2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Herkese selamlar, sevgiler güzel anneler :utan::utan:

selamlar cnmmm .. gecmiş olsun ve tesekkürle ayrıca :ask:
Sizin bebekler gündüz ne düzende uyuyo kızlar.Ada sabah 9 gibi kalkar,kalktıktan 1-1.5 saat sonra tekrar uyur bi 45 dk-1 saat.Sonra 12.30 gibi uyur.14.30-15.00 gibi uyur.17.00-18.00 gibi uyur.Hepsi de 45 dk-1 saat gibi olur.Günde 4-5 kez uyuyor yani.Her gün üç aşağı beş yukarı böyle oluyor.Ekstra durumlar hariç kaka yaptığı saatler bile aynı oluyor.Aslında günde bir kez 2-2.5 saatlik uzun uyku uyurlarmış ama bizimkinde yok o.

bizimkide aynı böyle cnm. bazen uzun da uyuyabiliyo ama belli olmuyo.

Dün akşam misafirim vardı kızlar.Ada 18.30 gibi uyumak istedi ama sanırım gazı vardı rezene ve damlasına rağmen.O saatten gece 12ye kadar 10 dk.da bir kalktı ıh ıh ıh diye.Biraz da etrafı toparlarken filan ses yaptık galiba eşimle,sese karşı da çok hassas bi bebek uykusunu zor derinleştiriyor.Her seferinde sıçradı.Kalktıkça mama istedi az emdi bıraktı.Mama düzeni de allak bullak oldu uyku düzeni de.Bi de misafir gelince sesler,çocuk gürültüleri.Çocuk da çok yaramaz durmadan Adanın odasının etrafında dolandı,fırsat bulduğunda sıkıştırdı benim her türlü uyarıma ve sertleşmeme rağmen.Fütursuz bi çocuk birazcık.Çocuğum o saate kadar maskara oldu gazı sıkıştırıyo bi yandan, uyku düzeni allak bullak oldu bi yandan,mama düzeni karıştı bir de...Gece 12 gibi bi yarım paranox fitil verdim artık bir yeri ağrıyor da olabilir diye. Çünkü uykusundan çığlık atarak avaz avaz ağlayarak uyandığı da oldu...Fitili alınca rahatladı kuzum yazık.Uyudu.Sabah 6.30a kadar da uyanmadı ben uyandırıp besledim.Tekrar uyudu 9da kalktı.10.30a kadar oynadık.Hiç huyu değildir biz eşimle konuşurken tekrar daldı uykuya....Ama tam uykuya teslim olamıyor.Gözler kapalı mıkır mıkır,ellerini emiyo.Biraz mama verip salladım,derin daldı şimdi yazık.Oturduğum yerden bile kalkmıyorum uyanmasın diye dünden epey uykusuz kaldı çünkü. Akşam 6da uyuduğu gündüz uykusuyla gece 9-9.30 gibi yattığı gece uykusundan eksiği kaldı yazık.

senin kızz benim kıza benziyo uykusuyla:D olsun cnm bu aksam erken yatırırsın 9 yerine 6 da yatar.
hadi iyileşmenize çok sevindim canım.misafir telaşını da atlatmışsın,oh süper valla.Gözün aydın.Yavrum yazık demek aşıdan öyle oldu kıyamam.Kolaymı onca aşı biri zaten karma.Zatürre aşısınındı sanırım ateş yapma durumu da oluyomuş.Nasıl dayansın minnacık bedenler haşat oluyolar kıyamam...
Kayınvalidelerle anlaştığına da sevindim.Çocuk olunca cidden eskisi gibi olmuyo özlemeseler de hırs yapıyolar görmek için.En azından benimkiler öyle.
Bizim mevlütten beri aramız limoni.Mevlütte çocuğuma baktım hizmet etmedim diye büyük görümce hanım küsmüş bana.Ben annemin evinde okutulan mevlütte de çocuğuma bakmıştım sadece hizmet etmemiştim,burdakinde de.Burdakinde servise karışmamama bir sebep daha vardı,mevlüt tarihi kararlaştırılırken anneme uymayan bi tarih söylendi.Annem doktor kontrolüne gidecekti.Ben de annemin kontrolü var deyince görümce siz zaten Eskişehirde de okutmayacak mısınız dedi bana.Yani annen gelmese de olur demeye getirdi.Ben de kırıldım elbette.Herşeyi kendileri getirdiler,pilav ve tavuk,tatlı,ayran.Hatta peçetelerine kadar.Bu bizim mevlüdümüz triplerine girdikleri,benim evimde bana temennah etmedileri için ben de servise karışmadım.Tüm genç kızlar,eli yakışan teyzeler de servise yardım etti.Kendisi öyle deli gibi de işlenmedi doğrusu.Bi bulaşıkları makinaya koydu mutfağı toparladı.O kadarını da yapsın zira aynını ben de onun oğullarının sünnetinde fazlasıyla yaptım.Üstelik de benim izin alamamama rağmen mevlüdünü de hafta içine denk getirip düğünde onca koşturmama rağmen beni mevlütten dışlamıştı.
Neyse işte ben yaptıklarına teşekkür etmemişim hanımefendinin,aramamışım mevlütten sonra diye bana küsmüş.Ailesini doldurup üzerime saldı.Kavgalar,tartışmalar.
Geçen cumartesi de kayınvalidelere gidecektik, kendisi de oradaymış.Geleceğimizi haber verdik,çocuklarını toparlayıp apar topar evine gitmiş yüzümü görmek istemiyor ya hanımefendi.Bekar kızkardeşini de gazlamış sanırım o da komşuya gitmiş.Geldiğimde ikisi de yoktu.Bu hafta eminim eşim yine gitmeyi teklif edecek.Ben gitmek istemiyorum.
Siz olsanız gider miydiniz,fikrinizi merak ediyorum.
Bu arada kayınvalidemin hataları da çok doğumumdan beri sadece görümcelere değil ev sahibine,yani kayınvalideye de kızgın ve kırgınım.

saol cnmm. en cok zatürrede agladı zaten:( sen de onlar geldiginde kalk cnmm. esin bozulacaksa git derim ben ama mesafeli olursun. görümcenle konusmasanda olur:D sen haklısın tatlım. benim görümcelerim de kayınvalidemde( kayınvalidemden ne kadar sikayet etsemde o gercekten melekvari sorun bende:D) iiler saolsunlar. benim görümcem bütün misafirlerimi kendi evinde agırladı, bütün ikramları pastasına kadar kendi hazırladı, bana degil hizmet ettirmek kendi cayımı bile koydurmadı. ogün tesekkür ettim sarıldım öptüm ama sonrasında hiç öylesine aramadım. o daha hiç ben mevlütünü yaptım beni aramadı sormadı bu kız böyleyi bırak hala diş bugdayını da ben yapayım dio mesela. böyle seyler karsılık minnet beklenmeden yapılır cünkü. akraba arasında el etek öpülsün die yardımlasma olmaz kimseyle olmaz da hadi akrabayı ayırayım. öyle yapacaksa yapmasın zaten. gün olur sende ona yaparsın kii yapmıssında ödeşmiş olursunuz. o da cocugun halası yaptıysada yegeni için yaptı. benim mantıgım da bu cnm. sen tepkinde haklısın. hatasını kendi anlasın konussun sende yüz verme.
bu arada kızımın basında konak basladı..hemen asit oranı dusuk zeytinyagı bulup surmem lazım yoksa her tarafını sarcak öff..Hic bitmiyo ya surekli yeni bisey cıkıyo..

cnm benimkindede basladı kepek gibi kepek gibi. henüz tabaka bişi yok kafa derisi soyuluyo modunda bakalım ne olucak daha hiçbişi sürmedim. kendi kendine gecer die umuyorum:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kayınvalidem aradı hastasın yemek yapma (her geldiginde yemek yapmamıs oluyorum onun yanında yapıyorum. dün aksam da esime kızarmıs tavuk al demiş. bende parmak balık var onu pişiririz dedim. ama fırsat olmadı kişi bası birer börek yedik sanırım kadın aksam ac kalınca ogluna da acıdı:D) ben yaptım bize gelin dedi. aksam mac var pazı sararsam gelirim sarmazsam gelmem dedim. tamam dedi. ama ii pilav yapmıyorum o zaman deyip olayı mecburi hale getirdi

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yok be tatlım bana bıraksan ben çoktan koparmıştım bağı ne arardım ne sorardım, ne giderdim ne evime sokardım.Ama eşim maalesef ailesine mesafe koymayı,uyarmayı,biraz adaletli bakmayı bilmiyor.Muhtemelen bugün gitmek isteyecek ve ben gitmeyeceğim.Birşey demeyecek sen bilirsin diyecek.Suratını asacak.Ama benim aileme gidilmesi söz konusu olduğunda o da aynı şekilde bahaneler üretecek, yoktan sorun yaratacak.Onunkine tavır konursa benimkilerle eski şeklinde yürüyemez,onunkilerle görüşülmüyorsa benimkilerle de görüşülmeyecek.Kısasa kısas kafa yapısında bir adam.Hiç irdelemez ama benim ailemin yaptığı haksızlıklar var da eşim böyle davranıyor onunkiler bana birşey yapmadı ki demez.Hiç alınılmayacak şeye işte bak sizinkiler de bunu etmişti der çıkar.

işte cok iyi anlıyorum tatlım, benim kayınvalide ekstradan rahatsız, tek bana karşı degil, cogu insana karşı.. ona ragmen eşim, şimdiye kadar aynı senin eşin gibiydi ama bu lohusalıgımda tam kudurdu kadın.. eşimde artık mecburen kabul etmek zorunda kaldı yani..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

işte cok iyi anlıyorum tatlım, benim kayınvalide ekstradan rahatsız, tek bana karşı degil, cogu insana karşı.. ona ragmen eşim, şimdiye kadar aynı senin eşin gibiydi ama bu lohusalıgımda tam kudurdu kadın.. eşimde artık mecburen kabul etmek zorunda kaldı yani..

Benim kayınvalidem de tek bana karşı değil herkese karşı fütursuz.Görümcelerim de.Seviye yerlerde.Eşim buna rağmen hep savunmada.Bir de bizimkilerin tarzı arkadan iş çevirmek.Eşimin gözü önünde yapmıyolar ki,sonradan inkar edebilsinler masuma yatsınlar.E tabi ki insanız,onların sınır tanımayan fütursuzluklarına kayıtsız kalmayıp 1-2 söz söylediğinde de sadece benim yaptıklarım görünüyor.Ama bu sefer kararlıyım ne olursa olsun gitmeyeceğim.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Az önce ellerimin soğuk olduğunu unutup Adanın altını açtım.Bacağına deymemle birlikte iiiiiiiyyyyyyhhhhhh dedi yavrum büyük insan gibi.Hem üzüldüm hem de çok güldüm :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Az önce ellerimin soğuk olduğunu unutup Adanın altını açtım.Bacağına deymemle birlikte iiiiiiiyyyyyyhhhhhh dedi yavrum büyük insan gibi.Hem üzüldüm hem de çok güldüm :utan:

ayy kuzum kıyamam hehe sasırmıstır bi an icin :)
benim kızımda altını actıgımda bayılıyo ondan mutlusu yok o zaman butun gun acık dursa hic sesi cıkmicak bazen sırf yemek yiyebilmek icin acıp bırakasım geliyo sole bi 15-2o dk :)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kızlar selam...
Çok özledim...Ama kayınvalidem ve görümcem pazartesiden beri bizde kalıyorlar.Ayın 23ünde gitcekler..
Bi fırsat bulup uzun uzun okuyamıyorum, atlaya atlaya okuyup kapatıyorum, onların yanında da yazamıyorum kafam karışıyor :D
Herneyse...
Babuş uyku düzeni hakkında yazdığını gördüm, hazır misafirlerim dışardayken yazayım dedim.
Önceden öğlenleri Kuzey 1 saat, 45 dakika aralıklarla uyuyordu..Hemen uyanıyordu, iş güç yapmak, kendine vakit ayırmak pek mümkün değildi..
Sağolsun kaynanam bi taktik gösterdi..Şimdi öğlen uykusunda Kuzey saat 1den beri uyuyor maşallah.Saat 4;30 ve gidip kendim kaldırcam özledim o derece :D
İlk başta denerken çok kızdım içimden ona.."aman pek bilmiş" diye ama sonradan pişman oldum kadın biliyormuş işini :D
Bunu uygulamadan önce biz minik beşiğinde sallayarak uyutuyorduk.Şimdi sallanmadan uyuyor ve odasını ayırdık, artık kendi odasında..
Şimdi yaptıklarını anlatayım;
1 haftadır uyguluyor.Önce oğluma bir güzel masaj yapıyor yatırıp, sırtına, kollarına, bacak ve ayaklarına..
Karnını doyurup gazını çıkarttıktıktan sonra azcık oynuyor onunla.İyice uykusu gelince yatağına yüzü koyun yatırıyor..İlk başlarda Kuzey ağladı, içim gitmesine rağmen sabrettim.Nefes alamaz öyle felan dedim ama maşallah bu bebekler çok zeki.kafasını kaldırıp hemen çeviriyorlar..
Herneyse yüzükoyun yattıktan sonra müziğini açtı, dönencenin müziği, pışpışlayarak uyuttu. Sadece geceleri yüzükoyun yatırmıyorum ben..Ama yüzükoyun faydalıymış, posasını felan rahat çıkartıyormuş..
İşte böyle..
İlk başlarda anlattıkları hoşuma gitmedi, "ben bilmiyor muyum, niye akıl veriyor" felan diye düşündüm ama sonucu görünce önyargılı olduğumu farkettim..Yalnız bi derdi var işte cümleye bi başladı mı sonu kolay kolay gelmiyor :D
Şimdilik bu kadar kızlar, iyi bakın kendinize, fırsat bulursam yine yazarım.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Benim kayınvalidem de tek bana karşı değil herkese karşı fütursuz.Görümcelerim de.Seviye yerlerde.Eşim buna rağmen hep savunmada.Bir de bizimkilerin tarzı arkadan iş çevirmek.Eşimin gözü önünde yapmıyolar ki,sonradan inkar edebilsinler masuma yatsınlar.E tabi ki insanız,onların sınır tanımayan fütursuzluklarına kayıtsız kalmayıp 1-2 söz söylediğinde de sadece benim yaptıklarım görünüyor.Ama bu sefer kararlıyım ne olursa olsun gitmeyeceğim.

canım Allah yardımcımız olsun...

Kızlar selam...
Çok özledim...Ama kayınvalidem ve görümcem pazartesiden beri bizde kalıyorlar.Ayın 23ünde gitcekler..
Bi fırsat bulup uzun uzun okuyamıyorum, atlaya atlaya okuyup kapatıyorum, onların yanında da yazamıyorum kafam karışıyor :D
Herneyse...
Babuş uyku düzeni hakkında yazdığını gördüm, hazır misafirlerim dışardayken yazayım dedim.
Önceden öğlenleri Kuzey 1 saat, 45 dakika aralıklarla uyuyordu..Hemen uyanıyordu, iş güç yapmak, kendine vakit ayırmak pek mümkün değildi..
Sağolsun kaynanam bi taktik gösterdi..Şimdi öğlen uykusunda Kuzey saat 1den beri uyuyor maşallah.Saat 4;30 ve gidip kendim kaldırcam özledim o derece :D
İlk başta denerken çok kızdım içimden ona.."aman pek bilmiş" diye ama sonradan pişman oldum kadın biliyormuş işini :D
Bunu uygulamadan önce biz minik beşiğinde sallayarak uyutuyorduk.Şimdi sallanmadan uyuyor ve odasını ayırdık, artık kendi odasında..
1 haftadır uyguluyor.Önce oğluma bir güzel masaj yapıyor yatırıp, sırtına, kollarına, bacak ve ayaklarına..
Karnını doyurup gazını çıkarttıktıktan sonra azcık oynuyor onunla.İyice uykusu gelince yatağına yüzü koyun yatırıyor..İlk başlarda Kuzey ağladı, içim gitmesine rağmen sabrettim.Nefes alamaz öyle felan dedim ama maşallah bu bebekler çok zeki.kafasını kaldırıp hemen çeviriyorlar..
Herneyse yüzükoyun yattıktan sonra müziğini açtı, dönencenin müziği, pışpışlayarak uyuttu. Sadece geceleri yüzükoyun yatırmıyorum ben..Ama yüzükoyun faydalıymış, posasını felan rahat çıkartıyormuş..
İşte böyle..
İlk başlarda anlattıkları hoşuma gitmedi, "ben bilmiyor muyum, niye akıl veriyor" felan diye düşündüm ama sonucu görünce önyargılı olduğumu farkettim..Yalnız bi derdi var işte cümleye bi başladı mı sonu kolay kolay gelmiyor :D

selam güzelim, özlettin kendini valla.. seni ve Kuzey'i öpüyorum tatlım...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar selam...
Herneyse...
İşte böyle..

teşekkur ederiz azo anlattıkların icin bende odasını ayırmayı dusunuyorum su sıralar cunku benim kız cıt dese uyanıyo bidaha zor uyuyo evin icinde hırsız gibi geziyoruz o uyudugunda gece..
bu taktikleri denicem bende bakalım insallah olumlu sonuc alırız..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar siz bebişleri banyodan once mi sonra mı doyuruyosunuz ? ben banyodan sonra doyuruyorum ac karnına yaptırıyom banyosunu :eek:ys:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar nasılsınız :utan:
iyiyiz güselim sen nasılsın özlettin kendini şahin oğlan napıyo kız son hallerini görmek isterim yakışıklının
Selam kızlar..carsambadan beri antalyadaydık dun geldik daha annemin yanından..ya ben bu cocuk uyumuyo diye sikayet ederken beni yalancı cıkardı orda ya..hic huysuzluk yapmadı bi anneannemin ayagında uyudu bi annemin uyanıkkende emdi sonra iki bakındı yine uyudu falan..aksamda annem bizim yattıgımız yerin yanına uzun orta sehpasını yanastırıp yorganla yatak yaptı ustune oraya yatırdık Hira'yı..Anam cocuk gece sadece 2 kez kalktı o da acıktıgı icin dahasıııı emzirip koydum oyle uyudu sallamadan yani :sok:sok
dun gece eve geldik iste yemin ederim hemen ilk isim aynı oyle yatak yapmak oldu yatagımızın yanına ve aynı ordaki gibi 2 kez kalktı sadece ve emzirip koyunca geri uyudu..:sok:sok
cocuk biraz sert yatak istiyomus heralde ne bilim anlamadım ki ben bu cadolozu..
maşallah kızına cnm annen şıppadanak çözmüş olayı tesadüfen demekki bebeğin derdi sert zeminde yatmakmış aslında şunu düşünürsekte doğru bir tez olur ayağında uyuyordu hep ayakların sert sonuçta 3 beşiği beğenme bi sehpada öyle mışıl mışıl uyu vayy zırtapoz zilli yerim onu ben
Kızlar siz bebişleri banyodan once mi sonra mı doyuruyosunuz ? ben banyodan sonra doyuruyorum ac karnına yaptırıyom banyosunu :eek:ys:

canım ben bizim cenevarı bi gögsümü banyodan önce bi gögsümü banyodan sonra olmak üzere 2 parti emziriyorum yoksa kıyamet kopuyo yıkarken

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

iyiyiz güselim sen nasılsın özlettin kendini şahin oğlan napıyo kız son hallerini görmek isterim yakışıklının

maşallah kızına cnm annen şıppadanak çözmüş olayı tesadüfen demekki bebeğin derdi sert zeminde yatmakmış aslında şunu düşünürsekte doğru bir tez olur ayağında uyuyordu hep ayakların sert sonuçta 3 beşiği beğenme bi sehpada öyle mışıl mışıl uyu vayy zırtapoz zilli yerim onu ben

canım ben bizim cenevarı bi gögsümü banyodan önce bi gögsümü banyodan sonra olmak üzere 2 parti emziriyorum yoksa kıyamet kopuyo yıkarken

evet canım sagol ya en azından gece emzirdikten sonra sallayarak uyutmsktan kutulduk gibi

hmm benimki ondan kıyameti koparıyo belkide bende oyle yapayım bakalım..Hira daha banyoya gotrup ustunu soymaya basladıgımda büzüyo dudaklarını hüüüü diye baslıyo ufaktan yıkama nolur dermiş gibi :tskler:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam fıstıklar herkesler iyidir umarım... :huhuu:

Ben facebook umu bi süre iptal ettim. Şu Allahın belası zaman tüneli bunalttı beni. Zorunlu herkes gircek diye girdim kimseyi de geçirmediler. Yani face in dalaverasına kandım bi nevi. Şuanda da nefret etmiş durumdayım. Geçen bi açtım 20 küsür bildirim, bi akrabam teee 2008 de yazdığım durum güncellemelerimden 2010 daki fotoğraflarıma kadar neyim var neyim yok incelemiş. Siz siz olun geçmeyin o iğrenç şeye!!

Neyse... Biz iyiyiz çok şükür, kızım artık gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor. Sadece kısa süreli şekerlemeler yapıyor. Mesela sabah 6.30 dan öğlen 12 ye kadar sadece 1 saat uyudu. O da 20 şer dakikalık 3 şekerlemeyle. O yüzden çok yoruluyorum. Bu hafta içi epey misafirim gelecek. Pazartesi dünya kadar işim olacak yani. Neyse, ben biraz da geçmişe bakınayım, özledim hepinizi

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

Ben facebook umu bi süre iptal ettim. Şu Allahın belası zaman tüneli bunalttı beni. Zorunlu herkes gircek diye girdim kimseyi de geçirmediler. Yani face in dalaverasına kandım bi nevi. Şuanda da nefret etmiş durumdayım. Geçen bi açtım 20 küsür bildirim, bi akrabam teee 2008 de yazdığım durum güncellemelerimden 2010 daki fotoğraflarıma kadar neyim var neyim yok incelemiş. Siz siz olun geçmeyin o iğrenç şeye!!

Neyse... Biz iyiyiz çok şükür, kızım artık gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor. Sadece kısa süreli şekerlemeler yapıyor. Mesela sabah 6.30 dan öğlen 12 ye kadar sadece 1 saat uyudu. O da 20 şer dakikalık 3 şekerlemeyle. O yüzden çok yoruluyorum. Bu hafta içi epey misafirim gelecek. Pazartesi dünya kadar işim olacak yani. Neyse, ben biraz da geçmişe bakınayım, özledim hepinizi

selam canım bu kızlar cadı ya benimkide gunduz cok az uyuyo..hatta su an elini emmeye calıısyo sap sap sonrada kızıyo sinir oluyo oof of ac mı bu kız doymuyo mu yaa

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar bu arada ne sıklıkla bez değiştiriyosunuz? Ben çok sık mı değiştiriyorum acaba bikaç günde bi paket bitiyo :D

Babuşum ben bazen 2 bazen 3 saatte bir değişiyorum. Hatta bazen değişiyorum, hemen yine kaka yapıyo bi daha değişiyorum :D

Lilacs'cım ve Babuşum, bizim bi eczacı tanıdık var, geçen bepanthen krem almak istedik şey dedi; kortizon mu ne varmış, çok kullanılmamasını öneriyoruz dedi, bilginiz olsun. Öperim :huhuu:

günaydın kızlar.. dün gece saat 2 ye kadar ıııhh ıhh die acıklı acıklı agladı yavrum:( uyuyamadı her uyudugunda sıcrayarak kalktı hemen. bende maskemi cıkarmamıstım zaten yatga aldım yanıma. bi elimle sarıldım sıcradıkca pıspısladım öyle uyuyakaldı. atesi 38.3 tü. yarım saat arayla 38.2 ,38.1 olunca ates düsürücüyü vermedim. zaten 2 den sonra düsmüş olucak ki sabaha kadar uyudu.suan 37 lerde yine. ama keyifsiz uyuyo. az bucuk nezle o da sanırsam. içim ezildi cocuguma yaa allah ım nasıl bi sevgidir bu böyle.

Ecrincim sana da kızına da çok geçmiş olsun canım. Ateşi çok yükselmiş. Benim bildiğim, 38 olursa ateşi doğru hastaneye gitmek gerekiyo. Ben yanlış mı hatırlıyorum ki?

kızlar nasılsınız :utan:

İyiyiz çok şükür şekerim sen nasılsın? Şahin paşa nasıl?:huhuu:

hadi iyileşmenize çok sevindim canım.misafir telaşını da atlatmışsın,oh süper valla.Gözün aydın.Yavrum yazık demek aşıdan öyle oldu kıyamam.Kolaymı onca aşı biri zaten karma.Zatürre aşısınındı sanırım ateş yapma durumu da oluyomuş.Nasıl dayansın minnacık bedenler haşat oluyolar kıyamam...
Kayınvalidelerle anlaştığına da sevindim.Çocuk olunca cidden eskisi gibi olmuyo özlemeseler de hırs yapıyolar görmek için.En azından benimkiler öyle.
Bizim mevlütten beri aramız limoni.Mevlütte çocuğuma baktım hizmet etmedim diye büyük görümce hanım küsmüş bana.Ben annemin evinde okutulan mevlütte de çocuğuma bakmıştım sadece hizmet etmemiştim,burdakinde de.Burdakinde servise karışmamama bir sebep daha vardı,mevlüt tarihi kararlaştırılırken anneme uymayan bi tarih söylendi.Annem doktor kontrolüne gidecekti.Ben de annemin kontrolü var deyince görümce siz zaten Eskişehirde de okutmayacak mısınız dedi bana.Yani annen gelmese de olur demeye getirdi.Ben de kırıldım elbette.Herşeyi kendileri getirdiler,pilav ve tavuk,tatlı,ayran.Hatta peçetelerine kadar.Bu bizim mevlüdümüz triplerine girdikleri,benim evimde bana temennah etmedileri için ben de servise karışmadım.Tüm genç kızlar,eli yakışan teyzeler de servise yardım etti.Kendisi öyle deli gibi de işlenmedi doğrusu.Bi bulaşıkları makinaya koydu mutfağı toparladı.O kadarını da yapsın zira aynını ben de onun oğullarının sünnetinde fazlasıyla yaptım.Üstelik de benim izin alamamama rağmen mevlüdünü de hafta içine denk getirip düğünde onca koşturmama rağmen beni mevlütten dışlamıştı.
Neyse işte ben yaptıklarına teşekkür etmemişim hanımefendinin,aramamışım mevlütten sonra diye bana küsmüş.Ailesini doldurup üzerime saldı.Kavgalar,tartışmalar.
Geçen cumartesi de kayınvalidelere gidecektik, kendisi de oradaymış.Geleceğimizi haber verdik,çocuklarını toparlayıp apar topar evine gitmiş yüzümü görmek istemiyor ya hanımefendi.Bekar kızkardeşini de gazlamış sanırım o da komşuya gitmiş.Geldiğimde ikisi de yoktu.Bu hafta eminim eşim yine gitmeyi teklif edecek.Ben gitmek istemiyorum.
Siz olsanız gider miydiniz,fikrinizi merak ediyorum.
Bu arada kayınvalidemin hataları da çok doğumumdan beri sadece görümcelere değil ev sahibine,yani kayınvalideye de kızgın ve kırgınım.

"Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan çok da tıııııııııııııııııııııın" demelisin bence Babuş ve ben senin yerinde olsam kesinlikle gitmem...

Yok be tatlım bana bıraksan ben çoktan koparmıştım bağı ne arardım ne sorardım, ne giderdim ne evime sokardım.Ama eşim maalesef ailesine mesafe koymayı,uyarmayı,biraz adaletli bakmayı bilmiyor.Muhtemelen bugün gitmek isteyecek ve ben gitmeyeceğim.Birşey demeyecek sen bilirsin diyecek.Suratını asacak.Ama benim aileme gidilmesi söz konusu olduğunda o da aynı şekilde bahaneler üretecek, yoktan sorun yaratacak.Onunkine tavır konursa benimkilerle eski şeklinde yürüyemez,onunkilerle görüşülmüyorsa benimkilerle de görüşülmeyecek.Kısasa kısas kafa yapısında bir adam.Hiç irdelemez ama benim ailemin yaptığı haksızlıklar var da eşim böyle davranıyor onunkiler bana birşey yapmadı ki demez.Hiç alınılmayacak şeye işte bak sizinkiler de bunu etmişti der çıkar.

Allahım senin eşinle benim eşim birbirlerine ne kadar benziyorlar yaaa... Bu kadar olur... Kardeş olsalar huyları bu kadar benzemez... :D

Ben karnını doyurduktan 1 saat sonra yıkıyorum tatlım. Yani ne aç, ne tok :)

Leadırcan nasılsın? Eymen nasıl?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selam canım bu kızlar cadı ya benimkide gunduz cok az uyuyo..hatta su an elini emmeye calıısyo sap sap sonrada kızıyo sinir oluyo oof of ac mı bu kız doymuyo mu yaa

:) Yok kız aç değildir, tükrük bezleri gelişiyo sanırım ondan emiyodur. Benimkinin kendi elini emdiği yetmiyo kimin elini kolunu bulsa emiyo valla :D :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kız Azoşuuuuuum, ben de banyo, masaj, üst giyme, emzir vs yapmaya çalışıyom ama bizim emzirme seansına geçmeden daha giyinirken çığlıklar başladığı için süreci tamamlayamadan yarımda kalıyoz :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
evet canım sagol ya en azından gece emzirdikten sonra sallayarak uyutmsktan kutulduk gibi

hmm benimki ondan kıyameti koparıyo belkide bende oyle yapayım bakalım..Hira daha banyoya gotrup ustunu soymaya basladıgımda büzüyo dudaklarını hüüüü diye baslıyo ufaktan yıkama nolur dermiş gibi :tskler:
ohh kıyamam şükür en azından gece seansında uykuda rahatsın bacım gündüzde düzene gircek sen merak etme banyoyu bizimki seviyo sayılır ama yüzü küvete bakarken tık yok önünü döndürüp vücudunu yıkarken ağlıyo neden olduğunu çözemedim sen öle yap emzir banyoda rahat edersin başıma başka bişey çıkardı artık mama yemiyo ne yaptıysam yediremiyorum devamlı benim sütümü istiyo gündüz sık emdiği durumlarda aranıyo die mama yapıyodum artık ağzına sürmüyo zorladığım zaman ise iki kenardan çeşme gibi akıtıyo

slm simuş eymende bende çok iyiyiz şükür gündüz uyumama durumları bizdede aynı cnm duru nasıl ösledim kız muhabbetinizi

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

ohh kıyamam şükür en azından gece seansında uykuda rahatsın bacım gündüzde düzene gircek sen merak etme banyoyu bizimki seviyo sayılır ama yüzü küvete bakarken tık yok önünü döndürüp vücudunu yıkarken ağlıyo neden olduğunu çözemedim sen öle yap emzir banyoda rahat edersin başıma başka bişey çıkardı artık mama yemiyo ne yaptıysam yediremiyorum devamlı benim sütümü istiyo gündüz sık emdiği durumlarda aranıyo die mama yapıyodum artık ağzına sürmüyo zorladığım zaman ise iki kenardan çeşme gibi akıtıyo

slm simuş eymende bende çok iyiyiz şükür gündüz uyumama durumları bizdede aynı cnm duru nasıl ösledim kız muhabbetinizi

mamada bisey olmasın ?? ne bileyim ıslanmıs veya bozulmus olabilir mi yada biberonun emziginde bisey olabilir mi ? :acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar