2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Bizim burda aşılar hep sabahtan yapılıyo, herif aradı geliyyymiş, sokağa girmiş hatta. şimdi damlar :D Ben çıkayım yavaştan. Öff yaa bu bebe de 6 dan beri yeni yattıydı, şimdi aşı yüzüne uyancak. Amaaaan.. Neyse öptüm sizi. ve ben bu mesajı yazarken eşim geldiiii :D dua edin de kızım az çıkarsın yaygarayı :D

hayırlısıyla gidip gelin canım, inşallah aglamaz minnoş

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
yarın annem gelsin çıkar çıkmaz alıcam canım iyi gelsin de
hadi ya senin mamamıymış vay anasını biz pirinçunu yemişiz şimdi o da yassah
valla ben 2,5 aylıkken annemi emmeyi bırakmışım doktor o zaman onu vermiş mamayı 6 aylıkkken yedirmiş annem taklım
tugbisim,sanırım littlesunshine 'ın doktoruydu sma ile basla diyen :) sen ona demistin galiba hihihi...
sen kafana gore mi degistirdin mamayı doktorun mu soyledi ?
banada sanki aptamille bi fark olmuyo gibime geliyo bende günde 1 kez aksam yatarken 1oo cc veriyorum ama mesela gecen ay 850 gr almıs bilmiyom az mı cok mu normal mi..bakalım simdi bu ay ne cıkcak ayın 2o sinde randevumuz,ona gore olmazsa bende degistiririm :acep:
evet güselim littecıgımdan özür diliyorum test etmiş onaylamış biri olaraktan sma ya yıldızlı 5 veriyorum aptamilde maleselef nakavt oluyo gözümde bence değiştir mamayı zargana oğlum artık zayıf değil gözümde gülünce bir kaşık olan suratında yanaklarında ceviz varmış gibi oluyo çok kpmik maşallah diyimde kendi kendimin nazarı çok değiyo sıpama bacaklar bogum bogum oldu şükür en son 6500 olmuştu 3ay 2 haftalıkken 65cm idi bakalım ayın 14ünde kontrole gidince ne çıkcak
yaaa bu topigin en zayıf bebesi benimkimi? herkes nerdeyse 7 kg ya ulasmıss benim kızım hala 5800 küsürlerde. kesin hastalandıgından beri de vermiştir biraz yemedigi için:(
gelinim narin ya korkma güselim bayan o tombiş olmasın kızım erkeklere yakışıyoda kız bebeleri çok tonton bana göre itici yani manken gibin olacak benim yavrum sağlıklı olsunlarda kgyu boşvercez meleğim tez zamanda toparlasın kızım inşallah oğluşumun slmı var kızına ;)
ecrincim benimki de 3 aylık kontrolunde 6 kg dı..:acep:
benimkide zuzucan 5900 64 cmdi 15 günde 600gr almış evdeki tartımla doktorun ki aynı tartıyo sma sağolsun günde 180cc yiyo toplamda toparladı çocugum
kızlarr yine benn.. ama yıldımm resmen:mendil: sabah bi dünya ütü yaptım. aynı anda da 2_3 makine camasır yıkadım. arada babam geldi mutfak dolaplarında bi sorun vardı onları düzeltti. defne zati huysuz. bangonun üstü berbat, banyo berbat.yerler berbat ev dagınık. 3_5 ütü kaldı. teldekiler kurusun battaniyeyi yıkıcaktım en azından camasır işi bitcekti.derkenn salak benn cocuk mıkırdanınca dünkü hatayı yaptım yine ikinci mamayı verdim nitekim benim kız da içti. bi 15 dk sonra yataga koydum. uymak üzereydi. elini agzına soka soka b hal oldu zaten hasta midesi bulanıyo elini bi soktu sokmasıyla kusması bir oldu. bütün yatak battı. alezle bir cıkardım ama yatagı da silmem gerek cünkü gecmiş.

neyse aldım defneyi kusmukları gitsin die banyoya soktum bi güzel yıkadım uyuyakaldı. esim geldi defneyi oyaladı. o mutfagın dagınıklıgında yemek yaptım.defne bi daha mama içti. tam yemek yerken bi baktım pijaması komple kaka. sulu ama su gibi degil allahtan yine pütürlü ama sanki 3 gün yapmamıss. badisi madisi hersey batmıs. anakucagında yatıyodu altına alt acmanın minderini koymustum ona bile gecmiş. aldım tekrar banyoya soktum. bi daha yıkadım. esim o arada gitti bi işi varmıs. giydirdim ama tutmak ne mümkün. yeni ögrendi kucagımdayken han cocuklar yeni yürümeye baslar da annesinin kucagından heryerde kendini atmaya calısır ya aynı öyle. kucagımda dururkenn poposunu kaldırıpp asagıya dogru ittiriyo kendini mızıklanarak. yere koyuyorum bu sefer poposunu kaldırıp yerde aglıyo. anakucagına koyuyorum aynısını ordada yapıyo. sofra orta yerde kaldı bi yandan. aglamamak için zor tuttum kendimi bi ann delircem sandım ya:mendil:
artık pili bitti die getirdim yatagına koydum. avazı cıktıgı kadar bagırdı ama sallıcak takatim kalmadı. 30 luk mama verdim ancak öyle sustu. ac mı uyudu bilmiyorum ama ya kusarsa diye baska veremedim korkudan. uyuyakaldı ama bu sefer de odadan cıkamadım korkudan. ya kusarsa bogulursa duymazsam die allah korusun. 3 gündür sürekli nefes alıyomu ayy kustu mu die kontrol etmekten psikolojim bozuldu. basının altına yastık koydum az yüksekte kalsın kusmasın die. ay upuzunn yazdımm kusura bakmayın. benim de pilim bitmiş demek. ben bunları yzaıyodum kii aglayarak uyandı.gözü kapalı agladı baya. mama verdim almadı. sonra yine uyuyakaldı. bu aglayarak uyanmalarda yeni basladı.bide vicdan azabı cekiyorum sıkıldıgım yoruldugum için. ama içim daraldı :mendil::mendil:
kuzummmm allah yardımcın olsun benim evde bu anlattıgın gibi bir yıgın utu bvar inan ki görmek istemiyorum anne gell noooolur ne güsel tüm ütülerimi toplayıp yapıyodu meleğim ditti yazlıga bıyaktı bızı :aglayan:evi pokkk götürüyo tabiri caizsse kuzuma hiç kıyamıyorum şu anda bildiğim ne kadar dua varsa okudum kuzuma rabbim tez zamanda versin şifasını
evet ortadirek benim oğlum :)

sen ne iş yapıyosun ki ne başkanlığı
bu arada Q klavyeden nefret ediyorum

hahaha çok güldüm son yazına acaba ondan mı ağlıyo :D

Doğumdan 3-5 gün sonra süt gelmeye başlar ve bu zamanda göğüsler şişebilir. Ama bu göğüslerin her zaman şişeceği anlamına gelmez. Çünkü vücut süt miktarını her zaman bebeğin ihtiyacına göre düzenler.
İlk 1 ay içinde vücut bu düzenlemeyi yapmaya çalıştığından göğüsler şişebilir ama en çok 3 ay sonra bu düzenleme tamamlanır ve daha fazla şişme olmaz.
Bu süreç sırasında karşılaşılan başlıca problemler şunlardır:
Anneler göğüs şişmeyince göğüste süt olmadığını düşünüp göğüs şişene kadar bekler ve ondan sonra bebeği emzirirler. Bu durumda vücut fazla süt yaptığı için göğüs şiştiğini ve aslında daha az süt yapması gerektiğini düşünüp, kendini buna göre organize eder ve aslında yanlış bir sinyal alır. Bu durumda yapılması gereken göğüsün şişip şişmediğine bakmazsızın bebek her istediğinde onu emzirmektir. Bu şekilde vücut normal ritmine daha hızlı kavuşur.

ya ben hala regl olmadım

yeminle okurken yoruldum senin derdin ne dostumm :D

ya bişi sorcam tek başına nası yıkıyosun
tam olarak anlatsana

inşallah sorunsuz geçer canım

leader bugün gittim SMA Gold aldım
eve geldim annem demesin mi ya alerji yaparsa
tabii içim rahat etmedi dru aradım
dr hn böle böle hani çok kusuyodu ya mamayı mamayı değitirdim bunu aşdım dedim
ne dse beğenirsin
aa sma aptamil'e göre çok çok iyi
e be kadın o zaman niye demiyosun
her seferinde bu çovuk mamayı foş foş kusuyo diyom anne sütünde kusmuyo sorun yok diyom
eşim de ben de sinir olduk velhasıl
sonra 125 cc yaptım verdik hiç kusmadı yavrum
dediğin gibi de b,beron bulamaç da olmadı
sana çoooookkk teşekkür ederim canım
puhaha bu doktorla salak yaaa gıcık suratlı gergedan yavruları bizim doktorumuz mama markası tavsiye etmiyo hangisini severse içirin önce anne sütü sonra mama kesinlikle sizi emmeden vermeyin diyo memnun kalmana sevindim inşallah istediğin gibi toplar oğlun kg açısından demir kokuyo fena halde demi valla eymen bayıla bayıla içiyo mamayı ki biliyosun aptamilde paylaşmıştım ağzında tutuyodu kenarlarından akıtıyodu ağzına koymadı bebeim çöpe gidiyodu yaptıgım mamalar bebelac seviyo onada dogunca yogun bakımda kaldı ya 5 gün o zaman vermişler kıllanıyorum o mamadan ucuz die almıyorum inatla

bize de doktor ilk sma ile başlayın demişti. işe başlayacağım zaman her ihtimale karşı sormuştum. şimdilik sütle idare ediyoruz bakalım...
ama leadercan bana aptamil daha iyi demiştin kız :D alacağın olsun :D

kızlar bugün Tunayı okula götürdüm, teyzeleriyle bahçe sefası yaptı, abilerinin ablalarının , müdür amcaların kucaklarında gezdi durdu. manyak ettik çocuğu. bir yoruldu kiiiiii, şimdi mışıl mışıl uyuyor. yarın yine mi götürsem diyorum :eek:ys:

ha bir de simuşum benim göğüsler de pörsük, ama sağdan 100-150 çıkıyor hala.(sol vasat-20-30 anca, resmen tek göğüsle beslemeye çalışıyorum )sağmayı dene bir bakalım. sıkmayla anlaşılmaz. sanırım şu ünlü bayana götürenlerden birinin 4.ay notlarında da yazıyordu. göğüsler eskisi gib sert değildir ama bu süt olmadığı anlamına gelmez gibi birşey...
özür diliyorum bacımm ön yargım için sma gerçekten süperr
ben hiçduymadım görmedim dün ilk kez duydum adını
ya ist. avrupa yakasında kimler hangi dra gidiyor
ne uzmanı

benim 100-150 bile çıkmıyo gün sonu itibariyle tabii

götür götür yorulur iyi uyur :D
canım benim avrupa yakasında sana tavsiye edebileceğim 2 doktor var işinin piri gerçekten hem yaş itibariiyle hem tecrube acısından vatan cad.sinde medipol hastanesi var orda hanefi demirtaş bey var ben ona gidiyorum oğlumun 2.dedesi (eşim mümessil ya sağolsun fatih onun bölgesi araştırmaları sonucu flarange nigtingale hastanesinin sahibi bu doktoru önermiş birde çapada ne idi hımmmm medilife hastanesinde raif bey var soyadı aklımda değil bu doktor çok iyi istanbul sınırlarında başka doktor tanımam demiş adam aklında olsun yinede
iyi akşamlar kızlar nasılsınız
baya ara verdim giremedim
geçmişide okuyamıyorumm çooooookkk ilerlemiş sayfalar
umarım can sıkıcı hiç bişi yoktur

biz iyiyiz çok şükür kızım ara ara ishal oluyo sanırım biraz ateşi çıkıyo çok sulu kaka yapıyo sonra geçiyo
ama çok haraketlendi bebişim çığlıklar atmaya başladı yavrum çookk tatlı oldu çokkkk

bu arada istanbulda olan kızlar bebeişlere ne giydiriyorsunuz ????
ovv kuzum yirim onu ben geçmiş olsun bizimkinin keyfi yerinde şükür aynen çığlık çığlığa kendi çığlıgından korkuyo sıpa
ben 3 gün önce şort kısa kol başladım giydirmeye içinede çıtçıtlı bir zıbın giydiriyorum kolsuz haydee bu kadan ayagından çorapları ihmal etmiyorum ev içinde dışarda ise bir kot üstünede bir t-shirt tamamdır yinede yanına montunu alıyorum ince bir kot montu var arada burnunu yokluyorum üşüdüğü üşümediği ordan belli oluyoda niloşum böle giydiriyorum yani bu hafta sonu emirgana gidelim diyoruz bakalım kene muhabbetine karşı fıs fıslarımız hazır oldugumuz bölgeye ve oğlumun bacaklarına filan sıkcaz oturcaz açık havada inşallah yağmur olmassa
burdayız beeeeeaaa
mamayı biz en başından beri SMA Gold veriyoruz, sarı kapaklı ama istanbulda Lacivert kapaklı vardı, aynı sanırsam...

ivet buyda lacivert kapaklı zuzummm pikoşum istanbuldasın heeee

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim minnoşda cok fena kucaga alıştı dün krize girdi resmen eve dönünce; gezmek dolaşmak istiyormuş, alıştı cocuk bisürü insana istanbulda şimdi canı sıkılıyor sanırsam

mamayı biz en başından beri SMA Gold veriyoruz, sarı kapaklı ama istanbulda Lacivert kapaklı vardı, aynı sanırsam...

bu çocukların kucağa alışmasının önüne geçilemiyor demek ki, benimki de ne zaman camdan baksak susuyor, dışarı istiyor sanırım ya da yeni şeyler görmek...

durdunuz durdunuz sma çıkardınız kızlar yaa, benimki de aptamil 1 de kusuyor, pre alıyorduk ama bu sefer bulamadık 1 aldık üstelik de 3 kutu!!! zaten neredeyse 5 aylığız, sanırım 6. aya kadar bu 3 kutu bize yeter ya da en fazla bir kutu daha 1 alırız... keşke sma alaydık...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bu çocukların kucağa alışmasının önüne geçilemiyor demek ki, benimki de ne zaman camdan baksak susuyor, dışarı istiyor sanırım ya da yeni şeyler görmek...

durdunuz durdunuz sma çıkardınız kızlar yaa, benimki de aptamil 1 de kusuyor, pre alıyorduk ama bu sefer bulamadık 1 aldık üstelik de 3 kutu!!! zaten neredeyse 5 aylığız, sanırım 6. aya kadar bu 3 kutu bize yeter ya da en fazla bir kutu daha 1 alırız... keşke sma alaydık...

valla cnm bizde geç keşfettik smayı simuşumla littlecım sölemişti ama ısrarla deselerdi alın dieee kaçırmazdım vallah olsun stoklarını bitir kafanda kalmasın biizmkiler mama içmiyo zırtolar ondan yanii içiriyoz ve sma içeriğindeki çok demir sebebiyle bizimkinde iyi iştah açtı gibi geliyo bana mememde bağıran çocuk gündüzleri mememi bile keyifle emiyo şükürrr

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydın kızlarr. sabah olsun hiç istemedim ama büyük bi hızla oldu. cok yorulmusum bütün kolum bacagım dökülüyo sankim. kız daha kaka yapmadı. ama hala ciş yapmaya da baslamadı. sabah su verdim yine biraz. toplamda 50 lik falan da mama içti. gece 3 defa emdi. daha kusmadı ama keyifli de degil. bakalım bugün nasıl olcak.

hepinize tesekkür ederizz kızlarrrr:ask::ask:

ay bu ne güzel bi simosss.. biri benimde kafamı böle oksasın:(:uzulme:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

evet canım dönemleri demek, ilginç şeyler isteniyor...

birde kusma için doktor bize mamasını Aptamil anti reflü alabilirsin demişti ben cok aradım ama burada bulamamıştım..

bide mama degiştirmeden once bence doktora sormakta yarar var sanki...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
doktorlar farklı farklı mama olarak ne vereyim die sorarsan mama mamadır diyo bizim doktorumuz içerik olarak çogu aynı aptamil immunofortis içeriyo bagışıklık için sma bolca demir bebelacta bunlar yok yani aslında kesinlikle çocugun sevmesiyle alakalı mama seçimi doktor bilemezki bebeğe ne yarayıp yaramayacagını ancak önerir ben bir tek hero baby denemedim şahsen içsin die herbişeyi kullandık ama damak tadı sma ve bebelac tuttu aptamili sevdiremedim sıpayaq öğürüyo içince

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar. Nasilsiniz?
Biz bu sabah kizimla ilk kez yalniz avm.ye gittik,ikeaya.
Oto koltugunu bebek arabasi uzerinde kullaninca epey dahat oldu taksiye binip inmesi,zorlanmadik.kizim da usku durdu sagolsun.
Bugun onunla yalniz son gunumuz yarin bakicimiz baslayacak kismetse,bari felekten bi gun calalim dedik.
Kahvalti ettik,alisveris ettik. E-bebeke gittik kizima ciciler aldik. Simdi de eve geldik. Hava cok sicak pisiyoruz.....
Sizler neler yapiyonuz bakalim?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

mama konuşulmuş bol bol :D benim memlekette bulduğum çocuk doktoru yakın bir aile dostumuzun fakülteden arkadaşı. o yüzden mama sorduğumda "aman anne sütü ver, başka birşey verme" gibi söylemlere girmeden bir sürü mama markası sıraladı. sma bunların ilk sırasındaydı. ben de paylaşmıştım hatta. mama seçiminde iplerin bebeğimin elinde olacağını, üstüne basa basa söylemişti. sma içmeyebilir şunu dene , o olmazsa bunu dene... yani aslına bakarsanız içeriğinden veya iyi kilo yapmasında yola çıkarak söylemedi sma'yı... sanırım bebeklerin daha kolay kabullendiği bir mama...

hatta sonra lidırım aptamil deyince ben yine evhamlanmış ve bir kere de eczacı arkadaşıma sormuştum. o da "bizden tavsiye isteyenlere sma veriyoruz" deyince bir kutu almıştım. daha açmadık bile. sever mi sevmez mi bilemiyorum :dance2:

bu arada doktorumuz da bacağına kolonya kompresi yapmamızı önerdi ve 2 günde geçti beze. ben unutmuştum ki, doktor arayıp nasıl olduğunu sordu :sok adamı buraya getircem, hazır doktorsuz kalmışken buralar, milletin gözü doktor görsün

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bblau ek gıdaya geçtiğin için soruyorum, kaşık mamalardan aldın mı hiç, yoksa hep kendin mi hazırlıyorsun? bi de muhallebi yapmak için pirinç unu hangi marka aldın?

bu milupa ya da diğer markaların meyve püresi, sebze karışımını falan kullanan var mı arkadaşlar? mama veriyorum ama sanki onlar sağlıklı değilmiş gibime geliyor, oysa çok da kolaylık...

Yok tatlim hic hazir kasik mamasi kullanmiyorum.
Doktorumuz bir tarif yazdi bana hep ona uygun yapiyorum.
İcine cogunlukla kendi mamasindan katiliyor zaten...
Hazir meyve puresi de hic almiyorum. Organik olanlarin dahi icinde pirinc unu ve nisasta var sirf pure degiller.
Kivamlari daha putursuz diye cazip gelmisti bana ama zaten muhallebisinden pirinc unu aliyor meyve yerken bari saf meyve yesin diye dusundum. Emegime usenmiyorum kendim pure yapiyorum cam rendeyle....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben geldim ama uzun uzun yazabilecek vaktim maalesef yok. :( Aşılarımızı olduk, 5 li karma ve zaturre.. Çok ağlamadı sayılır bu sefer çok şükür. Demir ilacı verdiler sağlık ocağından ücretsiz. devit de veriyolarmış o da ücretsizmiş. ama multitabsı da veriyo musunuz diye sormayı unuttum. demir ilacını günde 6 damla, 3sabah 3 akşam. almayabilir. 10 gün falan denersiniz kusarsa almak istemezse başka bi ilaç daha var ama ücretli, onu veririz dedi. devite devam dedi. zor damlıyo nefret ediyom dedim, çay kaşığına biraz sütünden koy içine damlat öyle ver dedi. 6 ay bitmeden ek gıda önermiyoruz dedi. geç olmaz mı ya sonrasında almazsa dedim, alışır bişe olmaz dedi doktor da hemşire de kafam karıştı. neyse ben şimdi işlerin başına döneyim, önce şu kızın ateşini ölçiim de. öperim hepinizi :huhuu:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben geldim ama uzun uzun yazabilecek vaktim maalesef yok. :( Aşılarımızı olduk, 5 li karma ve zaturre.. Çok ağlamadı sayılır bu sefer çok şükür. Demir ilacı verdiler sağlık ocağından ücretsiz. devit de veriyolarmış o da ücretsizmiş. ama multitabsı da veriyo musunuz diye sormayı unuttum. demir ilacını günde 6 damla, 3sabah 3 akşam. almayabilir. 10 gün falan denersiniz kusarsa almak istemezse başka bi ilaç daha var ama ücretli, onu veririz dedi. devite devam dedi. zor damlıyo nefret ediyom dedim, çay kaşığına biraz sütünden koy içine damlat öyle ver dedi. 6 ay bitmeden ek gıda önermiyoruz dedi. geç olmaz mı ya sonrasında almazsa dedim, alışır bişe olmaz dedi doktor da hemşire de kafam karıştı. neyse ben şimdi işlerin başına döneyim, önce şu kızın ateşini ölçiim de. öperim hepinizi :huhuu:

Gecmis olsun canim hadi atlattiniz cok sukur.
Ates yapmadi bu ayki asilar bizde sizde de olmaz insallahh.
Anne sutu veriyosun sen bence de ek besini simdilik dusunme.
Multitabsi devlet odemiyo canim.
Devit de sadece d vitamini...multitabs a,c,d....

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yok tatlim hic hazir kasik mamasi kullanmiyorum.
Doktorumuz bir tarif yazdi bana hep ona uygun yapiyorum.
İcine cogunlukla kendi mamasindan katiliyor zaten...
Hazir meyve puresi de hic almiyorum. Organik olanlarin dahi icinde pirinc unu ve nisasta var sirf pure degiller.
Kivamlari daha putursuz diye cazip gelmisti bana ama zaten muhallebisinden pirinc unu aliyor meyve yerken bari saf meyve yesin diye dusundum. Emegime usenmiyorum kendim pure yapiyorum cam rendeyle....

selam babuşum,

oh ne güzel keyif yapmışsınız kızınla. ben de Tunayı yine okula götürecektim ama sağanak başladı öğlene doğru. karne günü götürcem artık :D

püre konusunda sana katılıyorum. kendim yemeyeceğim şeyleri çocuğuma yedirmeyi düşünmüyorum (ben kutu meyve suyu içmem mesela- ****le de değse onlardan çok çok daha sağlıklı olduğunu düşünüp katı meyve sıkacağında sıkar öyle içerim) hafta 2 kere 2.5lt çiftlik sütü alıyorum, sırf Tunaya günlük yoğurt mayalayalım diye. elmayı da cam rendede rendeleyip ince tülbentten süzüyorum, santafer'i onun içine katıp veriyorum, kıyamıyorum sade vermeye... maksimum 10 dk mı alıyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar buarada ada az once döndü. Elinden oyuncagini düsürdü yan tarafina.bi hamle yapti alamadi sonra bi hamle daha yapti laps diye yan döndü ama oyle asili kaldi. Ne geri sirt ustu donebildi ne de yuzukoyun dusebildi :D kalakaldi oylece :D
Tam da fotografini cekiyordum tam debelenirken yakalamisim :)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

geçmiş olsun tatlım. Tunaya şu bebek sularından almıştım. kaşığı suya batırıyorum. 3 damla deviti öyle damlatıyorum kaşığa. ağzına hemen akıveriyor. direkt ağıza damlatma konusunda uyarmıştı beni arkadaşım. kapağının açıldığını düşünsene demişti. aklıma gelmez böyle tedbirler benim :ask:

sağlık ocağından ferrum fort veriyorlardı almadım. santafer vermişti çünkü doktorumuz. santaferde sıkıntı yok, yalnız sağlık ocağı 4-4 dedi, doktor 2-2 dedi. bazen öyle bazen böyle yapıyorum ben de.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam babuþum,

oh ne güzel keyif yapmýþsýnýz kýzýnla. ben de Tunayý yine okula götürecektim ama saðanak baþladý öðlene doðru. karne günü götürcem artýk :D

püre konusunda sana katýlýyorum. kendim yemeyeceðim þeyleri çocuðuma yedirmeyi düþünmüyorum (ben kutu meyve suyu içmem mesela- ****le de deðse onlardan çok çok daha saðlýklý olduðunu düþünüp katý meyve sýkacaðýnda sýkar öyle içerim) hafta 2 kere 2.5lt çiftlik sütü alýyorum, sýrf Tunaya günlük yoðurt mayalayalým diye. elmayý da cam rendede rendeleyip ince tülbentten süzüyorum, santafer'i onun içine katýp veriyorum, kýyamýyorum sade vermeye... maksimum 10 dk mý alýyor...

Aynen canim ben de hazir konserve yemem kutu meyve suyu icmem.
O pureleri de inceledim ama i-ih. Cok caresiz kalmadikca vermem.
Zaten ada su an ek besinle doymuyor.
Sadece yeme aliskanligi vermeye calisiyoruz.
Meyve doktorun soyledigi porsiyonlarda yiyemiyor dolayisiyla onu ogun kabul etmiyor arkasindan mama talep ediyor.
O zaman katki maddesi yuklenmeye,nisasta pirinc unu almasina da gerek yok.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ebebek'in bebek diye dergisi var.
Bu ay ek olarak bebeginize ozel yemek tarifleri diye bi ek vermis.
Corba,sebze,muhallebi,genel tarifler filan var.
Bi de bikac bilgi,puf noktasi filan...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar