2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kızımla avm ye gittik ilk defa ikimiz :) ve tabii arabasız,kangurusuz..
kucagımda tasıdım hep cunku araba olsada arabasında durmuyo ki cadı..
daha apartmandan cıkar cıkmaz uyumaya basladı otobuse bindim,indim avm de yemek yiyoduk esimde ordaydı,o sırada uyandı esimin sesini duyunca kıskanc bu kız ya :evet: asık resmen babasına valla :ask: sonra islerimizi hallettik hep kucakta oldugu icin hic arıza cıkarmadı sonra aynı sekilde kendimiz donduk eve otobusle yine uyudu donerken eve gelip yatagına koyunca uyandı uyuz :) işte boyle..Çarşamba günü aşılarımız var yaa :iyyyy::iyyyy::iyyyy:

:D Hadi bakalım açılışınız hayırlı uğurlu olsun :) Alışveriş merkezinde arabada durmuyo bizimki de. Doktora sordum dedi ki, hava akımı aşağıdan oluyormuş, siz hissetmezsiniz ama araba hizasında hava akımı vardır o yüzden rahatsız oluyordur ağlıyordur. Avm lere gitmenizi önermem, açık havada dolaşın dedi. Bide illa gidecekseniz göğüs hizasında kucakta taşıyın dedi. Hakikaten öyle yaptık 2 gün önce maşallah hiç ağlamadı

Kızlar bu arada bisey ogrendim;
bi arkadasım bebeginin banyo suyuna 2 kasık saf zeytinyagı koyuyomus nemlendirmek icin..bende yapıcam iyi fikir bence,bu asağıdaki dangalak ev sahiplerinden zeytinyagı satın alcam onların 8o donumcuk zeytinlikleri varmıs da zeytinyagı dolu yani onlarda alayım bikac litre hem banyosuna hem basına surcem su konaklar icin,iyice sarmasın cocugun kafasını..:tskler:

Ben banyodan sonra ya zeytinyağıyla ya da masaj yağıyla masaj yapıyorum. Ama ilk 5 banyosunda her banyodan sonra zeytinyağı sürdüm tüm vücuduna kuru olmasın cildi diye... Benim çok kuru da... Bu arada bizim de konak oldu kafamız sonra geçti, şimdi gene olmuş. Bugün bizde de konak temizliği var :D :D

Bu arada kendimi topigimizin bekçisi ilan etmek istiyorum :miyagi: ..şu hale bakın yaa butun gun burdayım geceler haric..

:huhuu: :huhuu:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

kız sütümuz tatlı simuşum mamada tat tuz yok ondan sanırım oyy kıyamam ben ağlatma sende kızımı ;)

:D Hele şu 3 ayını bi doldursun bak neler edecem ben ona :D :D Canıma okuyo yaaa sabah 6.30 da uyandı, saat 4 e kadar sadece 1 saat uyudu. Şuanda da yorgunluktan baygın halde yatıyo. Tabi tüm bu süreçte kucağımdan inmedi zilli :D :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Evet simurcum ya iste bende kucagımda o sekilde tasıdım hic sızlanmadı cadı bakındı durdu etrafa ::) bide altını acıınca oyle mutlu oluyo ki dakikalarca sesi cıkmıyo bıraksam butun gun durcak oyle :)
vucuduna ben daha masaj yaamadım korkumdan her banyodan soyle oyle aglıyo ki zor susturuyorum degil ki masaj yapıcam bide :( simdi actım altnı gunes geldi odaya o sekilde seriliyo zilli mutlu mutlu :evet:

ama carsamba asılarını olcak haberi yok kuzumun :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yahu bu kacıncı ustumuz yaa..gun icinde kac defa degistiriyorum ustunu agzının suyunu akıtıyo onu ıslanıyo hep :( onlukmu taksam acaba..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
LAYLA...
naber nasılsın oglusun nasıl ??
seni yakalamısken sanada sorayım sen tecrubelisin ne de olsa :)
sen tek basına nasıl yıkıyosun bebişini ??

kusura bakma canım yaaa görmemişim ne zaman bilgisayar başına otursan benimki ağlıyor hiç fırsat vermiyor yazmaya şuanda bile mızıklıyor
iyiyiz şükür şimdi sana komik bişey söyleyim ben iki oğlumuda hiç tek başıma yıkamadım hatta yıkarken bile tutmadım eşimle akşamları yıkıyoruz o yıkıyor ben su döküyorum ilkinde de böyleydik 2 yaşına kadar beraber yıkıyoruz:)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
pikoş bende seni gördüm yaşasın :evet:
nasılsın balım Noyancım neler yapıyor?

canım benim :utan: ama ben görmeden cıkmısım, ya cidden şaka gibi ne zaman geçsem buraya başlıyo aglamaya, hemen kalkmak zorunda kalıyorum...
iyiyiz tatlım, Kayra nasıl? büyümüştür minnoş:huhuu:

ya tatlım Noyan 3 gündür kaka yapmıyor :( bi oldu gliserin fitil koyduk yarım, cıkarttı ama, simdi gene 3 gün oldu cıkartmadı, daha fitil koymak da istemiyorum... senin hiç böyle olmuş muydu??

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar nasılsınız.Ada şu an yanımda koltukta kendi kendine takılıyor,mır mır mır söyleniyo beni tekmeliyo :) Ben de hazır duruyoken bi selam vereyim dedim.Esnemeye başladı ilk uykusunu ister şimdi zırlayaraktan :)
Zaman ne de çabuk geçip gidiyor...3 ay önce bugün rahatsızlanıp da doğuma gitmiştim tey tey tey :D
Yarın Allah nasip ederse 4. ayımızın ilk günü olacak :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

canım benim :utan: ama ben görmeden cıkmısım, ya cidden şaka gibi ne zaman geçsem buraya başlıyo aglamaya, hemen kalkmak zorunda kalıyorum...

ya tatlım Noyan 3 gündür kaka yapmıyor :( bi oldu gliserin fitil koyduk yarım, cıkarttı ama, simdi gene 3 gün oldu cıkartmadı, daha fitil koymak da istemiyorum... senin hiç böyle olmuş muydu??

Canım çok geçmiş olsun kıyamam minnoşa ben ya.Doktorumuz bana 48 saat kaka yapmazsa yarım bir gliserin fitil uygula demişti.2-3 kez yaptım bugüne kadar 48 saat olmamıştı ama çok rahatsız olmuştu.Ben de fazla istemiyorum bağırsakları tembelleşir diye korkuyorum ama eziyet çektirmek de istemedim.
Bir de rezene işe yarıyor, istersen rezene içirmeyi dene.Rezene içtiği günler Ada rutini günde 1 kez olmasına rağmen 2 kez kaka yapıyor.Günde 30x4 cc içirebilirsin.Belki 4 kez vermek istemezsin ama 2 kere filan dene bakalım yumuşar belki biraz bağırsaklar?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canım çok geçmiş olsun kıyamam minnoşa ben ya.Doktorumuz bana 48 saat kaka yapmazsa yarım bir gliserin fitil uygula demişti.2-3 kez yaptım bugüne kadar 48 saat olmamıştı ama çok rahatsız olmuştu.Ben de fazla istemiyorum bağırsakları tembelleşir diye korkuyorum ama eziyet çektirmek de istemedim.
Bir de rezene işe yarıyor, istersen rezene içirmeyi dene.Rezene içtiği günler Ada rutini günde 1 kez olmasına rağmen 2 kez kaka yapıyor.Günde 30x4 cc içirebilirsin.Belki 4 kez vermek istemezsin ama 2 kere filan dene bakalım yumuşar belki biraz bağırsaklar?

tatlım cok saol, deneyeyim onu... valla geceleri daha cok rahatsız olmaya başladı, geliyo da yapmamak için kasıyo kendini sanki...

4. ayınız hayırlı olsun canım, Allah saglıklı uzun ömürler versin evladlarımıza..:utan::utan:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

ayyy yavrum kimbilir nasıl rahatsızdır benim büyük oğlumun bebekliğinden beri hep kabızlık sorunu olmuştur halada devam eder bebekken görümcem popo derecesi almıştı onunla uyararak yada bir çay kaşığı zeytinyağ vererek yaptırıyordum fitil ve diğer ilaçlar bağırsak tembelliği yapıyor birde zeytinyağ ile poposuna masaj yapıyordum geçenlerde Kayrada yapmadı 2 gün zeytinyağ verdik 1 saat sonra yaptı

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

hayırlı olsun 4.ayınız bizde bi 4 aylık olsaydık günlük yoğurtlar meyve sularına başlardık valla günler geçmiyor sanki

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

ayyy yavrum kimbilir nasıl rahatsızdır benim büyük oğlumun bebekliğinden beri hep kabızlık sorunu olmuştur halada devam eder bebekken görümcem popo derecesi almıştı onunla uyararak yada bir çay kaşığı zeytinyağ vererek yaptırıyordum fitil ve diğer ilaçlar bağırsak tembelliği yapıyor birde zeytinyağ ile poposuna masaj yapıyordum geçenlerde Kayrada yapmadı 2 gün zeytinyağ verdik 1 saat sonra yaptı

cok saol balım :utan: cidden cok rahatsız huyu suu degişti yavrumun :( zeytinyagını içiriyosun yani? masj yaptım, popoya zeytinyagı sürdüm ama kafi gelmedi malesef..

zaman bi taraftan yavaş gibi gelse de, bi taraftan da cok cabuk geçiyo sanki yaa..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

hayırlı olsun 4.ayınız bizde bi 4 aylık olsaydık günlük yoğurtlar meyve sularına başlardık valla günler geçmiyor sanki

Teşekkürler laylam.4. aydan gün aldık 3 ayımız doldu.HErhalde 4 de bitince başlatırlar ek gıdaya bizi.Benim sütüm tamamen kesildi.Kısmet buymuş artık üzülmemek için düşünmemeye çalışıyorum.Sütüm olmadığı için muhtemelen bizi 4 ayda ek gıdaya geçirirler.Bildiğim kadarıyla senin sütün de azalmıştı değil mi?
Hakkımızda hayırlısı ne diyelim....

tatlım cok saol, deneyeyim onu... valla geceleri daha cok rahatsız olmaya başladı, geliyo da yapmamak için kasıyo kendini sanki...

4. ayınız hayırlı olsun canım, Allah saglıklı uzun ömürler versin evladlarımıza..:utan::utan:

Amin canım cemi cümlenin evladına benimkine de inşallah.
Zeytinyağıyla popo deliğine doğru masaj, dereceyle uyarma, fitil yani her türlü dışkılamayı uyarıcı müdahale bağırsak tembelliğine yol açıyor canım. Aslında fitil koymakla,zeytinyağıyla masaj (deliğe masajdan bahsediyorum) aynı şekilde uyarıyor.
Ama laylamın dediği gibi zeytinyağını içirirsen o zaman o tip müdahale olmuyor.Ama ben arada sırada konan fitilin hemen tembelliğe yol açacağını sanmıyorum.Eğer 3 gün dolduysa bence fitil uygula derim,katılaşmasın daha fazla dışkı.Bence yani.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Teşekkürler laylam.4. aydan gün aldık 3 ayımız doldu.HErhalde 4 de bitince başlatırlar ek gıdaya bizi.Benim sütüm tamamen kesildi.Kısmet buymuş artık üzülmemek için düşünmemeye çalışıyorum.Sütüm olmadığı için muhtemelen bizi 4 ayda ek gıdaya geçirirler.Bildiğim kadarıyla senin sütün de azalmıştı değil mi?

Amin canım cemi cümlenin evladına benimkine de inşallah.
Zeytinyağıyla popo deliğine doğru masaj, dereceyle uyarma, fitil yani her türlü dışkılamayı uyarıcı müdahale bağırsak tembelliğine yol açıyor canım. Aslında fitil koymakla,zeytinyağıyla masaj (deliğe masajdan bahsediyorum) aynı şekilde uyarıyor.
Ama laylamın dediği gibi zeytinyağını içirirsen o zaman o tip müdahale olmuyor.Ama ben arada sırada konan fitilin hemen tembelliğe yol açacağını sanmıyorum.Eğer 3 gün dolduysa bence fitil uygula derim,katılaşmasın daha fazla dışkı.Bence yani.

amin..

evet tatlım bugün 4. gün aksama kadar yapmazsa fitil koyucam galiba :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

babuşum 4. ayınız hayırlı olsun, sıkıntısız, neşeyle geçsin inşşşş

pikem Noyanıma da geçmiş olsun :( kıyamam ben ona ya, hep o fotodaki yüz ifadesi geliyor aklıma, nasıl tatlı kuzum, maşallah ona inşallah en kısa zamanda atlatırsınız. minnak kuşum çok şükür daha kabız olmadı, olsa naaparım bilmiyorum çünkü hala günde en az 3 kere yapıyoruz biz :iyyyy:

kızlar bir hatırlatma yapayım, şahsen ben unutmuştum. tetanozun 3.dozunu yaptırdım ben. eğer unuttuysanız 2.den 6ay sonra yapılıyormuş... gerçi burda bir sağlık ocağında hemşire 2 tane yeter deyip savdı beni başından ama ne yaptım ettim yaptırdım :D

yarın işbaşı yapmam lazım. 10 gün daha rapor verdiler. yani 27 nisanda çuf çuf işeee :( Tuna artık eskisinden çok emiyor, sanırım işe başlayınca sütüm doyurmayacak onu. muhtemelen de azalacak. zaten tek göğüsle emziriyorum desem yeridir. sol göğsümden 30-50ml sağarken, sağ göğsümden 110-160 ml geliyor. solu çerez niyetine veriyorum yani. hep bir göğüs küçük olurmuş ama benimki biraz abarttı işi :D

gece uykularımız çok şükür düzene girdi. genelde 8-10 arası gece uykusuna dalıyoruz. geçenlerde 9da bir yattı sabah 5te kalktı uzun zamandır bu kadar güzel uyumamıştık 2mizde :D

uyndık yine. öpüyoruz hepinizzziii

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam kızlar,

babuşum 4. ayınız hayırlı olsun, sıkıntısız, neşeyle geçsin inşşşş

pikem Noyanıma da geçmiş olsun :( kıyamam ben ona ya, hep o fotodaki yüz ifadesi geliyor aklıma, nasıl tatlı kuzum, maşallah ona inşallah en kısa zamanda atlatırsınız. minnak kuşum çok şükür daha kabız olmadı, olsa naaparım bilmiyorum çünkü hala günde en az 3 kere yapıyoruz biz :iyyyy:

kızlar bir hatırlatma yapayım, şahsen ben unutmuştum. tetanozun 3.dozunu yaptırdım ben. eğer unuttuysanız 2.den 6ay sonra yapılıyormuş... gerçi burda bir sağlık ocağında hemşire 2 tane yeter deyip savdı beni başından ama ne yaptım ettim yaptırdım :D

yarın işbaşı yapmam lazım. 10 gün daha rapor verdiler. yani 27 nisanda çuf çuf işeee :( Tuna artık eskisinden çok emiyor, sanırım işe başlayınca sütüm doyurmayacak onu. muhtemelen de azalacak. zaten tek göğüsle emziriyorum desem yeridir. sol göğsümden 30-50ml sağarken, sağ göğsümden 110-160 ml geliyor. solu çerez niyetine veriyorum yani. hep bir göğüs küçük olurmuş ama benimki biraz abarttı işi :D

gece uykularımız çok şükür düzene girdi. genelde 8-10 arası gece uykusuna dalıyoruz. geçenlerde 9da bir yattı sabah 5te kalktı uzun zamandır bu kadar güzel uyumamıştık 2mizde :D

uyndık yine. öpüyoruz hepinizzziii

saol tatlım :utan:

sana da kolay gelsin şekercim...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

Bizimde 2 hafta oldu sütümüz kesileli 2 ay zar zor emzirdim tamamen mama veriyorum 4. ayımızda ek gıdalara geçersek biraz rahatlarız gibi geliyor benim oğlum çok obur:utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar