2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yogurt mayalamak için;
1.sütünüz güvenilir olsun. Ben taze inek sütü ve nadiren günlük süt kullanıyorum.
2.sütü epey azalıncaya kadar kaynatın. Yogurt daha kivamli olur.
3.ılık mayalayın
4.mayanız mumkunse ev yogurdundan olsun.az maya kullanin.cok kullanirsaniz ekşi olur
5.sıcak tutacak bir beze sarin

ben şu pure kavanozlarindan almistim yengemden. Onlara mayaliyorum. Bir silikon mama kasigi maya koyuyorum.gunde 2kere yapiyorum.Tuna cok seviyor.kabizlik problemi varsa kayisiyla süper oluyor:catalbicak:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizlarr size birsey sorucam. Simdi ben ygs ye girdim ya ataturk uni sosyal hiM bolumu icin. Puanim kafa kafaya yazsam tutar mi bilmiyorum. Acikogretim ama yillik harci 2500 tl.sonu guzel o ayri ama matematik ve istatistik dersinden tirsiyorum.
İkincisi burdakibi vakif universitesinin 2 yillik cocuk gelisimi bolumune puanim tam burs a tutuyo. Ama bitirdikten sonra dgs ye basvurmam gerek ogretmen olabilmek icin. Burayi yazsam cocuga birisi bakar bende gunubir okula gider gelirim.
Siz olsaniz ne yapardinizz akil istiyorumm sizdennn..

Litttlee imm gelmiss gecmiss olsun balimm..Cok sevindim iyi olduguna kuzunun.. Bide senin yogurdu deniyim.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlarr size birsey sorucam. Simdi ben ygs ye girdim ya ataturk uni sosyal hiM bolumu icin. Puanim kafa kafaya yazsam tutar mi bilmiyorum. Acikogretim ama yillik harci 2500 tl.sonu guzel o ayri ama matematik ve istatistik dersinden tirsiyorum.
İkincisi burdakibi vakif universitesinin 2 yillik cocuk gelisimi bolumune puanim tam burs a tutuyo. Ama bitirdikten sonra dgs ye basvurmam gerek ogretmen olabilmek icin. Burayi yazsam cocuga birisi bakar bende gunubir okula gider gelirim.
Siz olsaniz ne yapardinizz akil istiyorumm sizdennn..

Litttlee imm gelmiss gecmiss olsun balimm..Cok sevindim iyi olduguna kuzunun.. Bide senin yogurdu deniyim.

Canım atatürk üniversitesi erzurumda degilmi, bide üniversitesi içinde olan biri olarak kesinlikle çocuk gelişimi derim.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
cıldırmak uzereyim yaaaa.....yarabbim sabır versin artık baska bisey istemiyorum..basım nasıl fena agrıyo..Hira da bugun daha once hic gormedigim sekilde aglama tutturdu yuksek sesle bagıra bagıra aglıyo resmen mahvetti beni bugun sıcaktan mı yapıyo anlamadım yaa....
klima taktırcam artık burama kadar geldi bugun iyice yaa of Allah'ım..

:bitter::bitter::bitter:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar herkes iyidir insallah. Gecmisi daha okumadim ne kadar yazdiniz bilmiyorum bi bugunu yazayim dedim.
Bugun adanin kontrolu vardi. Hem kontrol olduk hem de 3 tane asi.
Ada'm 7430 gram ve 71 cm olmus. Masallah subhanallah tebarekallah.
Guzel bakilmis dedi doktorumuz. İcim rahatladi bakici bakabiliyomu diye korkuyodum ya.
Sabah kahvaltilara gectik. Tam bugday ekmegi,tereyag,uzum pekemzi,tuzsuz peynir iyice ezilip icine kendi mamasindan konacak. Ekmek yerine cici bebe de olur dedi.
Yogurt da verdi. Sek gunluk sute mayalanacak maya olarak babymix kullan dedi.
Aslolan anne sutudur o olmadigina gore mama yada ek besin farketmez dedi.
Demir damlasini sordum bir ay daha verme bakalim dedi. 7.ayda baslayalim dedi....
iste bizde durum bu kizlar.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selam kizlar herkes iyidir insallah. Gecmisi daha okumadim ne kadar yazdiniz bilmiyorum bi bugunu yazayim dedim.
Guzel bakilmis dedi doktorumuz. İcim rahatladi bakici bakabiliyomu diye korkuyodum ya.
Sabah kahvaltilara gectik. Tam bugday ekmegi,tereyag,uzum pekemzi,tuzsuz peynir iyice ezilip icine kendi mamasindan konacak. Ekmek yerine cici bebe de olur dedi.
Demir damlasini sordum bir ay daha verme bakalim dedi. 7.ayda baslayalim dedi....

Masallah prensese. Bizim bebisler fasulye sirigi oldu hepsu boylu poslu masallah

ecrincim sagol. Rabbim bir daha yasatmasin.hic biriniz tecrube etmeyin.bence de cocuk gelisimi bu arada.bildigim kadariyla atanmalari da kolay

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

maşallah adaya babuş. ama bu dr lar çok farklılar, ada nın ölçüleriyle bizimki neredeyse aynı 7420 gr 69,5 cm. ama bizim dr beğenmedi işte. ekmek bana da dedi. çrb ya katabilirsin diye...ben daha vermedim ama.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Demir damlasini sordum bir ay daha verme bakalim dedi. 7.ayda
baslayalim dedi....

Masallah cnm ada ya. Allah nazarlardan korusun. Ekmegi nasil verceksiniZ ki. İci ni mi ezceksiniz corbada. Kizz nasil yutcaklar onu. Benim kizz puturlu patatesi yutmadi. Bende babymix den mayaliycam. Aldim koydum dolaba. En azindan bebe yogurdu. Bizde demire baslamadik onumuzdeki ay kan sayimi yapicakmis dr o zaman duruma gore bakariz dedi. Zaten mamalarda demir takviyesi varmis

Canım atatürk üniversitesi erzurumda degilmi, bide üniversitesi içinde olan biri olarak kesinlikle çocuk gelişimi derim.

Erzurum cnm ama acikogretim fakultesi o da. Kontenjan sinirli 1000 kisi. Bide harci yuksek.
Cocuk gelisimi daha guzel bencede ama 2 yillik. 4 yila tamamlayamazsam bi cacik olmaz benden yine. Ama tamamlarim heralde ya yapan nasil yapiyo dimi?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
maşallah adaya babuş. ama bu dr lar çok farklılar, ada nın ölçüleriyle bizimki neredeyse aynı 7420 gr 69,5 cm. ama bizim dr beğenmedi işte. ekmek bana da dedi. çrb ya katabilirsin diye...ben daha vermedim ama.

Lilacsim nesini begenmedi ki. 73,5 cm bir yas boyuymus. Bu yavrular daha alti ayliklar.hatta kuzeyin iki gunu var adanin 4 gunu alti ayi doldurmaya....kilo da cok super degil ama idare ederler bence.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
cıldırmak uzereyim yaaaa.....yarabbim sabır versin artık baska bisey istemiyorum..basım nasıl fena agrıyo..Hira da bugun daha once hic gormedigim sekilde aglama tutturdu yuksek sesle bagıra bagıra aglıyo resmen mahvetti beni bugun sıcaktan mı yapıyo anlamadım yaa....
klima taktırcam artık burama kadar geldi bugun iyice yaa of Allah'ım..

:bitter::bitter::bitter:

Olabilir cnm sen nasil rahatsiz oluyosan o da oluyodur sicaktan. Defne nin de klimayla mutlulugu katlaniyo resmen. :deli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar ada bu kez asilardan sonra ateslendi.
Asiyi aabah dokuzda olduk.ogle 3 gibi yarim ates dusurucu fitil atmistim.
Ama aksam 7gibi ateslendi. Once ates 37.7 oldu doktoru aradim ates 38i gecmeden fitil verme dedi. Eger gecerse tam at dedi.
ilik banyo yaptirdim biraz duser gibi oldu sonra yeniden alevlendi. 38.3 olunca fitil attim. Kademeli olarak dustu simdi normal hamdolsun.
Ama ben sabaha kadar uyumicam beklicem basinda.
Her ihtimale karsi saat basina hatirlatma koydum alarm kurdum.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ecrincim buarada ataturk uni.uzaktan egitim dimi? Eger oyleyse daha kolay olur sanki senin icin....hem de lisans...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Masallah cnm ada ya. Allah nazarlardan korusun. Ekmegi nasil verceksiniZ ki. İci ni mi ezceksiniz corbada. Kizz nasil yutcaklar onu. Benim kizz puturlu patatesi yutmadi. Bende babymix den mayaliycam. Aldim koydum dolaba. En azindan bebe yogurdu. Bizde demire baslamadik onumuzdeki ay kan sayimi yapicakmis dr o zaman duruma gore bakariz dedi. Zaten mamalarda demir takviyesi varmis

Erzurum cnm ama acikogretim fakultesi o da. Kontenjan sinirli 1000 kisi. Bide harci yuksek.
Cocuk gelisimi daha guzel bencede ama 2 yillik. 4 yila tamamlayamazsam bi cacik olmaz benden yine. Ama tamamlarim heralde ya yapan nasil yapiyo dimi?
Evet canim ezerek koycakmisiz.kurutulup rondodan gecirilae olur muki

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kahvaltimiz soyle:

1dilim tam bugday ekmegi veya 4-5 tane bebe biskuvisi
1tatli kasigi uzum pekmezi
1 cay kasigi tereyag (market tereyag olacak)
1 kibrit kutusu peynir (inek/keci olabilir. Geceden suya konulup tuzu alinacak)
30 cc mama
iyice karistirilip ezilecek.
1hafta sonra
1 cay kasigi tam pismis yumurta sarisindan 1 cay kasivi
Her gun bir kasik daha artirilacak {acaba bunu da pekmezli karisima mi eklicem ki iyi dinlememisim orayi}
4.Gun 4 cay kasigi yum.sarisi oluyo o da 1 tam yum.aarisi oluyomus.
Bundan sonra bir gun tam yum.sarisi bir gun yarim ceviz koy dedi.
Boyle devam etcekmisiz...
Benim bakici bunu anlayip da nasil hazirlayacak of of.

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm kızlarr
sanki 7/24 çalışıyorum yaa artık hiç giremiyorum nete uyuz oluyorum kendime katılamıyorum hoş sohbetinize
oysaki kızım çooookkk şükürki çok yaramaz bi bebek değil orta şekerli ama ben nedense bi türlü pc açmaya vakit bulamıyom

birazgeçmişe baktım ama hepsini okumam mümkün değil maalesef okuduğum kadarıyla çok şükürki kimsede bi sorun yok olmazda inşşşşşşşşş

benim kızımın sağlığı çok şükür iyi ama özellikle sabahları bezinde pembe akıntısı oluyo daha öncede olmuştu susuz kalmıştı dedi doktor ama anlamıyom koca gün evde sürekli emiyo suda veriom nasıl susuz kalabilioki????
biide boynu ğişik ötesibişey oldu egzama dedi doktor bi ilaç veri oda kızıma alerji yaptı mahvoldu yavrumun boynu görenlerin içi acıyo o kadar yani
offf beyaz tenli kızım çok hassas maalesef benim gibi
önümüzdeki haftaiçi hem dermatoloğa hem rutin muayeneye götürücem kızımı

bu arada benim kızımın saçlaıda baya döküldü ama öndeki saçları hızla uzuyo maşallahh bende oraya renkli küçük lastik tokalar takıyom öyle şirin oluyoki bebeimm inş bi ara resmini koyarım size

off gid ip yatmam lasım eşime kızdım gidip yatasımda yok ama uykumda gelio offfffffffff offfffffffff

neyse kızlar çoook uzun oldu kusura bakmayın nolur
öpüyorum hepinizi ALLAHA EMANET OLUN

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
babusum gecmis olsun canım..aynı zamanda da masallah Ada'ya..Allah nazardan saklasın..(butun bebeklerimizi)

ooy oy..oyle menuler hazırlıyolar ki bizler bile zor adapte oluyoruz degilki bi baskasına anlatıcan sende haklısın ama yaz bi kagıda acık acık buyuk harflerle as dolaba...:tskler:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babusum gecmis olsun canım..aynı zamanda da masallah Ada'ya..Allah nazardan saklasın..(butun bebeklerimizi)

ooy oy..oyle menuler hazırlıyolar ki bizler bile zor adapte oluyoruz degilki bi baskasına anlatıcan sende haklısın ama yaz bi kagıda acık acık buyuk harflerle as dolaba...:tskler:

Saol teyzesi tesekkur ederiz.
Evet menuler karisik biraz.. Bizim bakici da biraz basina buyruk kafasina estigi gibi davranmasa bari.
Ada bugun de hafif ateslendi sabahtan. Doktorunuz sabah da yarim paranox at demisti attim. Simdi iyi. Havuz kenarina indirdim burda acik havada guzelce uyuyo simdi. Atesi yok.
Ama yarin kadina birakip gitmeye o kadar cekiniyorum kafamda oylee soru isaretiki.
Atesini duzgun olcermi beceremezse ya atesi olur da farketmez hic olcmek aklina gelmezse diye tereddut icindeyim.surekli telefonla ararim artik.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar