2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
alla alla olur öyle arada. erkekleri bilmiyo musun sen? alayı kapris halinde olur hasta olunca!

yahu durduk yere sıvın niye azalsın senin? evet gulodan hepimiz çok etkilendik ama milyonlarca kadın sapasağlam bi hamilelik geçirirken sen neden bunlardan olmayasın da gülo gibi olasın ki??? gülo istisna. gülonun başına gelen zor bi ihtimaldi rabbbim gülo'nun kaldıracağını bildiği için bu derdi o'na verdi. bak hala sapasağlam ayakta kızcağaz...

yapma bunu babuş yavruna yazık kendine yazık eşine yazık.

Kilo verdim diye korktum babuş.Gerçi daha önce de verdim, sıvım iyiydi de.
Bİlmiyomki korktum.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aman güsleim önemli bişi olmasında bende kg verdim 2 kg korkma belki ödem yaptıysan o şişliklerin inmiştir onun dışında seni iyi anlıyorum hepimiz bu dönemde ilgiye ihtiyaç duyuyoruz koagulonun olayı hepimizi derinden etkiledi akşam benimde evde başım döndü bir kaç kez sofra kurarken kireç gibi oldum kolay değil yaşananlar biz ne kadar etkilensekte malesef ateş düştüğü yeri yakıyor tatlım karnımızdaki bebekleri düşünüp moralimizi yüksek tutmalıyız onlarda bizim psikolojimizden çok etkileniyor.hayat çok acımasız insanların canı yanarken bizlerde kendi hayatlarımızı düşünmek zorundayız gülüm lütfen kendini üzüp güsel kızınıda tedirgin etme ama bir doktora git yinede iyi yapmışın izin almakla tekrar geçmiş olsun babuş

Saol tatlım.Evet ödem atmış da olabilirim. Normal zaman olsa endişelenmem de, işte şekerle birlikte seyredince...
Kilo da alamıyorum, onu geçtim artık da....Verdiğimi görünce....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doktorumun sekreteri de kıl. Şimdi plansız randevu vercek ya bana bin türlü naz eder,sanki kendi muayene ediyo. Kıl oluyorum kıza.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Şekerim yüksek babuş. Düşmüyo_O kadar diyettir vs.dir.
İki adım ileri bi adım geri, istikrar yok.
Dün akşam benim yediğimi sizden biriniz yeseniz nedir bu kıtlık hali dersiniz inan. Bir kepçe çorba,2 etimek (kepekli)-ekmeği de geçtim artık bildiğin etimek yani, 1 tabak sebze yemeği. 2-3 kaşık yoğurt.
1. saat tokluğum 166 çıktı.Neden sonuç alamıyorum, ne tatlı yiyorum ne hamurişi ne kızartma ne aburcubur.
Doktorumu aradım, 2. saate düşüyomu şekerin dedi, düşüyo dedim. Önemli olan 2. saat biz onu daha çok önemseriz dedi.
O zaman o diyetisyen salağı b.k mu var da ilk saatleri ölçtürüyo bana.Gerzek.
Bende dedim ki ama korkuyorum gestasyonel diyabette sıvı azalıyo artıyomuş ya bazen ya sıvım azalırsa dedim.
Yok sen korkma bu hafta gel bakalım ölçelim dedi.
İyice bi bunaldım.
Sabah kalktım kilomda azalma var.
Aha dedim bu ne.
Böyle bi hallerdeyim şimdi.
Eşime de kızdım zaten, ona da bozuğum :(

günaydın bblau, doktora gidip sorun olmadığını öğrenene kadar rahat edemeyeceksin belli, bir an önce git bence. değilse kafana taka taka kendini daha kötü hissedeceksin. ama olur öyle arada her şey üstüne üstüne gelir, ağlama krizleri falan hepsi hamilelikten, sen de iyi bilirsin bunu.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Dün akşam benim yediğimi sizden biriniz yeseniz nedir bu kıtlık hali dersiniz inan. Bir kepçe çorba,2 etimek (kepekli)-ekmeği de geçtim artık bildiğin etimek yani, 1 tabak sebze yemeği. 2-3 kaşık yoğurt.
1. saat tokluğum 166 çıktı.Neden sonuç alamıyorum, ne tatlı yiyorum ne hamurişi ne kızartma ne aburcubur.
Doktorumu aradım, 2. saate düşüyomu şekerin dedi, düşüyo dedim. Önemli olan 2. saat biz onu daha çok önemseriz dedi.
Bende dedim ki ama korkuyorum gestasyonel diyabette sıvı azalıyo artıyomuş ya bazen ya sıvım azalırsa dedim.
İyice bi bunaldım.
Aha dedim bu ne.

herşey kendi adına üstüste gelmiş gibi gözüktüğünden bu durumda hissettin kendini canım bence hemen kapıpkoyverme kendini..bazen hormonlar tavan yapıyor hepimiz yaşıyoruz dönem dönem.iyilikle söylenen bir söz bile batabiliyor hayatım..ne deyim geçici bir dönem bu sen bebeğini düşün ona hiç birşey olamuyor olmayacak allahın izniyle ama sende kendini biraz topla..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın bblau, doktora gidip sorun olmadığını öğrenene kadar rahat edemeyeceksin belli, bir an önce git bence. değilse kafana taka taka kendini daha kötü hissedeceksin. ama olur öyle arada her şey üstüne üstüne gelir, ağlama krizleri falan hepsi hamilelikten, sen de iyi bilirsin bunu.

Evet canım doğru haklısın, çok haklısın. Doktora gidesiye kadar kendi kendimi yiyeceğim.Doktorum da huyumu bildiğinden gel dedi muhtemelen. Aslında içim içimi de yemiyo.İçimde bi nokta var çok rahat, bu hamileliğimde hep öyleydi, en zorlu durumlarda hep beni teskin eden bi his.
Ona güveniyorum. Benim bebeğim neleri atlatıp bugünlere geldi, her zorluğu da aşacağız.
İnşallah,Rabbimin izniyle, onun emanetine ben sağlığım elverdikçe çok iyi bakacağım.İstediğimi yiyemiyorum, zerre kadar önemli değil,bebeğim iyi olsun da....
Geçecek bu günler.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Saol tatlım.Evet ödem atmış da olabilirim. Normal zaman olsa endişelenmem de, işte şekerle birlikte seyredince...
Kilo da alamıyorum, onu geçtim artık da....Verdiğimi görünce....

korkma güselim allahın izniyle bişey olmayacak ama mutlaka ikna et o sekreteri git gözük doktor rahatlatır biraz olsun seni

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kilo verdim diye korktum babuş.Gerçi daha önce de verdim, sıvım iyiydi de.
Bİlmiyomki korktum.

Canımcım dünkü arkadaşın başına gelen kötü olay seni etkiledi, onada üzüldün.
Ya diyetisyeni boşver doktorun ne diyorsa onu yap sen. Belki insülün iğnesi başlar sende rahatlarsın..

Kilo vermek değince ne kadar verdin. Çok değilse bence ödemle yada başaltımla ilgili bişeydir.

Eşine gelince, amannnnnnn boşver erkekleri inan hepsi aynı.. Ben önceden çok nazlardım eşimi şimdi artık boşveriyorum. Oda daha güçlü oldu.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
herşey kendi adına üstüste gelmiş gibi gözüktüğünden bu durumda hissettin kendini canım bence hemen kapıpkoyverme kendini..bazen hormonlar tavan yapıyor hepimiz yaşıyoruz dönem dönem.iyilikle söylenen bir söz bile batabiliyor hayatım..ne deyim geçici bir dönem bu sen bebeğini düşün ona hiç birşey olamuyor olmayacak allahın izniyle ama sende kendini biraz topla..

evet canım kendimi toplamalıyım.dün akşam hemen bi duş aldım, Kabe imamlarından biraz Kuran dinledim.
Sıkıntıda olan arkadaşlarımıza tavsiye ederim, özellikle Kabe imamları öyle güzel okuyorlarki.
Öyle rahatladım.
İnşallah iyi olacak herşey.
Vallahi sizler olmasanız....
Cidden bazen insanın ailesinden yakın oluyosunuz.Allah razı olsun hepinizden.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
İyice bi bunaldım.
Aha dedim bu ne.

Doktorumun sekreteri de kıl. Şimdi plansız randevu vercek ya bana bin türlü naz eder,sanki kendi muayene ediyo. Kıl oluyorum kıza.

anlıyorum seni. bazen insan tüm dünya benim kederime kulak kesilsin ister. kimse de oralı olmayınca hele de en yakınındaki (eşin) kendi derdine düşünce hepten bunalıma girer insan.

arada bana da oluyor o. istiyorum ki onur gözümden kaşımdan anlasın durumu. ama yok babuşum adamların mayalarında o yetenek yok, illa soylıcen ki onu bile ilk seferde anlamıyolar. ne kadar mükemmel olsalar da yine de erkekler işte :)

kilo vermen konusuna hiç takılmıyorum bile. çünkü dikkat ediyorsun feci şekilde. o yediklerin benim atıştırmalığım be... onları yersen elbette kilo vereceksin.

varsın şekerin de düşmesin napalım!!! sana bebeğe bi zararı olmasın da. napalım diyetti sıkı rejimdi katlanacaksın artık babuşum. doğrunca sana söz buluşup 25 bin adet profterol yiyecez senle beraber..

doktorun seni çağırması da normal çağırmasa daha mı iyi. adam ne olur ne olmaz diye kontrol etmek istemiş. sen yüreğini ferah tut sıkma canını hiç bişeyin yok senin. sıvın mıvın da azalmayacak.

yahu sen ki bu istede herkese moral vermeye çalışan doktor gibi her sorumuza anında cevap veren hatunsun. yakıştı mı bu sana şimdi?

ı ıhh olmaz hacı kalk silkelen ve kendine gel!!!!

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Benimde sabah sabah canım işyerindeki bi arkadaşa sıkıldı.

Bakın olayı anlatıyorum. İşe geldim hemen odama geldi. Dün gece seni rüyamda gördüm. Hayırdır dedim. Çok kötüydün ağlıyordun, sancıların vardı erken doğum yapıyordun dedi.
İnanın sabah sabah salak bir tip yüzünden dağıldım.
Rüya gördüysen gördün ne anlatıyorsun.. Aptalmı ne ya..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canımcım dünkü arkadaşın başına gelen kötü olay seni etkiledi, onada üzüldün.
Ya diyetisyeni boşver doktorun ne diyorsa onu yap sen. Belki insülün iğnesi başlar sende rahatlarsın..

Kilo vermek değince ne kadar verdin. Çok değilse bence ödemle yada başaltımla ilgili bişeydir.

Eşine gelince, amannnnnnn boşver erkekleri inan hepsi aynı.. Ben önceden çok nazlardım eşimi şimdi artık boşveriyorum. Oda daha güçlü oldu.

Çok değil canım, Bi yarım kilo belki bi 600 gram. Dijitalle tartılmadığım için tam bilemiyorum. Ödem mi bilemiyorum ki, uzun zamandır o kilodaydım. Kendi yağlarımdan da vermiş olabilirim. Yürüyorum, gebelik öncesine göre daha dengeli ve az yiyorum… Eşim nazı mazı zor bulur bundan sonra. Ben şu badirelerimi bi atlatayım hele,görcek o nazı :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
günaydın hayatım kız ne güsel cicişler almışın oğlana :panter:
bu sene erkek senesi gerçekten kim hamile ise soruyorum hep erkek çok az kız var 2012 erkeklere gelmiş :dill:

evet canım hep erkek çok sağol inşallah daha iyilerini de alabiliriz yeter ki sağlık olsun

günydınnnn canımm.oğluşuna aldıklarını gördüm geçmişe bakarken hepsi çok cici çok şeker şeyler güle güle giysin kuzucuğun hepsini inşallah canımmmm

aslıcım çok teşekkür ederim Amin inşallah

Bilmiyorum Hayatım…Sabah kalktığımda tartıldım, biraz kilo vermişim. Korktum. Hepten dağıldım.
Akşam bu yüzden eşimle de tartıştım sen bana destek vermiyosun diye, adam da hasta kolunu kıpırdatamıyo sürekli yatıyo ama benim de desteğe ihtiyacım var.
Bugün seni doktora ben götüreyim dedi ama istemiyorum gelmesin, hatta doktora gideceğim zamanı bile söylemeyecektim de sonradan içim durmadı.
Hani böyle her şey üstüne gelir kendini yalnız hissedersin ya öyle hissediyorum. Herkese kırgınım, kızgınım.
Dünkü khagulo olayının da üzerine gelmesi sanırım korkuttu iyice altüst etti beni.
Gerçi şeker hastalarında genelde suyun artması yönünde gelişme olabiliyomuş ama korku bi kere geldi yerleşti içime.

canım bazen benimde 2 kg aşağı 2 kg yukarı oluyor ben de anlamıyorum ödemle alakalı kesinlikle
erkeklerin hepsi öyle
benim ki de bi nazlıdır bi nazlı
grip olur zannedirsin ölümcül hastalığa tutuldu Allah korusun
dün akşam yatarken diyoki
ayyyyy ama inleme şeklinde aşkımmmm bacaklarım çok ağrıyoooo
en sonunda dayanamadım
aşkım benim sırtım belim kasıklarım başım kıçım heryerim ağrıyo bişi olmaz merak etme dedim napimm
üzülme sen bişi olmıcak Allah'ın izniyle bebişlerimize
kahagulo'ya Rabbim sabırların en büyüğünü versin
Bak çok az vaktimiz kaldı hepimiz kucağımıza alıcaz sağlıkla bebişlerimizi

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Çok değil canım, Bi yarım kilo belki bi 600 gram. Dijitalle tartılmadığım için tam bilemiyorum. Ödem mi bilemiyorum ki, uzun zamandır o kilodaydım. Kendi yağlarımdan da vermiş olabilirim. Yürüyorum, gebelik öncesine göre daha dengeli ve az yiyorum… Eşim nazı mazı zor bulur bundan sonra. Ben şu badirelerimi bi atlatayım hele,görcek o nazı :D

Yok ya çok bir kilo değil. Bence akşamadan çok az yemişsin onun bile etkisi vardır.
Dur bakalım belki doktorun insülün başlar, sen bir görüş bakalım.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
evet canım kendimi toplamalıyım.dün akşam hemen bi duş aldım, Kabe imamlarından biraz Kuran dinledim.
Sıkıntıda olan arkadaşlarımıza tavsiye ederim, özellikle Kabe imamları öyle güzel okuyorlarki.
Öyle rahatladım.
İnşallah iyi olacak herşey.
Vallahi sizler olmasanız....
Cidden bazen insanın ailesinden yakın oluyosunuz.Allah razı olsun hepinizden.

evet kendin ve herşeyden evvel bebişin için toplamalısın kendini kuzucuğumm:)evet gerçekten rahatlatıyor kabe imamları sesleri daha farklı daha içe işliyor gerçektende..tabiki herşey iyi olacak allahın izniyle..dün bende kaygılarımdan eşime bahsettim normal doğum sezeryan arasında gidip geliyorum ona açtım konuyu ne kadar basitmiş gibi algıladı hastanemiz iyimiş doktorumda öyle doğururmuşum ne varmış vs vs yani bize sorun gelen bir çok şey onlar için sadece teferruat sadece o sebeple kocişinede çokta takılma derim :eek:ky::eek:ky: hepimiz öyleyiz ev gibi burası sabah işe gelir gelmez pc açıyorum direk burdayım bazen iş yerindekilere bile selam vermiyormuşum okadar yani:):)senden de allah razı olsun canım.hadi toparlan azcık gerçi bebişini görmek toparlatır seni ciddi oranda ama hadi bakalımmmmmmmmm:kahkaha:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

Bakın olayı anlatıyorum. İşe geldim hemen odama geldi. Dün gece seni rüyamda gördüm. Hayırdır dedim. Çok kötüydün ağlıyordun, sancıların vardı erken doğum yapıyordun dedi.

çok afedersiniz; açılın:

tam bi öküz tam bi mal...

şimdi gel de şu tarz bi insan karşısında hiç etymeyeceğin lafları kullanma! karşındaki hamile bi kadın ya hamile. en kısa zamanda akıl fikir alsın kendine bi yerlerden. olmadı beyin nakli acil.

he işte böyle. 600 gram ne ki hem? ehehehehe hadi toparlan.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
evet canım hep erkek çok sağol inşallah daha iyilerini de alabiliriz yeter ki sağlık olsun

aslıcım çok teşekkür ederim Amin inşallah

canım bazen benimde 2 kg aşağı 2 kg yukarı oluyor ben de anlamıyorum ödemle alakalı kesinlikle
erkeklerin hepsi öyle
benim ki de bi nazlıdır bi nazlı
grip olur zannedirsin ölümcül hastalığa tutuldu Allah korusun
dün akşam yatarken diyoki
ayyyyy ama inleme şeklinde aşkımmmm bacaklarım çok ağrıyoooo
en sonunda dayanamadım
aşkım benim sırtım belim kasıklarım başım kıçım heryerim ağrıyo bişi olmaz merak etme dedim napimm
üzülme sen bişi olmıcak Allah'ın izniyle bebişlerimize
kahagulo'ya Rabbim sabırların en büyüğünü versin
Bak çok az vaktimiz kaldı hepimiz kucağımıza alıcaz sağlıkla bebişlerimizi

canım sen oğlanın cicişlerini nereye ekledin bir bakayım..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ay en kıl kaptığım tip.Benim en yakın arkadaşlarımdan biri böyledir, hep felaket rüyalar görür.
Gördüysen gördün, kötü rüya anlatılır mı be!
Hele de gördüğün kişiye. Hele de hamileyse.
Sen canını sıkma tatlım, herkesin rüyası kendini ilgilendirir.
O kimki senin sıkıntını görsün, malum olsun ona.
Kendine ait bir sıkıntı malum olmuştur ona.
Salak.

korkma güselim allahın izniyle bişey olmayacak ama mutlaka ikna et o sekreteri git gözük doktor rahatlatır biraz olsun seni

İnşallah canım, gidip rahatlar gelirim.

anlıyorum seni. bazen insan tüm dünya benim kederime kulak kesilsin ister. kimse de oralı olmayınca hele de en yakınındaki (eşin) kendi derdine düşünce hepten bunalıma girer insan.

arada bana da oluyor o. istiyorum ki onur gözümden kaşımdan anlasın durumu. ama yok babuşum adamların mayalarında o yetenek yok, illa soylıcen ki onu bile ilk seferde anlamıyolar. ne kadar mükemmel olsalar da yine de erkekler işte :)

kilo vermen konusuna hiç takılmıyorum bile. çünkü dikkat ediyorsun feci şekilde. o yediklerin benim atıştırmalığım be... onları yersen elbette kilo vereceksin.

varsın şekerin de düşmesin napalım!!! sana bebeğe bi zararı olmasın da. napalım diyetti sıkı rejimdi katlanacaksın artık babuşum. doğrunca sana söz buluşup 25 bin adet profterol yiyecez senle beraber..

doktorun seni çağırması da normal çağırmasa daha mı iyi. adam ne olur ne olmaz diye kontrol etmek istemiş. sen yüreğini ferah tut sıkma canını hiç bişeyin yok senin. sıvın mıvın da azalmayacak.

yahu sen ki bu istede herkese moral vermeye çalışan doktor gibi her sorumuza anında cevap veren hatunsun. yakıştı mı bu sana şimdi?

ı ıhh olmaz hacı kalk silkelen ve kendine gel!!!!

Aynen öyle babuşum valla.
Erkekler bazen söylesen de anlamıyo.Hayatımda en kıl olduğum şey ağlayan insana didaktik bi şekilde öğüt verilmesidir.Ben öğüt istemiyorum, mantık istemiyorum o anda, haksız olduğumu duymak istemiyorum, sadece endişemi anladığını duymak istiyorum karşı tarafın, yumuşak "birşey olmayacak"lar bekliyorum. Ben de güdebiliyorum o mantıkları! Hem de kendisinden daha iyi!
Kıl!
Şekerim yüksek olsun kendi adıma bi kaygım inan yok.Bebeğim iyi olsun ona zarar gelmesin de gerisi sorun değil.Ona zarar gelir diye benim korkum.Kendim için olsa bu diyeti bana kim yaptırabilir, hele bu halde.
Hamile değilken yapmazdım, aldırmazdım, kaldı ki gebeyken yapıcam.Ama b.k evlat baldan tatlı işte....
İnşallah herşey iyi olcak babuşum,Allahın izniyle, toparlanıcam ben de.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

ayy delimi ne yaaa ne cins insanlar var denilecek şeymi bu tövbe tövbeeee

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
çok afedersiniz; açılın:

tam bi öküz tam bi mal...

şimdi gel de şu tarz bi insan karşısında hiç etymeyeceğin lafları kullanma! karşındaki hamile bi kadın ya hamile. en kısa zamanda akıl fikir alsın kendine bi yerlerden. olmadı beyin nakli acil.

he işte böyle. 600 gram ne ki hem? ehehehehe hadi toparlan.

Vallahi gökçecim sabah sabah böyle oldu.
Bide ben böyle karşımdaki kişiyi kırarım diye birşeyi 100 kere düşünüp konuşurum.
Bu tarz insanları anlayamıyorum.
Ama ilk defa hayatımda birine sıkı bir küfür etmek istedim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar