littlesunshine
Daimi Üye
Littlecim bebek suyunu kaynatmadan mi veriyosun
başta birkaç sefer kaynatmadan verdim, sonra aldı beni bir evham. kaynatmaya başladım. annem iyi yapmıyorsun bu kadar korumacı davranarak diyor ama böyleyim ne yapayım
Littlecim bebek suyunu kaynatmadan mi veriyosun
Ebebek'in bebek diye dergisi var.
Bu ay ek olarak bebeginize ozel yemek tarifleri diye bi ek vermis.
Corba,sebze,muhallebi,genel tarifler filan var.
Bi de bikac bilgi,puf noktasi filan...
evet canım dönemleri demek, ilginç şeyler isteniyor...
birde kusma için doktor bize mamasını Aptamil anti reflü alabilirsin demişti ben cok aradım ama burada bulamamıştım..
bide mama degiştirmeden once bence doktora sormakta yarar var sanki...
mama için dr a pek güvenmiyorum pikecan, onlar genelde ne promosyon geldiyse onu öneriyorlar, ilk bana hipp öneriyordu dr numune vererek, aptamil aldım dedim, o da güzel dedi.
little ve bblau beni yanlış anladınız sanırım kızlar, ben de onların sağlıksız olduğunu düşündüğümü ama kolaylık olduğunu söyledim sadece. meyve püresi hazırlamak falan kolay ama karışık sebze yemeye başladıklarında vakit alacak.
bu arada dün ilk kez yoğurt yaptım, ama inek sütü yerine mama kullandım, hemen iki ölçek mama bir çay kaşığı yoğurt ile. bugün de öğlen 4-5 çay kaşığı verdim oğluma... beğendi sanırım, yalana yalana yedi. ama fazla veremedim belki kusar falan sonra diye... yarına yenisini yapacam bakalım. bu sefer de kendi sütümle yapayım diyorum bakalım nasıl olacak.
mama için dr a pek güvenmiyorum pikecan, onlar genelde ne promosyon geldiyse onu öneriyorlar, ilk bana hipp öneriyordu dr numune vererek, aptamil aldım dedim, o da güzel dedi.
little ve bblau beni yanlış anladınız sanırım kızlar, ben de onların sağlıksız olduğunu düşündüğümü ama kolaylık olduğunu söyledim sadece. meyve püresi hazırlamak falan kolay ama karışık sebze yemeye başladıklarında vakit alacak.
bu arada dün ilk kez yoğurt yaptım, ama inek sütü yerine mama kullandım, hemen iki ölçek mama bir çay kaşığı yoğurt ile. bugün de öğlen 4-5 çay kaşığı verdim oğluma... beğendi sanırım, yalana yalana yedi. ama fazla veremedim belki kusar falan sonra diye... yarına yenisini yapacam bakalım. bu sefer de kendi sütümle yapayım diyorum bakalım nasıl olacak.
yalnız yoğurt yedirirken ağzında daha yoğurt varken ellerini ağzına götürmesi ilerdeki ek gıda seanslarımızın çok batırıcı olacağını gösterdi bana...ağzını sil, elini sil...bi daha ağzını sil, sonra bi daha elini sil....
yok tatlım, estagfrullah, ne yanlış anlaması. ben naçizane fikrimi belirttim sadece. sen fikir sormuşsun ben de söyledim kuzum. yoksa senin onları tercih ettiğini yada edeceğini düşünmedim bile :ask:
bu arada mamayla nasıl yoğurt yapıyorsun, ben de formül süt falan okudum biyerlerde ama anlamadım? nedir formül süt bilen var mı kızlar? :acep
Aynen.gunde bes alti kez ust degistiriyoruZ.
Onluklerimiz zaten bastan basa batiyo.
Elimiz,agzimiz,boynumuzun alti
Her yerimiz batiyo...
ha, evet boynunun altı da yoğurt olmuş ama ben taa ne zaman gördüm onu
milupanın sitesinde gördüm dün, formül süt de mamadır bence, ne olabilir ki başka :acep:
sitede 90 ml sıcak su, 4 ölçek mama karıştırıp uygun sıcaklığa gelince 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin diyordu, bana çok geldi 45lik suya 2 ölçek mama, 1 çay kaşığı yoğurt koydum, 3 saat üstü kapalı sıcak ortamda bekletip dolaba koydum, bugün öğlen tadına baktım, sulu gibiydi ama tadı yoğurt tadını almış. zaten sitede sulu olabileceği yazıyordu. 4-5 çay kaşığı verdim daha da dolu var, bugün de o yoğurtla mayalayacam bakalım, ama kendi sütümden yapmaktan vazgeçtim, zaten çoğu boşa gidecek, az olan sütümü çocuğa direk vermem daha mantıklı geldi.
anladım canım. ben de doktora sormayı unutmuştum. o bize bildiğimiz çiftlik sütü önermişti. bulduk çok şükür. ama 2.5 lt fazla geliyor. daha azını da getirmiyorlar. pasta börekten gına geldi, o sütü içebilen yok evde mecburen öyle değerlendiriyoruz. ha bir de doktorumuz ilk mayanın çok önemli olduğunu söyledi. hazır yoğurdu alıp mayalarsan bir manası olmaz, o yoğurtlar 6 ay bozulmadan durabiliyorlar demiştineyseki arkadaşım kızı için mayalıyor, ondan buldum mayayı da
valla ben ilk mayayý hazýr yoðurttan yaptým mecburen. annem de yoðurt yapýyor aslýnda ama dün denemek amaçlý yaptýðým için hazýr yoðurt kullanmýþtým...artýk bundan sonrakiler kendi yaptýðým yoðurttan olacak, 6 ay dayanmýyor caným o yoðurtlar da ama tabi 15 gün dayanýyorlar sonuçta.
Lilacscim buarada soylemeyi unutmusum.
Pirinc ununun markasi ARI.
Ben de annemden mi istesem acaba....
Ama eskisehirden buraya yogurt ggelmez dimi,eksir?
Ben geldim ama uzun uzun yazabilecek vaktim maalesef yok.Aşılarımızı olduk, 5 li karma ve zaturre.. Çok ağlamadı sayılır bu sefer çok şükür. Demir ilacı verdiler sağlık ocağından ücretsiz. devit de veriyolarmış o da ücretsizmiş. ama multitabsı da veriyo musunuz diye sormayı unuttum. demir ilacını günde 6 damla, 3sabah 3 akşam. almayabilir. 10 gün falan denersiniz kusarsa almak istemezse başka bi ilaç daha var ama ücretli, onu veririz dedi. devite devam dedi. zor damlıyo nefret ediyom dedim, çay kaşığına biraz sütünden koy içine damlat öyle ver dedi. 6 ay bitmeden ek gıda önermiyoruz dedi. geç olmaz mı ya sonrasında almazsa dedim, alışır bişe olmaz dedi doktor da hemşire de kafam karıştı. neyse ben şimdi işlerin başına döneyim, önce şu kızın ateşini ölçiim de. öperim hepinizi
yok tatlım, estagfrullah, ne yanlış anlaması. ben naçizane fikrimi belirttim sadece. sen fikir sormuşsun ben de söyledim kuzum. yoksa senin onları tercih ettiğini yada edeceğini düşünmedim bile :ask:
bu arada mamayla nasıl yoğurt yapıyorsun, ben de formül süt falan okudum biyerlerde ama anlamadım? nedir formül süt bilen var mı kızlar? :acep
Ben de annemden mi istesem acaba....
Ama eskisehirden buraya yogurt ggelmez dimi,eksir?
valla ben ilk mayayı hazır yoğurttan yaptım mecburen. annem de yoğurt yapıyor aslında ama dün denemek amaçlı yaptığım için hazır yoğurt kullanmıştım...artık bundan sonrakiler kendi yaptığım yoğurttan olacak, 6 ay dayanmıyor canım o yoğurtlar da ama tabi 15 gün dayanıyorlar sonuçta.
valla bir keresinde yazın giderken unutmuşuz dolapta, eylülde geldik, hiçbir bozulma belirtisi yoktukatkılı oldukları için yoğurt mayalıyoruz evde ya, ilk mayanın hazır yoğurtlardan olmasının bir manası olmadığını söyledi, bana da mantıklı geldi doğrusu... ama tabi ev yoğurdu bulunamıyorsa yapacak birşey yok
babuşum gelir niye gelmesin, otobüsün soğutucusuna koyarlar birşey olmaz