Herkese selamlar, sevgiler güzel anneler
selamlar cnmmm .. gecmiş olsun ve tesekkürle ayrıca :ask:
Sizin bebekler gündüz ne düzende uyuyo kızlar.Ada sabah 9 gibi kalkar,kalktıktan 1-1.5 saat sonra tekrar uyur bi 45 dk-1 saat.Sonra 12.30 gibi uyur.14.30-15.00 gibi uyur.17.00-18.00 gibi uyur.Hepsi de 45 dk-1 saat gibi olur.Günde 4-5 kez uyuyor yani.Her gün üç aşağı beş yukarı böyle oluyor.Ekstra durumlar hariç kaka yaptığı saatler bile aynı oluyor.Aslında günde bir kez 2-2.5 saatlik uzun uyku uyurlarmış ama bizimkinde yok o.
bizimkide aynı böyle cnm. bazen uzun da uyuyabiliyo ama belli olmuyo.
Dün akşam misafirim vardı kızlar.Ada 18.30 gibi uyumak istedi ama sanırım gazı vardı rezene ve damlasına rağmen.O saatten gece 12ye kadar 10 dk.da bir kalktı ıh ıh ıh diye.Biraz da etrafı toparlarken filan ses yaptık galiba eşimle,sese karşı da çok hassas bi bebek uykusunu zor derinleştiriyor.Her seferinde sıçradı.Kalktıkça mama istedi az emdi bıraktı.Mama düzeni de allak bullak oldu uyku düzeni de.Bi de misafir gelince sesler,çocuk gürültüleri.Çocuk da çok yaramaz durmadan Adanın odasının etrafında dolandı,fırsat bulduğunda sıkıştırdı benim her türlü uyarıma ve sertleşmeme rağmen.Fütursuz bi çocuk birazcık.Çocuğum o saate kadar maskara oldu gazı sıkıştırıyo bi yandan, uyku düzeni allak bullak oldu bi yandan,mama düzeni karıştı bir de...Gece 12 gibi bi yarım paranox fitil verdim artık bir yeri ağrıyor da olabilir diye. Çünkü uykusundan çığlık atarak avaz avaz ağlayarak uyandığı da oldu...Fitili alınca rahatladı kuzum yazık.Uyudu.Sabah 6.30a kadar da uyanmadı ben uyandırıp besledim.Tekrar uyudu 9da kalktı.10.30a kadar oynadık.Hiç huyu değildir biz eşimle konuşurken tekrar daldı uykuya....Ama tam uykuya teslim olamıyor.Gözler kapalı mıkır mıkır,ellerini emiyo.Biraz mama verip salladım,derin daldı şimdi yazık.Oturduğum yerden bile kalkmıyorum uyanmasın diye dünden epey uykusuz kaldı çünkü. Akşam 6da uyuduğu gündüz uykusuyla gece 9-9.30 gibi yattığı gece uykusundan eksiği kaldı yazık.
senin kızz benim kıza benziyo uykusuyla
hadi iyileşmenize çok sevindim canım.misafir telaşını da atlatmışsın,oh süper valla.Gözün aydın.Yavrum yazık demek aşıdan öyle oldu kıyamam.Kolaymı onca aşı biri zaten karma.Zatürre aşısınındı sanırım ateş yapma durumu da oluyomuş.Nasıl dayansın minnacık bedenler haşat oluyolar kıyamam...
Kayınvalidelerle anlaştığına da sevindim.Çocuk olunca cidden eskisi gibi olmuyo özlemeseler de hırs yapıyolar görmek için.En azından benimkiler öyle.
Bizim mevlütten beri aramız limoni.Mevlütte çocuğuma baktım hizmet etmedim diye büyük görümce hanım küsmüş bana.Ben annemin evinde okutulan mevlütte de çocuğuma bakmıştım sadece hizmet etmemiştim,burdakinde de.Burdakinde servise karışmamama bir sebep daha vardı,mevlüt tarihi kararlaştırılırken anneme uymayan bi tarih söylendi.Annem doktor kontrolüne gidecekti.Ben de annemin kontrolü var deyince görümce siz zaten Eskişehirde de okutmayacak mısınız dedi bana.Yani annen gelmese de olur demeye getirdi.Ben de kırıldım elbette.Herşeyi kendileri getirdiler,pilav ve tavuk,tatlı,ayran.Hatta peçetelerine kadar.Bu bizim mevlüdümüz triplerine girdikleri,benim evimde bana temennah etmedileri için ben de servise karışmadım.Tüm genç kızlar,eli yakışan teyzeler de servise yardım etti.Kendisi öyle deli gibi de işlenmedi doğrusu.Bi bulaşıkları makinaya koydu mutfağı toparladı.O kadarını da yapsın zira aynını ben de onun oğullarının sünnetinde fazlasıyla yaptım.Üstelik de benim izin alamamama rağmen mevlüdünü de hafta içine denk getirip düğünde onca koşturmama rağmen beni mevlütten dışlamıştı.
Neyse işte ben yaptıklarına teşekkür etmemişim hanımefendinin,aramamışım mevlütten sonra diye bana küsmüş.Ailesini doldurup üzerime saldı.Kavgalar,tartışmalar.
Geçen cumartesi de kayınvalidelere gidecektik, kendisi de oradaymış.Geleceğimizi haber verdik,çocuklarını toparlayıp apar topar evine gitmiş yüzümü görmek istemiyor ya hanımefendi.Bekar kızkardeşini de gazlamış sanırım o da komşuya gitmiş.Geldiğimde ikisi de yoktu.Bu hafta eminim eşim yine gitmeyi teklif edecek.Ben gitmek istemiyorum.
Siz olsanız gider miydiniz,fikrinizi merak ediyorum.
Bu arada kayınvalidemin hataları da çok doğumumdan beri sadece görümcelere değil ev sahibine,yani kayınvalideye de kızgın ve kırgınım.
saol cnmm. en cok zatürrede agladı zaten
bu arada kızımın basında konak basladı..hemen asit oranı dusuk zeytinyagı bulup surmem lazım yoksa her tarafını sarcak öff..Hic bitmiyo ya surekli yeni bisey cıkıyo..
cnm benimkindede basladı kepek gibi kepek gibi. henüz tabaka bişi yok kafa derisi soyuluyo modunda bakalım ne olucak daha hiçbişi sürmedim. kendi kendine gecer die umuyorum