simurganka01
Daimi Üye
HAYATIIIIIIIIIIIIM yarın yolculuk var inşallah. Allah yolunuzu açık etsin iyi tatiller olsun.
Kamera koymadım hayatım, kendi söylüyo yapıp yapıp
Bu sabah da dün banyo yaptırdığını öğrendim!
Biz yaptırıyoruz demiştim oysa ki.
Arkadaşlar da bırak yaptırsın ne var diyolar.
h kendimi söylüyo saf galiba HAYATIIIIIIIIIIIIM yarın yolculuk var inşallah. Allah yolunuzu açık etsin iyi tatiller olsun.

hacanım masallah defneye..kilo aldıgına sevindim..bizde yaptırıcaz rotanın ikincisini temmuzun 19 unda..
yahu senin doktor iyiymis ya..defne'yle Hira nın arası kac gundu ?
bende goturmek istiyorum doktora banada ufaktan baslatsın istiyorum ek besinleri.ozellikle de mamayı bile zor verdirten kocama kapak olsun die genis bakıs acılı bi doktor istiyorum yaaa :bitter:
Maşallah canım defneye, güzel kilo almış
Ecrincim Defneye maşallah öncelikle. Böyle bi kilo alımı da bize olsun inşallah. Çünkü biz son 3 ayda 700 gr zor aldık.Bizim de rota aşımız vardı normalde bu ay, ayın 5 inde dr a gitmiştik hemen yapalım dedi. Ay bianda nası çığırdıysam kendimi kaybettim hayır olmaaaz diye
Doktor da neye uğradığını şaşırdı. Demek ne kadar tırstıysam ilk dozdan sonra bilinç altıma işlemiş... İnşallah Defnenin bu kez agrisi sizisi
Öf yaaa ben ne biçim bi anneyim yaaa... Yavruma bi yoğurt çorbası yapamadım :bitter: :bitter: Zaten sebze çorbası da çorba gibi olmadı, püre gibi oluyo hep. Çıldırcam yaaa... :bitter:
tatlım, ben babuşun tarifleriyle yaptım.
bi kabak, bi patates, bi havuç, 1 tatlı kaşığı pirinç. ilk hft 4 bardak su. sonraki hft 3 bardak su, şimdi 2 bardak su ile yapıyorum. haşlanınca blendırdan geçirip 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. biraz püre gibi oluyor tabi. özellikle 2 bardak suyla yapınca. ama benim paşa 90 cclik yiyip bırakıyor her seferinde.( biberonla ölçüyorum )
yoğurt çorbasını annem kendimize yapmıştı, tuzsuz yaparız zaten biz çorbaları. ondan verdiydik. yaladı yuttu.
bebikomm 5. ay kontrolümüzde verdi dr. 2-3 haftadır veriyorum. çorba, yoğurt, meyve suyu, püresi.
dr un derse verirsin bence. benimki artık anne sütü almıyor.
tatlım, ben babuşun tarifleriyle yaptım.
bi kabak, bi patates, bi havuç, 1 tatlı kaşığı pirinç. ilk hft 4 bardak su. sonraki hft 3 bardak su, şimdi 2 bardak su ile yapıyorum. haşlanınca blendırdan geçirip 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. biraz püre gibi oluyor tabi. özellikle 2 bardak suyla yapınca. ama benim paşa 90 cclik yiyip bırakıyor her seferinde.( biberonla ölçüyorum )
yoğurt çorbasını annem kendimize yapmıştı, tuzsuz yaparız zaten biz çorbaları. ondan verdiydik. yaladı yuttu.
canım naber nasılsın ? seen ne zamndır veriyosun corbayı ?? ben simdilerde sadece meyve puresi veriyorum yogurt da vermedim :deli:daha..erkenm i ki daha yoksa zamanımı ?? offff
Bence ben gec kaldim pure sebze olayina. Yada bu cocuk yemicek. Patates yemeyen cocuk gordunuz mu hic. Bugun bi patates puresi yiyisi vardi dahasi yemeyisi kim gorse cocuga zehir veriyomm sanir. Oguree ogure bi hal oldu. Bii surat burusturmalarr bi dudak kapatmalar. Yogurtla karistirdm sonra oyle de yemedi. Ama yogurdu yiyiyo. Zorlamadim bende yarin bi daha denicem. Yarinda almazsa patatesi kabak falan denicem
Kizzzzzz simussssssss.. Uzulmee bende corba ozurlumusum:kahkaha:Cocuga diye kasmaktan oluyo bence. Bi yogurt corbasi yaptimm bin sahit lazm. Yogurt kesildi. Oldu bi lor. Pirinclerde dibe yapisti. Haqlbuki cok guzdl corba yaparim normelde. Ama kasmaktan olmuyo demekkbabusun tarifi deniym bende. Lilacs in yogurdu babusun corbasi.. İsimler bole kalcak heralde aklimda:kahkaha:
Sağol Lilacsım, zati Babuşun çorba tarifi olmasa onu da nası yapıcağımı bilemezdim :deli:
Keşke benim zilloş da yese yaaa... Aç duruyo biliyom ama inatla yemiyo. şimdi de yeni bi huy edindik: uyumuyoruz dün tüm gündüz boyunca sadece 1 saat uyudu. gece de 9 da zor yatırdık, 3 saatte bir kalktı.
bebikom bize sağlık ocağı bu ayın sonunda verin yoğurdu dedi.
ecrinim valla utanarak söylicem ama ben yoğurt çorbası yapmayı bilmiyorum. zaten aslında çorba yapmayı evlendikten sonra öğrenmeye başladım ve halen de çorbalar konusunda çooooooooooooooook eksiğim var.
bu arada duru herşeye işte öyle surat buruşturup ağzını kitliyo. ağlarken bile ağzı kapalı ıııııı diye ağlıyo. açtığı an bişe tıkıldığını öğrendi sanırım
Öf yaaa ben ne biçim bi anneyim yaaa... Yavruma bi yoğurt çorbası yapamadım :bitter: :bitter: Zaten sebze çorbası da çorba gibi olmadı, püre gibi oluyo hep. Çıldırcam yaaa... :bitter: