2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Henüz başlatmadık Tanselim, eşim bu hafta işe başladı. Annem burda halen. Normalde geçen hafta gidecekti annem ama ben kendime güvenemedim. Ha şu da var; annem cidden gidebilirmiş. Çünkü maşallah ne doğru düzgün yemek yapıyor ne evi topluyor. O sadece bebekle ilgilenmek istiyor. Onu da ben istemiyorum. Hoş. Bunları söylüyorum ya, belki içinde bulunduğum depresyonumsu durumdan söylüyorumdur onu da bilmiyorum. Zira bu aralar afedersin ota .oka sinir olmaya başladım. Hırsımı alamayınca hiçbişeyden kendi kendime ağlayıp duruyorum...

Valla ben bu hafta sonu çıkabilirim dışarı. Çünkü öyle böyle değil, çooooooooooooooooooooook bunaldım çoooooooooooooooooooook... :(

Aynı sorun bende de var simuscum..

Herseye sinir oluyorum. Kaynanamın yaptıgı hersey batıyor bana kadını bogasım geliyor. Esimin tavırları sinirimi bozuyor. Oysa ki eskisinden daha yakın davranıyor ama ben daha fazlasını istiyorum sanırım..

Bende cok bunaldım valla "imdat" diyebagırasım geliyor bazen..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ya kızlar bişi dicem

benim şahin var ya
ya uyuyor
ya emiyor
ya ağlıyor
ee bebek başka napcak diceksiniz ama boş olarak kucakta durmuyo
anakucağında veya başka biyerde yatıp etrafa bakmıyo

annem veya eşim veya babam vs. kucağına alsın yok imkansız durmuyo öyle bi ağlıyo ki kıyamet kopuyo
hani bırak ağlasın kucağa alışmasın durumu yok gerçekten artık karaıyo sesi kısılıyo bazen de tıkanıyo
sonra alıyorum tabii memeyi hemen kapıyo zaten problem yok ama ben ne doğru dürüst uyuyabiliyorum ne yemek hatta büyük tuvalet banyo hakgetire
e o uyurken yap diceksiniz o uyuyunca da uyumak istiyorum uyuyorum tabii
alıştırmışsınız diyolar ne alıştırcam çocuk böle doğdu
9 ay oğlumm en çok anneni sev demiştim abarttım mı acaba
bazen ay alın dediğim de anneme veya eşime vicdan azabı çekiyorum ama sürekli oturup emzirmekten boğuluyorum sırtım ağrıyo napcamı bilmiyorum sizin de böyle mi
2 dakika bile kucakta başkası pışpışlayamı yo illa ben de olcak
Rabbim bi ömür ayırmasın ya böle anlatınca da suçluluk duyuyorum nolur akıl verin kafa kalmadı bende artık

Hayatım, sen milletin ne dediğine boşver. İlk aylarında her ağladığında kucaklanan, sevilen çocukların ileriki yaşlarında daha özgüvenli oldukları kanıtlanmış. Her mıykalamaya alma tabi ama ağlarsa da bence hiç bekletmeden al çocuğunu kucağına sar sarmala annesi. Herkes çok biliyo. Al işte bak gene gıcık oldum herkese :D :D

Aynı sorun bende de var simuscum..

Herseye sinir oluyorum. Kaynanamın yaptıgı hersey batıyor bana kadını bogasım geliyor. Esimin tavırları sinirimi bozuyor. Oysa ki eskisinden daha yakın davranıyor ama ben daha fazlasını istiyorum sanırım..

Bende cok bunaldım valla "imdat" diyebagırasım geliyor bazen..

Dunyam nasılsın? Oğlun nasıl?
Bu herşeye sinir olma durumu sanırım hepimizde var. Ama neden kaynaklıdır, ne zaman geçer ya da geçer mi cidden meraktayım. Umarım en kısa zamanda geçer de söyle çatık kaşla dolaşmaktan tez zamanda kurtulurum/kurtuluruz :)

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Hayatım, sen milletin ne dediğine boşver. İlk aylarında her ağladığında kucaklanan, sevilen çocukların ileriki yaşlarında daha özgüvenli oldukları kanıtlanmış. Her mıykalamaya alma tabi ama ağlarsa da bence hiç bekletmeden al çocuğunu kucağına sar sarmala annesi. Herkes çok biliyo. Al işte bak gene gıcık oldum herkese :D :D

Bu herşeye sinir olma durumu sanırım hepimizde var. Ama neden kaynaklıdır, ne zaman geçer ya da geçer mi cidden meraktayım. Umarım en kısa zamanda geçer de söyle çatık kaşla dolaşmaktan tez zamanda kurtulurum/kurtuluruz :)

İyiyim cok sukur canım ben. Oglum da biraz gaz sorunu dısında iyi sanırım..

Senin kızın nasıl?

Evet bir an once gecse iyi olucak yoksa kndimi yiyip bitiricem.

Esim e sinir olmaya basladı surekli somurtarak gezmeme..

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Meleğim cumartesi gunu aksam saat 20.00 da normal dogumla dunyaya geldi cok sukur ikimizde iyiyiz..

Coooooooooooook Mutluyum anlatamam...:utan:
Allah analı babalı büyütsün cnm,gözünaydın maşallah
kızlar flaş flaş flaş
layloşumda doğurmuş dün akşam kayra bebek 3400 gr 50 cm dünyaya gelmiş allah bağışlasın gözümüz aydın olsun sıra mannakta hadi bakalım kimseler kalmadı

oh maşallah hoşgelmiş kayra bebek

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
merhaba. hayırdır cnm?
biz iyiyiz çok şükür. hep bir koşturmaca :D

işte kayınvalide alarmı idi, erkenden yollandı sonucta.. neysse daha iyiyim artık..:utan:

kızlar flaş flaş flaş
layloşumda doğurmuş dün akşam kayra bebek 3400 gr 50 cm dünyaya gelmiş allah bağışlasın gözümüz aydın olsun sıra mannakta hadi bakalım kimseler kalmadı

layla
ayyyyy canım arkadaşım..:utan::utan: Allah analı babalı, sagllıkla buyutsun insallah... maşallah canım...

Kızlar çoçk doktoruna bebişleri ne zaman götüreceksiniz?
Biz 30. gün sağlık ocağına aşıya götüreceğiz. Sonrada doktora götürürüz..Bebişim kilo aldımı, anne sütü yetiyormu merak ediyorum..şöyle yüzü toplandı gibi..

15. gun gittik şimdi de 1. ayın sonunda gidecegiz, genel kontrol ve kalca cıkıgı kontrolu için...
15. gün bizde vitamin takviyesine başladık..

bende merak ediyorum.. nasıl gidiyor diye..

Valla ben bu hafta sonu çıkabilirim dışarı. Çünkü öyle böyle değil, çooooooooooooooooooooook bunaldım çoooooooooooooooooooook... :(

bende gecen C.tesi 2 saatligine dısarı cıktım, iyi geldi...
bende cok bunaldım artık, artık kimse gelip gitsin istemiyorum yani yatılı misafir olarak... cok cok yorucu oluyor... annem hariç, Allahtan kuş gibi kadın hiç agırlıgı yok bize... yoksa tam çıldırırdım herhalde...

valla cocukla benden başka bide eşim ilgilenen yok... annem yemek yapıyor, temizligi yardımcım.. kayınvalide de kıbrıs gezi turu yapıyor... birde ukalalık... ehehh...

bblau tamam canım, sevgiler.............

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
walla kızlar aklım hep sizde çok özledimm..benim minnak ii biras sarılığı çıktı dün doktor kontrolümüz wardı ordan doğum doktorumuza da uğradık hediyesini werdk( oscar heykelciği önünde de yılın en sabırlı jinekologu yazıo:D) çok beğendi güldük... gündüz uyuyor ama gece ayaktayız hep..gözlerini açıp cildir cildir bakıo etrafa... göbeğimizin düşmesini bekliouz banyo içinn..bugünde sağlık ocağına gittik..topuk kanımız alındı tekrar..yarın sabah yola çıkıcaz ankaraya gidiouz babamızın tayini oldu sonundaa şimdilik annemlrde kalıcaz kırkımız çıkınca da evi taşıcaz bizden bölee:huhuu:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
walla kızlar aklım hep sizde çok özledimm..benim minnak ii biras sarılığı çıktı dün doktor kontrolümüz wardı ordan doğum doktorumuza da uğradık hediyesini werdk( oscar heykelciği önünde de yılın en sabırlı jinekologu yazıo:D) çok beğendi güldük... gündüz uyuyor ama gece ayaktayız hep..gözlerini açıp cildir cildir bakıo etrafa... göbeğimizin düşmesini bekliouz banyo içinn..bugünde sağlık ocağına gittik..topuk kanımız alındı tekrar..yarın sabah yola çıkıcaz ankaraya gidiouz babamızın tayini oldu sonundaa şimdilik annemlrde kalıcaz kırkımız çıkınca da evi taşıcaz bizden bölee:huhuu:

Canım kızın hayırlı olsun oncelikle. Allah sagsalim buyutmeyi nasip etsin insallah..

Benim oglum da cok dengesizlik yapıyor 1 gece uyuyorsa ertesi gece ayaktayız. Hele banyoyaptıgımız gunler gunduz cok guzel uyuyor banyodan sonra geceleri ayakta..

Biraz da gaz sancısı cekiyor sanırım oglum..

Aman dikat edin canım ankara daha sogukmus hastalanmayın. Sen de kendine dikkat et bebege gecmesin sonra.Ben de dogumdan sonra grip atlattım cok sukur iyiyim simdi Allah'tan oluma gecmedi kurtuldum..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlarrrrrrrr flaşşhhhhh flashhhhhhh

tuğba cım doğumyapmışşşşşşşşş
bugün 14.15te 2870gr 51cm doğmuşşş eymen paşa

Ayyyyy canım benımmmmmmm....Cok sevındım masallah subhanallah
Allah analı babalı saglıklı omur versın....
ben de msj attım ama cvp gelmedı arasam olur mu acaba...
kacıncı haftadaydı tugba daha yokmuydu onun doguma?

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Ayyyyy canım benımmmmmmm....Cok sevındım masallah subhanallah
Allah analı babalı saglıklı omur versın....
ben de msj attım ama cvp gelmedı arasam olur mu acaba...
kacıncı haftadaydı tugba daha yokmuydu onun doguma?

canım bende aradım ama açmadı bebeişi daha yanına gelmemiş mesajda öle yazmış muhtemelen şu an oğlu yanındadır
çok zor bi doğum oldu ama bomba gibiyim demişşş
herkese selamı varrr saçlı minnak bi oğlum oldu demişş

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Benımkınde ozguven patlaması olacak sımusum o zaman :)
Her mıyıkladığında kucakta....
Ben de ılk zamanlar herseye sınır oluyor yada alınıyordum...Ilk 10-12 gun...Sonra yavastan gectı...
Kendı anneme,esıme,herkese herkese sınır oluyordum.Yada alınıyordum,gucenıyordum... Sımdı de sınırlenmekle bırlıkte fazla uzerınde durmuyorum.Bı rahatlık geldı,daha dogrusu ınsanları bı onemsememe,cıddıye almama halı geldı ustume...

amin inşallah canım.. az kaldı bakalım yarın gece inşallah kızım koynumda uyuyacak :utan:

sen nasılsın azelyam, kuzey oğlan nasıl..

canım teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla kolay atlatırım bende.. bu ağrı pompasını ögrendiğim iyi oldu ihtiyacım olursa muhakkak isticem.. sen nasılsın canım, güzel kızımız nasıl ?

Bugün kızımla tek bedende son günümüz..bir taraftan mutluyum kızımı görücem artık, koklayabilicem.. Diğer taraftan bir korku ama onu düşünmemeye çalışıyorum..

Iyı canım kızım,yavas yavas alısıyoruz bırbırımıze...
Ilk zamanlardakı herseyın zor gelmesı halı gectı...Bıraz daha normallestı sankı hersey...

Dün oğluşun yarı kırkı çıktı.. Korku tası ile bebeği yıkadık. Sonra ben dua okunmuş su ile yıkandım.. Bu kadar..

Ya kızlar bizim gibi gaz sancısı çeken varmı? Oğuşum perişan oluyor. nasıl kızarıyor anlatamam.. Hiç bişey yapamıyorum.
Bız hıcbırsey yapmadık yarı kırkında...
Kırkına yaparız belkı...
Benım kızım da gaz sancısı cekıyor.Kızarıyor,kafasını kaplumbagalar gıbı uzatıyor,dilini dısarı cıkarıyor dudaklarını büzüp ve basıyor yaygarayı...Ben küçük bi bebe termoforu aldım.Kaynar su degil de daha ılındırılmış bi su koyup içine ayaklarına koyuyorum,battaniyesinin altına koyuyorum iyi geliyo sanki gaza.Rahatlatıyo ve gazı da daha kolay atıyo sanki.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım bende aradım ama açmadı bebeişi daha yanına gelmemiş mesajda öle yazmış muhtemelen şu an oğlu yanındadır
çok zor bi doğum oldu ama bomba gibiyim demişşş
herkese selamı varrr saçlı minnak bi oğlum oldu demişş

ayyyy canım benım ya maşallah maşallah
cok sevindim tugbacıgım da kurtuldu hamdolsun.
oglusu biraz minnos dogmus dimi.
benim kıza ultrasonlarda sürekli düşük doğum ağırlıklı,çok zayıf derlerken sanırım littlesunshinedan sonra en tombalak benimki çıktı :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Şükür şimdilik duruyor canım.Çok uzaklaşmıyoruz zaten, durmazsa annem arayıp haber verir eve döneriz diye :)
Ne güzel sen tüm geleneklere uyuyorsun..Bizde hiç bilen yok.Bugün yarı kırkımız ama birşey yapmıcam.Bizimkilere yarı kırk dedim o ne dediler :D Tam kırkı bekliyoz :D

ne güzel duruyo annende benim ki ıhh
markete gittik geçen ay susmamış yapmadığıkları kalmamış babamla

Ben de lohusa adetlerıne hıc uymadım.Eve gelenlerı ugurladım,dısarı da cıktım,eczaneye,markete,hatta gecmıs olsuna ve bassaglıgına gıttım...Annem bebege baktı.Yarı kırk da yapmadık valla...

ben seviyorum adetleri yapmayı
ne güzel yaa anneniz bakıyo duruyo ahh benimki de dursa
saçlarımı kestircem gidemiyom kuaförü eve getirtcem perşembe günü

Dün oğluşun yarı kırkı çıktı.. Korku tası ile bebeği yıkadık. Sonra ben dua okunmuş su ile yıkandım.. Bu kadar..

Ya kızlar bizim gibi gaz sancısı çeken varmı? Oğuşum perişan oluyor. nasıl kızarıyor anlatamam.. Hiç bişey yapamıyorum.

hayırlı olsun canım yarı kırkınız Allah kırkını da göstersin inşallah

Kızlar çoçk doktoruna bebişleri ne zaman götüreceksiniz?
Biz 30. gün sağlık ocağına aşıya götüreceğiz. Sonrada doktora götürürüz..Bebişim kilo aldımı, anne sütü yetiyormu merak ediyorum..şöyle yüzü toplandı gibi..

biz doğar doğmaz druna başladık bu hafta 1.ayı aşısına götürcez işte inşallah büyüyene kadr aynı dru düşünüyorum

tamam canım bakmıcam milletin dediğine zaten dayanamıyom alıyorum napimm ya

hahah süper hediye benim dra da lazım aynısından :D

kızlarrrrrrrr flaşşhhhhh flashhhhhhh

tuğba cım doğumyapmışşşşşşşşş
bugün 14.15te 2870gr 51cm doğmuşşş eymen paşa

ay canım benimmmm
Allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim normal doğurmasına ve yine özendim tabii :kahkaha:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
kızlar konuştum şimdi tuğbayla selamı var yoğun bi telefon trafiği var bblau şimdi ararsan konuşursun muhtemelen

zor bi doğum oldu diyo ama sesi çook güsel geliodu
oğlunu görememiş hala kakasını yemişş eymen paşa
maşallahhhhh subhanallahhh
herşey yolundaymış

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
kızlar konuştum şimdi tuğbayla selamı var yoğun bi telefon trafiği var bblau şimdi ararsan konuşursun muhtemelen

zor bi doğum oldu diyo ama sesi çook güsel geliodu
oğlunu görememiş hala kakasını yemişş eymen paşa
ve tuğbacımın hiççç dikişi yokmuş maşallahhhhh subhanallahhh
herşey yolundaymış

2 dikisim var dedi bana simdi konustum canım. Ama kesmemisler dogum sırasında. Sesi gayet guzel geliyordu. Alla'ım hayırlısıyla saglıgına kavusturur insallah Eymen'i..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
tuğba

hayırlı uğurlu olsun eymen paşa... Allah analı babalı büyütsün canım, sağlığın da iyiymiş süper.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
kızlar hepinizi öpüyorum ben pazar günü aniden doğum yapyım spinal anestezi ile solunumunda biraz sorunu oldu küvezde kaldı oğlum çok iyi şükür ben biraz gaz sancısı çekiyorum sütümüzde az tuğbacımdan şimdi mesaj geldi eymen de geldi şükür Allahım analı babalı büyütsün

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar