2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar kızımın ateşi çıktı. Kaç oldu derseniz şöyle anlatabilirim; normalde bizim ölçüm cihazı alından 35.8 falan ölçüyo. Yavaş yavaş yükseldi. Önce 36 oldu sonra 36.6 en son 37.5 oldu alarm verdi cihaz hemen calpol verdim yarım çay kaşığı şuan 37. Ama 1 saattir 37 de sabitlendi. Islak bez koysam bişe olmaz dimi kafasına? :( Naapim ben bi akıl verin bana lütfen en acilinden:(

simuşum bence de ıslak bez sorun yaratmaz, ya da ılık bir banyo yaptırabilirsin belki. calpol daha fazla yükselmesini önleyebilir, ben aşılara götürmeden veriyorum calpol, ateşimiz çıkmıyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Teşekkürler kızlar, ayaklarını açtım ıslak bezi ayaklarına bacaklarına da koyuyorum biraz başına da ölçüyorum ama sanki gene yükseldi. 37.2 ölçtüm en son, sonra kendi ateşimi de ölçeyim dedim. Benim ısımı 35,6 ölçtü. Yani o zaman nerdeyse 1 derece eksik ölçüyor. 38,5 a çıkmış demektir bu. :( Düşmezse doktora götürcem...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Teşekkürler kızlar, ayaklarını açtım ıslak bezi ayaklarına bacaklarına da koyuyorum biraz başına da ölçüyorum ama sanki gene yükseldi. 37.2 ölçtüm en son, sonra kendi ateşimi de ölçeyim dedim. Benim ısımı 35,6 ölçtü. Yani o zaman nerdeyse 1 derece eksik ölçüyor. 38,5 a çıkmış demektir bu. :( Düşmezse doktora götürcem...

niye bir derece eksik ölçtüğünü düşündün anlamadım tatlım. azcık mallık var afedersin üstümde bu gece. üstünü tek kata düşürmek gerekiyordu sanırım. onu da yap... inşallah sorunsuz bir gece geçirirsiniz :(

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

yok 37.2 dir o ateş bence. bende ne zaman ateşimi ölçsem 35,5larda çıkar, üstelik benimki normal ateşölçer koltukaltından ölçenlerden. ama sen yine de dr a danış, için rahat etsin...geçmiş olsun...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar kızımın ateşi çıktı. Kaç oldu derseniz şöyle anlatabilirim; normalde bizim ölçüm cihazı alından 35.8 falan ölçüyo. Yavaş yavaş yükseldi. Önce 36 oldu sonra 36.6 en son 37.5 oldu alarm verdi cihaz hemen calpol verdim yarım çay kaşığı şuan 37. Ama 1 saattir 37 de sabitlendi. Islak bez koysam bişe olmaz dimi kafasına? :( Naapim ben bi akıl verin bana lütfen en acilinden:(

Tatlım NOyanın da ateşi aynen yükseldi, bende kaprol verdi, ayakları actım falan ugraşıyorum aynen. doktor demişti ateş yapabilir diye .. ufffffff :(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kim bakamıyo desek daha doğru olur sanırsam... Kardeşim bakamıyo. Neyse bu haline de şükür. Bebek 2 aylıkken kardeşime diyodum, hadi konuşsana Duruyla diye. Kardeşim aynen şöyle; "Duruuuuu, Duruuuuuu hadi konuş!" Bu aşamadan en azından çocuu tutma aşamasına geldik, ama bi türlü susturmayı başaramıyo. Uykuya çok düşkünüm ben Hayatım, oldum olası böyleyim. Yani annemin dediğine göre çocukken de uykum çok ağırmış, hatta annem altıma işicem diye tuvalete kaldırmaya çalışırmış kalkamazmışım, sonra da kadıncağız beni kucağında koştur koştur tuvalete taşırmış. Tüm bunlar olurken yaşımı merak ediyorsan söyliiim: 10 :D :D :D İşte o yüzden, yani uykusuzluktan bunalımlardayım...

kardeş,ne çok güldüm
sen de bayağı uykucuymuşsun

valla ben 2,5 aylıkken annemi emmeyi bırakmışım doktor o zaman onu vermiş mamayı 6 aylıkkken yedirmiş annem taklım

canım benim avrupa yakasında sana tavsiye edebileceğim 2 doktor var işinin piri gerçekten hem yaş itibariiyle hem tecrube acısından vatan cad.sinde medipol hastanesi var orda hanefi demirtaş bey var ben ona gidiyorum oğlumun 2.dedesi (eşim mümessil ya sağolsun fatih onun bölgesi araştırmaları sonucu flarange nigtingale hastanesinin sahibi bu doktoru önermiş birde çapada ne idi hımmmm medilife hastanesinde raif bey var soyadı aklımda değil bu doktor çok iyi istanbul sınırlarında başka doktor tanımam demiş adam aklında olsun yinede

2,5 ayla 6 ay arasında napmış annamadım :)

ya eymen'in avatardaki resmini eklesene bu adam hibi yahu maşallah :)

medilife bizim evin üstü hemen

Selam kizlar. Nasilsiniz?
Biz bu sabah kizimla ilk kez yalniz avm.ye gittik,ikeaya.
Oto koltugunu bebek arabasi uzerinde kullaninca epey dahat oldu taksiye binip inmesi,zorlanmadik.kizim da usku durdu sagolsun.
Bugun onunla yalniz son gunumuz yarin bakicimiz baslayacak kismetse,bari felekten bi gun calalim dedik.
Kahvalti ettik,alisveris ettik. E-bebeke gittik kizima ciciler aldik. Simdi de eve geldik. Hava cok sicak pisiyoruz.....
Sizler neler yapiyonuz bakalim?

oh ne güzel gezmişsiniz
Allah kolaylık versin bakıcı alıştırmasında da canım

Ben geldim ama uzun uzun yazabilecek vaktim maalesef yok. :( Aşılarımızı olduk, 5 li karma ve zaturre.. Çok ağlamadı sayılır bu sefer çok şükür. Demir ilacı verdiler sağlık ocağından ücretsiz. devit de veriyolarmış o da ücretsizmiş. ama multitabsı da veriyo musunuz diye sormayı unuttum. demir ilacını günde 6 damla, 3sabah 3 akşam. almayabilir. 10 gün falan denersiniz kusarsa almak istemezse başka bi ilaç daha var ama ücretli, onu veririz dedi. devite devam dedi. zor damlıyo nefret ediyom dedim, çay kaşığına biraz sütünden koy içine damlat öyle ver dedi. 6 ay bitmeden ek gıda önermiyoruz dedi. geç olmaz mı ya sonrasında almazsa dedim, alışır bişe olmaz dedi doktor da hemşire de kafam karıştı. neyse ben şimdi işlerin başına döneyim, önce şu kızın ateşini ölçiim de. öperim hepinizi :huhuu:

demir hapı vermiyo benim dr
bağırsakları ve mideyi dedi galiba zorluuyor dedi kabız yapıyo gerek yok şu an dedi

Kizlar buarada ada az once döndü. Elinden oyuncagini düsürdü yan tarafina.bi hamle yapti alamadi sonra bi hamle daha yapti laps diye yan döndü ama oyle asili kaldi. Ne geri sirt ustu donebildi ne de yuzukoyun dusebildi :D kalakaldi oylece :D
Tam da fotografini cekiyordum tam debelenirken yakalamisim :)

hadi gözünaydın canım

bizim de bebek takip kitapçığında var şahane tarifler. ne, nezaman verilir? nasıl hazırlanır? vs... ciğer püresi bile görmüştüm :D

bebek takip kitapçığı ne kim verdi

milupanın sitesinde gördüm dün, formül süt de mamadır bence, ne olabilir ki başka :acep:

sitede 90 ml sıcak su, 4 ölçek mama karıştırıp uygun sıcaklığa gelince 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin diyordu, bana çok geldi 45lik suya 2 ölçek mama, 1 çay kaşığı yoğurt koydum, 3 saat üstü kapalı sıcak ortamda bekletip dolaba koydum, bugün öğlen tadına baktım, sulu gibiydi ama tadı yoğurt tadını almış. zaten sitede sulu olabileceği yazıyordu. 4-5 çay kaşığı verdim daha da dolu var, bugün de o yoğurtla mayalayacam bakalım, ama kendi sütümden yapmaktan vazgeçtim, zaten çoğu boşa gidecek, az olan sütümü çocuğa direk vermem daha mantıklı geldi.

formül süt pre+1 no mamalar işte bebek sütü diye geçiyo

Lilacscim buarada soylemeyi unutmusum.
Pirinc ununun markasi ARI.

muhallebi mi yapıyosun hangi sütle inek keçi manda vs.

Arkdasim aradi az once. Kizi var 6,5 aylik.
15 gun filan once 9,3 kiloymus.
Az once 2 cay bardagi yogurt 1 kavanoz da meyve puresi yemis bebek ve daha doyymamis daha da istiyomus.:sok
Ben adaya ceyrek armutla yarim seftalinin puresini bitirtemiyorum...
Ki o kavaozlara koysaniz dibinde 1 parmak kadar yer kaplar anca

hey maşallah tosun

canım en iyi sonucu popodan alırsın ordan ölç
kalın giydirme ince tek kat
üstünü örtme tek bacaklarını ört
ve takip ara ara uyanıp

simuşum bence de ıslak bez sorun yaratmaz, ya da ılık bir banyo yaptırabilirsin belki. calpol daha fazla yükselmesini önleyebilir, ben aşılara götürmeden veriyorum calpol, ateşimiz çıkmıyor.

ben de öncesnde veriyorum

niye bir derece eksik ölçtüğünü düşündün anlamadım tatlım. azcık mallık var afedersin üstümde bu gece. üstünü tek kata düşürmek gerekiyordu sanırım. onu da yap... inşallah sorunsuz bir gece geçirirsiniz :(

ben de anlamadım aynı mallık bende de var

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizlar buarada ada az once döndü. Elinden oyuncagini düsürdü yan tarafina.bi hamle yapti alamadi sonra bi hamle daha yapti laps diye yan döndü ama oyle asili kaldi. Ne geri sirt ustu donebildi ne de yuzukoyun dusebildi :D kalakaldi oylece :D
Tam da fotografini cekiyordum tam debelenirken yakalamisim :)

o zaman bi iki güne döner babusumm hayırlı olsunn:ask: sen sonra gör sıkıntıyı:D sıkıntılı ama eglenceli gerci:D
Yok tatlim hic hazir kasik mamasi kullanmiyorum.
Doktorumuz bir tarif yazdi bana hep ona uygun yapiyorum.
İcine cogunlukla kendi mamasindan katiliyor zaten...
Hazir meyve puresi de hic almiyorum. Organik olanlarin dahi icinde pirinc unu ve nisasta var sirf pure degiller.
Kivamlari daha putursuz diye cazip gelmisti bana ama zaten muhallebisinden pirinc unu aliyor meyve yerken bari saf meyve yesin diye dusundum. Emegime usenmiyorum kendim pure yapiyorum cam rendeyle....

bana da tarifini versene cnmm yaff nasıl yapıyosun. bize dr direk kasık mamaya gecebilirsiniz dedi ama kendin muhallebi yap falan demedi. bilemedim napim

milupanın sitesinde gördüm dün, formül süt de mamadır bence, ne olabilir ki başka :acep:

sitede 90 ml sıcak su, 4 ölçek mama karıştırıp uygun sıcaklığa gelince 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin diyordu, bana çok geldi 45lik suya 2 ölçek mama, 1 çay kaşığı yoğurt koydum, 3 saat üstü kapalı sıcak ortamda bekletip dolaba koydum, bugün öğlen tadına baktım, sulu gibiydi ama tadı yoğurt tadını almış. zaten sitede sulu olabileceği yazıyordu. 4-5 çay kaşığı verdim daha da dolu var, bugün de o yoğurtla mayalayacam bakalım, ama kendi sütümden yapmaktan vazgeçtim, zaten çoğu boşa gidecek, az olan sütümü çocuğa direk vermem daha mantıklı geldi.

eline saglık tatlım yaa. onlarca tarif okudum. bunu yapayım bari sen denemişsin en azından. mamayla yapmak daha ii gibime geldi benimde. anne sütüne yakın zaten mamalar:utan:

gecmiş olsun tatlımm. ben haftaya attım asıyı iyilessin diye. bakalım biz napcaz:utan: dr calpol verdi ası için.tylol cöpe gitcek aacmıssınız dedi. acınca bozuluyo mu surup anlamadım ki

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm canlarr. bugünü kakasız geciridk. agzına parmaklarını sokup cıkardıgı az biseyi saymazsak kusmadı da sükür. dısarı cıkardım hava aldık biraz.

sulu ilacı bitti. o yüzden su veriyorum sürekli ishali atsın die. 60 ml su içti bugün. sonra gittim aptamilin tam tahıllı kasık mamasını aldım. acık havada hemen hazırladım az bişi. benimki pek sevdi. cok da güzel yedi. ama tükürügünü ppppü lemeyi ögrendigi için daha evvelden ara ara oyun yapıpp püüüü yaptıgından sacımda basımda mama damlacıkları olustu:D ama iki kez verdim ikisini de nerdeyse bitirdi:semsiye:

yarın daha ii olur insallah. yavas yavas meyveyle yogurda baslarız:utan: oyhhh iyi oldu ya biraz bende ii oldum. 4 günde 4 ay gitti ömrümden valla:utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selamm canlarr. bugünü kakasız geciridk. agzına parmaklarını sokup cıkardıgı az biseyi saymazsak kusmadı da sükür. dısarı cıkardım hava aldık biraz.

sulu ilacı bitti. o yüzden su veriyorum sürekli ishali atsın die. 60 ml su içti bugün. sonra gittim aptamilin tam tahıllı kasık mamasını aldım. acık havada hemen hazırladım az bişi. benimki pek sevdi. cok da güzel yedi. ama tükürügünü ppppü lemeyi ögrendigi için daha evvelden ara ara oyun yapıpp püüüü yaptıgından sacımda basımda mama damlacıkları olustu:D ama iki kez verdim ikisini de nerdeyse bitirdi:semsiye:

yarın daha ii olur insallah. yavas yavas meyveyle yogurda baslarız:utan: oyhhh iyi oldu ya biraz bende ii oldum. 4 günde 4 ay gitti ömrümden valla:utan:

bişi dicem dr size dedi mi siz kendiniz mi veriyosunuz yoğurt kaşık maması falan

pikeme ne olmuss ??

bebişi ateşlenmiş

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın kızlar,hepiniz iyisinirzdir umarım okuyamadım cunku gecmisi acayip bi bas agrısı cekiyorum goz kapaklarıma kadar..

Dün esim izinliydi piknige gitcektik sabah aniden hastalandı ates kusma ishal falan..gidemedik,neyseki bulasıcı bisi degilmis bugun daha iyi oldu zaten ama sehir dısına gitti cumartesi gece doncek kısmetse,yanlız kaldık kızımla yani :(

Bide benim neyimeyse muhtesem yuzyıl seyretmek..salak gib oturdum izledim o da 12 de bitti simdi de uykusuzluktan basım agrıyo sersem gibiyim

bidaha izlemem kardesim beim icin uyku vakti saat 22.00 dır bundan sonra en gec 23.00 o da en gec yani yoksa sallanıyom butun gun gucum kuvvetim kalmıyo walla..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

yok 37.2 dir o ateş bence. bende ne zaman ateşimi ölçsem 35,5larda çıkar, üstelik benimki normal ateşölçer koltukaltından ölçenlerden. ama sen yine de dr a danış, için rahat etsin...geçmiş olsun...

çok sağolun kızlar. şuan kızım kucağımda yazıyorum. gece nerdeyse hiç uyumadık, şuan bile biraz ateşimiz var. neden böyle oldu anlamadım. lidılım bilmiyom 0,7 ile 1 derece arası eksik ölçüyo.

Tatlım NOyanın da ateşi aynen yükseldi, bende kaprol verdi, ayakları actım falan ugraşıyorum aynen. doktor demişti ateş yapabilir diye .. ufffffff :(

size de geçmiş olsun pikeeeem... noyan ın durumunu yaz lütfen...

ecrinim ve hayatım sizlere de teşekkürler kızlar. öpüyorum.

herkese de günaydın :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Günaydın kızlar,hepiniz iyisinirzdir umarım okuyamadım cunku gecmisi acayip bi bas agrısı cekiyorum goz kapaklarıma kadar..

Dün esim izinliydi piknige gitcektik sabah aniden hastalandı ates kusma ishal falan..gidemedik,neyseki bulasıcı bisi degilmis bugun daha iyi oldu zaten ama sehir dısına gitti cumartesi gece doncek kısmetse,yanlız kaldık kızımla yani :(

Bide benim neyimeyse muhtesem yuzyıl seyretmek..salak gib oturdum izledim o da 12 de bitti simdi de uykusuzluktan basım agrıyo sersem gibiyim

bidaha izlemem kardesim beim icin uyku vakti saat 22.00 dır bundan sonra en gec 23.00 o da en gec yani yoksa sallanıyom butun gun gucum kuvvetim kalmıyo walla..

ben kaydediom sonra serediom ama dün 1,30da yattım

eşine de geçmiş olsun

simoş dru aradın mı

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
evet Hayatım benimde aklıma gelmedi hic netten izlerdim ne b.k yemeye otuyrdum bilmioyom..hmmm aslında biliom sanırım,esimle otuup bisi izleymez olduk hira dogdugundan beri..sanırım ondan :acep:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın bebikom. Bence başın geç uyumaktan değil, bizatihi muhteşem yüzyılın kendisindendir :D :D Bacım nası izliyonuz o diziyi yaaa? Dün gece 10 dk sına şahit oldum, kardeşim izliyodu da. 10 dk nın içinde 2 boğma sahnesi, biri suda biri saçla mı ne. bakamadım bile. bünyeniz nası kaldırıyo ciddi merak ediyom. ay ben izlerken kendim boğuldum. bağırasım geldi, ki zaten kardeşime de kızdım, kapat şunu, durduk yere psikolojini bozuyosun, bilinç altını dolduruyorsun diye...

Hayatım, aramadım doktoru. Aşıdan sonra ateş normal bence. Eğer zillim böyle sus pus duraydı durmazdım da evde. Eller ayaklar aynen devam edince ateşe rağman, ben de soyup başında beklemekle bez koymakla yetindim... :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın bebikom. Bence başın geç uyumaktan değil, bizatihi muhteşem yüzyılın kendisindendir :D :D Bacım nası izliyonuz o diziyi yaaa? Dün gece 10 dk sına şahit oldum, kardeşim izliyodu da. 10 dk nın içinde 2 boğma sahnesi, biri suda biri saçla mı ne. bakamadım bile. bünyeniz nası kaldırıyo ciddi merak ediyom. ay ben izlerken kendim boğuldum. bağırasım geldi, ki zaten kardeşime de kızdım, kapat şunu, durduk yere psikolojini bozuyosun, bilinç altını dolduruyorsun diye...

Hayatım, aramadım doktoru. Aşıdan sonra ateş normal bence. Eğer zillim böyle sus pus duraydı durmazdım da evde. Eller ayaklar aynen devam edince ateşe rağman, ben de soyup başında beklemekle bez koymakla yetindim... :utan:

:D ya simuşum iste dedm ya normalde izlemem oyle bagımlısı degilim bi tek al yazmalıım ı izliyodum o da duygusal bag vardı o diziyle aramda mudanya'da cekildiginden dolayı o da bitti :(
iste dun esimle ortak bisey yapmıs olalaım die oturduk izledik bide 2-3 gun goremicem diye..hüüü...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
:D ya simuşum iste dedm ya normalde izlemem oyle bagımlısı degilim bi tek al yazmalıım ı izliyodum o da duygusal bag vardı o diziyle aramda mudanya'da cekildiginden dolayı o da bitti :(
iste dun esimle ortak bisey yapmıs olalaım die oturduk izledik bide 2-3 gun goremicem diye..hüüü...

Valla ben bi tek yalan dünyayı izlemeye çalışıyorum. onun haricinde bulursam türk filmi bakıyom daha da bişe bakmıyom :D
Allah kavuştursun inşallah eşinle de, eşim olmadan tek başıma baktığımı düşünemiyom bile... ayakta duramazdım sanırım, kolay gelsin valla...

neyse ben izninizle çıkayım, öyle bitkin durumdayım ki, nerdeyse hiç uyumadım, hatun fırsat verirse uyuyayım birz. öpüyorum. :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Valla ben bi tek yalan dünyayı izlemeye çalışıyorum. onun haricinde bulursam türk filmi bakıyom daha da bişe bakmıyom :D
Allah kavuştursun inşallah eşinle de, eşim olmadan tek başıma baktığımı düşünemiyom bile... ayakta duramazdım sanırım, kolay gelsin valla...

neyse ben izninizle çıkayım, öyle bitkin durumdayım ki, nerdeyse hiç uyumadım, hatun fırsat verirse uyuyayım birz. öpüyorum. :utan:

alıştım be simuşum bu ilk degilki biz 2 yıllık evliyiz iki yıldır her ay,ayın 4 gununu yanlız gecirdim ben bazen acılıs olunca 1 haftasını yanlız gecirdim..napalım her isimi kendim halletmeye alıstım yani ev isi olsun carsı isi olsun..

hadi uyurusn insallah benim icin de uyu :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar