2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ayyhhhhh koptummmmm dudak bükmüşş gibi:cokkomik::cokkomik: evett kızlarrr hala saklanabiliyo olmasına dua edelimm:D gerci benim bide catlak belamm varrr. oooff off:eek:ys:

ya o bende de var hamileyken farketmedim yoktu da zaten ama sonradan popomda kırmızı kırmızı damar gibi cıkıverdi bide gobegimin o sarkan kısmında gobek deligimin etrafında var netcez..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

aynı benim sıpam yaa sabah 5,5 6da bi kalkıyo 9 a kadar benle oynayın dio uyku akıyo gözlerimden ama yok agulanıp duruyo şebelek oğlum yirim ben onu bizimde bugün aşılarımız vardı 3 tane yapıldı çok ağladı kuzum gudubet bi hemşire yaptı canını yaktı sanırsam şimdi şu sıralar mışıl mışıl uyuyo ağzını yediğim oğlum 5,5 kg 62cm olmuş teyzesi bugün 2 ay 3 gnlük oldu şükürler olsun büyüyolarya sağlıklı daha ne isteriz zor olcak tabi büyütmek ki kıymetlerini dahada bilelim:ask:

yaa babuş ne heyecan yapmıştım gece msjını okuyunca aman allahım dün gibi yaaa işte karşında minnak süslü kızın ada ne güsel şeyy anne olmak her gecen gün dahada şükrediyorum allahıma iyiki evladımı bana nasip ettin die öp benim yerime kız aldıgım etek oluyomu babuş zilliye

tunayıda noyanıda yerimmm ben tosturuklarr sizi noyan için çok geçmiş olsun rezene içirmeyi deniyomusun cnm ben günde 3 parti 30cc içiriyorum gazınıda kakasınıda mükemmel yapıyo hatta şöle diyim kakasız bezi yok boş yok çocukta :D belki faydasını görürsün bi dene istersen

tunaya gelincee sitemizin en tonton bebeeği iyavrum benim maşallah inşallah sizin uykunuzdanda birazcık biz alalım ziraa oğlumdan çok benim ihtiyacım varr gibi pilimi bitiriyo yayamazım

maşallah ne çok büyümüş Eymenimiz. darısı Tunişimin başına. bakalım 3 ay kontrolümüzde nasıl çıkacağız.sen nasılsın tatlım? diğer kızlarla faceden de haberleşiyoruz ama seni burda yakalayamıyorum hiç.

cancazım Tuna gece ne kadar uslu bir bebekse gündüz canavar. uyumak istemiyor, gözleri kıpkırmızı oluyor uykusuzluktan ama o kucakta konuşmak, oynaşmak istiyor. tek olsam katiyen bakamazdım. şuanda sütüm varsa, kuzum karnını doyurabiliyorsa tek sebebi annemdir. ha bir de babamdır. Allah bin kere razı olsun. zira gündüz uyumayan bebekle değil yemek yapmak yemek bile mümkün olmuyor eğer yardımcı olan birisi yoksa. annem döndüğünde 2 haftada sütüm dehşet azalmıştı. hala da yeterince çoğaltamadık, kısmet artık. yeterince kilo almamış derse doktor, mamaya başlamak zorunda kalırsam diye ödüm kopuyor :( çünkü mayısta işe başlıyorum. geceleri mama yapmak çok zor olur benim için :( kaaac

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canım naptın nasıl oldu Noyan yapabildi mi kakasını yoksa fitil mi koydun?

Demek aynı olmuş laylam ikimizin.İki aydan biraz fazla süt alabildi Ada da.Napalım nasip bu kadarmış.Ek gıdaya geçince biraz psikolojik olarak da rahatlarız inşallah.

cok saolasın balımm :utan: dün ceyrek bi fitil koymaya calıstım 1 dakka anca durdu gibi ama 1-2 saat sonra yaptı kakasını artık fitilden mi yoksa kendi mi bilemiyorum.. ama kabız olması için katı gelmesi gerekiyormuş cok şükür oyle degil gayet sıvı idi.. bazen olur diyolar anne sütü alınca..şimdiye kadar hiç boyle olmamıştı günde 2-3 yapardı mutlaka bazen daha fazla bile.... takipteyiz canım genede...

göbek demişsiniz benimsıfır göbegim vardı simdi aynen başka bi organizma olarak bi göbek duruyo bakalım ne olacak ehehhe.. ama ben daha aldıgım kiloları da veremedim ki...11 kilo gitti kaldı 10 kilo... (hamilelik onceside 3 kilo almıstıda:eek:ys: )ayyyyyyyyy en bi kotusu malesef benim gögüslerim buyuk o daha bi kilolu yapıyo belki onlar o kadar olmasa daha zayıf durucam yaa...

neyse derdim bu olsun...
hamd olsun oglum geldi ya bana, gerisi mühim degil, o saglıklı olsun... şükür Rabbime...

canım arkadaşım kıss bak cok bi sevgi geldi içime minnoşşşşşş

maşallah ne çok büyümüş Eymenimiz. darısı Tunişimin başına. bakalım 3 ay kontrolümüzde nasıl çıkacağız.sen nasılsın tatlım? diğer kızlarla faceden de haberleşiyoruz ama seni burda yakalayamıyorum hiç.

cancazım Tuna gece ne kadar uslu bir bebekse gündüz canavar. uyumak istemiyor, gözleri kıpkırmızı oluyor uykusuzluktan ama o kucakta konuşmak, oynaşmak istiyor. tek olsam katiyen bakamazdım. şuanda sütüm varsa, kuzum karnını doyurabiliyorsa tek sebebi annemdir. ha bir de babamdır. Allah bin kere razı olsun. zira gündüz uyumayan bebekle değil yemek yapmak yemek bile mümkün olmuyor eğer yardımcı olan birisi yoksa. annem döndüğünde 2 haftada sütüm dehşet azalmıştı. hala da yeterince çoğaltamadık, kısmet artık. yeterince kilo almamış derse doktor, mamaya başlamak zorunda kalırsam diye ödüm kopuyor :( çünkü mayısta işe başlıyorum. geceleri mama yapmak çok zor olur benim için :( kaaac

eheh tek başıma bakmak mı dedin işte BENNN!!!!!!

valla annem 20 günlükken gitti o gün bugün yanlızım, her işde bende eşim aşırı yogun calısıyor, bi yardımcım geliyor temizlige ütüye o kadar yanim..

hem de kapımı calan oyle biri bile yok o kadar yani.. bi amcamın eşi var ayda bir görüsüyoruz o kadar yanim.. yaa neler var di mi bacım.. şükredin halinize valla.. ben de oyle ozledim ki annemi kızkardeşimi arkadaşlarımı offf off... :eek:ky:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
KIZLAR......
bu aşılardan sonra bebişinin ateşi çıkanlar,ateşi kaçken verdiniz ateş düşürücüyü ??
ben saat 16.oo da ölçtüm 37.1 cıktı... ne zamana kadar bekliyim bilemedim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kuzum ya kıyamam agrısı var heralde agrıdıkca aglıyo susuyo bi uyuyo uyanıyo bi acıkıyo iyice darmadagın oldu kızım ya :( atesi 37.3 su anda.. normalde gece uykusuna 9 da yatıyo eger insallah bu gun de oyle yatarsa şaşmazsa aşıdan dolayı yatarken vericem calpol rahat uyyusun bebegim :( sanki bende hastalandım boyle kırgınıım..babamız da yok oof of

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm kızlarr
çok uzun zamandan beri giremiyorum

eşim işten ayrıldı malesef :( o yüzden genellikle evde oluyo
yada sürekli misafir geliyo falan ee bide yaramaz kızım hiçç fırsat vermiyoo bende gelemiomm

şöyle bi geçmişe baktımda çoookkk şükür ciddi bi sorun yok kimsede maşallahhh bütün bebişlereee

benim kızımı merak edecek olursanızzzz
büyümesi çok şükürr ii 20günde yaklaşıl 1 kilo almış sağlığıda yerinde ama çoooooooooookk kusuyo artık delirmek üzereyim günde defalarca üstümüzü değiştiriyoruz hem ona eziyet hem bana
doktora sordum gelişiminde sorun yok o yüzden merak etmededi

bide büyükler sürekli kusan çocuk çabuk büyür diyip duruoalar
ama bana resmen işkence bu kusmalar ya

yaa ne güzel bblauu kızının uyku saatleri varr
benim kızımgündüz neredeyse hiç uyumuyo ya delirtio beni iş yapamıom sürekli saatlece onunla ilgilenmek zorundayım
kucağa çok alıştı hemen ağlıyo almayınca keşke benim kzımda gündüz uyusaa

dün kızımı ilk kez açık havada uzun süre tuttuk
babasıyla beraber gezdikte gezdik
kadıköy,çamlıca,emirgan korusu....
ama akşam eve geldiğimizde pert durumdaydıkk
ama olsun kızım temiz hava almış olduu

bu arada nisan ayında bebekleri güneşe çıkartmak çok faydalıymış peygamberimizin doğduğu ay olduğu için ve bahar başladığı için kayınvalideme sohbette söylemişlerr

hepinizi öpüyorum kızlarrrr
Allaha emanet olun..........

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
slm kızlarr
çok uzun zamandan beri giremiyorum

eşim işten ayrıldı malesef :( o yüzden genellikle evde oluyo
yada sürekli misafir geliyo falan ee bide yaramaz kızım hiçç fırsat vermiyoo bende gelemiomm

şöyle bi geçmişe baktımda çoookkk şükür ciddi bi sorun yok kimsede maşallahhh bütün bebişlereee

benim kızımı merak edecek olursanızzzz
büyümesi çok şükürr ii 20günde yaklaşıl 1 kilo almış sağlığıda yerinde ama çoooooooooookk kusuyo artık delirmek üzereyim günde defalarca üstümüzü değiştiriyoruz hem ona eziyet hem bana
doktora sordum gelişiminde sorun yok o yüzden merak etmededi

bide büyükler sürekli kusan çocuk çabuk büyür diyip duruoalar
ama bana resmen işkence bu kusmalar ya

yaa ne güzel bblauu kızının uyku saatleri varr
benim kızımgündüz neredeyse hiç uyumuyo ya delirtio beni iş yapamıom sürekli saatlece onunla ilgilenmek zorundayım
kucağa çok alıştı hemen ağlıyo almayınca keşke benim kzımda gündüz uyusaa

dün kızımı ilk kez açık havada uzun süre tuttuk
babasıyla beraber gezdikte gezdik
kadıköy,çamlıca,emirgan korusu....
ama akşam eve geldiğimizde pert durumdaydıkk
ama olsun kızım temiz hava almış olduu

bu arada nisan ayında bebekleri güneşe çıkartmak çok faydalıymış peygamberimizin doğduğu ay olduğu için ve bahar başladığı için kayınvalideme sohbette söylemişlerr

hepinizi öpüyorum kızlarrrr
Allaha emanet olun..........

Selam canım, kızının gelişmesinin güzel olmasına çok sevindim maşallah minnoşa
Kusma bir ara bizde de vardı,ağız dolusu, fışkırır şekilde.Doktorumuz o zaman bir şurup vermişti ama kullanmadan kusma da kendiliğinden kesildi.
Benim kız gündüz uyumasına uyuyor ama yarım saat kırkbeş dk. hadi bilemedin 1 saatlik uykularla.O yüzden pek bi iş yapma imkanı olmuyor bana.Bir de uykusu inanılmaz hafif çıt desen uyanıyor,o yüzden imkansız bir süpürge tutmak,ne bileyim tıkırtı etmek...
Sizler ev işini nasıl yapıyosunuz kızlar. Bizim eşim bakıyor ben yapıyorum,hafta sonu yada akşamları...Gündüz pek bişey yapmam mümkün olmuyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar inşallah herkes iyidir.
iki defadır başımıza birşey geliyor...yaptığım mama miktarı az geliyor ada doymuyor sanırım uyku vakti olmasına rağmen uyuyamıyor.ağlamıyor da mıkır mıkır mıkır.uykuya teslim edemiyor kendini.
sonra farkettim ki bodysinin kolunu yakalamış emiyor hırsla.normal el yalamaları gibi değil.ah dedim yavrum kıyamam.açlıktan uyuyamıyormuş çocuğum.hemen biraz ilave verdim cork cork emdi,kıyamam.ağızları yok dilleri yok,Allahtan korkma ilgilenme aç açına uyuyacak yavrum demek :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
BBLAU'cum
ben kızım uyanıkken yapıyorum supurgeyi hic sesini cıkarmıyo sevdi sanırım supurge sesini :) sende oyle dene bi bakalım

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kzlar selamlarr...

liva hanım dün gündüz ve akşam olmak üzere hiç uyumadı sürekli ıkınıp durdu yawrumm..kaka yapıo ama karnı gurul gurul hep sancısı mı war anlamadımm..siz rezene mi weriousunuz? nasıl weriousunuz yardımınıza ihtiyacım war...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
KIZLAR......
bu aşılardan sonra bebişinin ateşi çıkanlar,ateşi kaçken verdiniz ateş düşürücüyü ??
ben saat 16.oo da ölçtüm 37.1 cıktı... ne zamana kadar bekliyim bilemedim

tatlım benimki 38.3 olmustu. ama vermedim artmadıgı için. saat 9 da falan atesi cıkmıstı. sonra 38 e düstü. gece 2 den sonrada düsmeye basladı. ama o saate kadar mıkırdandı kuzum en son koynuma alıp yatırdım.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kzlar selamlarr...

liva hanım dün gündüz ve akşam olmak üzere hiç uyumadı sürekli ıkınıp durdu yawrumm..kaka yapıo ama karnı gurul gurul hep sancısı mı war anlamadımm..siz rezene mi weriousunuz? nasıl weriousunuz yardımınıza ihtiyacım war...

gecmiş olsun tatlım. oluyo bazen huzursuz zamanları. uyumadıysa hiç o nedenle de muhtemelenn huysuzlanmaya ve aglamaya baslayavcaktır uykusuzluktan. ben sadece 20 gün falan gaz ilacı verdigimden bişi diyemicem ama herbix die bişi kullanmıstık. cok da ii geliyodu denemek istersen. yüzüstü yatırmak cok ii geliyo. bide bacaklarını karnına dogru ittirip cekerek egzersiz yaptırırsan o da ii oluyo.:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ay cıldırcam...emzik veriyorum kızın agzına cigniyo yaa emceine ooff of hey Allah'ım ne cins kızım var benim ya ne yatar ne durur ne emzik alır

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar.. dün tekrar yediklerime bu sefer ciddi dikkat etmeye basladım. jilianla da bu kez aksatmadan calısıcam bakalım sonuc ne olucak. önümüzdeki ayın 21 ine kadar 1_2 kg vereyim bari dügün var. sevdigim ama dgil içine girmekk bacaklarımı içine sokamadıgım elbisemi de cıkarıp kapıya astım. dünden beri kacamak yapmaya kalktıkca bakıp geri dönüyorum. :utan:

bugün tv de kısa gelinlik gördüm saba da. cemil ipekciye zaten hastayım da. dügünden sonra dısarı cıkamadık biz eglenmeye. zaten benim saftım kaymıstı. içimde kaldı resmen. bu yıl evlenme yıldönümümüzde eski kiloma dönersem sayet cok heveslendim. bugün izlerken içimden gecti nasıl özendim. kısa tüllü hafif etekten kabarık falan bi elbise bulurumm 3_5 arkadas cagırıp egleniriz. ne güzel olur yaaa. cok sey mi istiyorum. zayıflama hediyesi olarak alırım:D yoksa benimm kocamm sessiz sakin gidip yemek yemek ister yine:zopa:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bizde gaz damlası olarak sam-simplex kullanıyoruz gazı oldugunda 7 damla veriyoruz cok rahatladık pırt pırt cıkarıp duruyo butun gun boyunca ama nolursa olsun eger karnı agrıyosa yapcak bisi yok agrıyosa agrıyo yani :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ayoll verme sende cocuga emzikk canı istemiyo demek:D bazen benimkide cigniyoo oyun istedigi zaman:D

:D kız alıyo bazen ya canı sıkıldıgında heralde mesela su an verip duruyorum ogurmuyo emiyo ama sonra cignemeye baslıyo bide atıyo sonra guluyo sonra bidaha veriyorum emiyo ne iş bu ya off anlamadım ki anasını satiyim..
bantlicam emzigi agzına artık o olcak yani tutmayı bilemiyo heralde
:iyyyy:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ada'yı kendim banyo yaptım 2.kez.
Bu sefer ağlamadı ne banyoda ne sonrasında :D
Uykusunu aldıktan sonra ve az da olsa tokken yaptım,yani bi sıkıntısı yokken.Ne yıkanırken, ne kurulanırken,ne yağlanırken ne masajda ağlamadı.Hem de bugune kadarki en uzun masajımızı yaptık.Giyinirken de ağlamadı :)
Sonra durduk yere tutturuverdi zırzır :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ada'yı kendim banyo yaptım 2.kez.
Bu sefer ağlamadı ne banyoda ne sonrasında :D
Uykusunu aldıktan sonra ve az da olsa tokken yaptım,yani bi sıkıntısı yokken.Ne yıkanırken, ne kurulanırken,ne yağlanırken ne masajda ağlamadı.Hem de bugune kadarki en uzun masajımızı yaptık.Giyinirken de ağlamadı :)
Sonra durduk yere tutturuverdi zırzır :D

bravoo walla tebrik ederim ben daha cesaret edemedim :)
ama bizde en son babsıyla yıkadık dedigin gibi hicbi safhasında aglamadı kızım cok sevindik bizde :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar