Heee anladım.Doyuyor o zaman maşallah de..
Diyorum canım masallah masallah
Heee anladım.Doyuyor o zaman maşallah de..
Benimkisi böyle başladı..Gerçi ilk suyum geldi benim..Sonra böyle oldu, 5 dk. 1e düşüncede acıtmaya başladı.
işte o diğer belirtiler yok diye oturuyorum toto üstüne kimseyi telaşlandırmanın bi manası yok dimi azom annem babam yanımda sorun yok bişi olsa götürürler hastaneye şimdi sancım var desem düzenli değil boşa telaş olcaklar eşim zırt pırt arıyo yok die oda izmirde telaş olcak allah korusun gerek yok bekliycem ağrısız sızısız gelcek hali yokya bebenin
Dikişlerine batticon sürüyon mu? Bak ben 1 hafta sürmedim salak gibi, dün canım çok acıdı, doktor baktı kızdı..Şimdi sürüyorum acı felan yok çok şükür.
Doğru kuşum şimdi telaşlandırma, baktın can yakıyor ve 5 dakikada bir geliyor o zaman söyle..
Suruyorum wc den snra doktor yıka dedi suya karıstırttı bana. Ama gene de acıyo. Orkid koyuyorum ya yakıyor dikislerimi.
Yarın hastaneye gidicez asagıya bakacaklar mı benim yani :O
Benim alt taraf felc durumda temizleyemiyorum bakamıyorum bile
Canım karşılaşamadık seninle de son günlerde.
Lohusa sendromu yada annelik hüznü yaşıyorsun sanırım lilacscım.
Ben de yaşadım aynı şekilde.Yakın zamanda hafifledi ama yine de bazı kaygılarım,üzüntülerim olmuyor değil.
Sütüm de azaldı, bebek emmiyor en çok ona takılıyorum...
Annemin sağlığını taktım bir ara, kaygı kaygı derken sütüm azaldı işte...
İsim konusuna gelince isme alışamadım demişsin, inan ben de Ada ismine alışamadım.Sıla'yı ben koymuştum ama kimse kullanmıyor.Kayınvalidemler güya bana jest yapmak için kullanmaya kalkıyorlar ama Siloş diyolar çocuğa daha çok sinirim bozuluyo
Ay sinirden gülüyorum şu an
Bebeğe bakamayacağım hissi bende de vardı, çünkü hep annem görüyor her hizmetini.Bebek emmeyince de aramızda hiç bağ yok gibi geliyordu, beni tanımayacak sevmeyecek diye kahroluyordum.Ama ağladıkça ben de kucağıma aldım kuzum beni koklayınca susuyo,onu görünce bi güven geldi bana.Altını açmaya filan başladım,gece ben de kalkıyorum artık ağlayınca.Normal bebeklere nazaran da zahmetli çünkü ya sağdığım sütü ılındırıp vermem gerekiyor,ya mama hazırlamam.Emse dayardım memeyi,oh mis...
Ama hamdolsun sağlığımız yerinde deyip şükrediyorum,inşallah bu sıkıntılı zamanlar da geçecek diyorum.Rabbim evlat verdi diyorum,o kadar özeniyordum, olmadığı zamanları düşünüyorum rahatlamaya çalışıyorum.
lilacsım cnm benim eminimki mükemmel bir annesin kendini suçlama cnm isim konusunada takılma nasip diyip alışcaksın rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin güselim sıkma canını
benim sancım 5 dk.dan aza düştüğünde bile canım öyle aman aman acımıyodu neden acabası...
ben gaz yapar biliyorum
2 gündür başladım üzüle üzüle
lilacsc'cım bu arada aynı durumdayız
bütün gün şu durumdayım emziriyorum sağıyorum emziriyorum
ve eşim işten geliyo oğlunu kucağına alıyo biraz pişpişleyip acıkmış bu annesiii acıkmış bu annesiii ve bana fenalık geliyo
her an aç sanki bu çocuk en sonunda yap mama tıka basa doldur dedim çok can sıkıcı maalesef
selam kızlar sarılığı olan bebişlerimiz warmışş,belki koca karı lafı olcak ama bizde bebek sarılıksa yada sarılık olduysa altın tenine deydirilir böle zıbınına iliştirilir..biizim akrabamızın oğlu sarılık olmuştu bi ton doktora götürdüler yazık çocuğu fototerapiye soktular küvözdee..bunu yaptı hemen ertesi gün çocuğun sarılığı geçmişti.bide uyurken üstüne sarı yemenide koyabilirsinizz
Hayırlı yolculuklar rabbim yar ve yardımcınız olsunHerkes uyurken ben hepinize günaydın diyorum.Saat 10 da Antalyadan Denizliye hareket ediyoruz .Nihayet gidiyorum kızımın yanına.Allahın izniyle kazasız belasız kavuşuruz inşallah.Bu arada oğlumda ateşlendi sabah umarım daha kötü olmaz.Hasta bir çocukla bu sogukta yolculuk kolay degil allah yardımcımız olsun artık.Herkese selamlar sevgiler bizdende dualarınız esirgemeyin kızlar.Taze annelere ve bizim gibi yüreği agzında bekleyenlere,hayırlı haberler,iyi günler hoşçakalııınnn...
FLAŞ FLAŞ FLAŞ...
Kızlarr simuş doğurmuş 07.07 de 3210 gr fıstık gibi bir kızımız daha olmuşallah analı babalı büyütsün diyorum burdan simuşun hepinize çok slmı varr
ya babuş benimde dün sancım wardı ama yerimden pek hoplatmadı dediğin gibi ama 15 dakkada bir geldi.bende hastaneye gitmedimm..benim doktor doğum sancısı kıvrandırır diyip duruo annemde kiminin pek ağrısı olmadan çeker dio anlamadım bide alt tarafımda böle hawa alıomuş gibi
selam kızlar,
sarılık aşağı inerse sıkıntıymış, aman ha dikkat edin. güzel emerse olmadan atlatır demişti benim doktor. çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok
ben de daha mama vermedim. sütüm çok ama kalitesi konusunda şüphelerim var. çocuğa yarıyormu bilmiyorum. onu da bir 10 güne anlarız herhalde. yarım saat kesintisiz emebiliyor Tuna, tabi benim iflahım kesiliyor ama sabrediyoruz, her acıya katlanıyoruz. uykusu da emişine göre değil, günün hangi vakti olduğuna göre değişiyor. gündüz daha uzun soluklu uyurken, bu saatlerde kalkıyor, 3-4 saat uyumuyor. hep kucaklarda. sonra bir uyuyor. 2-3 saat uyanmıyor. sabaha karşı yine saat başı uyanıyor. sanırım üşüyor biraz. burun tıkanıklığı da uyutmuyor o saatlerde. fizyolojik solüsyon kullanıyoruz. rahatlatıyor ama uzun süreli değil.
dikişlerime daha ilk sargılar açıldığında baktım. pişman değilim...
annelik hüznü mü lohusalık sendromu mu bilmiyorum ama ben çok sıkıldım. eşim de hep geç geliyor bu aralar, tam işlerinin yoğunlaştığı zamana denk geldi doğum, hep kendi ailemleyim, şükür yalnız değilim ama insan eşi yanında olsun istiyor bu zamanda. o varken daha rahatım sanki. ama bedavadan baba oldun diyorum ona. ne akşam kalkıyor, ne gündüz yanımızda.
40 güne geçer mi bu sendrom bilmiyorum ama fenayım ben. oğlumu kucağıma aldığımda çaresizliğine bakıp ağlayasım geliyor, o uyurken de kendi çaresizliğimi düşünüp ağlıyorum.