2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hava berbat..:semsiye::semsiye: yagmur,fırtına cok fena oldu yaa..cok sıkıldım daha babamız da gelmedi kızımda uyumuyo ki bende uyuyim biraz :( :ninni:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
gunaydın kızlar nasılsınız ?
ben gunlerdir ilk kez dun gece aralıksız 6 saat uyudum :D
kızım gece 1o.30 da uyudu sabah 4.30 da uyandı ilk kez
masallah masallah insallah boyle devam eder

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Babuşum ben bazen 2 bazen 3 saatte bir değişiyorum. Hatta bazen değişiyorum, hemen yine kaka yapıyo bi daha değişiyorum :D

Lilacs'cım ve Babuşum, bizim bi eczacı tanıdık var, geçen bepanthen krem almak istedik şey dedi; kortizon mu ne varmış, çok kullanılmamasını öneriyoruz dedi, bilginiz olsun. Öperim :huhuu:

Ecrincim sana da kızına da çok geçmiş olsun canım. Ateşi çok yükselmiş. Benim bildiğim, 38 olursa ateşi doğru hastaneye gitmek gerekiyo. Ben yanlış mı hatırlıyorum ki?

İyiyiz çok şükür şekerim sen nasılsın? Şahin paşa nasıl?:huhuu:

"Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan çok da tıııııııııııııııııııııın" demelisin bence Babuş ve ben senin yerinde olsam kesinlikle gitmem...

Allahım senin eşinle benim eşim birbirlerine ne kadar benziyorlar yaaa... Bu kadar olur... Kardeş olsalar huyları bu kadar benzemez... :D

Ben karnını doyurduktan 1 saat sonra yıkıyorum tatlım. Yani ne aç, ne tok :)

Leadırcan nasılsın? Eymen nasıl?

saol balım yaa.. ilk tecrübemizdi atlattık sükür:D normali kolaltı 37.2 makat 38 küsür cnm bebeklerde. 1 birimdi yani. cok hırpalandı aksam ama ası oldugu için bide daha fazla yükselmedigi için vermek istemedim. sonucta vücut savasıyo mikropla. sürekli ölctüm artmadı. zaten 2 den sonra da düsmeye basladı sükür

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
küvetine koyy konusa konusa panik yapmadan yıka tatlım. yüzüne su gelmedikce cıgırmıyolar zaten suyu seviyosa:D

pek sevmiyo aslında yani ilk basta sesi cıkmıyo sonra biraz mızırdanmaya baslıyo hele bitince basıyo cıglıgı..o degil de basına nası su dokucem ya yuzunu nasıl kapatıcam o sırada ? kulaklarına vazelinli pamuk tıkıyoruz normalde o sorun degilde iste yuzunu nasıl korurum off

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
pek sevmiyo aslında yani ilk basta sesi cıkmıyo sonra biraz mızırdanmaya baslıyo hele bitince basıyo cıglıgı..o degil de basına nası su dokucem ya yuzunu nasıl kapatıcam o sırada ? kulaklarına vazelinli pamuk tıkıyoruz normalde o sorun degilde iste yuzunu nasıl korurum off

cnm ben basını sırtüstü yatırıp yıkıyorum. hiç yüzüne gelmiyo. (dusla yaptıgım içinn, tasla biraz zor) en son yüzüstü elime alıp bagırtma pahasına da olsa bi kez su döküyorum. bitince bagırıyosa üsüyodur belki cnm. banyo soguksa kücük bi soba yak varsa onun önünde yıka.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
cnm ben basını sırtüstü yatırıp yıkıyorum. hiç yüzüne gelmiyo. (dusla yaptıgım içinn, tasla biraz zor) en son yüzüstü elime alıp bagırtma pahasına da olsa bi kez su döküyorum. bitince bagırıyosa üsüyodur belki cnm. banyo soguksa kücük bi soba yak varsa onun önünde yıka.

var soba banyoya onceden koyup ısıtıyorum banyo suresince de yakıp bırakıyorum zaten bilmiyorm neden aglıyo..duşla daha mı kolay oluyo ? bacaklarına mı yatırıp yıkıyosun sen o zaman ? nası yapıyon ?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
var soba banyoya onceden koyup ısıtıyorum banyo suresince de yakıp bırakıyorum zaten bilmiyorm neden aglıyo..duşla daha mı kolay oluyo ? bacaklarına mı yatırıp yıkıyosun sen o zaman ? nası yapıyon ?

normalde küvetine filesinin üstüne yatırıp yıkıyorum. ama küvet görümcemde kaldı hala orda. 3 kez oturdum küvete bagdas kurup, bacaklarımın üstüne havlu serdim kaymasın die öyle yatırıp yıkadım cnm. aslında bööyle küvetten daha rahat oluyo simdilik

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
normalde küvetine filesinin üstüne yatırıp yıkıyorum. ama küvet görümcemde kaldı hala orda. 3 kez oturdum küvete bagdas kurup, bacaklarımın üstüne havlu serdim kaymasın die öyle yatırıp yıkadım cnm. aslında bööyle küvetten daha rahat oluyo simdilik

hmm anladım canım sagol..
bakalım o cesaret gelirse simdi bana aksama yıkayayım ilk yanlız banyo deneyimimizi gerceklestirelim :) cunku esim gec geliyo genelde yani her aksam yıkayamıyoruz o yuzden benim isi ele almam lazım :2:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
LAYLA...
naber nasılsın oglusun nasıl ??
seni yakalamısken sanada sorayım sen tecrubelisin ne de olsa :)
sen tek basına nasıl yıkıyosun bebişini ??

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

ohh kıyamam şükür en azından gece seansında uykuda rahatsın bacım gündüzde düzene gircek sen merak etme banyoyu bizimki seviyo sayılır ama yüzü küvete bakarken tık yok önünü döndürüp vücudunu yıkarken ağlıyo neden olduğunu çözemedim sen öle yap emzir banyoda rahat edersin başıma başka bişey çıkardı artık mama yemiyo ne yaptıysam yediremiyorum devamlı benim sütümü istiyo gündüz sık emdiği durumlarda aranıyo die mama yapıyodum artık ağzına sürmüyo zorladığım zaman ise iki kenardan çeşme gibi akıtıyo

slm simuş eymende bende çok iyiyiz şükür gündüz uyumama durumları bizdede aynı cnm duru nasıl ösledim kız muhabbetinizi

Valla ben de özledim, keşke bebişlerizin verseler de herkes daha sık gelse... Biz iyiyiz teyzemiz çok şükür, mızıklanmalarımız ve ağlama krizlerimiz devam :ask: Bence sütün yetiyorsa verme mama. Benimki de mamayı almamak için o kadar diretiyor ki, acep biberondan mı dedim iyi geceler çayı yapıp verdim cok cok içti. Ya mamanın tadını sevmiyor ya da tok anlımıyorum bende :)

emzik kullanıyomuydu senin kızın peki ?

Yok bebikom kullanmıyor. İlk doğduğu gün versem alışırdı belki ama vermedim, 6 haftalıkmı neydi vermeyi denedim hatta sanırım daha öncesinde de denedim ama böyle öğüroyumuş, midesi bulanıyomuş gibi yapıp itti her seferinde ve ağladı. Ben de zorlamadım...

gunaydın kızlar nasılsınız ?
ben gunlerdir ilk kez dun gece aralıksız 6 saat uyudum :D
kızım gece 1o.30 da uyudu sabah 4.30 da uyandı ilk kez
masallah masallah insallah boyle devam eder

Ooooh maşallah, darısı başımızaaa

Biz chicco nun şapka gibi bişeyi var ondan aldık yüzünü korumak için. Ama ben hiç tek başıma yıkamadım. o şapkayı takınca da eşim kaldırıyo kızı kollarından ben de kafasının arkasından su döküyorum... :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Valla ben de özledim, keşke bebişlerizin verseler de herkes daha sık gelse... Biz iyiyiz teyzemiz çok şükür, mızıklanmalarımız ve ağlama krizlerimiz devam :ask: Bence sütün yetiyorsa verme mama. Benimki de mamayı almamak için o kadar diretiyor ki, acep biberondan mı dedim iyi geceler çayı yapıp verdim cok cok içti. Ya mamanın tadını sevmiyor ya da tok anlımıyorum bende :)

Yok bebikom kullanmıyor. İlk doğduğu gün versem alışırdı belki ama vermedim, 6 haftalıkmı neydi vermeyi denedim hatta sanırım daha öncesinde de denedim ama böyle öğüroyumuş, midesi bulanıyomuş gibi yapıp itti her seferinde ve ağladı. Ben de zorlamadım...

Ooooh maşallah, darısı başımızaaa

Biz chicco nun şapka gibi bişeyi var ondan aldık yüzünü korumak için. Ama ben hiç tek başıma yıkamadım. o şapkayı takınca da eşim kaldırıyo kızı kollarından ben de kafasının arkasından su döküyorum... :D

emzik kullanmayınca ellini emme olayı daha cok oluyo heralde onune gecemiyom emzik alsaydı benimkide emzigi emerdi eli yerine ama iste :)

ben tek basıma yıkamak zorundayım artık yani hergun yıkamak icin tek basıma yapmam lazım esimi beklersem 3-4 gun yıkanamadıgı oluyo kızcagızımın :( zaten yaz da geliyo usur diye korkmam o zaman ama simdiki korkum yuzune su gelmesi o yuzden sordum bakayım ben su chicco nun seyine bakalım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
SİMURCUM..

walla benim kızım biz ona azcık sert yatak yaptık cocuk ondan uyuyo heralde yani ne besiginde ne kucuk besiginde ne de hamakta uyumayan cocuk her aksam (son 3 aksamdır yani) saat 22.00-22.30 arası uyuyo sabah en erken 3 te uyanıyo..sonra emziriyorum tekrar yatıyo 6-7 gibi kalkıyo sonra uyumuyo oynuyoruz biraz dolasıyoruz evde altını temizliyorum emziriyorum bi posta daha uyuyo 30 dk - 1 saat arası..

işte boyle bizim gece uykumuz o da son bikac gundur iste ama gunduzleri hala ayakta sallıyom maalesef bırakırsam uyanıyo :(

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
bebikom bizim kızda da anneanne takıntısı war annemin sert bi tane 2li koltuğu war kız kendine onu yatak belledi..o sert yerde bir rahat uyuyoo anlatamam ewde beşiğinde bu kadar uyumuyoo..beşikte mızırdanıp duruo ama bu koltukta saatlerce hiç aralıksız uyuyoo..eşim dioki anne bu koltuğu sen bise wer bis sana koltuk takımı alalım diee:D:evet:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
mamada bisey olmasın ?? ne bileyim ıslanmıs veya bozulmus olabilir mi yada biberonun emziginde bisey olabilir mi ? :acep:
yok balım ya olurmu sevmiyo damağına sıkıştırıp bekletiyo sıpa

... :D

kız sütümuz tatlı simuşum mamada tat tuz yok ondan sanırım oyy kıyamam ben ağlatma sende kızımı ;)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikom bizim kızda da anneanne takıntısı war annemin sert bi tane 2li koltuğu war kız kendine onu yatak belledi..o sert yerde bir rahat uyuyoo anlatamam ewde beşiğinde bu kadar uyumuyoo..beşikte mızırdanıp duruo ama bu koltukta saatlerce hiç aralıksız uyuyoo..eşim dioki anne bu koltuğu sen bise wer bis sana koltuk takımı alalım diee:D:evet:

walla ya bu veletlerin sagı solu belli degil neyi sevip sevmicekleri belli olmuyo bende hayretler icindeyim..hehe anneanne vermez ki size o koltuguuu siz ona daha sık gidesiniz diye vermez :cokkomik:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızımla avm ye gittik ilk defa ikimiz :) ve tabii arabasız,kangurusuz..
kucagımda tasıdım hep cunku araba olsada arabasında durmuyo ki cadı..
daha apartmandan cıkar cıkmaz uyumaya basladı otobuse bindim,indim avm de yemek yiyoduk esimde ordaydı,o sırada uyandı esimin sesini duyunca kıskanc bu kız ya :evet: asık resmen babasına valla :ask: sonra islerimizi hallettik hep kucakta oldugu icin hic arıza cıkarmadı sonra aynı sekilde kendimiz donduk eve otobusle yine uyudu donerken eve gelip yatagına koyunca uyandı uyuz :) işte boyle..Çarşamba günü aşılarımız var yaa :iyyyy::iyyyy::iyyyy:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar bu arada bisey ogrendim;
bi arkadasım bebeginin banyo suyuna 2 kasık saf zeytinyagı koyuyomus nemlendirmek icin..bende yapıcam iyi fikir bence,bu asağıdaki dangalak ev sahiplerinden zeytinyagı satın alcam onların 8o donumcuk zeytinlikleri varmıs da zeytinyagı dolu yani onlarda alayım bikac litre hem banyosuna hem basına surcem su konaklar icin,iyice sarmasın cocugun kafasını..:tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Bu arada kendimi topigimizin bekçisi ilan etmek istiyorum :miyagi: ..şu hale bakın yaa butun gun burdayım geceler haric..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar