2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ya yine gaz sancısı var, ağlıyor ya...Çok yoruldum ya.. Allahım 3-5 çoçuk büyütenin elini öpmek lazım:)

Aman ecrinim boşver.. Bugün git iyi olur biraz defne ile ilgilenir sende biraz uyursun.. Benim kayınvaldemde annem gidince gelcekmiş:) Aslında gerek yok ama geliyim diyenede gelme denmezki:)

aynen cnmm. bosver seninkide gelsin:D bence daha cokk bebesii kuss kadarkenn ikinciye hamile kalanlarıı tebrikk etmekk lazımm.. ben wc ye gidemiyorum ay::D

Allalalallalalaaa sanki benim kız bu :sok :sok :sila:
.

dimekk kızlarr cazgırr luyo balım:)

selamlar :)

dr unuz kalça çıkığı testi için ne zaman gelin dedi kızlar??? bir aylık olacaz biz yarın, bir aylıkken yapılıyor diye okudum nette... ama 3 aya kadar yapılabiliyorsa, yarın yaptırmayacam, çünkü yarın bir de aşısı var...

bize 1 ay sonra demşti öle randevu aldık cnm
canım böyle gecelerde yardımcısız çok zor, Allah kolaylık versin... ben sabahları annem uyansın da alsın diye 4 gözle bekliyorum vallahi.

hahaha, benimki de... en sonunda babam dün dedi çocuk ağlamaya fırsat bulamıyor anneanesinde diye. onun sesini bastırıyor... eşim de annemin sesini kaydedelim de onu dinletelim bari uyumazsa diyo :)

bu arada ne zamandır diyecem ama unutuyom
azo en şanslı sensin bu konuda, annenin sizinle beraber oturması süper olmuş. ne onun ne sizin düzen bozuluyor... herkes normal hayatına devam edebiliyor az çok...

öle cnmm valla allah herkesee yardımm etsinnn en öndede banaa:utan:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

sağol cnm benim inşallah tez zamanda çıkar meleğim

aynen öle azo çok zor durumdayım normal doğurdum ama hiçbişi anlamadım doğumumdan inan ki bebeğime bir kere dokunamadım :( şimdi bi duş alayım akşam 7-8 arası görüş var oğluma gidecem

tatlım ne olur sıkma canını. oğlunu sağ salim doğurdun, yakında da kavuşacaksın. herşeyi unutacaksın o zaman. Dua edicez Eymen paşanın biran önce anakucağına dönmesi için. güçlü ol... :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bende olurumm heraldee:utan:

sevindim :D

Hahaha bu kadar benzerlik olur :D Ben de uyardım "kıskanıyor musun" dedi dumur oldum daha sesimi çıkartmıyom napim, doysun o da torununa dedim en son.

evet ben kıskanıyom yalan yok :)

Benim annem Selimle sürekli konuşuyor. Sürekli ananem diyor ben rahatsız olmadım.. Ama Selimle o kadar konuşuyorki utanmasam sus anne diyeeğim.. Oğlan uyuyor yine konuşuyor, ağlıyor yine konuşuyor,emiyor yine konuşuyor..:)

anane değil anne canım

selamm kızlarr..nasılsınız? biz bugun 5.günümüze girdik daha yeni kendimize geliyoruz...:beyazbayrak:

insan bi teşekkür eder hıh sayemde doğurdun :kahkaha:

slm kızlar ben geldim hüzünlü bi şekilde

bugün itibariyle taburcu oldum evime döndüm ama oğlum hastanede doğum 13 saat normal sancı çektim 2 cm açıklığım vardı 4,5 saatte suni sancı çektim ve oğlumu kucağıma aldım ama yavrum stresten kakasını yapmış amniyon sıvısıylada karışınca ciğerlerine çekmiş kuzum şu anda kuvezde yoğun bakımda :aglayan: pazartesi günü çıkacak dediler

ay canım benim Allah yardımcınız olsun
pazartesi kucağına aldığında misss gibi kokusunu içine çekeceksin Allah kavuştursun öpüyorum canım seni

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bugün itibariyle taburcu oldum evime döndüm ama oğlum hastanede doğum 13 saat normal sancı çektim 2 cm açıklığım vardı 4,5 saatte suni sancı çektim ve oğlumu kucağıma aldım ama yavrum stresten kakasını yapmış amniyon sıvısıylada karışınca ciğerlerine çekmiş kuzum şu anda kuvezde yoğun bakımda :aglayan: pazartesi günü çıkacak dediler

Canım çok geçmiş olsun dualarımız oğlunla ve seninle.
Dün seni aradım ama sanırım eşindi bir bey açtı telefonu,sana aradığımı iletmesini söyledim inşallah iletmiştir.
Allahım yar ve yardımcınız olsun tatlım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar canım çok sıkkın sütüm giderek azalıyor.
Sanırım kesilmek üzere tam da kızım emmeye başlamışken :(
Çok üzülüyorum :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selamm kızlarr..nasılsınız? biz bugun 5.günümüze girdik daha yeni kendimize geliyoruz...:beyazbayrak:

Canım nasılsın miniş kuzun nasıl?

selamlar :)

dr unuz kalça çıkığı testi için ne zaman gelin dedi kızlar??? bir aylık olacaz biz yarın, bir aylıkken yapılıyor diye okudum nette... ama 3 aya kadar yapılabiliyorsa, yarın yaptırmayacam, çünkü yarın bir de aşısı var...

Bir aylıkken dedi yanılmıyosam...

benimki de bu saat oldu yok uyumuyo geceden beri emiyo gece 20 cc mama verdim demin acaba yetmiyo mu süt mü gelmiyo diye bi 20 cc daha verdim yok yine emmek istiyo emdi uyuttum yatırdım yine açtı gözlerini şimdi annem emziği verdi ağzına ama onla da çokkk kısa süre oyalanır niye uyumuyo yaaa

kızlar bide size oluyo mu bilmiyom ama
annem severken
annemmm oyyy yerimm ben seni beeeee noldu annemmm nolduu yavrummm
böyle seviyo
2 kez uyardım ananem de diye
biriki sölüyo yine anneme dönüyo
çok sinir oluyorum ve kıskanıyorum öle deli gibi severken :(
çok mu kötüyüm ben yaa

Ben anneme kızmıyorum ama kayınvalideme ve görümcelerime sinir oluyorum.Bekar görümcem bile annem diyo anlam veremiyorum...Hatta annem de demiyo anneciiiiimmmm diyo!

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

Uzulme bblau'm..

Uzuntu gercekten kesiyor sutu test edip onayladım..

Eger emmeye basladıysa Sıla surekli emzirmeye calıs acıkmasını bekleme.

24 ve 48 saat sureyle anne sutunde azalma gorulebiliyormus.

Sen bol bol sulu seyler ye ic. Humana still tea nin de cok yararı var kullanıyorsan eger devam et gunde 3-4 bardak ic mutlaka. Ve bir de rezene cayı icmeye calıs.

Sutun sana azalmıs gelebilir ama bebegi doyuruyordur. Eger sagdıgın zaman az geldigi icin sutunun azaldıgını dusunuyorsan yanılıyorsun. Cunku sutun bebek emdikce cogalıyor emin olabilirsin canım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım Tuğbam Allahım yardımcı olsun, gücünü artırsın..
Eymen için dua ediyoruz hepimiz, alcaksın kucağına...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Canım Sılamı gece gündüz 1 saate arayla emzir..
ben bazen sütüm olmuyor ama geceleri uyandırıp emziriyorum.. Emdikçe süt gelir diyorlar.. Bide canım tahin-pekmez karışımı yesen..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Canım nerden vardın bu kanıya? Azalıyor olabilir ama kesilmesi için çok erken diye düşünüyorum. Sen düzenli beslendin hamileliğin boyunca. Yine devam ediyorsundur eminim. Yine de biraz onun bunun dediklerini denesen? Bulgurdu, helvaydı, vs... İnşallah bir faydası olur. Ama gerçekten en önemlisi bol bol emzir. Memeyi daya ağzına. Tuna bazen uzun uyuyor bir türlü uyandıramıyorum. Göğsüm pek dolu gibi gelmiyor o zamanlarda. Saat başı uyandığındaysa memeyi nasıl ağzına sokacağımı şaşırıyorum çünkü pedi açtığım gibi akmaya başlıyor. Çok enteresan ama gerçekten tecrübeyle sabit :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım Sılamı gece gündüz 1 saate arayla emzir..
ben bazen sütüm olmuyor ama geceleri uyandırıp emziriyorum.. Emdikçe süt gelir diyorlar.. Bide canım tahin-pekmez karışımı yesen..

Canım doğum yaptığımdan beri tahin pekmezi hiç bırakmadım ama fazla faydası olmadı.Sürekli emzirmeye çalışıyorum ama Ada sizlerin bebekleriniz gibi kolaylıkla almıyor memeyi.Bazen reddediyor asla almıyor,bazen saatler süren savaş sonucu alıyor.15-20 dk emip uyuyor.Uykusunda asla almıyor.Çok açsa ve ağlamaya başlamışsa asla almıyor, toksa almıyor, uyuyorsa almıyor, sinirliyse almıyor. Şartlı şurtlu zor bir bebek emme konusunda :(

Uzulme bblau'm..

Uzuntu gercekten kesiyor sutu test edip onayladım..

Eger emmeye basladıysa Sıla surekli emzirmeye calıs acıkmasını bekleme.

24 ve 48 saat sureyle anne sutunde azalma gorulebiliyormus.

Sen bol bol sulu seyler ye ic. Humana still tea nin de cok yararı var kullanıyorsan eger devam et gunde 3-4 bardak ic mutlaka. Ve bir de rezene cayı icmeye calıs.

Sutun sana azalmıs gelebilir ama bebegi doyuruyordur. Eger sagdıgın zaman az geldigi icin sutunun azaldıgını dusunuyorsan yanılıyorsun. Cunku sutun bebek emdikce cogalıyor emin olabilirsin canım.

Humanayı epeydir kullanıyorum günde 1-2 bardak.Rezene de içiyorum canım.Sagdıgım zaman az geliyor eskiye göre.Ama emiyor da belki de emdiği kısmı da hesaba katınca azalmamıştır...

Canım nerden vardın bu kanıya? Azalıyor olabilir ama kesilmesi için çok erken diye düşünüyorum. Sen düzenli beslendin hamileliğin boyunca. Yine devam ediyorsundur eminim. Yine de biraz onun bunun dediklerini denesen? Bulgurdu, helvaydı, vs... İnşallah bir faydası olur. Ama gerçekten en önemlisi bol bol emzir. Memeyi daya ağzına. Tuna bazen uzun uyuyor bir türlü uyandıramıyorum. Göğsüm pek dolu gibi gelmiyor o zamanlarda. Saat başı uyandığındaysa memeyi nasıl ağzına sokacağımı şaşırıyorum çünkü pedi açtığım gibi akmaya başlıyor. Çok enteresan ama gerçekten tecrübeyle sabit :utan:

Canım kimden ne duyduysam denedim.
Vİtamalt,helva,bulgur,mercimek çorbası,hoşaflar,yulaf ezmeleri,incir kürleri.Ne duyduysamm...
Emzirme konusu tansele anlattığım gibi.Emzirmesi zor bi bebek benimki.Keşke şöyle isteklice kapsa...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

Sen uzulme ki sutun kesilmesin canım benim. Allah'ım Eymen'imizin sifasını versin tez zamanda insallah. Bak pazartesi kucagına alacaksın o mis kokulu oglunu..

Tepki
15
tubişim geçmş olsun ve hayırlı olsun canım benm hiç dert etme gör bak bebişin pazartesi kucagında allahın iznyle allahım bi an önce kavuşmayı nasip etsn ayyyyyyyyyyyy canım benm ya sonunda geldi tosunum maşallah ona çok tatlı kıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı üzme canını sen olmazmı

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Cevap yazamadan çıkmak zorunda kalmıştım kusuruma bakmayasın Yelizcim. Kız çığlık atınca ben de ne yapacağımı şaşırıyorum :)
Kızımız biraz huysuz teyzesi. Büyük bi ağlama potansiyeline sahip. Hem gazlı hem de altını açtırmaktan nefret ediyor. beni kan ter içinde bırakıyor.

Bende çıkmak istiyorum ama sanırım çıkamayacağım.... Zira bebekle dışarı çıkmayın dedi tüm arkadaşlarım. Grip salgını varmış. Kızı evde bırakıp da çıkmaz eşim de. Eh böyle sap gibi kaldım evde. Tek zevkim banyo yapmak ve balkona çıkmak..... Ne zevk ama.... :(

Ay o rahatlıktan bana da gelsin artık Babuşum. :beyazbayrak:

Laylam tekrar geçmiş olsun, gözünüz aydın olsun. Sağlıkla sıhhatle analı babalı büyüsün minnoş oğlun :)

Allalalallalalaaa sanki benim kız bu :sok :sok :sila:

Hhhhhh üzülme bende de var. Ama eşimde daha fazla. Eşim kızını herkesten kıskanıyo. Kimsenin kucağında 5 dk dan fazla tutmasına izin vermiyo. Hemen gidip alıyo :D

KIZLAR; BU EMZİRME OLAYI İLE İLGİLİ; eğer iyi emdi ise ya da iyi beslendi ise ve 2 saat geçmemesine rağmen yeniden yeniden emmek istiyorsa dikkatli olun. Çünkü bu kez de kusuyorlar fazla emdikleri için. Sakın ola sırt üstü falan yatırmayın.

Hıııı bide SÜTÜ ARTIRMAK İÇİN; Daha önce inciri söylemiştim bide maden suyu ve dere otunu duydum. Maden suyunu gazlı olduğu için 1 gün önceden açın, gazı çıksın öyle için.

Rahat yaaa insanlar. Ben o kadar rahat olamam...

Lilacscım bende dkç olduğu için bu konuda çok hassasım. Epey araştırdım. İlk 3 ay içinde bakılması gerekiyormuş. Ama genel olarak 2. ayda bakılmasını önermişler okuduğum sitelerde.

ben de 40ı çıkınca gitmeye karar verdim, cmt dr a gitcez zaten, bakalım ne diyecek. ama yarın aşısı var aynı gün yaptırmayacam kesinlikle, çok hırpalanmasın birden.

maşallah nazom. kızın çok şeker...

canım bizi doktor 2 aylık olunca çağırdı. göz taraması ve kalça çıkığı testi yapılacak dedi. geç mi olur acaba kızlar? uzaktan geliyoruz ya, 2 si birarada çıksın diye mi yaptı acaba?

tmm işte ben de 2. ay içinde yaptırayım, göz taraması demediler bize daha.

Allah sabır versin tubiş. pzt sağlıkla kucağına alacaksın eymen i. bunu düşün ve üzülmemeye çalış, sütün kesilmesin canım.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Canım Tubişim, dualarım seninle. Allahım tez zamanda şifasını versin Eymenimizin. İnşallah kolayca atlatacaktır bu sorunu, sen de eşin de Allahın izniyle Pazartesi günü alacaksınız mis kokulu yavrunuzu kucağınıza... :utan:

Babuşum, biliyorum strese giriyorsun bu konuda ama sütünün artacağını düşünsen Sıla emdikçe, her gün ılık duş alsan, emzirirken su içmiyorsan su içsen belki faydası olur. Üzülürsen sanki daha da azalır... :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar, kızı olan anneler size bi sorum var; kızlarınızın kukusunu nasıl temizliyorsunuz? Yani klitoris ile dış dudaklar arasında kalan kısmı yıkıyor musunuz?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
tatlım ne olur sıkma canını. oğlunu sağ salim doğurdun, yakında da kavuşacaksın. herşeyi unutacaksın o zaman. Dua edicez Eymen paşanın biran önce anakucağına dönmesi için. güçlü ol... :utan:
inşallah güselim benim dönsün tez zamanda evine annesinin koynuna çok zor geliyo bırakıp eve gelmek
sevindim :D

evet ben kıskanıyom yalan yok :)

anane değil anne canım

insan bi teşekkür eder hıh sayemde doğurdun :kahkaha:

ay canım benim Allah yardımcınız olsun
pazartesi kucağına aldığında misss gibi kokusunu içine çekeceksin Allah kavuştursun öpüyorum canım seni
inşallah cnm tez vakit geçsin günler dayanamıyorum :(
Canım çok geçmiş olsun dualarımız oğlunla ve seninle.
Dün seni aradım ama sanırım eşindi bir bey açtı telefonu,sana aradığımı iletmesini söyledim inşallah iletmiştir.
Allahım yar ve yardımcınız olsun tatlım.
evet canım benim söledi eşim ama dönemedim kusura bakma inşallah tez zamanda iyileşir kuzum tek başına bensiz oralarda bırakıyorum içim çok buruluyo
canım Tuğbam Allahım yardımcı olsun, gücünü artırsın..
Eymen için dua ediyoruz hepimiz, alcaksın kucağına...
amin cnm arttırsın gücümü inan çok zormuşş ayrı kalmak yüzünü gördükten sonra
Sen uzulme ki sutun kesilmesin canım benim. Allah'ım Eymen'imizin sifasını versin tez zamanda insallah. Bak pazartesi kucagına alacaksın o mis kokulu oglunu..
sütüm hiç gelmediki ememedi oğlum şimdi sağmaya çalışıyorum devamlı
tubişim geçmş olsun ve hayırlı olsun canım benm hiç dert etme gör bak bebişin pazartesi kucagında allahın iznyle allahım bi an önce kavuşmayı nasip etsn ayyyyyyyyyyyy canım benm ya sonunda geldi tosunum maşallah ona çok tatlı kıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı üzme canını sen olmazmı
sağol cnm ne tosunu kızz en minnak erkek oğlan benimki inşallah allahım tez zamanda şifasını verir oğlumun
ben de 40ı çıkınca gitmeye karar verdim, cmt dr a gitcez zaten, bakalım ne diyecek. ama yarın aşısı var aynı gün yaptırmayacam kesinlikle, çok hırpalanmasın birden.

tmm işte ben de 2. ay içinde yaptırayım, göz taraması demediler bize daha.

Allah sabır versin tubiş. pzt sağlıkla kucağına alacaksın eymen i. bunu düşün ve üzülmemeye çalış, sütün kesilmesin canım.
amin cümlemize versin cnm üzülmemeye çalışsamda elimde değil dayanamıyorum
Canım Tubişim, dualarım seninle. Allahım tez zamanda şifasını versin Eymenimizin. İnşallah kolayca atlatacaktır bu sorunu, sen de eşin de Allahın izniyle Pazartesi günü alacaksınız mis kokulu yavrunuzu kucağınıza... :utan:

atlattığını düşünüyorum cnm benim ama daha yok yane çıkarmıyolar bebeğimi orda ölece durması benşm bırakıp gelmek zorunda olmam çok acııı

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Ben anneme kızmıyorum ama kayınvalideme ve görümcelerime sinir oluyorum.Bekar görümcem bile annem diyo anlam veremiyorum...Hatta annem de demiyo anneciiiiimmmm diyo!

ay bi de görümce öfff

ben de kaynanama uyuz oldum bugün geldi
pazar günü mevlüt var bişi lazım mı diye b,le sormadı kadın yaaaa
geliyo kıçının ucunda oturuyo
hani şahin'e bakıyo seviyo desem elini bile sürmüyo
oturup boiş boş konuşup beni uyuz edip gidiyo
eşime dedim zaten bugün
içimi şişirdi Allah!ın bildiğini kuldan saklıyamıcam uyuz oluyorum kadına dedim:böö:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
iyi akşamlar kızlar,

bişi sorcam. kanamanız ne durumda? benim 12.gün kesildi yoğun kanamam. 2 gün gelmedi hiç. sonra biraz geldi. yine kesildi. ama hala olmadık zamanda bir parça geliyor. doktora da sormayı unutmuşum. normal mi acaba? bilen var mı içinizde?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ay bi de görümce öfff

ben de kaynanama uyuz oldum bugün geldi
pazar günü mevlüt var bişi lazım mı diye b,le sormadı kadın yaaaa
geliyo kıçının ucunda oturuyo
hani şahin'e bakıyo seviyo desem elini bile sürmüyo
oturup boiş boş konuşup beni uyuz edip gidiyo
eşime dedim zaten bugün
içimi şişirdi Allah!ın bildiğini kuldan saklıyamıcam uyuz oluyorum kadına dedim:böö:

iyi akşamlar kızlar,

bişi sorcam. kanamanız ne durumda? benim 12.gün kesildi yoğun kanamam. 2 gün gelmedi hiç. sonra biraz geldi. yine kesildi. ama hala olmadık zamanda bir parça geliyor. doktora da sormayı unutmuşum. normal mi acaba? bilen var mı içinizde?

Valla bizim daha 13. günümüz o yüzden cevap veremicem bu soruya. :( Biz de sizden tecrübe edincez. Gebeyken günler çok farketmiyo gibiydi sanki ama bebeklerde ve doğum sonrasında sanırım 1 gün bile farkediyo...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar