2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Benimkisi böyle başladı..Gerçi ilk suyum geldi benim..Sonra böyle oldu, 5 dk. 1e düşüncede acıtmaya başladı.

işte o diğer belirtiler yok diye oturuyorum toto üstüne kimseyi telaşlandırmanın bi manası yok dimi azom annem babam yanımda sorun yok bişi olsa götürürler hastaneye şimdi sancım var desem düzenli değil boşa telaş olcaklar eşim zırt pırt arıyo yok die oda izmirde telaş olcak allah korusun gerek yok bekliycem ağrısız sızısız gelcek hali yokya bebenin

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

işte o diğer belirtiler yok diye oturuyorum toto üstüne kimseyi telaşlandırmanın bi manası yok dimi azom annem babam yanımda sorun yok bişi olsa götürürler hastaneye şimdi sancım var desem düzenli değil boşa telaş olcaklar eşim zırt pırt arıyo yok die oda izmirde telaş olcak allah korusun gerek yok bekliycem ağrısız sızısız gelcek hali yokya bebenin

Doğru kuşum şimdi telaşlandırma, baktın can yakıyor ve 5 dakikada bir geliyor o zaman söyle..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benim sancım 5 dk.dan aza düştüğünde bile canım öyle aman aman acımıyodu neden acabası...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Dikişlerine batticon sürüyon mu? Bak ben 1 hafta sürmedim salak gibi, dün canım çok acıdı, doktor baktı kızdı..Şimdi sürüyorum acı felan yok çok şükür.

Suruyorum wc den snra doktor yıka dedi suya karıstırttı bana. Ama gene de acıyo. Orkid koyuyorum ya yakıyor dikislerimi.

Yarın hastaneye gidicez asagıya bakacaklar mı benim yani :O

Benim alt taraf felc durumda temizleyemiyorum bakamıyorum bile

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Doğru kuşum şimdi telaşlandırma, baktın can yakıyor ve 5 dakikada bir geliyor o zaman söyle..

sağol bitanem desteğin ve destekleriniz için kuzular allah razı olsun ben bu akşam kendimi dinliyim zaman tutayım çaktrmadan kendimce erken kondurmak istemiyorum ne olur ne olmaz tabi bişi olursa haberdar ederim laylaşa sözüm var benden önce doğurmadığına göre ona diycem :D doğursam

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Suruyorum wc den snra doktor yıka dedi suya karıstırttı bana. Ama gene de acıyo. Orkid koyuyorum ya yakıyor dikislerimi.

Yarın hastaneye gidicez asagıya bakacaklar mı benim yani :O

Benim alt taraf felc durumda temizleyemiyorum bakamıyorum bile

Bakarlar canım dikişlere..

Kocam geldi kızlar öptüm

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canım karşılaşamadık seninle de son günlerde.
Lohusa sendromu yada annelik hüznü yaşıyorsun sanırım lilacscım.
Ben de yaşadım aynı şekilde.Yakın zamanda hafifledi ama yine de bazı kaygılarım,üzüntülerim olmuyor değil.
Sütüm de azaldı, bebek emmiyor en çok ona takılıyorum...
Annemin sağlığını taktım bir ara, kaygı kaygı derken sütüm azaldı işte...
İsim konusuna gelince isme alışamadım demişsin, inan ben de Ada ismine alışamadım.Sıla'yı ben koymuştum ama kimse kullanmıyor.Kayınvalidemler güya bana jest yapmak için kullanmaya kalkıyorlar ama Siloş diyolar çocuğa daha çok sinirim bozuluyo :D
Ay sinirden gülüyorum şu an :D:D
Bebeğe bakamayacağım hissi bende de vardı, çünkü hep annem görüyor her hizmetini.Bebek emmeyince de aramızda hiç bağ yok gibi geliyordu, beni tanımayacak sevmeyecek diye kahroluyordum.Ama ağladıkça ben de kucağıma aldım kuzum beni koklayınca susuyo,onu görünce bi güven geldi bana.Altını açmaya filan başladım,gece ben de kalkıyorum artık ağlayınca.Normal bebeklere nazaran da zahmetli çünkü ya sağdığım sütü ılındırıp vermem gerekiyor,ya mama hazırlamam.Emse dayardım memeyi,oh mis...
Ama hamdolsun sağlığımız yerinde deyip şükrediyorum,inşallah bu sıkıntılı zamanlar da geçecek diyorum.Rabbim evlat verdi diyorum,o kadar özeniyordum, olmadığı zamanları düşünüyorum rahatlamaya çalışıyorum.

selam bblau, nasılsın?
benim de bebeğin altını değiştiren hep birileri var, ya ablam ya annem ya da eşim değiştiriyor, onun dışında gece kalkıyorum hep çünkü emziriyorum. zaten ağladı mı herkes ver annesine diyor, sinir oluyorum. banyoyu da ben yaptırmadım hiç. ortamda bulunuyorum başını sabunluyorum ama elimde tutamıyorum.
iştahım benim de zayıf. abur cubur yiyordum ama gaz yapan yiyecekleri kesmem gerekti. gaz sancılarımız başladı. sancı geldi mi yapılacak bişey yok maalesef.

ama sürekli bir ağlama halim var, her an ağlamaya hazırım. her an.

lilacsım cnm benim eminimki mükemmel bir annesin kendini suçlama cnm isim konusunada takılma nasip diyip alışcaksın rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin güselim sıkma canını

teşekkür ederim lidırım. inşallah canım.

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlar sarılığı olan bebişlerimiz warmışş,belki koca karı lafı olcak ama bizde bebek sarılıksa yada sarılık olduysa altın tenine deydirilir böle zıbınına iliştirilir..biizim akrabamızın oğlu sarılık olmuştu bi ton doktora götürdüler yazık çocuğu fototerapiye soktular küvözdee..bunu yaptı hemen ertesi gün çocuğun sarılığı geçmişti.bide uyurken üstüne sarı yemenide koyabilirsinizz:utan:

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
benim sancım 5 dk.dan aza düştüğünde bile canım öyle aman aman acımıyodu neden acabası...

ya babuş benimde dün sancım wardı ama yerimden pek hoplatmadı dediğin gibi ama 15 dakkada bir geldi.bende hastaneye gitmedimm..benim doktor doğum sancısı kıvrandırır diyip duruo annemde kiminin pek ağrısı olmadan çeker dio anlamadım bide alt tarafımda böle hawa alıomuş gibi

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

sarılık aşağı inerse sıkıntıymış, aman ha dikkat edin. güzel emerse olmadan atlatır demişti benim doktor. çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok
ben de daha mama vermedim. sütüm çok ama kalitesi konusunda şüphelerim var. çocuğa yarıyormu bilmiyorum. onu da bir 10 güne anlarız herhalde. yarım saat kesintisiz emebiliyor Tuna, tabi benim iflahım kesiliyor ama sabrediyoruz, her acıya katlanıyoruz. uykusu da emişine göre değil, günün hangi vakti olduğuna göre değişiyor. gündüz daha uzun soluklu uyurken, bu saatlerde kalkıyor, 3-4 saat uyumuyor. hep kucaklarda. sonra bir uyuyor. 2-3 saat uyanmıyor. sabaha karşı yine saat başı uyanıyor. sanırım üşüyor biraz. burun tıkanıklığı da uyutmuyor o saatlerde. fizyolojik solüsyon kullanıyoruz. rahatlatıyor ama uzun süreli değil.
dikişlerime daha ilk sargılar açıldığında baktım. pişman değilim...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ben gaz yapar biliyorum :D

2 gündür başladım üzüle üzüle

lilacsc'cım bu arada aynı durumdayız
bütün gün şu durumdayım emziriyorum sağıyorum emziriyorum
ve eşim işten geliyo oğlunu kucağına alıyo biraz pişpişleyip acıkmış bu annesiii acıkmış bu annesiii ve bana fenalık geliyo
her an aç sanki bu çocuk en sonunda yap mama tıka basa doldur dedim çok can sıkıcı maalesef

annelik hüznü mü lohusalık sendromu mu bilmiyorum ama ben çok sıkıldım. eşim de hep geç geliyor bu aralar, tam işlerinin yoğunlaştığı zamana denk geldi doğum, hep kendi ailemleyim, şükür yalnız değilim ama insan eşi yanında olsun istiyor bu zamanda. o varken daha rahatım sanki. ama bedavadan baba oldun diyorum ona. ne akşam kalkıyor, ne gündüz yanımızda.
40 güne geçer mi bu sendrom bilmiyorum ama fenayım ben. oğlumu kucağıma aldığımda çaresizliğine bakıp ağlayasım geliyor, o uyurken de kendi çaresizliğimi düşünüp ağlıyorum.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
leader daha erken kız, sabreder eymen biraz daha inşallah. ama gelmeye karar verirse de sağlıkla gelsin inşallah.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
selam kızlar sarılığı olan bebişlerimiz warmışş,belki koca karı lafı olcak ama bizde bebek sarılıksa yada sarılık olduysa altın tenine deydirilir böle zıbınına iliştirilir..biizim akrabamızın oğlu sarılık olmuştu bi ton doktora götürdüler yazık çocuğu fototerapiye soktular küvözdee..bunu yaptı hemen ertesi gün çocuğun sarılığı geçmişti.bide uyurken üstüne sarı yemenide koyabilirsinizz:utan:

Dun altın taktık kundagına bugun biraz dustu gibi yuzundeki sarılık. Bakalım yarın doktor ne diyecek..

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
69.112
Herkes uyurken ben hepinize günaydın diyorum.Saat 10 da Antalyadan Denizliye hareket ediyoruz .Nihayet gidiyorum kızımın yanına.Allahın izniyle kazasız belasız kavuşuruz inşallah.Bu arada oğlumda ateşlendi sabah umarım daha kötü olmaz.:(Hasta bir çocukla bu sogukta yolculuk kolay degil allah yardımcımız olsun artık.Herkese selamlar sevgiler bizdende dualarınız esirgemeyin kızlar.Taze annelere ve bizim gibi yüreği agzında bekleyenlere,hayırlı haberler,iyi günler hoşçakalııınnn...
Hayırlı yolculuklar rabbim yar ve yardımcınız olsun
FLAŞ FLAŞ FLAŞ...
Kızlarr simuş doğurmuş 07.07 de 3210 gr fıstık gibi bir kızımız daha olmuş -kop allah analı babalı büyütsün diyorum burdan simuşun hepinize çok slmı varr

Allah anneli babalı büyütsün -hmm

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
ya babuş benimde dün sancım wardı ama yerimden pek hoplatmadı dediğin gibi ama 15 dakkada bir geldi.bende hastaneye gitmedimm..benim doktor doğum sancısı kıvrandırır diyip duruo annemde kiminin pek ağrısı olmadan çeker dio anlamadım bide alt tarafımda böle hawa alıomuş gibi

Benim de son hafta kala aynı dedigin gibiyd alttan hava alıyomus gibi geliyordu :D

Dogum sancısını anlarsın canım merak etme. Sancın olmazsa suyun gelir ya da kanaman olur sen sakin ol meraklanma =)

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
69.112
selam kızlar,

sarılık aşağı inerse sıkıntıymış, aman ha dikkat edin. güzel emerse olmadan atlatır demişti benim doktor. çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok
ben de daha mama vermedim. sütüm çok ama kalitesi konusunda şüphelerim var. çocuğa yarıyormu bilmiyorum. onu da bir 10 güne anlarız herhalde. yarım saat kesintisiz emebiliyor Tuna, tabi benim iflahım kesiliyor ama sabrediyoruz, her acıya katlanıyoruz. uykusu da emişine göre değil, günün hangi vakti olduğuna göre değişiyor. gündüz daha uzun soluklu uyurken, bu saatlerde kalkıyor, 3-4 saat uyumuyor. hep kucaklarda. sonra bir uyuyor. 2-3 saat uyanmıyor. sabaha karşı yine saat başı uyanıyor. sanırım üşüyor biraz. burun tıkanıklığı da uyutmuyor o saatlerde. fizyolojik solüsyon kullanıyoruz. rahatlatıyor ama uzun süreli değil.
dikişlerime daha ilk sargılar açıldığında baktım. pişman değilim...

Ne kadar güzel anlatmışsın canım yaa hayırlı bir evlat olur inşallahh -hmm

Çok geçmiş olsun dilerim en kısa sürede atlatırsın uyku problemini -hmm

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar nihayet geldim ya...Çok alışmışım sizlere özledim ..Tuğba ve aslı ile haberlerimi size ulaştırmaya çalıştım..
Spinal anestesi ile doğum benim için çok iyi bir sçimmiş, çok rahat bir doğum oldu.. Sonrası sıkıntı yaşamadım..Ama bebeğim yeni doan sarılığı oldu. Bilirubini 18 idi. Fototerapi aldık 2 gün boyunca.. Şükürler olsun düşmeye başladı. Sürekli ezirmeye çalışıyorum..Çok farklı bir hayat. emiyor,kaka yapıyor, gaz çıkarıyor ve uyuyor:) bazen gaz sancısı oluyor oğluşumun..O zamanlar çok ağlıyor, bende hiç kıyamıyorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar ben mama vermiyorum, anne sütü ile besliyorum. Umarım oğluşuma yetiyordur..Ne zaman ağlasa meme veriyorm.. Annem sen buna çok alıştırdın sonra ne yapacaksın diyor.. Ama sürekli emmek anne sütün artırıyormuş..
Anne sütü artırmak için yaptıklarım;
annem her öğünümü çok proteinli ve vitaminli hazırlıyor. Yememe gibi bir şansım yok:)
humana steal tea
milupa rezene çayı
çemen otu-dut tan bir çay demliyor annecim
elam-ayva kompostosu
bol su

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
annelik hüznü mü lohusalık sendromu mu bilmiyorum ama ben çok sıkıldım. eşim de hep geç geliyor bu aralar, tam işlerinin yoğunlaştığı zamana denk geldi doğum, hep kendi ailemleyim, şükür yalnız değilim ama insan eşi yanında olsun istiyor bu zamanda. o varken daha rahatım sanki. ama bedavadan baba oldun diyorum ona. ne akşam kalkıyor, ne gündüz yanımızda.
40 güne geçer mi bu sendrom bilmiyorum ama fenayım ben. oğlumu kucağıma aldığımda çaresizliğine bakıp ağlayasım geliyor, o uyurken de kendi çaresizliğimi düşünüp ağlıyorum.

canım lohusa hüznü bendede oluyor, ağlyorum sonrada ağladığım şeye gülüyorum.
Hastanede 2. gün bebeğimin altını değiştirmeye çalıştım beceremedim:) oturdum bi güzel ağladım..
3. gün bebeğim çok masum bakıyor, bakımsız gibi deyip ona ağladım:)
geçenlerde nufüs cüzdanı çıktı onu görünce ağladım:)
bugün göbek bağı koptu, aklıma karnımdaki günleri geldi ona ağladım:) Daha böyle saçma şeyler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar