2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hmm, marketlerde var mı? kendin mi öyle aldın yoksa öneri üzerine mi? ben markette ülkerinkini gördüm de almadım.

gelmesine gelir bence, taa maraştan dondurma gönderdilerdi bize, ama bilmiyorum ki gerek var mı? için rahat etmeyecekse iste, gelir yani...
Yok ben kendim aldim doktor ozellikle bi marka telaffuz etmedi.
Markette o vardi aldim bende.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Arkdasim aradi az once. Kizi var 6,5 aylik.
15 gun filan once 9,3 kiloymus.
Az once 2 cay bardagi yogurt 1 kavanoz da meyve puresi yemis bebek ve daha doyymamis daha da istiyomus.:sok
Ben adaya ceyrek armutla yarim seftalinin puresini bitirtemiyorum...
Ki o kavaozlara koysaniz dibinde 1 parmak kadar yer kaplar anca

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Az once 2 cay bardagi yogurt 1 kavanoz da meyve puresi yemis bebek ve daha doyymamis daha da istiyomus.:sok

maşallah... ama daha vakit var babuş ya, daha 2 ay var ona yetişmemize, şimdi mama da alıyorlar ya mide çok boş olmuyor herhalde.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim oğlanı bir hft yatağında emzikle uyutmayı başardım... ama ne olduysa bu hft işler değişti yine, emzikle uyumuyo sıpa, illa midesine de gidecek bir şeyler. mama yerken uyuyor artık ve o anda uyuyamazsa yandık, kesinlikle yatakta uyumuyooo, ne değişti bi haftada anlamadım. :acep:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
maşallah... ama daha vakit var babuş ya, daha 2 ay var ona yetişmemize, şimdi mama da alıyorlar ya mide çok boş olmuyor herhalde.

Bizim bebekler kadarken se istahliydi canim zaten dogum kilosu da nerdeyse bes kiloya yakindi.istahli masallah.
Gerci ben o kadar da olsun istemem.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Gecmis olsun canim hadi atlattiniz cok sukur.
Ates yapmadi bu ayki asilar bizde sizde de olmaz insallahh.
Anne sutu veriyosun sen bence de ek besini simdilik dusunme.
Multitabsi devlet odemiyo canim.
Devit de sadece d vitamini...multitabs a,c,d....

:utan: Sağol Babuşum, geldi geçti çok şükür. Ateşimiz çıkmadı şimdilik ve inşallah çıkmaz da.. Ama huysuzuz biraz... Yaa ben multitabs aldım aslında ama dolabın kapağında saklanması gerek ya onun, çıkarınca direk verince soğuk olmaz mı bi o takılıyo aklıma bide ya dışarı çıkarıp dışarda unutursam ve bozulursa diye korkuyorum.. Sen nasıl veriyosun? Yani hiç ılıtıyo musun?

geçmiş olsun tatlım. Tunaya şu bebek sularından almıştım. kaşığı suya batırıyorum. 3 damla deviti öyle damlatıyorum kaşığa. ağzına hemen akıveriyor. direkt ağıza damlatma konusunda uyarmıştı beni arkadaşım. kapağının açıldığını düşünsene demişti. aklıma gelmez böyle tedbirler benim :ask:

sağlık ocağından ferrum fort veriyorlardı almadım. santafer vermişti çünkü doktorumuz. santaferde sıkıntı yok, yalnız sağlık ocağı 4-4 dedi, doktor 2-2 dedi. bazen öyle bazen böyle yapıyorum ben de.

:utan: Sağolasın Lidılım geldi geçti çok şükür. Yaa benim de hiç aklıma gelmemişti kapağı birden açılırsa diyee... Ay şuan çok tırsmış durumdayım, bundan sonra sanırım daha anne gibi düşünmeyi öğrenmeliyim sağolasın... Sanırım bize de ferrum verdi sağlık ocağı, acaba diğer dediği santafer mi ki? o daha iyiyse valla parası marası hiç mühim değil, ben de direkt onla başliim ne dersin? Hııı bi de su konusunda bugün sağlık ocağındakiler bebek suyu da olsa kaynatmadan vermeyin dedi. Bide biberon almıyor dedim, şu ağzı suluk ağzı gibi olanlar var ya onlardan verebilirsin dediler.

Aynen.gunde bes alti kez ust degistiriyoruZ.
Onluklerimiz zaten bastan basa batiyo.
Elimiz,agzimiz,boynumuzun alti :)
Her yerimiz batiyo...

Amanıııııııın 5-6 kez üst mü değişiyonuuuuuuuuuz? Bizim zaten anca o kadar body ve tulumumuz var. Abooooo e ben naapcam o zaman? kıyafet stoğu mu yapsam

geçmiş olsun canım bende gidip yaptırdım, ama Noyan efendi inletti bütün hastaneyi, şimdiye kadar hiç böyle yapmamıştı yavrum ya. bide tek başına gittim aksi gibi daha yeni kendime geliyorum........

Ay kıyamam yaaa korktu mu acaba? :( Neyse geldi de geçti çok şükür...

Hey maşallaaaaah. Allah esirgesin, darısı da başımıza olsun :D

benim oğlanı bir hft yatağında emzikle uyutmayı başardım... ama ne olduysa bu hft işler değişti yine, emzikle uyumuyo sıpa, illa midesine de gidecek bir şeyler. mama yerken uyuyor artık ve o anda uyuyamazsa yandık, kesinlikle yatakta uyumuyooo, ne değişti bi haftada anlamadım. :acep:

Lilacscım inanır mısın benimki de 3 gündür falan böyle... Ben de anlamadım... Özellikle gece uykusuna dalmadan önce. Ben acaba büyüme atağı mı diye düşündüm ama bilmiyorum...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Bizimki emzik almiyo ya alsa ne rahat olurdu belki uyurdu kendiliginden.
Biz hala kucakta uyuyoruz. Ama artik iyice ilmini aldim. İyice uykuya bunalana kadar almiyorum.
Artik uykusuzluktan aglama gozleri ovusturma moduna gecince aliyorum. Zaten gozler yari kapanmis oluyo.1 dk bile sallamadan hooop gidiyo,uyuyo :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:utan: Sağol Babuşum, geldi geçti çok şükür. Ateşimiz çıkmadı şimdilik ve inşallah çıkmaz da.. Ama huysuzuz biraz... Yaa ben multitabs aldım aslında ama dolabın kapağında saklanması gerek ya onun, çıkarınca direk verince soğuk olmaz mı bi o takılıyo aklıma bide ya dışarı çıkarıp dışarda unutursam ve bozulursa diye korkuyorum.. Sen nasıl veriyosun? Yani hiç ılıtıyo musun?

Evet canim elimde ilitiyorum. Yada cebime koyuyorum.
Vucut sicakliginda ilitiyorum yani.
Ama dolapta durmasi sebebiyle cok unutuyorum vermeyi.
Disarida dursa koyardim yataginin bas ucuna filan unutmazdim...

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlaaarr:D biliousunuz ben mevlüt okutturmamıştım kızaa..bugün annemlerde yasin okutturduk mevlüt deilde en azından bi dua oldu..ii de oldu:utan: anam benim kız bir dırdıra başladı sormayınnn...auu aaa uuu paso konuşuo hele bugün önlüğünü elinden düşürüoudum bana bakıp bir gülüşü war sormayın kahkalarla amaa:D yeni bi oyun çıktı bizeee anlayacağınızz...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Evet canim elimde ilitiyorum. Yada cebime koyuyorum.
Vucut sicakliginda ilitiyorum yani.
Ama dolapta durmasi sebebiyle cok unutuyorum vermeyi.
Disarida dursa koyardim yataginin bas ucuna filan unutmazdim...

Doğru diyon Babuşum ben deviti bile gözümün önünde olmasına rağmen unutuyorum... Neyse naapiim alışana kadar cep telefonuna alarm kurayım bari, çünkü o daha kapsamlı bi ilaç. Ben çıkayım yimek hazırlamam gerek. Aylardır eşim alıp getiriyodu yemekleri, o da ben de bıkmıştık dışardan alınan yemeklerden. Neyse ki artık az çok alıştım bebekli yaşama :) Öpüyorum hepinizi :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
:utan: Sağolasın Lidılım geldi geçti çok şükür. Yaa benim de hiç aklıma gelmemişti kapağı birden açılırsa diyee... Ay şuan çok tırsmış durumdayım, bundan sonra sanırım daha anne gibi düşünmeyi öğrenmeliyim sağolasın... Sanırım bize de ferrum verdi sağlık ocağı, acaba diğer dediği santafer mi ki? o daha iyiyse valla parası marası hiç mühim değil, ben de direkt onla başliim ne dersin? Hııı bi de su konusunda bugün sağlık ocağındakiler bebek suyu da olsa kaynatmadan vermeyin dedi. Bide biberon almıyor dedim, şu ağzı suluk ağzı gibi olanlar var ya onlardan verebilirsin dediler.

aynen, ben de anne gibi düşünmeyi öğrenmeliyim :D tatlım valla santaferden başka da olabilir bilmiyorum. ona ve muconexe 3buçuk lira fark ödemişti eşim. epi topu bu yani :D ama santafer ve ferrum fort arasında içerik olarak bir fark var mı onu da bilmiyorum. yalnız ferrum fortun tadı çok kötü diye sıkıntılar duymuştum. bunu ben de tattım. gayet içilebilir.

o minik suluklardan aldım ben tunaya. eline geçirince geri alamıyoruz. ne var ne yoksa içinde içmeye çalışıyor :D çok akıyor o ağızlıklardan yaa

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
pikem sizinki de geçmiş olsun, sıkıntısız atlatın inşallah. Tuna da karmadan sonra beze oluştu bacakta, kolonyalı pamuk tuttuk 2 gün 2şer kere. geçti şükür. arada elinle kontrol ediver aşı yerini. simuşum sen de et...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar kızımın ateşi çıktı. Kaç oldu derseniz şöyle anlatabilirim; normalde bizim ölçüm cihazı alından 35.8 falan ölçüyo. Yavaş yavaş yükseldi. Önce 36 oldu sonra 36.6 en son 37.5 oldu alarm verdi cihaz hemen calpol verdim yarım çay kaşığı şuan 37. Ama 1 saattir 37 de sabitlendi. Islak bez koysam bişe olmaz dimi kafasına? :( Naapim ben bi akıl verin bana lütfen en acilinden:(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kızlar kızımın ateşi çıktı. Kaç oldu derseniz şöyle anlatabilirim; normalde bizim ölçüm cihazı alından 35.8 falan ölçüyo. Yavaş yavaş yükseldi. Önce 36 oldu sonra 36.6 en son 37.5 oldu alarm verdi cihaz hemen calpol verdim yarım çay kaşığı şuan 37. Ama 1 saattir 37 de sabitlendi. Islak bez koysam bişe olmaz dimi kafasına? :( Naapim ben bi akıl verin bana lütfen en acilinden:(

canım geçmiş olsun:( bu ateş konusunda ben çok tecrübesizim :( imkanın varsa bir uzmana götürsen, yada en azından iletişime geçsem ?? muhtemelen ıslak bez problem yaratmayacaktır ama için rahat etsin diye uzmana danış diyorum ben. bizim ateşölçer genelde 36-36.5 arası ölçüyor...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar