2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kamera koymadım hayatım, kendi söylüyo yapıp yapıp :D
Bu sabah da dün banyo yaptırdığını öğrendim!
Biz yaptırıyoruz demiştim oysa ki.
Arkadaşlar da bırak yaptırsın ne var diyolar.

hahah kendimi söylüyo saf galiba :D
ben de yıkamasını istemezdim galiba

HAYATIIIIIIIIIIIIM yarın yolculuk var inşallah. Allah yolunuzu açık etsin iyi tatiller olsun.

sağol canımmmmmmmmmmmmmmmm

ya alıntılarım gitti
biz yanlışlıkla 2 numara 3 aylık falanken vermiştik bikaç kutu :)
ama hala geçmedik 1deyiz

oo babuşşş laf mı attılar
bana da laf atarlar ama arkadan şöle
teyzeeeeeeeeeeee çekilsene yoldan ezilceksin hahahahahahaha

little tucanık nası oldu inşallah iyidir

ecrin maşallah 700 gr bu aylarda çok iyi canım

ay başka ne vardı yaaa unuttum :(

bizsabah 5,30da yola çıkıyoz Allah'ın izniyle
dua edin de sağsalim gidip gelelim ve mutlu dönelim
hepinizi seviyom herkes kendine iyi baksın ve bebişlerine inşallah bomba gibi dönerim aranıza

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
canım masallah defneye..kilo aldıgına sevindim..bizde yaptırıcaz rotanın ikincisini temmuzun 19 unda..
yahu senin doktor iyiymis ya..defne'yle Hira nın arası kac gundu ?
bende goturmek istiyorum doktora banada ufaktan baslatsın istiyorum ek besinleri.ozellikle de mamayı bile zor verdirten kocama kapak olsun die genis bakıs acılı bi doktor istiyorum yaaa :bitter:

Evet cnm fena degil dr. Daha ilgili olabilirdi bana gore. Ama buna da sukur. Ozel muayenehane olsa daha cok ilgilenirdi tabi. Defne 1 subat cnm 2 hafta var galiba demi

Maşallah canım defneye, güzel kilo almış

Evett cnmm ya sagol ucuncu aydan beri ilk kez kilo aldi boyle. 100 gr 200 gr aliyodu kuzum. Ek gidaya ihtiyaci varmis demek. Bu hareketlilige 700 gr cok sevindirdi beni
Ecrincim Defneye maşallah öncelikle. Böyle bi kilo alımı da bize olsun inşallah. Çünkü biz son 3 ayda 700 gr zor aldık. :( Bizim de rota aşımız vardı normalde bu ay, ayın 5 inde dr a gitmiştik hemen yapalım dedi. Ay bianda nası çığırdıysam kendimi kaybettim hayır olmaaaz diye :D Doktor da neye uğradığını şaşırdı. Demek ne kadar tırstıysam ilk dozdan sonra bilinç altıma işlemiş... İnşallah Defnenin bu kez agrisi sizisi

Olmadii cnmm sukurr atesi bile cikmadi. İkinci doz ya ondan heralde elimde dereceyle oturdum butun gun. Aminn cnm alir insallahh.defne de almiyodu cnm. Ek gida ise yaramis. Gecen ay 200 gr almisti. Hemsire ne kadarnsinirimi boozmustu. Ayyyy hicc kilo almamis bu cocuk neden diye.darisi basiniza tatlimm

Hayattiimmm saol bende cok sevindim yaaa 100 200 gr lardan sonra ilac gibi oldu bu.. Gerci hala beli meli incecik minnak duruyo ama olsun buna da sukur.. İyii tatiller buu aarada balim

Kizzzz lidirrrrrrr nerdesinnnnn senn kacc gundurrrr

Tepki
56
Merhaba kızlar..
Tatilden döndük biz hayırlısı ile darısı gitmek isteyenlere..
Ben meyve püresi ve yoğurda başladım.. akşamlarıda bazen mama vermeye çalışıyorum ama benim oğlan biberon almıyor.. Kaşıklada zorla yedirmeye çalışıyorum bazen ağzını açmıyor inat ediyor bakalım hayırlısı.. Ağlamaya başladı benim ki görüşürüz sonra öpüyorum hepinizi..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selamlar kızlar.
Ecrinim benim kız 11 subat dogumlu yani on gun var aralarında :)
bizde yarın goturcez doktora bakalım kac cıkcak bilmiyom az aldı gibme geliyo bu ay ama bakalım..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Öf yaaa ben ne biçim bi anneyim yaaa... Yavruma bi yoğurt çorbası yapamadım :bitter: :bitter: Zaten sebze çorbası da çorba gibi olmadı, püre gibi oluyo hep. Çıldırcam yaaa... :bitter:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Öf yaaa ben ne biçim bi anneyim yaaa... Yavruma bi yoğurt çorbası yapamadım :bitter: :bitter: Zaten sebze çorbası da çorba gibi olmadı, püre gibi oluyo hep. Çıldırcam yaaa... :bitter:

tatlım, ben babuşun tarifleriyle yaptım.

bi kabak, bi patates, bi havuç, 1 tatlı kaşığı pirinç. ilk hft 4 bardak su. sonraki hft 3 bardak su, şimdi 2 bardak su ile yapıyorum. haşlanınca blendırdan geçirip 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. biraz püre gibi oluyor tabi. özellikle 2 bardak suyla yapınca. ama benim paşa 90 cclik yiyip bırakıyor her seferinde.( biberonla ölçüyorum )

yoğurt çorbasını annem kendimize yapmıştı, tuzsuz yaparız zaten biz çorbaları. ondan verdiydik. yaladı yuttu.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

bi kabak, bi patates, bi havuç, 1 tatlı kaşığı pirinç. ilk hft 4 bardak su. sonraki hft 3 bardak su, şimdi 2 bardak su ile yapıyorum. haşlanınca blendırdan geçirip 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. biraz püre gibi oluyor tabi. özellikle 2 bardak suyla yapınca. ama benim paşa 90 cclik yiyip bırakıyor her seferinde.( biberonla ölçüyorum )

yoğurt çorbasını annem kendimize yapmıştı, tuzsuz yaparız zaten biz çorbaları. ondan verdiydik. yaladı yuttu.

canım naber nasılsın ? seen ne zamndır veriyosun corbayı ?? ben simdilerde sadece meyve puresi veriyorum yogurt da vermedim :deli:daha..erkenm i ki daha yoksa zamanımı ?? offff

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bebikomm 5. ay kontrolümüzde verdi dr. 2-3 haftadır veriyorum. çorba, yoğurt, meyve suyu, püresi.
dr un derse verirsin bence. benimki artık anne sütü almıyor.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikomm 5. ay kontrolümüzde verdi dr. 2-3 haftadır veriyorum. çorba, yoğurt, meyve suyu, püresi.
dr un derse verirsin bence. benimki artık anne sütü almıyor.

anladım canım yarın gidicez işte burda bakalım denizli de bulamamıştık ozel doktor burdaki medical partkta bulduk..benimde sutum doyurmuyıo artık ama bakalım ne dicek..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Bence ben gec kaldim pure sebze olayina. Yada bu cocuk yemicek. Patates yemeyen cocuk gordunuz mu hic. Bugun bi patates puresi yiyisi vardi dahasi yemeyisi kim gorse cocuga zehir veriyomm sanir. Oguree ogure bi hal oldu. Bii surat burusturmalarr bi dudak kapatmalar. Yogurtla karistirdm sonra oyle de yemedi. Ama yogurdu yiyiyo. Zorlamadim bende yarin bi daha denicem. Yarinda almazsa patatesi kabak falan denicem

Kizzzzzz simussssssss.. Uzulmee bende corba ozurlumusum:kahkaha:Cocuga diye kasmaktan oluyo bence. Bi yogurt corbasi yaptimm bin sahit lazm. Yogurt kesildi. Oldu bi lor. Pirinclerde dibe yapisti. Haqlbuki cok guzdl corba yaparim normelde. Ama kasmaktan olmuyo demekk:D babusun tarifi deniym bende. Lilacs in yogurdu babusun corbasi.. İsimler bole kalcak heralde aklimda:kahkaha:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Sağol Lilacsım, zati Babuşun çorba tarifi olmasa onu da nası yapıcağımı bilemezdim :deli:
Keşke benim zilloş da yese yaaa... Aç duruyo biliyom ama inatla yemiyo. şimdi de yeni bi huy edindik: uyumuyoruz dün tüm gündüz boyunca sadece 1 saat uyudu. gece de 9 da zor yatırdık, 3 saatte bir kalktı.

canım naber nasılsın ? seen ne zamndır veriyosun corbayı ?? ben simdilerde sadece meyve puresi veriyorum yogurt da vermedim :deli:daha..erkenm i ki daha yoksa zamanımı ?? offff

bebikom bize sağlık ocağı bu ayın sonunda verin yoğurdu dedi.

Bence ben gec kaldim pure sebze olayina. Yada bu cocuk yemicek. Patates yemeyen cocuk gordunuz mu hic. Bugun bi patates puresi yiyisi vardi dahasi yemeyisi kim gorse cocuga zehir veriyomm sanir. Oguree ogure bi hal oldu. Bii surat burusturmalarr bi dudak kapatmalar. Yogurtla karistirdm sonra oyle de yemedi. Ama yogurdu yiyiyo. Zorlamadim bende yarin bi daha denicem. Yarinda almazsa patatesi kabak falan denicem

Kizzzzzz simussssssss.. Uzulmee bende corba ozurlumusum:kahkaha:Cocuga diye kasmaktan oluyo bence. Bi yogurt corbasi yaptimm bin sahit lazm. Yogurt kesildi. Oldu bi lor. Pirinclerde dibe yapisti. Haqlbuki cok guzdl corba yaparim normelde. Ama kasmaktan olmuyo demekk:D babusun tarifi deniym bende. Lilacs in yogurdu babusun corbasi.. İsimler bole kalcak heralde aklimda:kahkaha:

ecrinim valla utanarak söylicem ama ben yoğurt çorbası yapmayı bilmiyorum. zaten aslında çorba yapmayı evlendikten sonra öğrenmeye başladım ve halen de çorbalar konusunda çooooooooooooooook eksiğim var. :(

bu arada duru herşeye işte öyle surat buruşturup ağzını kitliyo. ağlarken bile ağzı kapalı ıııııı diye ağlıyo. açtığı an bişe tıkıldığını öğrendi sanırım :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Sağol Lilacsım, zati Babuşun çorba tarifi olmasa onu da nası yapıcağımı bilemezdim :deli:
Keşke benim zilloş da yese yaaa... Aç duruyo biliyom ama inatla yemiyo. şimdi de yeni bi huy edindik: uyumuyoruz dün tüm gündüz boyunca sadece 1 saat uyudu. gece de 9 da zor yatırdık, 3 saatte bir kalktı.

bebikom bize sağlık ocağı bu ayın sonunda verin yoğurdu dedi.
ecrinim valla utanarak söylicem ama ben yoğurt çorbası yapmayı bilmiyorum. zaten aslında çorba yapmayı evlendikten sonra öğrenmeye başladım ve halen de çorbalar konusunda çooooooooooooooook eksiğim var. :(

bu arada duru herşeye işte öyle surat buruşturup ağzını kitliyo. ağlarken bile ağzı kapalı ıııııı diye ağlıyo. açtığı an bişe tıkıldığını öğrendi sanırım :D

Tikma cnm agzina acinca. Bebegin bi poposuyla bi agziyla ugrasilmazmis. İkisini de kaparsa acamaMazmissin. Dr solemid bunu. İstemiyosa verme baska bi sebze ver. Bide sey dio bende ole denicem bi verin almiosa bi zaman bekleyin tekrar verin diyo. Yine almazsa 2-3 gun ara verip baska bisi verin arada diyo.bide cocugun ac olmasi lazimmis verirken. Vs vs iste bende deniyorum tek tek

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Tamam simuşum püre gibi olur. Yapma böyle ama, sen çok çok iyi bi annesin daha nolsun,saçmalama.
Önce 4 su bardağı suyla başla o püre gibi olmuyo pek.
Olmazsa yutması kolay olsun 5-6 bardak koy sen. Ne kadar sıvı o kadar iyi.
Sebzeleri haşlayıp blendırdan geçircen, lilacs da anlatmış ya. Başka bi esprisi yok çorbanın.
Ada da ilk başlarda hiç yutamıyodu. Ya ağzını kilitliyodu, ya tükürüyodu, yada zırıl zırıl ağlıyodu yutmak zor geldiği için.
4. ayda başladık biz meyve püresiyle, 5. Ayda çorbaya geçtik.
Çok ama çok zorlandım ben ek gıdada…
Bi 1 hafta-10 gün kadardır rahatız,şimdi şimdi yutmaya başladı.
Ama ada 5 ay 25 günlük, yani nerdeyse 1,5-2 ay aldı yutmayı öğrenmesi. O da öyle aman aman değil, yine ağzımıza bunumuza bulaştırıyoruz, çıkarıyoruz tükürüyoruz.
Biraz da bakıcının farkı sanırım. Ben yemeyince ağlıyor diye üzülüp yarıda kesiyodum, elin kadını anne gibi acırmı… Vere vere alıştı demek ki.
Yılma aç olduğunu hisettikçe dene sen.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
1-2 defa yoğurt verdim ben çok sevdi benim kızım.
Ama doktorumuz henüz yoğurt demedi.Ne zaman vercek acaba?
Bu ay kahvaltılara geçircek bizi onu biliyorum da.
Hızlı mı gidiyo acaba bizim doktor, tv.de bas bas bağırıyolar ek gıda ektir, günde 2 çay bardağını geçmesin diye ama...
Gerçi bizimki de geçmiyodur şu an ama kahvaltı da olursa....Bi meyve bi çorba veriyoruz şimdi, muhallebiyi vermiyorum ben çorbaya başladığımızdan beri...
Onu da versem çok olur sanırım.2 ay sonra oturup karnıyarık yiyecek bizle böyle giderse çocuk :D:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar