2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
off ya :(

cnm maşallah daha iyi olur inşallah

Allah tez zamanda şifa versin adacıma

ayyyy evlerden ırak :korkak:

benimki cnm 4.ay sonu 6

6 kg 63,3 cm ortada mı
o zaman ben kesin aç bırakıom
3 saatte 1 120 cc sütüm zannetmem olsun
sadece akşam 1 kez 100-120 veriyorum

yani bu degerlere göre ortada cnm. saoll balımm ii dileklerin için
anlamadım canım ya :tskler:
yani zayıf dedin yaaa. 6 kg ya zayıf demen içinn 4. ay kontrolünde 6 kilo cıkması lazım. hani bebeler 4 aylık oldu ya. o acıdan:tskler:

derım bebişim. ayıpta bişi bebek olan eve mısafır gıdıyosun boı de utnanmadan 12 yekadar oturuuyosun.... valla yuzsüzluk bu. a aaaaaaa kınıyıorum..

takma kafana sağlık problemı yoksa tamamdır. benımmkıne de zayıf dıyolar 66 cm 6800... sadece anne sutu alıyor o da ehhhh işte. iştahsız aden.

aynen ya. enerjısi hiç bıtmıyor hiç.. i,zlerken ben yoruluyorum valla

kızzz gökceeee seninki dee zayıfffsaaa benimki cöpp:D bak zaten en fazlası 7 kg mus. boylu poslu kilosu da yerinde oglancıgın masallahh:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
lölö mü gülüyo mu bari :vecihi:

ya hep sorcam sorcam unutuyorum
bu daire dediğin ne ya
uçan daire mi

Ahahahaha heee uçan daire :D :D Şimdi Hayatım, bizim iş yeri daire başkanlıkları şeklinde örgütlenmiş. Yani bi nevi departman gibi. 22 daire başkanlığı var. Ben de bu daire başkanlıklarından birinde 10 kişi kadarlık bi ekiple çalışıyom. Bunlar benim daire arkadaşlarım oluyo. Kızım da lölölö diyince böyle anlamsız bi şekilde; "anne salak mısın sen yaaa" der gibi bakıyo :D :D

Haklısın canım ama alışmam zaman alacak gibi.
Akşamüstü 7 gibi uyuyor en geç 8. Ben de 11-12 arası kaldırıp altını değiştirip, yediriyorum.Azcık oynuyoruz sonra yatıyor.Bir dahaki kalkışı ya sabah 6 ya da 8 ruh haline göre :D

Maşallah Azom, Allahım esirgesin. Darısı da başımıza olsun inşallah... :huhuu:

Ada da bu sabaha keyifsiz basladi. Zaten gece de yine aglama krizi geri gelmisti. Agladi inledi uyumadi. Esime dedim arabayla gezdirelim bari oyle uyur belki. Ciktik bikac tur attik uyudu yine ihlaya ihlaya. Saat dokuz bucuk gibiydi. Yari ac yari tok uyumasina ragmen dort bucuga kadar da uyanmadi. Sabah sekiz gibi kalkti.yine keyifsiz...az mama emdi ilacini verdim kustu,ne var ne yok cikardi.doktoru aradim normal iki uc gune rahatlar daha ded.kusunca rahatladi galiba uyudu simdi.

:( Tez zamanda iyileşir inşallah Adamız... Benim hatun da gece 2 den 5 e kadar uyumadı. Ağlayıp sızlandı. Sanırım diş çıkarcak bu çocuk. Yoksa niye bu kadar huysuz ki?

pikosummmm saoll balımm tekrarr

selammm kızlarrrr.. kızcemm ii gibi bugünn. ilk defa 90 lık mama içti. içim rahatladı accık. kakası da pütürlüceydi. tabi hastayken bile sebeklik yaptıgından insan daha cok üzülüyo. o gün dr damar ararkenn cıgırttıgının dısında hem ishal hemm kusuyo halaa sedyede dönüyodu, gülücükler atıyodu, parmagını emiyodu kuzum. neyse gecti giti cok sükür biraz.

bugünn bekledigim sey oldu ve defne ayak parmagını emmeye basladıı.:evet: önce yakaladı bi yaladı yaladıı sonra aldı agzına cuk cuk emmeye basladıı. ayy bi komikk oldu sormayınn. hala ayaklarıyla oynuyo :cokkomik:

neyse bende temizlige devamm. defne bizim battaniyeden carsaflara kendi yorganına vs hersey kustugu içinn yıak ütüle baya zaman alıyo. kusmuklu ve kakalı kıyafetleri saymıyorum bile:sok hadi sona gelipp bakıcam yine. öper,mm heppiciginizii

Ecrinim çok üzülüyom bebelerimiz rahatsızlandığında yaaa... :( İnşallah Defnemiz de tez zamanda toparlar... Ayağını yakalayıp emdiğine göre 1-2 güne bişeyciği kalmaz inşallah... :huhuu:

yaaa bu topigin en zayıf bebesi benimkimi? herkes nerdeyse 7 kg ya ulasmıss benim kızım hala 5800 küsürlerde. kesin hastalandıgından beri de vermiştir biraz yemedigi için:(

Benimki de öyle. 4. ay kontrolünde, idrar tahlili yaptırdığımız yerde 6100 müydü ne. 300 gr zor almış 1 ayda. Olsun. Sağlıklı olsunlar da...

canım benim bende devlete gidemioum o yüzden özele gidioumm...hastane hem küçük kalabalık deil hemde çok ilgililerr...hemşireler soyup giydirio eğer sen istersen..ayrıca 30 tl gibi ek bi ücrete çok harika..ben akrapol hastanesinde ahmet beye gidiouzz..balgatta hastane

Sağolasın Demetcim. Çok sıra beklenmiyo mu orda? Bide doktor kaç dk ilgileniyo? Uzun uzun anlatıyo mu bu ay şunları yapıcak buna dikkat edelim şöyle yapmayalım falan diye?

o zaman ben kesin aç bırakıom
3 saatte 1 120 cc sütüm zannetmem olsun
sadece akşam 1 kez 100-120 veriyorum

Valla şuan ben de aç bıraktığımı düşünmeye başladım, çünkü benim memelerden sağsam sanki 50 zor çıkar. iyice pörsüdüler, hiç şiş şiş değiller. Sıkıyom bazen gıdımla süt çıkıyo. Zaten çocuk da kilo almıyo... :acep: yahu acaba bu çocuk açlıktan mı ağlıyo? :sok

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar naapıyonuz? Biz bugün dışarı parka çıktık, hatun sokaktayken yüzüme bakmıyo. :D Eve gelince de ağlıyo ve dışardan eve gelince aynı sokakta tüm gün oynamış koşmuş terlemiş çocuklar gibi sokak kokuyo :D Yarın gene şiddetli yağmur varmış. Valla bıktım Ankaranın kasvetli havasından. Olmadı haftaya kaçıcam bi yerlere. Bide bugün doğumdan sonraki 3. adetimin 2. günüydü. Sabahtandır nerdeyse 1 paket en uzunundan orkid bitirdim bana mısın demiyo. Hayatım boyunca hiç böyle olmamıştı. Demek ki doğum sonrası kanamalar da böyle uzuuuun ve yoğun oluyomuş...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlarr yine benn.. ama yıldımm resmen:mendil: sabah bi dünya ütü yaptım. aynı anda da 2_3 makine camasır yıkadım. arada babam geldi mutfak dolaplarında bi sorun vardı onları düzeltti. defne zati huysuz. bangonun üstü berbat, banyo berbat.yerler berbat ev dagınık. 3_5 ütü kaldı. teldekiler kurusun battaniyeyi yıkıcaktım en azından camasır işi bitcekti.derkenn salak benn cocuk mıkırdanınca dünkü hatayı yaptım yine ikinci mamayı verdim nitekim benim kız da içti. bi 15 dk sonra yataga koydum. uymak üzereydi. elini agzına soka soka b hal oldu zaten hasta midesi bulanıyo elini bi soktu sokmasıyla kusması bir oldu. bütün yatak battı. alezle bir cıkardım ama yatagı da silmem gerek cünkü gecmiş.

neyse aldım defneyi kusmukları gitsin die banyoya soktum bi güzel yıkadım uyuyakaldı. esim geldi defneyi oyaladı. o mutfagın dagınıklıgında yemek yaptım.defne bi daha mama içti. tam yemek yerken bi baktım pijaması komple kaka. sulu ama su gibi degil allahtan yine pütürlü ama sanki 3 gün yapmamıss. badisi madisi hersey batmıs. anakucagında yatıyodu altına alt acmanın minderini koymustum ona bile gecmiş. aldım tekrar banyoya soktum. bi daha yıkadım. esim o arada gitti bi işi varmıs. giydirdim ama tutmak ne mümkün. yeni ögrendi kucagımdayken han cocuklar yeni yürümeye baslar da annesinin kucagından heryerde kendini atmaya calısır ya aynı öyle. kucagımda dururkenn poposunu kaldırıpp asagıya dogru ittiriyo kendini mızıklanarak. yere koyuyorum bu sefer poposunu kaldırıp yerde aglıyo. anakucagına koyuyorum aynısını ordada yapıyo. sofra orta yerde kaldı bi yandan. aglamamak için zor tuttum kendimi bi ann delircem sandım ya:mendil:
artık pili bitti die getirdim yatagına koydum. avazı cıktıgı kadar bagırdı ama sallıcak takatim kalmadı. 30 luk mama verdim ancak öyle sustu. ac mı uyudu bilmiyorum ama ya kusarsa diye baska veremedim korkudan. uyuyakaldı ama bu sefer de odadan cıkamadım korkudan. ya kusarsa bogulursa duymazsam die allah korusun. 3 gündür sürekli nefes alıyomu ayy kustu mu die kontrol etmekten psikolojim bozuldu. basının altına yastık koydum az yüksekte kalsın kusmasın die. ay upuzunn yazdımm kusura bakmayın. benim de pilim bitmiş demek. ben bunları yzaıyodum kii aglayarak uyandı.gözü kapalı agladı baya. mama verdim almadı. sonra yine uyuyakaldı. bu aglayarak uyanmalarda yeni basladı.bide vicdan azabı cekiyorum sıkıldıgım yoruldugum için. ama içim daraldı :mendil::mendil:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kızlarr yine benn.. ama yıldımm resmen:mendil: sabah bi dünya ütü yaptım. aynı anda da 2_3 makine camasır yıkadım. arada babam geldi mutfak dolaplarında bi sorun vardı onları düzeltti. defne zati huysuz. bangonun üstü berbat, banyo berbat.yerler berbat ev dagınık. 3_5 ütü kaldı. teldekiler kurusun battaniyeyi yıkıcaktım en azından camasır işi bitcekti.derkenn salak benn cocuk mıkırdanınca dünkü hatayı yaptım yine ikinci mamayı verdim nitekim benim kız da içti. bi 15 dk sonra yataga koydum. uymak üzereydi. elini agzına soka soka b hal oldu zaten hasta midesi bulanıyo elini bi soktu sokmasıyla kusması bir oldu. bütün yatak battı. alezle bir cıkardım ama yatagı da silmem gerek cünkü gecmiş.

neyse aldım defneyi kusmukları gitsin die banyoya soktum bi güzel yıkadım uyuyakaldı. esim geldi defneyi oyaladı. o mutfagın dagınıklıgında yemek yaptım.defne bi daha mama içti. tam yemek yerken bi baktım pijaması komple kaka. sulu ama su gibi degil allahtan yine pütürlü ama sanki 3 gün yapmamıss. badisi madisi hersey batmıs. anakucagında yatıyodu altına alt acmanın minderini koymustum ona bile gecmiş. aldım tekrar banyoya soktum. bi daha yıkadım. esim o arada gitti bi işi varmıs. giydirdim ama tutmak ne mümkün. yeni ögrendi kucagımdayken han cocuklar yeni yürümeye baslar da annesinin kucagından heryerde kendini atmaya calısır ya aynı öyle. kucagımda dururkenn poposunu kaldırıpp asagıya dogru ittiriyo kendini mızıklanarak. yere koyuyorum bu sefer poposunu kaldırıp yerde aglıyo. anakucagına koyuyorum aynısını ordada yapıyo. sofra orta yerde kaldı bi yandan. aglamamak için zor tuttum kendimi bi ann delircem sandım ya:mendil:
artık pili bitti die getirdim yatagına koydum. avazı cıktıgı kadar bagırdı ama sallıcak takatim kalmadı. 30 luk mama verdim ancak öyle sustu. ac mı uyudu bilmiyorum ama ya kusarsa diye baska veremedim korkudan. uyuyakaldı ama bu sefer de odadan cıkamadım korkudan. ya kusarsa bogulursa duymazsam die allah korusun. 3 gündür sürekli nefes alıyomu ayy kustu mu die kontrol etmekten psikolojim bozuldu. basının altına yastık koydum az yüksekte kalsın kusmasın die. ay upuzunn yazdımm kusura bakmayın. benim de pilim bitmiş demek. ben bunları yzaıyodum kii aglayarak uyandı.gözü kapalı agladı baya. mama verdim almadı. sonra yine uyuyakaldı. bu aglayarak uyanmalarda yeni basladı.bide vicdan azabı cekiyorum sıkıldıgım yoruldugum için. ama içim daraldı :mendil::mendil:

Ecrinim, sen anlattıkça ben kötü oluyom, çok üzülüyom... Rabbim şifa versin inşallah... ama yerinde olsam evle uğraşmam.. Defnemiz zaten seni yeterince yoruyor neden hırpalıyorsun kendini evi toparlıcam diye bu kadar. Boşver herşey olduğu kadar olsun... Yazık etme kendine Allah aşkına. Defne uyurken sen de uyumaya çalış. En azından iyileşene kadar... :(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Günaydın kızlar :utan:
Dün iş çıkışımdan sonra koştura koştura eve gittim Kuzey uyumadan yetişeyim diye ama uyumuş :(
Ağlayarak uykusunda başını okşadım :( Çok koydu..Ama gece 11de yedirirken hem sevdim hem oynadım :D

azoşum yeni işin hayırlı olsun canım benim
ayrıca yazını okuyunca ağlayacaktım az kalsın Allah yardımcın olsun zamanla alışırsın balımmm üzme kendini

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Selam kızlar naapıyonuz? Biz bugün dışarı parka çıktık, hatun sokaktayken yüzüme bakmıyo. :D Eve gelince de ağlıyo ve dışardan eve gelince aynı sokakta tüm gün oynamış koşmuş terlemiş çocuklar gibi sokak kokuyo :D Yarın gene şiddetli yağmur varmış. Valla bıktım Ankaranın kasvetli havasından. Olmadı haftaya kaçıcam bi yerlere. Bide bugün doğumdan sonraki 3. adetimin 2. günüydü. Sabahtandır nerdeyse 1 paket en uzunundan orkid bitirdim bana mısın demiyo. Hayatım boyunca hiç böyle olmamıştı. Demek ki doğum sonrası kanamalar da böyle uzuuuun ve yoğun oluyomuş...

simuşum bugün temizlik vardı yine camlar silindide yağmur var diyosun oldumu şincik :)parka gitmişsiniz gördük resminizi ve kıskandık bizi neden götürmediniz bende kangurumu takıp gelirdim:)ayrıca doğumdan sonra regl olmaktan nefret ediyorum seninle aynı durumdayım eskiden 3-4 ped kullanırdım ve 3 gün sürerdi şimdi 6 günü buluyor yarım paket bitiyor zamanla düzeliyor ama sıcaklarda hiç çekilmiyor:(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

simuşum bugün temizlik vardı yine camlar silindide yağmur var diyosun oldumu şincik :)parka gitmişsiniz gördük resminizi ve kıskandık bizi neden götürmediniz bende kangurumu takıp gelirdim:)ayrıca doğumdan sonra regl olmaktan nefret ediyorum seninle aynı durumdayım eskiden 3-4 ped kullanırdım ve 3 gün sürerdi şimdi 6 günü buluyor yarım paket bitiyor zamanla düzeliyor ama sıcaklarda hiç çekilmiyor:(

Ay Laylam yeminle hep aklımda.. O kadar çok istiyorum ki bigün biraraya gelebilmeyi... İnşallah bigün hep beraber parklara bahçelere gideriz :utan: Ben nerdeyse pişik olucam yaaa valla havalar iyice sıcak olunca naapcaz bilmiyorum... Benim 6 gün sürse gene razıyım, geçen ayki nerdeyse 15 gün sürdü Aşıları da inşallah hepimiz sorunsuz huzurlucaatlatırız...

bizimde bizim de var, biraz geciktik biz ya..:eek:ys:

Valla bu aşı günleri aynı Pazar akşamı gibi geliyo bana, resmen pazartesi sendromu yaşıyorum aşıdan 1 gün önceden başlayarak... Umarım az ağlar, huysuzluğu da olmaz minnoşların... :)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Kızlar;
Kayserideydim ailemin yanında. Annem, babam ve kardeşim Selimi öyle şımarttıki sürekli kucak ve gezme istiyor. Gece uyuma saati sabah kalkış saati herşey değişti.

Şöyle bir geçmişe baktım;
Ecrinim geçmiş olsun.
Azom yeni işin hayırlı olsun.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ay Laylam yeminle hep aklımda.. O kadar çok istiyorum ki bigün biraraya gelebilmeyi... İnşallah bigün hep beraber parklara bahçelere gideriz :utan: Ben nerdeyse pişik olucam yaaa valla havalar iyice sıcak olunca naapcaz bilmiyorum... Benim 6 gün sürse gene razıyım, geçen ayki nerdeyse 15 gün sürdü Aşıları da inşallah hepimiz sorunsuz huzurlucaatlatırız...

Valla bu aşı günleri aynı Pazar akşamı gibi geliyo bana, resmen pazartesi sendromu yaşıyorum aşıdan 1 gün önceden başlayarak... Umarım az ağlar, huysuzluğu da olmaz minnoşların... :)

Simuşum biz 4. ay aşısını biraz zor atlattık. Ateşi oldu. Yavrum çok huysuzlandı.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kizlar bikac gumdur bisey deniyorum ve ise yariyor sanirim nette bi yerde okudum.ela saat 9.30 -10 arasi uykuya yatiyor ve gece 1-2 arasi uyaniyordu emmek icin sonrada rutin her iki saatte bir simdi gece uykusuna yatirmadan 90 lik mama yapiyorumbazen hepsini bazen yarisini iciyor gece yatmadan ben saat 11-12 gibi uyurken alip emziriyorum uykulu oldugu icin biraz xor emiyor ama israrla emziriyorum uyanmadan da yatiriyorum yeniden ve sonuc gece 3-4 e kadar uyuyor yani gece kalkmamizi azaltti bu yontem umarim tesaduf degildir ve ise yarar. yoksa ela uyudu o uyanmadan yatayim diye erkenden yatiyordum evdekileri goremez olmustum :(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
yani bu degerlere göre ortada cnm. saoll balımm ii dileklerin için

evet ortadirek benim oğlum :)

Ahahahaha heee uçan daire :D :D Şimdi Hayatım, bizim iş yeri daire başkanlıkları şeklinde örgütlenmiş. Yani bi nevi departman gibi. 22 daire başkanlığı var. Ben de bu daire başkanlıklarından birinde 10 kişi kadarlık bi ekiple çalışıyom. Bunlar benim daire arkadaşlarım oluyo. Kızım da lölölö diyince böyle anlamsız bi şekilde; "anne salak mısın sen yaaa" der gibi bakıyo :D :D

Valla şuan ben de aç bıraktığımı düşünmeye başladım, çünkü benim memelerden sağsam sanki 50 zor çıkar. iyice pörsüdüler, hiç şiş şiş değiller. Sıkıyom bazen gıdımla süt çıkıyo. Zaten çocuk da kilo almıyo... :acep: yahu acaba bu çocuk açlıktan mı ağlıyo? :sok

sen ne iş yapıyosun ki ne başkanlığı
bu arada Q klavyeden nefret ediyorum

hahaha çok güldüm son yazına acaba ondan mı ağlıyo :D

Doğumdan 3-5 gün sonra süt gelmeye başlar ve bu zamanda göğüsler şişebilir. Ama bu göğüslerin her zaman şişeceği anlamına gelmez. Çünkü vücut süt miktarını her zaman bebeğin ihtiyacına göre düzenler.
İlk 1 ay içinde vücut bu düzenlemeyi yapmaya çalıştığından göğüsler şişebilir ama en çok 3 ay sonra bu düzenleme tamamlanır ve daha fazla şişme olmaz.
Bu süreç sırasında karşılaşılan başlıca problemler şunlardır:
Anneler göğüs şişmeyince göğüste süt olmadığını düşünüp göğüs şişene kadar bekler ve ondan sonra bebeği emzirirler. Bu durumda vücut fazla süt yaptığı için göğüs şiştiğini ve aslında daha az süt yapması gerektiğini düşünüp, kendini buna göre organize eder ve aslında yanlış bir sinyal alır. Bu durumda yapılması gereken göğüsün şişip şişmediğine bakmazsızın bebek her istediğinde onu emzirmektir. Bu şekilde vücut normal ritmine daha hızlı kavuşur.

ya ben hala regl olmadım

yeminle okurken yoruldum senin derdin ne dostumm :D

ya bişi sorcam tek başına nası yıkıyosun
tam olarak anlatsana

Anaaa yarın bizim aşılarımız var :sok

inşallah sorunsuz geçer canım

annemmmm herkesler burda gecmisi sonra okuyayim :))) napiyosunuz canlarimmm

leader bugün gittim SMA Gold aldım
eve geldim annem demesin mi ya alerji yaparsa
tabii içim rahat etmedi dru aradım
dr hn böle böle hani çok kusuyodu ya mamayı mamayı değitirdim bunu aşdım dedim
ne dse beğenirsin
aa sma aptamil'e göre çok çok iyi
e be kadın o zaman niye demiyosun
her seferinde bu çovuk mamayı foş foş kusuyo diyom anne sütünde kusmuyo sorun yok diyom
eşim de ben de sinir olduk velhasıl
sonra 125 cc yaptım verdik hiç kusmadı yavrum
dediğin gibi de b,beron bulamaç da olmadı
sana çoooookkk teşekkür ederim canım

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Merhaba Kızlar;
Kayserideydim ailemin yanında. Annem, babam ve kardeşim Selimi öyle şımarttıki sürekli kucak ve gezme istiyor. Gece uyuma saati sabah kalkış saati herşey değişti.

Şöyle bir geçmişe baktım;
Ecrinim geçmiş olsun.
Azom yeni işin hayırlı olsun.

Hoşgeldiiiiin :) Ben de tatile falan gittiğimizde düzeninin şaşmasından korkuyorum. Hoş... Çok mu uyuyoz çok mu düzenliyiz? Hayır ama ya bu da giderse diye...

Simuşum biz 4. ay aşısını biraz zor atlattık. Ateşi oldu. Yavrum çok huysuzlandı.

Yaa zaten ben çok geriliyom bu aşı olayına, umarım ateşi falan çıkmaz, sürekli ölçer dururum artık. Çıkarsa da az bişe calpol veririm...

simiusss,laylammm nereye gidiyosunuz bensiz park bahcee benim huysuz kizim olmadan olmass :) ela'yi gorunce bizimkiler ne uslu dersiniz korkar kacarsiniz bizden ama olsun bizde gelcez-rgulu

:utan: Yav sensiz olur mu Nazoooooom, ben zati bigün gelcem sizin oraya inşallah daaa adamı naaapcam onu bilemedim :D Bakalım kim kimden korkucak :D :D

kizlar bikac gumdur bisey deniyorum ve ise yariyor sanirim nette bi yerde okudum.ela saat 9.30 -10 arasi uykuya yatiyor ve gece 1-2 arasi uyaniyordu emmek icin sonrada rutin her iki saatte bir simdi gece uykusuna yatirmadan 90 lik mama yapiyorumbazen hepsini bazen yarisini iciyor gece yatmadan ben saat 11-12 gibi uyurken alip emziriyorum uykulu oldugu icin biraz xor emiyor ama israrla emziriyorum uyanmadan da yatiriyorum yeniden ve sonuc gece 3-4 e kadar uyuyor yani gece kalkmamizi azaltti bu yontem umarim tesaduf degildir ve ise yarar. yoksa ela uyudu o uyanmadan yatayim diye erkenden yatiyordum evdekileri goremez olmustum :(

Nazom inşallah bu minnoşların deliksiz 8 saat uydukları günler yakındır, yoksa benim de pilim bitmek üzere. Allah razı olsun ki gece eşim çok ilgileniyor. Ben genelde uyuyorum ama bu sefer de sabah olunca eşime üzülüyorum. Uykusuz uykusuz işe gidiyo adam :( Ben de geceleri emzirmemeye karar verdim. Çünkü kurulu saat gibi hep aynı saatlerde kalkıyor. Aç olsa aynı saatlerde kalkmaz. Ama bu rutine bağladı...

Kızlar canlar benim uyumam gerek. Bu kız gece gene defalarca uyancak. bölük pörçük uyumaktan artık ne uyuduğumu anlıyom ne uyanıklığımı... Belki biraz erken yatarsam daha iyi hissederim... Öpüyorum hepinizi ve başta minnoşlar olmak üzere hepimize booooooooooooool uyku dolu, huzurlu geceler diliyorum. Muaaaaaaaaaaaah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Doğumdan 3-5 gün sonra süt gelmeye başlar ve bu zamanda göğüsler şişebilir. Ama bu göğüslerin her zaman şişeceği anlamına gelmez. Çünkü vücut süt miktarını her zaman bebeğin ihtiyacına göre düzenler.
İlk 1 ay içinde vücut bu düzenlemeyi yapmaya çalıştığından göğüsler şişebilir ama en çok 3 ay sonra bu düzenleme tamamlanır ve daha fazla şişme olmaz.
Anneler göğüs şişmeyince göğüste süt olmadığını düşünüp göğüs şişene kadar bekler ve ondan sonra bebeği emzirirler. Bu durumda vücut fazla süt yaptığı için göğüs şiştiğini ve aslında daha az süt yapması gerektiğini düşünüp, kendini buna göre organize eder ve aslında yanlış bir sinyal alır. Bu durumda yapılması gereken göğüsün şişip şişmediğine bakmazsızın bebek her istediğinde onu emzirmektir. Bu şekilde vücut normal ritmine daha hızlı kavuşur.

ya ben hala regl olmadım

ne dse beğenirsin
her seferinde bu çovuk mamayı foş foş kusuyo diyom anne sütünde kusmuyo sorun yok diyom

Yahu ben size SMA alın demedim mi? Piyasada içinde şeker oranı en az olan mama dedim. Allalalalalaa :D Regli de olursun. Bekle şu yaz tatilini yap da sonra ol bari :dill: Bilgiler için de tenk yu beybi. Ben bi kamu kurumunda uzmanım minnoşum. :huhuu: Öperim

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
evet ortadirek benim oğlum :)

ya ben hala regl olmadım

yeminle okurken yoruldum senin derdin ne dostumm :D

ya bişi sorcam tek başına nası yıkıyosun
tam olarak anlatsana

ne dse beğenirsin

bize de doktor ilk sma ile başlayın demişti. işe başlayacağım zaman her ihtimale karşı sormuştum. şimdilik sütle idare ediyoruz bakalım...
ama leadercan bana aptamil daha iyi demiştin kız :D alacağın olsun :D

kızlar bugün Tunayı okula götürdüm, teyzeleriyle bahçe sefası yaptı, abilerinin ablalarının , müdür amcaların kucaklarında gezdi durdu. manyak ettik çocuğu. bir yoruldu kiiiiii, şimdi mışıl mışıl uyuyor. yarın yine mi götürsem diyorum :eek:ys:

ha bir de simuşum benim göğüsler de pörsük, ama sağdan 100-150 çıkıyor hala.(sol vasat-20-30 anca, resmen tek göğüsle beslemeye çalışıyorum )sağmayı dene bir bakalım. sıkmayla anlaşılmaz. sanırım şu ünlü bayana götürenlerden birinin 4.ay notlarında da yazıyordu. göğüsler eskisi gib sert değildir ama bu süt olmadığı anlamına gelmez gibi birşey...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar