2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
oyyy damadımm dünyaya gelmişş masallahhh hemde yavuklusu gibi minnak olmuss:D:D allah ım nazarlardan saklasınn korusunn annesini de bebişi de

kızlarrr bebemm nerdeyse 2 saattir avaz avazz.. gaz sandımm ama emdikce susuyodu. bugün kuru börülce yedim o yaptı sandım.o kadar emdii ama yatırır yatırmaz bagırıyodu. mama verdik simdi mısıl mısıll.. sütüm azaldı galiba:mendil:

bunu yazdıktan hemen sonra bebem uyandıı:D ama ben yinede durup durupp su içtim, meyve suyu içtim korkudan. sadece 1 kez mama verdim bu gece.. ama gerisi kabuss:eek:ys:

kızcemle saat 11 bucuk gibi odaya gectik.. yarım saat mırın kırın etti uyudu. uyandgında saat 3.44 falandı galiba. allah ım gece hiç bitmicek sandım.. su saat olduu hala gözleri acık yarım yamalak toplam 1 saat uyumustur. altını temizle , emzir, salla, gazını cıkarr, gözlerini kapatıyo.. yatırıyorumm önce kedi sesine müteakip avaz avazz.. deliricem sandımm.. yapabilcegimm hiçbişi yok cünkü uyumasını gectimm susmuyo da. kendimi o kadarr kötü hissettim ki. resmen ruhum daraldı. ama gitcekk bii yerimde yktu:eek:ys:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

evet tatlım bende katılıyorum bu tesbite...:huhuu::huhuu:
nasılsın? selim paşa nasıl?

Pikecim iyiyim canımcım..Selimcim paşalığa devam ediyor... Herkes bunla ilgilensin istiyor.. Böyle beşiğine koyuyum uyusun mümkün değil.. Mutlaka kucakta pış pış istiyor.. Sürekli konuşalım istiyor. Gerçekten dinliyor...Annem şaşırıyor yeni doğan bebek nasıl böyle oluyor diyor:) Ben sizi koyardım beşiğe uyurdunuz diyor:) Selim paşayı koyacaksında uyuyacak ne mümkün:) Allahım sağlık versin bebişlerimize, kesinlikle şikayet değil.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bunu yazdıktan hemen sonra bebem uyandıı:D ama ben yinede durup durupp su içtim, meyve suyu içtim korkudan. sadece 1 kez mama verdim bu gece.. ama gerisi kabuss:eek:ys:

kızcemle saat 11 bucuk gibi odaya gectik.. yarım saat mırın kırın etti uyudu. uyandgında saat 3.44 falandı galiba. allah ım gece hiç bitmicek sandım.. su saat olduu hala gözleri acık yarım yamalak toplam 1 saat uyumustur. altını temizle , emzir, salla, gazını cıkarr, gözlerini kapatıyo.. yatırıyorumm önce kedi sesine müteakip avaz avazz.. deliricem sandımm.. yapabilcegimm hiçbişi yok cünkü uyumasını gectimm susmuyo da. kendimi o kadarr kötü hissettim ki. resmen ruhum daraldı. ama gitcekk bii yerimde yktu:eek:ys:

canım öyle geceler oluyor vallahi.. Geçenlerde bende öyle bir gece yaşadım, ne yapacağımızı bilmiyoruz.. Babasına ver defnemi biraz da o pış pışlasın. Ben uandırıyorum geceleri eşimi.. En azından gazını çıkarıyor, evde gezdire gezdirede uyutuyor.. Bu bile rahatlatıyor..
Canım kedine çok iyi bak, süt beslenmeyle ilişkili.. Protein ağırlıklı beslen. Hergün yumurta ye..Tahin-pekmez süper ikili.. Bana iyi geldi..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
canım öyle geceler oluyor vallahi.. Geçenlerde bende öyle bir gece yaşadım, ne yapacağımızı bilmiyoruz.. Babasına ver defnemi biraz da o pış pışlasın. Ben uandırıyorum geceleri eşimi.. En azından gazını çıkarıyor, evde gezdire gezdirede uyutuyor.. Bu bile rahatlatıyor..
Canım kedine çok iyi bak, süt beslenmeyle ilişkili.. Protein ağırlıklı beslen. Hergün yumurta ye..Tahin-pekmez süper ikili.. Bana iyi geldi..

cnm benimm onu da kaldırdımm tabee.. cokk tatlıı yaa diyincee o cıgırırrkenn veriverdimm kucagınaa. ama dünn öyle b, geceydi kii kucakta da susmadı:( acabaa yedigimm kuru börülceden mi oldu.. defnee bayılıcam simdi kızımm bakk bende aglarsam kimse susturamaz bizi dedimm .. hem aglıyoo hem gözümünn içine bakıyo boncuk boncukk. o zaman daha cok aglayasım geliyo:eek:ys: tahin pekmezi deniyim bende belki faydası olur

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar Yenidoğancı doktorumuzla görüştük.. Çok iyi bir hoca. Telefonla görüştük.. Bebeği şimdi getirmeyin bir sorunu yoksa dedi. 30. gün aşı yaptırın öyle gelin dedi.
Ben doktora bi kaç soru sordum şöyle cevaplar aldım.. Sizlerle paylaşayım..

Sütüm yetiyormu merak ediyorum dedim.. Hiç mama vermiyorum dedim..Doktor bana %90 kadının sütü bebeğin beslemeye yeter.. Çok sık emzir dedi.. Gerekirse uyandır emizir dedi.. 2 saatte bir emzir dedi..Bu zamana kadar mama vermediyseniz sütünüz yetiyordur dedi..Bide bezi dolu dolu kaka ve şiş oluyormu dedi. Bende yapıyor dedim. Bazen çok bazen az dedim..

Gaz sorunu var dedim... O kaçınılmaz dedi.. Bebeği memede çok tutma hava çok yutuyordur dedi..Bir gögüsü 15 dk diğer gögüsü 15 dk emzir dedi..

Bitki çaylarını bebeklere çok öneremyorum dedi.. Alerji olabilir dedi..

Çok iyi bir hoca hoşuma gitti. Her saat telefonum açık dedi..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
amin inşallah canım.. az kaldı bakalım yarın gece inşallah kızım koynumda uyuyacak :utan:
sen nasılsın azelyam, kuzey oğlan nasıl..

Canım kavuşmuşsundur yavrukuşuna şimdi sen :)
Kuzey iyi uyuyor, uyanmasını bekliyoruz paşanın..Banyo yapacak.

Kızlar çoçk doktoruna bebişleri ne zaman götüreceksiniz?
Biz 30. gün sağlık ocağına aşıya götüreceğiz. Sonrada doktora götürürüz..Bebişim kilo aldımı, anne sütü yetiyormu merak ediyorum..şöyle yüzü toplandı gibi..

Biz ilk bir haftalıkken hem doktora hem sağlık ocağına götürdük..1 haftalıkken vitamin takviyesine başlandı.
Şimdi tam 1. ayında yani haftaya sağlık ocağına götürücez aşısı için.Doktor 40ı çıkınca getirin dedi.

walla kızlar aklım hep sizde çok özledimm..benim minnak ii biras sarılığı çıktı dün doktor kontrolümüz wardı ordan doğum doktorumuza da uğradık hediyesini werdk( oscar heykelciği önünde de yılın en sabırlı jinekologu yazıo:D) çok beğendi güldük... gündüz uyuyor ama gece ayaktayız hep..gözlerini açıp cildir cildir bakıo etrafa... göbeğimizin düşmesini bekliouz banyo içinn..bugünde sağlık ocağına gittik..topuk kanımız alındı tekrar..yarın sabah yola çıkıcaz ankaraya gidiouz babamızın tayini oldu sonundaa şimdilik annemlrde kalıcaz kırkımız çıkınca da evi taşıcaz bizden bölee:huhuu:

Ay süper hediye :D

kızlarrrrrrrr flaşşhhhhh flashhhhhhh

tuğba cım doğumyapmışşşşşşşşş
bugün 14.15te 2870gr 51cm doğmuşşş eymen paşa

Amanınnnnnnn süper haber :D Belliydi zaten.Çok merak ediyorum ama sanırım başı çok kalabalıkmış.

kızlar hepinizi öpüyorum ben pazar günü aniden doğum yapyım spinal anestezi ile solunumunda biraz sorunu oldu küvezde kaldı oğlum çok iyi şükür ben biraz gaz sancısı çekiyorum sütümüzde az tuğbacımdan şimdi mesaj geldi eymen de geldi şükür Allahım analı babalı büyütsün

Laylammmm Geçmiş olsun canım nasıl oldun şimdi? Sütün çoğalır, ilk günler benimde azdı..Gerçi yine az gibi ama :(

aynen tanselim. çok güzel ama çok zor. arada lohusa bunalımına mı girdim acaba diyorum. annem doğumdan beri yanımda. beraber yatıyoruz bebege o bakıyor dıyebılırım. geceleri aden çok huysuz oluyor. sürekli emmek istıyor, gaz problemimiz var bi de. bende geceleri çok huysuzum bi kaç gundur. uykumu alamıyorum sinirlenıyorum. bazen aden'e bağırıyorum, geriliyorum. sonra ağlamaya başlıyorum. kötü rüyalar görüyorum. bu ara, ben uyurken bebek nefessiz kalıp boğulacakmış paranoyası içindeyim, kusacakmış da duymayacakmışım gibime geliyor.

annem gidince acaba yapabılecek miyim diye düşünüp bunalıma giriyorum. aden de huysuz bi çocuk istediği anında olsun istıyor.

bilmıyorum ki normal mi bu ruh halim?

Kız naber :D Normal tabi, bak bize şimdiden sabretmeyi öğretiyorlar.

Seni çok iyi anlıyorum :D Geceleri kalktığımızda bi gözüm kapalı bi gözüm açık, emziriyorum..Mememde uyumaya başlıyor, sonra gazını çıkartmadan yatırmaya kıyamıyorum çıkartıyorum..Haliyle çıkartırken uyanıyor :D Sonra yeniden başa dönüyoruz emzirmeye :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
cnm benimm onu da kaldırdımm tabee.. cokk tatlıı yaa diyincee o cıgırırrkenn veriverdimm kucagınaa. ama dünn öyle b, geceydi kii kucakta da susmadı:( acabaa yedigimm kuru börülceden mi oldu.. defnee bayılıcam simdi kızımm bakk bende aglarsam kimse susturamaz bizi dedimm .. hem aglıyoo hem gözümünn içine bakıyo boncuk boncukk. o zaman daha cok aglayasım geliyo:eek:ys: tahin pekmezi deniyim bende belki faydası olur

Selimde gazı olunca öyle bir çaresiz kıvranarak bakıyorki.. Hiç bişey yapamıyorum..Annen yanındamı canım.. yada kayınvalde geliyormu..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kızlar Yenidoğancı doktorumuzla görüştük.. Çok iyi bir hoca. Telefonla görüştük.. Bebeği şimdi getirmeyin bir sorunu yoksa dedi. 30. gün aşı yaptırın öyle gelin dedi.

Sütüm yetiyormu merak ediyorum dedim.. Hiç mama vermiyorum dedim..Doktor bana %90 kadının sütü bebeğin beslemeye yeter.. Çok sık emzir dedi.. Gerekirse uyandır emizir dedi.. 2 saatte bir emzir dedi..Bu zamana kadar mama vermediyseniz sütünüz yetiyordur dedi..Bide bezi dolu dolu kaka ve şiş oluyormu dedi. Bende yapıyor dedim. Bazen çok bazen az dedim..

Gaz sorunu var dedim... O kaçınılmaz dedi.. Bebeği memede çok tutma hava çok yutuyordur dedi..Bir gögüsü 15 dk diğer gögüsü 15 dk emzir dedi..

Çok güzel bilgiler vermiş sağolsun.
Bitki çayını 2 kere vermiştim ben..Yüzündeki küçük kırmızılıklar acaba ondan mı oldu diyip kesmiştim..Kendim içiyorum rezeneyi canım artık sen de öyle yap.
Bezi dolu dolu kaka ve çiş mi olmalıymış?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

Pikecim iyiyim canımcım..Selimcim paşalığa devam ediyor... Herkes bunla ilgilensin istiyor.. Böyle beşiğine koyuyum uyusun mümkün değil.. Mutlaka kucakta pış pış istiyor.. Sürekli konuşalım istiyor. Gerçekten dinliyor...Annem şaşırıyor yeni doğan bebek nasıl böyle oluyor diyor:) Ben sizi koyardım beşiğe uyurdunuz diyor:) Selim paşayı koyacaksında uyuyacak ne mümkün:) Allahım sağlık versin bebişlerimize, kesinlikle şikayet değil.

benimki de bu saat oldu yok uyumuyo geceden beri emiyo gece 20 cc mama verdim demin acaba yetmiyo mu süt mü gelmiyo diye bi 20 cc daha verdim yok yine emmek istiyo emdi uyuttum yatırdım yine açtı gözlerini şimdi annem emziği verdi ağzına ama onla da çokkk kısa süre oyalanır niye uyumuyo yaaa

kızlar bide size oluyo mu bilmiyom ama
annem severken
annemmm oyyy yerimm ben seni beeeee noldu annemmm nolduu yavrummm
böyle seviyo
2 kez uyardım ananem de diye
biriki sölüyo yine anneme dönüyo
çok sinir oluyorum ve kıskanıyorum öle deli gibi severken :(
çok mu kötüyüm ben yaa

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Seni çok iyi anlıyorum :D Geceleri kalktığımızda bi gözüm kapalı bi gözüm açık, emziriyorum..Mememde uyumaya başlıyor, sonra gazını çıkartmadan yatırmaya kıyamıyorum çıkartıyorum..Haliyle çıkartırken uyanıyor :D Sonra yeniden başa dönüyoruz emzirmeye :D

ayyy azommm benimki i gaz cıkarırken uyuyoo. aradan biraz geciyo sonra uyanıyo.. :utan:

ben papatya cayı aldım milupanın ama benimm kızımm katiyyen içmedi:D
bezi dolu dolu cis ama dünden beri sadece 1 kez kaka yaptı.. kabız mı oldu acaba:sok

Selimde gazı olunca öyle bir çaresiz kıvranarak bakıyorki.. Hiç bişey yapamıyorum..Annen yanındamı canım.. yada kayınvalde geliyormu..

annem gün içinde gliyo aksam gidiyo. kayınvalidem gelmiyo kii gelmesinde zati:D gerci bu gece biz oraya gidicez. orda kalcaz. kızcem bi dus alsın belkim yıkanmadıgından kendini pis hissediyodur bi hafta oldu nerdeyse. geceye denk getircem ki rahat rahat uyusun belki uyku saatini etkiler accık. yarın geri döneriz evimize:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
benimki de bu saat oldu yok uyumuyo geceden beri emiyo gece 20 cc mama verdim demin acaba yetmiyo mu süt mü gelmiyo diye bi 20 cc daha verdim yok yine emmek istiyo emdi uyuttum yatırdım yine açtı gözlerini şimdi annem emziği verdi ağzına ama onla da çokkk kısa süre oyalanır niye uyumuyo yaaa

annem severken
böyle seviyo
çok mu kötüyüm ben yaa

benimm annem yapmıyo ama kayınvalidemm rrr lei vurgulaya vurgulaya yavvvrrrruummm yavvvruuummm diy arka arkaya. allah ım seni bilirsin diyorum ama delicek gibi oluyorum. ayy yazmıstım daha öncee bi de emerken gelip dikiliyo seyrediyo. gıcık oluyorum yaa.. babaaannesinin sultanı bilmemnesi habire konusuyoo.. bi sus diyesim varr bi sus:D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
benimm annem yapmıyo ama kayınvalidemm rrr lei vurgulaya vurgulaya yavvvrrrruummm yavvvruuummm diy arka arkaya. allah ım seni bilirsin diyorum ama delicek gibi oluyorum. ayy yazmıstım daha öncee bi de emerken gelip dikiliyo seyrediyo. gıcık oluyorum yaa.. babaaannesinin sultanı bilmemnesi habire konusuyoo.. bi sus diyesim varr bi sus:D

ya senin kaynana yapıyo bunu yapan benim annem ama yine sinir oluyorum

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm kızlarr
sshumo da muhtemelen doğum yapmıştır şimdii

offff ya en sona ben kaldımmmmm
bakalım ne zaman gelecek minik kızım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

annem severken
böyle seviyo
çok mu kötüyüm ben yaa

Hahaha bu kadar benzerlik olur :D Ben de uyardım "kıskanıyor musun" dedi dumur oldum daha sesimi çıkartmıyom napim, doysun o da torununa dedim en son.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

annem severken
böyle seviyo
çok mu kötüyüm ben yaa

Benim annem Selimle sürekli konuşuyor. Sürekli ananem diyor ben rahatsız olmadım.. Ama Selimle o kadar konuşuyorki utanmasam sus anne diyeeğim.. Oğlan uyuyor yine konuşuyor, ağlıyor yine konuşuyor,emiyor yine konuşuyor..:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Aman ecrinim boşver.. Bugün git iyi olur biraz defne ile ilgilenir sende biraz uyursun.. Benim kayınvaldemde annem gidince gelcekmiş:) Aslında gerek yok ama geliyim diyenede gelme denmezki:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ayyy azommm benimki i gaz cıkarırken uyuyoo. aradan biraz geciyo sonra uyanıyo.. :utan:

ben papatya cayı aldım milupanın ama benimm kızımm katiyyen içmedi:D
bezi dolu dolu cis ama dünden beri sadece 1 kez kaka yaptı.. kabız mı oldu acaba:sok

annem gün içinde gliyo aksam gidiyo. kayınvalidem gelmiyo kii gelmesinde zati:D gerci bu gece biz oraya gidicez. orda kalcaz. kızcem bi dus alsın belkim yıkanmadıgından kendini pis hissediyodur bi hafta oldu nerdeyse. geceye denk getircem ki rahat rahat uyusun belki uyku saatini etkiler accık. yarın geri döneriz evimize:utan:

yok canım kabız değildirde, gazı vardır zor yapıyordur.. Ben bazen altını açıyorum bacaklarını oynatıp kakasını yaptırıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar