Hani iş görüşmeleri yapıyordum ya kızlar.Neredeyse istediğim, başvurduğum her yerden çağırdılar.Kimisi olumlu oldu ama ben görüşmelerde dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladığım için firmaların,vazgeçtim.Bir tanesi olumsuz oldu.Diğerlerinin aşamaları henüz bitmedi yada süreç sonuçlanmadı,haber bekliyorum.
İçlerinden en iyi olanı, evime de en yakın olanının yöneticisi bugün benim patronumla konuşmuş.Önceden de müşterimizdi,tanırız kendisini.Herşey tamam, kesinlikle aklıma yattı ama kafama takılan tek konu var, o da bebeği çok küçük, bu performansını düşürebilir diye çekincelerim var demiş.Bu ne demek ki? Nİye performansım düşsün.Devamsızlık yaparım diye düşünüyormuş herhalde, keşke mesai saatleri konusundaki hassasiyetimi bilseydi.
Patronum biraz anlatmış, bilir ne derece hassas olduğumu.Ben Adaya hamileyken, raporlu olduğum halde işe gelmiştim çünkü.Sırt üstü yatmam gerektiği halde.
Kendisi 30ların ortasında ve bekar bir bayan.Patronum seni anlaması zor dedi bana...
Ben de soğudum.Bebeğimi bana koşul gösteren, sorunmuş gibi sunan insanlara kapı duvar olurum zira.Kendimi ifadeye zorlayacak değilim.
Pazartesi salı arayacakmış.Ama içim soğudu...
Çok şükür alıştılar canım birbirlerine, ben de rahatladım.
Demek popon ağrıyor, ben de poposu ağrıyan tek kişi benim sanıyordumAynen her yerim dökülüyor
Selim benimsedi dimi bakıcısını, sen de memnunsun?
Ben hiç karpuz vermedim ama siz böyle anlatınca versem mi diyorum Ada da sever kesin
selam kızlar
biz doktora gittik geldik..ha doktor tam istedigim gibiymis :dance2::dance2:
heeerseyi ver diyo hatta adam kendi soledi hazır muhallebi ver hipp'in diyo esimin suratını gorcektiniz
ozetliyim bak dedigini;
-oturtabilirsin artık dedi
-ek gıda olarak sebze corbası,yogurt,muhallebi,meyve puresi dedi
-yanlız bunları teker teker denicez ve bir hafta boyunca takip edicen dedi..soyle vericekmisim mesela ogun olarak gunde bir defa bir fincan meyve puresi.bunu bir hafta vercekmisim sonra corbayı aynı sekilde..sonraki hafta muhallebi..e sonrada zaten 6.ayını doldurmus oluyo her birinden gunde birer ogun seklinde az az verebilirsin dedi..
-dişlerinde bi kıpırtı yok henüz dedi
hmm....
-7150 gram olmus gecen ay 6700 dü..450 gram almıs yani ama olsun yinede masallah..kiloyla isimiz yok dedi zaten doktor..
-yogurdu ev yogurduyla mayala dedi market yogurduyla mayalama dedi..keci sutunden yapılmıs yogurt da olabilr dedi..
-liste verdi zaten elime bide kitapcık gelisimini yazmak icin..
şimdilik bu kadar aklıma gelirse yine yazarım..
ayy walla cok genis bi doktordu esim hic begenmedi ama ben bayıldımbole tipi de garipti biraz kupeli fln
:kahkaha::kahkaha:
Hani iş görüşmeleri yapıyordum ya kızlar.Neredeyse istediğim, başvurduğum her yerden çağırdılar.Kimisi olumlu oldu ama ben görüşmelerde dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladığım için firmaların,vazgeçtim.Bir tanesi olumsuz oldu.Diğerlerinin aşamaları henüz bitmedi yada süreç sonuçlanmadı,haber bekliyorum.
İçlerinden en iyi olanı, evime de en yakın olanının yöneticisi bugün benim patronumla konuşmuş.Önceden de müşterimizdi,tanırız kendisini.Herşey tamam, kesinlikle aklıma yattı ama kafama takılan tek konu var, o da bebeği çok küçük, bu performansını düşürebilir diye çekincelerim var demiş.Bu ne demek ki? Nİye performansım düşsün.Devamsızlık yaparım diye düşünüyormuş herhalde, keşke mesai saatleri konusundaki hassasiyetimi bilseydi.
Patronum biraz anlatmış, bilir ne derece hassas olduğumu.Ben Adaya hamileyken, raporlu olduğum halde işe gelmiştim çünkü.Sırt üstü yatmam gerektiği halde.
Kendisi 30ların ortasında ve bekar bir bayan.Patronum seni anlaması zor dedi bana...
Ben de soğudum.Bebeğimi bana koşul gösteren, sorunmuş gibi sunan insanlara kapı duvar olurum zira.Kendimi ifadeye zorlayacak değilim.
Pazartesi salı arayacakmış.Ama içim soğudu...
yuzde doksanlik dilimde gelisimimiz gayet iyi buldu hatta agir siklet dedi narin kizima :benmi: corbalara basliyoruz toplamda gun icinde 150 cc yi gecmeyecek verdiklerimiz meyve ve yarisinida corba tarzi sebzeler ispanak,bakla,patlican,kereviz sebze olarak yasak icerdikleri seylerden dolayi.geri kalan tum sebzeler yedirilebilir.bezelye gaz yapabilirmis dikkat dedi. kendi basina zaman gecirmesini sagliyormusuz bolca selam kızlar
biz doktora gittik geldik..ha doktor tam istedigim gibiymis :dance2::dance2:
heeerseyi ver diyo hatta adam kendi soledi hazır muhallebi ver hipp'in diyo esimin suratını gorcektiniz
ozetliyim bak dedigini;
-oturtabilirsin artık dedi
-ek gıda olarak sebze corbası,yogurt,muhallebi,meyve puresi dedi
-yanlız bunları teker teker denicez ve bir hafta boyunca takip edicen dedi..soyle vericekmisim mesela ogun olarak gunde bir
defa bir fincan meyve puresi.bunu bir hafta vercekmisim sonra corbayı aynı sekilde..sonraki hafta muhallebi..e sonrada zaten 6.ayını doldurmus oluyo her birinden gunde birer ogun seklinde az az verebilirsin dedi..
-dişlerinde bi kıpırtı yok henüz dedi
hmm....
-7150 gram olmus gecen ay 6700 dü..450 gram almıs yani ama olsun yinede masallah..kiloyla isimiz yok dedi zaten doktor..
-yogurdu ev yogurduyla mayala dedi market yogurduyla mayalama dedi..keci sutunden yapılmıs yogurt da olabilr dedi.
-liste verdi zaten elime bide kitapcık gelisimini yazmak icin..
şimdilik bu kadar aklıma gelirse yine yazarım..
ayy walla cok genis bi doktordu esim hic begenmedi ama ben bayıldımbole tipi de garipti biraz kupeli fln
:kahkaha::kahkaha:
1-2 defa yoğurt verdim ben çok sevdi benim kızım.
Ama doktorumuz henüz yoğurt demedi.Ne zaman vercek acaba?
Bu ay kahvaltılara geçircek bizi onu biliyorum da.
Hızlı mı gidiyo acaba bizim doktor, tv.de bas bas bağırıyolar ek gıda ektir, günde 2 çay bardağını geçmesin diye ama...
Gerçi bizimki de geçmiyodur şu an ama kahvaltı da olursa....Bi
meyve bi çorba veriyoruz şimdi, muhallebiyi vermiyorum ben çorbaya başladığımızdan beri...
Onu da versem çok olur sanırım.2 ay sonra oturup karnıyarık yiyecek bizle böyle giderse çocuk
bu arada biz de bugün dr a gittik. 7400 gr olmuşuz, 400 gr almış 1 ayda. boyu da 2 cm uzamış, az buldu dr değerleri. karbonhidratlara başla artık dedi. babuşun tarifiyle yaptığım çorbayı dedim, kendisi sordu nasıl yapıyorsun diye, sen baktın mı hiç tadına onun dedi, normal çrb yap dedi, bu sıcaklarda azcık tuz da at dedi. ya da limonla ver dedi.
hatta yayla çorbasını bildiğin terbiyeli usulle önerdi. şeftali püresi hazırlarsan içine bir-iki bisküvi at ufala, çorbaya ekmek ekle dedi. ekmeği rondodan geçirebilirmişim. akşamları muhallebi yesin dedi.
benim de canım sıkıldı. bundan önceki aylarda normal gelişimi diyordu. bu ay en az 600 almasını bekliyormuş ek gıda dönemi olduğu için, 200 gr az almış
vücudumuzdaki dermatit denen kızarıklar da geçmiyor bi türlü. sürekli krem değiştiriyoruz. bu sefer gıda olarak da bişey verdi. bakalım iyi gelecek mi?
deli gibi diş kaşıyor dedim, ama daha çıkmaz dedi. yani o süreç başlamamış. bi tane sprey verdi, zorlana aldım desem olur hatta, ama sevmedi bizimki, onu sürünce dişlere ağladı, iğrenç bi tadvarmış, haklı çocuk.
ben de o sinirle geldim yayla çrb yaptım ama daha vermedim, bakalım içecek mi?
akşama da misafirim var, evi biraz toparladım çocuk uyurken bari bir kek yapayım dediydim ama onu da yapamıyorum yumurta
kalmamış![]()
hazır alacaz yine
Canımcım süt iznimi sabah kullanıyorum, bölüm başkanımda izin verdi sağolsum 13.30 da işe gelip 16.00 da çıkıyorumSelim bu dönemde bakıcıısna alışıyor. Bu saatlerde 1 saatlik bir uykusu var onu uyuyor. Bu dönem çok rahat geçiyor. Bu bebeler bizim arkamızdan ağlayınca çok zor olcak gibime geliyor bana.
Bakıcımız çok iyi görünüyor, zaten karşı komşum. Selimi çok seviyorlar. Eşi öğretmen o da evde bide 8. sınıfa geçmiş kızı var. Onlarda ilgileniyor. Hatta ordan gelince Selim hep oyun istiyro. Hiç tek bırakmıyorlarmış. Hatta Selimi geçen eşi uyutmuş. Adam nasıl sevinçle anlatıyor. Sevgi versinler ben başka bişey istemem. Yeme içme hep olur tek isteğim çoçuğumu sevgi ve ilgi ile büyütmesi. Şimdilik herşeyde iyi gibi görünüyor Allahım bozmasın..
maşallah kızına bebikomm, için rahat verirsin artık ek gıdayı da...
insanlar hep böyle maalesef, bebek sahibi olmayan da anlayamaz sanmıyorum. ben de anlayamazdım sanırım 1-2 sene önce olsa. ben hep bebek fikrine de, bebekli kişilere de uzak durdum çünkü. Allah biliyor ya, evlendiğimde de hiç çocuk istemiyordum. insan yavaş yavaş, sindire sindire anne olmak istiyor galiba, benim öyle oldu, önce arkadaşlarımın bebekleri sevimli gelmeye başladı, sonra bizim de olsa durumları oldu. ben yadırgayamıyorum öyle düşünenleri yani.
bu arada biz de bugün dr a gittik. 7400 gr olmuşuz, 400 gr almış 1 ayda. boyu da 2 cm uzamış, az buldu dr değerleri. karbonhidratlara başla artık dedi. babuşun tarifiyle yaptığım çorbayı dedim, kendisi sordu nasıl yapıyorsun diye, sen baktın mı hiç tadına onun dedi, normal çrb yap dedi, bu sıcaklarda azcık tuz da at dedi. ya da limonla ver dedi.
hatta yayla çorbasını bildiğin terbiyeli usulle önerdi. şeftali püresi hazırlarsan içine bir-iki bisküvi at ufala, çorbaya ekmek ekle dedi. ekmeği rondodan geçirebilirmişim. akşamları muhallebi yesin dedi.
benim de canım sıkıldı. bundan önceki aylarda normal gelişimi diyordu. bu ay en az 600 almasını bekliyormuş ek gıda dönemi olduğu için, 200 gr az almış.
vücudumuzdaki dermatit denen kızarıklar da geçmiyor bi türlü. sürekli krem değiştiriyoruz. bu sefer gıda olarak da bişey verdi. bakalım iyi gelecek mi?
deli gibi diş kaşıyor dedim, ama daha çıkmaz dedi. yani o süreç başlamamış. bi tane sprey verdi, zorlana aldım desem olur hatta, ama sevmedi bizimki, onu sürünce dişlere ağladı, iğrenç bi tadı varmış, haklı çocuk.
ben de o sinirle geldim yayla çrb yaptım ama daha vermedim, bakalım içecek mi?
akşama da misafirim var, evi biraz toparladım çocuk uyurken bari bir kek yapayım dediydim ama onu da yapamıyorum yumurta kalmamış![]()
hazır alacaz yine
selam kizlar![]()
bugun doktor kontrolumuz vardi.ela muayene sirasinda yirtti kendini bide isediyuzde doksanlik dilimde gelisimimiz gayet iyi buldu hatta agir siklet dedi narin kizima :benmi: corbalara basliyoruz toplamda gun icinde 150 cc yi gecmeyecek verdiklerimiz meyve ve yarisinida corba tarzi sebzeler ispanak,bakla,patlican,kereviz sebze olarak yasak icerdikleri seylerden dolayi.geri kalan tum sebzeler yedirilebilir.bezelye gaz yapabilirmis dikkat dedi. kendi basina zaman gecirmesini sagliyormusuz bolca
sankim mumkun
denize soktum dedim super dedi.arkadaslarin doktorlari asilardan once izin vermiyorlarmis dedim o halde 2,5 yasina kadar beklesinler dedi-kizgin fitili sordum neden calpolle ugrasiyoruz diye kullanim seklinden oturu onermiyorum dedi.ama bebek kusuyorsa yapilacak bisey yokdedi. akli,a gelenler bunlar operiz siziii
Kizzz bu dr tam benlikmiss.bi ben bulAmadim kafama gore entel dantell kupeli mupeli bi dr. Nerde sinamekii orda benn:benmi: bayildimm dr a bayildim. Ver yisin kizzz cocummm.. Teyzem dogru demiss herseyi tattir zehir olsa olmez cocuk ne zarari var die. Defne 2 gunduor patatese burun kivirinca hak veriyor bi yanim. Bizde yemeyen cocuk hic olmadi bi benim kizz mi olcak acep. Herseyi kemipren cocuk salataligi firlatti resmen.
Bizim dr ayni gun icinde hemm meyve hem yogurt hem kasik mama hem corba hem sebze puresi verdi. Bide saglikocagini dinleyeydik bide kahvalti edecekti. Degil bunlari yedirmek daha patates yediremedim. Bi yogurt bi meyve yiyiyo.
Siz hangi dr a gidiyosunuz cnm?
Kizzz bu dr tam benlikmiss.bi ben bulAmadim kafama gore entel dantell kupeli mupeli bi dr. Nerde sinamekii orda benn:benmi: bayildimm dr a bayildim. Ver yisin kizzz cocummm.. Teyzem dogru demiss herseyi tattir zehir olsa olmez cocuk ne zarari var die. Defne 2 gunduor patatese burun kivirinca hak veriyor bi yanim. Bizde yemeyen cocuk hic olmadi bi benim kizz mi olcak acep. Herseyi kemipren cocuk salataligi firlatti resmen.
Bizim dr ayni gun icinde hemm meyve hem yogurt hem kasik mama hem corba hem sebze puresi verdi. Bide saglikocagini dinleyeydik bide kahvalti edecekti. Degil bunlari yedirmek daha patates yediremedim. Bi yogurt bi meyve yiyiyo.
Siz hangi dr a gidiyosunuz cnm?
Allah bozmasın canım maşallah...Benim bakıcı da güzel davranıyor, çok sevecen, konuşuyor şefkatli şefkatli Adayla.
Ama bana karşı biraz kaprisli
Biraz da başına buyruk.Rahatsız edecek düzeyde değil şu an, inşallah da olmaz...Ama çocuğuma iyi bakıyor,sevgi gösteriyor,nazını da çekiyorum napim.
Ben de evlendiğim iki yıl hiç istemedim bebek.Öyle korunuyordum ki psikopat gibi, görmen lazım
Sonraki sene de istedim ama olmadı. 4. yıl biterken Rabbim verdi, tam da hazır olduğumuz zaman.Rabbim herşeyin iyisini biçiyor bizim için.
Ben de anlayamamasını anlayabiliyorum.Ama önyargısını anlayamıyorum.
Lilacsım ya, tuz koy dedi diyorsun, elbette doktordan iyi bilecek değiliz ama bu kadar minik bebeklerin böbrekleri için tuz çok zararlı diye pek çok yerde okudum.Pek çok sıkıntıya sebep olabiliyormuş.Bir sürü arkadaşımın doktorları da aşağı yukarı aynı şekilde önerdiler sebze çorbalarını.
Tuzu iyice araştır gerekirse başka doktora sor derim ben.Böbrek ve tansiyon sorunlarına zemin hazırlıyormuş diye okudum ben, bir değil birkaç yerde.
Tadı iyi değil diye vermeyeceksek yandık buarada, kendisi mamaların tadına hç bakmış mı acaba
Maşallah subhanallah canım Ela kıza
Hep böyle devam etsin inşallah minnoş
Bakalım bize ne diyecek doktor.Bakıcı benim gibi besleyemediyse de kilo alamadıysa diye çok korkuyorum.
hha, şimdi de aklım çıkıyor gaziemir şifa...gülbin hn.
ben de öyle düşünüyorum babuş. sinirlendim. bu zamana kadar gayet iyiydi de geçen kontrolde bile demişti normal çrb verebilirsiniz diye. tuz çok çok az dedi, sıcaklarda terledikleri için sanırım. bilemiyorum kafama göre takılacam ben sanırım.
ben de ilk zamanlarda aman psikopat gibi korunuyordum vallahi. aklım çıkıyordu.hha, şimdi de aklım çıkıyor
selam kızlar,
Tuna çok şükür iyileşti tamamen. bugün doktor kontrolümüz vardı. gaita tahlili temiz çıktı. bağırsak enfeksiyonunun sebepleri için Ecrinin doktorunun söylediklerinin benzerlerini söyledi. siz ne kadar dikkat ederseniz edin, kapıyor bazen bebekler dedi. 8900 gr geldi. yani yaklaşık 200 grlık bir kaybımız varçok normalmiş. hatta az bile vermiş, maşallah gelişimi oldukça iyi dedi. ek gıda ne verdiğimizi sordu. meyve ve yoğurt, yeni yeni de çorba dedim. herşeyi verebilirsiniz. yumurta sarısını da az az başlayın dedi. ama yaz sıcağında başlamama kararı aldık biz dedesiyle... boyu 72 cm olmuş çooook uzun tatlı oğlunuz dedi. ya siz bunun yanaklarını ısırmadan durabiliyormusunuz, ne şeker şey dedi. eve gelene kadar nazar duaları okudum sonra
doktor bile böyle derse millet ne etsin. altını açtı... çok bakımlı dedi :1: ishal dönemini pişiksiz atlatmanız temizliği konusunda çok hassas olduğunuzu gösterir. tebrik ederim sizi dedi
valla bir pişik etseydik anneannesi öldürürdü beni. pehlivan gibi yağlayıp duruyoruz...
bu arada halamızın düğününü de atlattık. oğlum tam bir minik beyfendi oldu. güzel güzel ablaların kucaklarında gezdi durdu. herşey çok güzeldi. dileğimiz heeeep mutlu olmaları ve Tunaya bir kuzen getirmeleriama beni gördükten sonra çoooook düşünmesi gerektiğini söylüyor halası. çok zor gözüküyor çocuk bakımı diyor
gözünü fena korkutmuşuz
hah deli mi ne. cevaba bak şuan evde. selam kızlar. özel gittiğimiz hastane kapanmış( doktorumuzu sordum başka bi yere mi geçti diye telefondaki kızın cevabı;" şuan evde" oldu. a
hah deli mi ne. cevaba bak şuan evde.
adenin bu ay ki boy kilo alımından haberim yok yani. ama Maşallah toparladı bu ara. boyu zaten fasülye sırığı gibi. babası kılıklı... ama bu ara emmek istemıyor. emmdi,ğini de çıkarıyor. napacagımı şaşırmış durumdayım. dün yağsız tuzsuz yoğurt çorbası yaptım içmedi. tarhana çorbası yaptım onu içti. kendi sütümden yoğurt mayaladım tutmamış![]()
hangi sütle mayalayabilirim? bebekler için özel bi süt var mı katkısız?