2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Ebebek'in bebek diye dergisi var.
Bu ay ek olarak bebeginize ozel yemek tarifleri diye bi ek vermis.
Corba,sebze,muhallebi,genel tarifler filan var.
Bi de bikac bilgi,puf noktasi filan...

bizim de bebek takip kitapçığında var şahane tarifler. ne, nezaman verilir? nasıl hazırlanır? vs... ciğer püresi bile görmüştüm :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

evet canım dönemleri demek, ilginç şeyler isteniyor...

birde kusma için doktor bize mamasını Aptamil anti reflü alabilirsin demişti ben cok aradım ama burada bulamamıştım..

bide mama degiştirmeden once bence doktora sormakta yarar var sanki...

mama için dr a pek güvenmiyorum pikecan, onlar genelde ne promosyon geldiyse onu öneriyorlar, ilk bana hipp öneriyordu dr numune vererek, aptamil aldım dedim, o da güzel dedi.

little ve bblau beni yanlış anladınız sanırım kızlar, ben de onların sağlıksız olduğunu düşündüğümü ama kolaylık olduğunu söyledim sadece. meyve püresi hazırlamak falan kolay ama karışık sebze yemeye başladıklarında vakit alacak.

bu arada dün ilk kez yoğurt yaptım, ama inek sütü yerine mama kullandım, hemen iki ölçek mama bir çay kaşığı yoğurt ile. bugün de öğlen 4-5 çay kaşığı verdim oğluma... beğendi sanırım, yalana yalana yedi. ama fazla veremedim belki kusar falan sonra diye... yarına yenisini yapacam bakalım. bu sefer de kendi sütümle yapayım diyorum bakalım nasıl olacak.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
mama için dr a pek güvenmiyorum pikecan, onlar genelde ne promosyon geldiyse onu öneriyorlar, ilk bana hipp öneriyordu dr numune vererek, aptamil aldım dedim, o da güzel dedi.

little ve bblau beni yanlış anladınız sanırım kızlar, ben de onların sağlıksız olduğunu düşündüğümü ama kolaylık olduğunu söyledim sadece. meyve püresi hazırlamak falan kolay ama karışık sebze yemeye başladıklarında vakit alacak.

bu arada dün ilk kez yoğurt yaptım, ama inek sütü yerine mama kullandım, hemen iki ölçek mama bir çay kaşığı yoğurt ile. bugün de öğlen 4-5 çay kaşığı verdim oğluma... beğendi sanırım, yalana yalana yedi. ama fazla veremedim belki kusar falan sonra diye... yarına yenisini yapacam bakalım. bu sefer de kendi sütümle yapayım diyorum bakalım nasıl olacak.

yok tatlım, estagfrullah, ne yanlış anlaması. ben naçizane fikrimi belirttim sadece. sen fikir sormuşsun ben de söyledim kuzum. yoksa senin onları tercih ettiğini yada edeceğini düşünmedim bile :ask:

bu arada mamayla nasıl yoğurt yapıyorsun, ben de formül süt falan okudum biyerlerde ama anlamadım? nedir formül süt bilen var mı kızlar? :acep

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Doktorlarin mama onerileri konusunda ben de ayni fikirdeyim.
Bizim doktorumuz o kadar iyidir her konuda guveniyorum ama bu mama konusunda degil. Suphelerim var. Bize hipp onerdi 4ay sonra dogum yapan arkadasim oglunu bizim doktora goturdu ona sma onermis.
Eger emmemesi sebebiyle onermediyse bana hipp'i o zaman kafasina gore oneriyor en son kim tanitim yaptiysa herhalde.
Ama bastan biz hipp basladik ishal,kabiz yapmadi igi geldi,kilo alimi da guzel olunca degistirmiyorum artik...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
yalnız yoğurt yedirirken ağzında daha yoğurt varken ellerini ağzına götürmesi ilerdeki ek gıda seanslarımızın çok batırıcı olacağını gösterdi bana...ağzını sil, elini sil...bi daha ağzını sil, sonra bi daha elini sil....:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Lilacscim bu arada ben de kutu pure kullanacagini dusunmedim fikrimi soyledim sadece. Su an sebze vermedigim icin bilemiyorum tabi.
Meyveyi hazirlamak nispeten basit.
Oyle zaten pek fazla yemedigi icin.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yalnız yoğurt yedirirken ağzında daha yoğurt varken ellerini ağzına götürmesi ilerdeki ek gıda seanslarımızın çok batırıcı olacağını gösterdi bana...ağzını sil, elini sil...bi daha ağzını sil, sonra bi daha elini sil....:D

Aynen.gunde bes alti kez ust degistiriyoruZ.
Onluklerimiz zaten bastan basa batiyo.
Elimiz,agzimiz,boynumuzun alti :)
Her yerimiz batiyo...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
yok tatlım, estagfrullah, ne yanlış anlaması. ben naçizane fikrimi belirttim sadece. sen fikir sormuşsun ben de söyledim kuzum. yoksa senin onları tercih ettiğini yada edeceğini düşünmedim bile :ask:

bu arada mamayla nasıl yoğurt yapıyorsun, ben de formül süt falan okudum biyerlerde ama anlamadım? nedir formül süt bilen var mı kızlar? :acep

milupanın sitesinde gördüm dün, formül süt de mamadır bence, ne olabilir ki başka :acep:

sitede 90 ml sıcak su, 4 ölçek mama karıştırıp uygun sıcaklığa gelince 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin diyordu, bana çok geldi 45lik suya 2 ölçek mama, 1 çay kaşığı yoğurt koydum, 3 saat üstü kapalı sıcak ortamda bekletip dolaba koydum, bugün öğlen tadına baktım, sulu gibiydi ama tadı yoğurt tadını almış. zaten sitede sulu olabileceği yazıyordu. 4-5 çay kaşığı verdim daha da dolu var, bugün de o yoğurtla mayalayacam bakalım, ama kendi sütümden yapmaktan vazgeçtim, zaten çoğu boşa gidecek, az olan sütümü çocuğa direk vermem daha mantıklı geldi.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
milupanın sitesinde gördüm dün, formül süt de mamadır bence, ne olabilir ki başka :acep:

sitede 90 ml sıcak su, 4 ölçek mama karıştırıp uygun sıcaklığa gelince 2 çay kaşığı yoğurt ekleyin diyordu, bana çok geldi 45lik suya 2 ölçek mama, 1 çay kaşığı yoğurt koydum, 3 saat üstü kapalı sıcak ortamda bekletip dolaba koydum, bugün öğlen tadına baktım, sulu gibiydi ama tadı yoğurt tadını almış. zaten sitede sulu olabileceği yazıyordu. 4-5 çay kaşığı verdim daha da dolu var, bugün de o yoğurtla mayalayacam bakalım, ama kendi sütümden yapmaktan vazgeçtim, zaten çoğu boşa gidecek, az olan sütümü çocuğa direk vermem daha mantıklı geldi.

anladım canım. ben de doktora sormayı unutmuştum. o bize bildiğimiz çiftlik sütü önermişti. bulduk çok şükür. ama 2.5 lt fazla geliyor. daha azını da getirmiyorlar. pasta börekten gına geldi, o sütü içebilen yok evde mecburen öyle değerlendiriyoruz. ha bir de doktorumuz ilk mayanın çok önemli olduğunu söyledi. hazır yoğurdu alıp mayalarsan bir manası olmaz, o yoğurtlar 6 ay bozulmadan durabiliyorlar demişti :D neyseki arkadaşım kızı için mayalıyor, ondan buldum mayayı da :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
anladım canım. ben de doktora sormayı unutmuştum. o bize bildiğimiz çiftlik sütü önermişti. bulduk çok şükür. ama 2.5 lt fazla geliyor. daha azını da getirmiyorlar. pasta börekten gına geldi, o sütü içebilen yok evde mecburen öyle değerlendiriyoruz. ha bir de doktorumuz ilk mayanın çok önemli olduğunu söyledi. hazır yoğurdu alıp mayalarsan bir manası olmaz, o yoğurtlar 6 ay bozulmadan durabiliyorlar demişti :D neyseki arkadaşım kızı için mayalıyor, ondan buldum mayayı da :D

valla ben ilk mayayı hazır yoğurttan yaptım mecburen. annem de yoğurt yapıyor aslında ama dün denemek amaçlı yaptığım için hazır yoğurt kullanmıştım...artık bundan sonrakiler kendi yaptığım yoğurttan olacak, 6 ay dayanmıyor canım o yoğurtlar da ama tabi 15 gün dayanıyorlar sonuçta.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
valla ben ilk mayayý hazýr yoðurttan yaptým mecburen. annem de yoðurt yapýyor aslýnda ama dün denemek amaçlý yaptýðým için hazýr yoðurt kullanmýþtým...artýk bundan sonrakiler kendi yaptýðým yoðurttan olacak, 6 ay dayanmýyor caným o yoðurtlar da ama tabi 15 gün dayanýyorlar sonuçta.

Ben de annemden mi istesem acaba....
Ama eskisehirden buraya yogurt ggelmez dimi,eksir?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Lilacscim buarada soylemeyi unutmusum.
Pirinc ununun markasi ARI.

hmm, marketlerde var mı? kendin mi öyle aldın yoksa öneri üzerine mi? ben markette ülkerinkini gördüm de almadım.

gelmesine gelir bence, taa maraştan dondurma gönderdilerdi bize, ama bilmiyorum ki gerek var mı? için rahat etmeyecekse iste, gelir yani...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben geldim ama uzun uzun yazabilecek vaktim maalesef yok. :( Aşılarımızı olduk, 5 li karma ve zaturre.. Çok ağlamadı sayılır bu sefer çok şükür. Demir ilacı verdiler sağlık ocağından ücretsiz. devit de veriyolarmış o da ücretsizmiş. ama multitabsı da veriyo musunuz diye sormayı unuttum. demir ilacını günde 6 damla, 3sabah 3 akşam. almayabilir. 10 gün falan denersiniz kusarsa almak istemezse başka bi ilaç daha var ama ücretli, onu veririz dedi. devite devam dedi. zor damlıyo nefret ediyom dedim, çay kaşığına biraz sütünden koy içine damlat öyle ver dedi. 6 ay bitmeden ek gıda önermiyoruz dedi. geç olmaz mı ya sonrasında almazsa dedim, alışır bişe olmaz dedi doktor da hemşire de kafam karıştı. neyse ben şimdi işlerin başına döneyim, önce şu kızın ateşini ölçiim de. öperim hepinizi :huhuu:

geçmiş olsun canım bende gidip yaptırdım, ama Noyan efendi inletti bütün hastaneyi, şimdiye kadar hiç böyle yapmamıştı yavrum ya. bide tek başına gittim aksi gibi daha yeni kendime geliyorum........

ha evet olabilir ben belki midesini bozarmı diye düşünmüştüm o bakımdan yanimm, neyse ben SMA veriyorum..

formül süt mama imiş (nette öyle yazıyo en azından)

ne küsel gezmişsiniz minoşla keyfiniz bol polsun şekercimm

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
valla ben ilk mayayı hazır yoğurttan yaptım mecburen. annem de yoğurt yapıyor aslında ama dün denemek amaçlı yaptığım için hazır yoğurt kullanmıştım...artık bundan sonrakiler kendi yaptığım yoğurttan olacak, 6 ay dayanmıyor canım o yoğurtlar da ama tabi 15 gün dayanıyorlar sonuçta.

valla bir keresinde yazın giderken unutmuşuz dolapta, eylülde geldik, hiçbir bozulma belirtisi yoktu :D katkılı oldukları için yoğurt mayalıyoruz evde ya, ilk mayanın hazır yoğurtlardan olmasının bir manası olmadığını söyledi, bana da mantıklı geldi doğrusu... ama tabi ev yoğurdu bulunamıyorsa yapacak birşey yok

babuşum gelir niye gelmesin, otobüsün soğutucusuna koyarlar birşey olmaz

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
valla bir keresinde yazın giderken unutmuşuz dolapta, eylülde geldik, hiçbir bozulma belirtisi yoktu :D katkılı oldukları için yoğurt mayalıyoruz evde ya, ilk mayanın hazır yoğurtlardan olmasının bir manası olmadığını söyledi, bana da mantıklı geldi doğrusu... ama tabi ev yoğurdu bulunamıyorsa yapacak birşey yok

babuşum gelir niye gelmesin, otobüsün soğutucusuna koyarlar birşey olmaz

Aaa dogru otobusun sogutucusu aklima gelmemisti.
İstiim ben o zaman :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar