktora götürme ihtiyacı duydun? sümüksü kaka harici..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım bu kadarla gelmiş geçmiş olsun.En azından laktoz intoleransı değil dediğin gibi, bir dönem çekeceksiniz bunu, sonra bitecek Allahın izniyle.
Ama ben şeyi anlamadım %100 bir kanıtınız yok henüz değil mi, yani ciltten yapılan testte birşey çıkmadı, kan sonucu da henüz alınmadı değil mi?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Merhabalar arkadaşlar..
Bugün aşımızı olmaya gittik ve bizim paşa çok huysuz bugün habire uyumak istiyor birşeyde yemedi.. Yedirdiğimide çıkardı..
Bu arada arkadaşlar bebişleriniz günde kaç kez kaka yapıyor?

Ada 4.ayından beri kabızlıktan muzdaripti.Günde bir kez yapıyordu,bazen yapamıyordu.İlaçla yapabiliyodu ancak.
Çok çok nadirdi günde 2 oluşu.
Bir 15-20 gündür ilaç bitti, ama maşallah subhanallah diyim bozulmadı kaka durumu. Günde 2-3 kez yapıyor. Genelde ikisi katı kıvamlı, üçüncüsü cıvık.Bazen 4-5 bile olabiliyor.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Buaralar Adanın vücudunda döküntüler var kızlar.
Önce 1-2 taneydi, sinek ısırdı sanmıştım.Sonra 5-6 tane oldular.
İsilik değil ama. Dün fotoğraf çekip doktoruna yolladım, atipik bir döküntü, artabilir, önemli değil, ateşi olursa konuşalım dedi.
Hamdolsun ateşi olmadı, bir iki tane de arttı...
Resmini koyayım da bakın hiç oldu mu sizinkilerde.

Tepki
56
Ada 4.ayından beri kabızlıktan muzdaripti.Günde bir kez yapıyordu,bazen yapamıyordu.İlaçla yapabiliyodu ancak.
Çok çok nadirdi günde 2 oluşu.
Bir 15-20 gündür ilaç bitti, ama maşallah subhanallah diyim bozulmadı kaka durumu. Günde 2-3 kez yapıyor. Genelde ikisi katı kıvamlı, üçüncüsü cıvık.Bazen 4-5 bile olabiliyor.

Bende ek gıdaya başladım başlayalı günde 4- 5 kez yapıyor hatta bazen 6 yı buluyorda acaba problem mi var dedim.. Sağol canım..

Su olarak hazır zu veriyorsunuz değil mi?
Bende normalde hazır su veriyordum ama malum bu aralar damacana sulara güvenilmiyor ki toplatılan sular arasında bizim içtiğimiz suda çıktı..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bende ek gıdaya başladım başlayalı günde 4- 5 kez yapıyor hatta bazen 6 yı buluyorda acaba problem mi var dedim.. Sağol canım..

Su olarak hazır zu veriyorsunuz değil mi?
Bende normalde hazır su veriyordum ama malum bu aralar damacana sulara güvenilmiyor ki toplatılan sular arasında bizim içtiğimiz suda çıktı..

Hazır su veriyorum ama damacana suyu değil canım.
Plastik şişelerde olur ya 5 lt.lik onlardan alıyorum Ada'ya.
Yine de kaynatıp soğutuyorum.(Gerçi kaynamış soğumuş su da kabız yapar dedi bir arkadaşım ama şu an bir sorun yok)
Biz kendimiz damacana suyu içiyoruz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar