2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kızlar nihayet geldim ya...Çok alışmışım sizlere özledim ..Tuğba ve aslı ile haberlerimi size ulaştırmaya çalıştım..
Spinal anestesi ile doğum benim için çok iyi bir sçimmiş, çok rahat bir doğum oldu.. Sonrası sıkıntı yaşamadım..Ama bebeğim yeni doan sarılığı oldu. Bilirubini 18 idi. Fototerapi aldık 2 gün boyunca.. Şükürler olsun düşmeye başladı. Sürekli ezirmeye çalışıyorum..Çok farklı bir hayat. emiyor,kaka yapıyor, gaz çıkarıyor ve uyuyor:) bazen gaz sancısı oluyor oğluşumun..O zamanlar çok ağlıyor, bende hiç kıyamıyorum..

canım gözünaydın. maşallah oğluşuna

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Ben de tahin pekmez
tahin helvası
bol su
humana çay
incir-havuç kürü

bugun de rezene çayı
soğan ve bi ilaca başladım

incir havuç kürü nası bişi cnm

Ay hepimiz aynıyız galiba..Eşimin bu kadar pimpirikli olduğunu bilmezdim ben..Geçen altını değiştiriyor annem..Eşim gitmiş başına "anne ben tutayım oğlanı sabit dursun çok sallanıyor altı değişirken" diyor..Güler misin ağlar mısın :D
Her çocuğu kucağa almamda "başını tut, aman ayhhh" felan diyor yicek dümsüğü benden en sonunda :D

ay evet yaaa sürekli bişiler sölüyo fenalık geliyo bana da hiçböle olacağı aklıma gelmezdi normalde rahat biri şimdi üşicek diye yatakodasında yatrımıyo çocuğu
tabii kendisi yatakodasında koca yatakta tek başına ben oğlumla salonad o anakucağında 3lü koltuğun üstünde ben de o 3lü koltuğun kenarına kıvrılıyorum

amin cnm dünyam gibi sayıkladım sayıkladım cöööööööö yapmasından mukaddesin bebeği gibi deme öle deme

caım Allah hayırlısını versin inşallah

Nerden anlıyon canım yettiğini? Ben anlamıyorum saf mıyım kız ben :D Kaç saat uyuyor? Emerken uyuyakalıyor ordan mı anlıyon?

ben de anlamıyorum yutkunuyo mu, yutuyı mu diye soruyolar habire anlarsınnnn yapıyolar bi de ama anlamıyom salak mıyım bilmem ki

selam kızlar,

sarılık aşağı inerse sıkıntıymış, aman ha dikkat edin. güzel emerse olmadan atlatır demişti benim doktor. çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok
ben de daha mama vermedim. sütüm çok ama kalitesi konusunda şüphelerim var. çocuğa yarıyormu bilmiyorum. onu da bir 10 güne anlarız herhalde. yarım saat kesintisiz emebiliyor Tuna, tabi benim iflahım kesiliyor ama sabrediyoruz, her acıya katlanıyoruz. uykusu da emişine göre değil, günün hangi vakti olduğuna göre değişiyor. gündüz daha uzun soluklu uyurken, bu saatlerde kalkıyor, 3-4 saat uyumuyor. hep kucaklarda. sonra bir uyuyor. 2-3 saat uyanmıyor. sabaha karşı yine saat başı uyanıyor. sanırım üşüyor biraz. burun tıkanıklığı da uyutmuyor o saatlerde. fizyolojik solüsyon kullanıyoruz. rahatlatıyor ama uzun süreli değil.
dikişlerime daha ilk sargılar açıldığında baktım. pişman değilim...

aynı burun tıkanıklığı bizde de var serum fiz. veriyoruz ben de mama vermiyodum ama çarşambadan cumaya 75 gr. alınca mamaya başladık

Kızlar nihayet geldim ya...Çok alışmışım sizlere özledim ..Tuğba ve aslı ile haberlerimi size ulaştırmaya çalıştım..
Spinal anestesi ile doğum benim için çok iyi bir sçimmiş, çok rahat bir doğum oldu.. Sonrası sıkıntı yaşamadım..Ama bebeğim yeni doan sarılığı oldu. Bilirubini 18 idi. Fototerapi aldık 2 gün boyunca.. Şükürler olsun düşmeye başladı. Sürekli ezirmeye çalışıyorum..Çok farklı bir hayat. emiyor,kaka yapıyor, gaz çıkarıyor ve uyuyor:) bazen gaz sancısı oluyor oğluşumun..O zamanlar çok ağlıyor, bende hiç kıyamıyorum..

cnm gözünaydın geçmiş olsu bizde de hafiften sarılık vardı ama önemli değil dedi çok şükür

lilacs seni çokkkkk iyi anlıyorum
biz eşimle bugün yine kavga ettik
2 gündür mama veriyoruz
kalktı dediki bu akşam
çocuk toparladı kendine geldi
ben de dedim ki
mama yedi ya ondandır
o da o lafıma sinir oldu ve beni sinir etmek için
süt yeterli gelmeyince mama iyi geldi tabii
sölencek laf mı
bi anda hıçkırıklara boğuldum
annem de garip
ne var bunda ağlancak dedi
daha çok sinirlendim
ona da bağırdım
yattım
ama kimse anlamıyo halimden gerçekten bazen aklımdan çok kötü şeyler geçiyo
Allah yapmayı nasip etmesin ama çıldırmak üzereyim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar.
Anaaammm açılışı ben mi yaptım bugun...
İzne çıktığımdan beri nasip olmamıştı :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
incir havuç kürü nası bişi cnm

İbrahim Saraçoğlunun sitesinden baktım canım.O adamın kürlerine güveniyorum ben,soğan suyu kürü sayesinden hamile kaldığıma inanıyorum.Tabi şifa Allahtan da.
İncir küründe yarım litre içme suyunu kaynatıp içine 5-6 kuru inciri doğruyorsun.5 dk kaynatıyorsun.O kaynayınca içine bir havuç doğruyorsun 3 dk.da onu kaynatıyorsun.Bir bardak sabah bir bardak öğleden sonra içiyorsun.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ya babuş benimde dün sancım wardı ama yerimden pek hoplatmadı dediğin gibi ama 15 dakkada bir geldi.bende hastaneye gitmedimm..benim doktor doğum sancısı kıvrandırır diyip duruo annemde kiminin pek ağrısı olmadan çeker dio anlamadım bide alt tarafımda böle hawa alıomuş gibi

Benim açılmam ve doğum sancılarım başladığında anlamadım mesela canım...Mide bulantısı vardı ve sancımı hissedemedim.İstifra edip rahatladığımda bir miktar sancı hissettim.Hastaneye gittiğimde nst'ye bağlandım sancılarım yüksek ve düzenliydi ama yine de öyle pek canım yanmadı çok daha beteri regl sancıları çektim zamanında.Bünyeye göre değişiyor demek ki...

Hoşgeldin canım.Allah analı babalı sağlıklı,güzel ömürler nasip etsin oğluşuna, güle güle büyüt inşallah...
Ben de sezeryandan memnun kaldım.Genel anestezi oldu benimkisi, öyle büyük sıkıntılar yaşamadım hamdolsun...
Gaz sancısı bizde de oluyor, ama ağlamayı pek bilmiyo benim kızım maşallah diyeyim,kalender bir çocuk sanırım :D:D
Ama ağladığında da ben dayanamıyorum, benim de ağlayasım geliyo :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam bblau, nasılsın?
benim de bebeğin altını değiştiren hep birileri var, ya ablam ya annem ya da eşim değiştiriyor, onun dışında gece kalkıyorum hep çünkü emziriyorum. zaten ağladı mı herkes ver annesine diyor, sinir oluyorum. banyoyu da ben yaptırmadım hiç. ortamda bulunuyorum başını sabunluyorum ama elimde tutamıyorum.
iştahım benim de zayıf. abur cubur yiyordum ama gaz yapan yiyecekleri kesmem gerekti. gaz sancılarımız başladı. sancı geldi mi yapılacak bişey yok maalesef.

ama sürekli bir ağlama halim var, her an ağlamaya hazırım. her an.

teşekkür ederim lidırım. inşallah canım.

Canım evet aynıydı işte benim de.Devamlı bir ağlama hissi.O geçti şimdi.Ama kaygılar sıkıntılar tamamen geçmedi.
Benim hastaneden çıkar çıkmaz başlamıştı.Eve geldiğimiz gün...Eşim bir şaka yaptı o tetiklemişti benim ağlama krizlerini.Bir haftadan uzun sürdü....Sanki dünya başıma yıkılmış gibi üzülüyordum.Bebeğin emmesi kabusumdu,devamlı nette emzirmeyle alakalı bişiler araştırıyodum,araştırdıkça ruhum kararıyodu, ağlıyodum, sinirleniyodum...
Bir de ilk doğum yapanlardanız ya biz, buraya gelip sıkıntılarımı yazdığımda da kendime kızıyordum.Ne güzel bebeğini kucağına aldın, herkes senden ne kadar mutlu olduğunu duymak istiyor sen neler yazıyorsun diye...
Ama geçiyor canım,sen de kafanı ferahlatmaya çalış,takma.
Bebeğin doktoru bana, üzülmeyeceksin, herkesi, herşeyi salla, sen hayat arkadaşını doğurdun, sen hayatının aşkını doğurdun, en yakın dostunu doğurdun bunun keyfini çıkar bugünler geri gelmez dedi.
İlk etapta uygulaması belki kolay değil ama, cidden düşün bunu...İyi gelecek...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Aaaa hala gelen yok kendi kendine konuşuyorum he
Yavruş uyancak rahat vermicek kimseyle konuşamadan gitmek zorunda kalıcam, gelin yahuuuuuuu:ninni::ninni:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
günaydın babuşum ve sshumo:beyazbayrak::beyazbayrak:naptınız kızlar?bugün tuğbam gelmemiş nedense sabahları oda burda olurdu kaynanasıgil gelecekti ondan sanırım:(:(

ayy bütün anneler toplanmış dün akşam hepsini bir solukta okudum ne güzel şeyler paylaşmışsınız yaa süt artırıcı şeyler bütün deneyimler geçilmiş alt yazıda:):)çok hoşuma gitti hey gidi günler heyyy dedim

Tepki
56
günaydın babuşum ve sshumo:beyazbayrak::beyazbayrak:naptınız kızlar?bugün tuğbam gelmemiş nedense sabahları oda burda olurdu kaynanasıgil gelecekti ondan sanırım:(:(

ayy bütün anneler toplanmış dün akşam hepsini bir solukta okudum ne güzel şeyler paylaşmışsınız yaa süt artırıcı şeyler bütün deneyimler geçilmiş alt yazıda:):)çok hoşuma gitti hey gidi günler heyyy dedim

Günaydın canım..
bende geçmişi çabucak okudum.. özelliklede süt arttıcı şeyleri aklımın bir köşesine not ettim onlar öyle güzel güzel yazdıkça bu kızı pırtlatıvermek istiyorum valla :utan:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Kızlar ben mama vermiyorum, anne sütü ile besliyorum. Umarım oğluşuma yetiyordur..Ne zaman ağlasa meme veriyorm.. Annem sen buna çok alıştırdın sonra ne yapacaksın diyor.. Ama sürekli emmek anne sütün artırıyormuş..
Anne sütü artırmak için yaptıklarım;
annem her öğünümü çok proteinli ve vitaminli hazırlıyor. Yememe gibi bir şansım yok:)
humana steal tea
milupa rezene çayı
çemen otu-dut tan bir çay demliyor annecim
elam-ayva kompostosu
bol su

ayy ayy ayyy kimler gelmiş kimler hoşgeldin tanselimmmmmmm
çıktınız inşallah hastaneden selim paşam nasıl düzeldi allahın izniyle inşallah...ya eksiksiz olmuyor bu topik yaaaa valla hemen hissdiliyor gelmeyenlerin yokluğpu bacım bundan sonra sık sık gir iyimi:)

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Günaydın canım..
bende geçmişi çabucak okudum.. özelliklede süt arttıcı şeyleri aklımın bir köşesine not ettim onlar öyle güzel güzel yazdıkça bu kızı pırtlatıvermek istiyorum valla :utan:

evet yaa bende bir çırpıda okudum inşallah canım bizede az kaldı kavuşcaz prenseslerimize inşallah bende bu aralar şey sardı yaa sendede varmı acaba kime benziyor nasıl esmermi kumralmı vs vs vs bir sürü soru geliyor aklıma:)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın blaum erkencisin :)

eeee evde bebiş olunca erkenden mesai başlıyor dimi :cokkomik:

Bize çoktan öğle oldu tatlım :D:D
Bebişlerin günü gecesi yok valla :huhuu:

Günaydın canım...
Valla nerden nereye geldik.Yok ikili test, üçlü test diye konuşurken, şimdi sütler mütler konuşuluyo :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
evet yaa bende bir çırpıda okudum inşallah canım bizede az kaldı kavuşcaz prenseslerimize inşallah bende bu aralar şey sardı yaa sendede varmı acaba kime benziyor nasıl esmermi kumralmı vs vs vs bir sürü soru geliyor aklıma:)

Biz de eşimle bunu çok düşünürdük...
Benim kızım benim fotokopim gibi.Bakıyorum da karşımda yatan minnak bir ben var :)
Ama çok ilginç eşim de ben de sarışınız.Eşim benden daha koyu ama hadi en fazla sarışın demeyelim de kumral diyelim.
Kızım kara kafa :D Teni de benden de eşimden de koyu :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
leader daha erken kız, sabreder eymen biraz daha inşallah. ama gelmeye karar verirse de sağlıkla gelsin inşallah.
amin cnm zamanını beklese daha iyi olcak sanki
ohhh tanselim gelmiş hoşgelmişş interneti gelmiş oğluşu düzelmiş maşallah
Günaydın kızlar.
Anaaammm açılışı ben mi yaptım bugun...
İzne çıktığımdan beri nasip olmamıştı :D
babuş kızz öslemişim senin açılış yapmanı :D bu sabah erken inemedim işe son günüm bugün yehuuu k.valideler geldi ondan rötar yaptım :D

günaydın aslıcan evet aynen ondan geç kaldım bacım doğurdum sandınız dimi oğlum bu saatten sonra gelebilir babası geldi artık

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Benim kızım benim fotokopim gibi.Bakıyorum da karşımda yatan minnak bir ben var :)
Ama çok ilginç eşim de ben de sarışınız.Eşim benden daha koyu ama hadi en fazla sarışın demeyelim de kumral diyelim.

ayy yaa benim kızımda bana benzer inşallah çok istiyoum sıf baktıkça nede güzel yapmışım diycem:):)tövbe yarabbim yaaaa delimiyim neyim:)

Tepki
56

benimde rüyalarıma giriyor hep.. geçenlerde gördüm eşime çok benziyordu bebek ama içimden de diyorum ki bu bebek niye bu kadar çirkin :cokkomik: :cokkomik: bir kere daha gördüm kimseye benzemiyordu ama o kadar güzeldi ki kızım.. doktorda size benzemiyor yuvarlak suratlı bu kız diyor iyice meraklanıyorum bende..

Bize çoktan öğle oldu tatlım :D:D
Bebişlerin günü gecesi yok valla :huhuu:

bu saate kadar siz kim bilir kaç kere alt açma, mama, gaz çıkarma işlemi yaptınız.. doğurunca mesai artık hiç bitmiyormuş canım, annelerimizin ki hala devam ediyor.. o zamansa ben izne ayrılınca kendimi kış uykusuna yatırıyorum kız doğana kadar -rgulu

ayyy ayyy yirim senin kızını yirim.. :utan: :utan: blaum sen ayna da kendine çok bakmışsın kuzum o yüzden senin kız çok güzel maşallah

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar