2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
azo:

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
şaka şaka ne doğumu daha 2 ayın var şikerlerin bitince ne çıkaracan çok merak içindeyim azooo:kahkaha:

Ay o zamanda ev temizliği telaşım başlar, perdeleri yıka, halıları yıkamaya ver, bebek odasının son bi kez tozunu al, uyku setini yıka..
Bende iş bitmez kız :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azo:

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

Gerçek yani dimi..Şimdi başlasam acaba erkenden doğurur muyum, yoksa 2 hafta sonra mı başlasam bilemedim şimdi :acep:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hurma yemeye ne zaman başlıcaz kızlar?
İşyerime aradasırada gelen bir müşterimiz var benimle aynı haftada..
Hurma yemeye başlamış, günde 2-3 tane yiyormuş..
Ben de ona "erken doğuma sebep olmuyor mu hurma, son haftalarda yenir diye biliyorum" dedim..
O da "hayır ne erken doğumu, rahim kaslarını güçlendiriyor" dedi..
Kuranda okumuş hurmanın hikmetini...Allah hz.Meryem için yaratmış hurmayı, kolay doğum yapsın diye..

Azocum hurma çok yararlı bir meyve..
Günde 1-2 yense bişey olmaz ama kalorili aman dikkat..:panter:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Herkese günaydın..bizim evde de artık bir bebek var...19 u gece yarısı dünyaya geldi..epiduralli normal doğum mu, sezeryan mı derken..normal normal doğurdum..akşam 6 da nst için gittiğimiz hastanede düzenli kasılmaların artmasından dolayı yatış yapıldı.bir süre sonra bebek kalp atışları da tek düze olunca suyu açtılar ve gece 10 a kadar ağrım olmadı bir buçuk saat kadar bel ve en şiddetlisinden regli sancıları gibi ağrılar oldu..o saate kadar yolunu bulamayan bebek yerleşmeye başladı..olayın bu kadar hızlı ilerleyeceğini doktor da tahmin edemediğinden epidurali kaçırdık..neyseki çok uzun sürmedi doğumhanedeki süreç..çok kolaydı diyemem ama tahmin ettiğimden kolay geçti..umarım normal doğum isteyen tüm hamileler bu süreci benim gibi hızlı ve kolayından yaşarlar..kendime hala şaşkınım anestezisiz bu doğumu yaptığıma..fotoğrafçı, suit oda felan hayal oldu ama normaldan sezeryana acil dönüş olsaydı o zaman daha fazla üzülürdüm madem sezeryan yapcam ne diye bunları yaşadım diye..şimdi gitmeliyim.
bebekli annelere kolaylıklar...doğum bekleyenlere hayırlı doğumlar inşallah

alıntı
kızlar belki güç olur

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Herkese günaydın..bizim evde de artık bir bebek var...19 u gece yarısı dünyaya geldi..epiduralli normal doğum mu, sezeryan mı derken..normal normal doğurdum..akşam 6 da nst için gittiğimiz hastanede düzenli kasılmaların artmasından dolayı yatış yapıldı.bir süre sonra bebek kalp atışları da tek düze olunca suyu açtılar ve gece 10 a kadar ağrım olmadı bir buçuk saat kadar bel ve en şiddetlisinden regli sancıları gibi ağrılar oldu..o saate kadar yolunu bulamayan bebek yerleşmeye başladı..olayın bu kadar hızlı ilerleyeceğini doktor da tahmin edemediğinden epidurali kaçırdık..neyseki çok uzun sürmedi doğumhanedeki süreç..çok kolaydı diyemem ama tahmin ettiğimden kolay geçti..umarım normal doğum isteyen tüm hamileler bu süreci benim gibi hızlı ve kolayından yaşarlar..kendime hala şaşkınım anestezisiz bu doğumu yaptığıma..fotoğrafçı, suit oda felan hayal oldu ama normaldan sezeryana acil dönüş olsaydı o zaman daha fazla üzülürdüm madem sezeryan yapcam ne diye bunları yaşadım diye..şimdi gitmeliyim.
bebekli annelere kolaylıklar...doğum bekleyenlere hayırlı doğumlar inşallah

alıntı
kızlar belki güç olur

oHHH Maşallah, darısı başımıza...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bunların hepsini senmi yapacaksın nasıl yapacaksın yanına birini bul hemde bu ayda bu kadar ağır iş yapma ne olur

Canım perdeleri makina yıkıcak malum :D Eşim asar, camları da eşim siler..Halıları zaten telefon açıyorsun gelip alıyorlar, ben halıdan sonra yer silerim, eşim koltuk çeker iter, dolap üstlerini o siler.Ufaktan ufaktan bitiririz, en son ev paklanınca halıları sereriz..Ay kız anlatırken nasıl canım çekti missss gibi..
Zaten toz almak yer silmek 3günde bir yaptığım iş :D
İnşallah son aylarda üşengeçlik gelmez üstüme.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
[

bu kuduruk bişi bulamazsa eve gelen misafırlere patık öreyim bari, bebek şekerıye verırım diye bi adette çıkarır bakın da görün..

Zuahahhaa :D Kız ama bak herşeyi yıkamam iyi oldu, şimdi herşeyi yıkadım bidaha yıkama işi çıkmasın diye gereksiz kıyafet almıyorum artık :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bebişim benim fotolar evdeki pc de kaldı. iş yerıne getırmedim ve evdeki laptopu kullanmayı bılmıyorum desem yeri.ben alışmışım senelerdır masa üstu pc'ye. bana eski olacak hatun :)) evdeki bi garip sevmıyorum klavyesinde yazamıyorum bile. ,

napacagımı bilemedim. yaklaşık 50'ye yakın foto var (bi de görmemişin oğlu olacak moduyla hepsını tek tek çekmişim) bi tanesi bile yüklenmedi :( eşime dedim " gökçe ben de açıp kapatıyorum nette dolaşıyorum o kadar. biliyosun foto moto yükleyemem ben" dedi. öffff.. yahu maillerde eklenti yapmak gibi sandım ama değil zaar.

Aslında maile eklenti yapmak gibi babuşum.İstersen evden bağlan sen akşam ben sana msn.den online destek verem.
Online assistance hesabı :D

Hurma yemeye ne zaman başlıcaz kızlar?
İşyerime aradasırada gelen bir müşterimiz var benimle aynı haftada..
Hurma yemeye başlamış, günde 2-3 tane yiyormuş..
Ben de ona "erken doğuma sebep olmuyor mu hurma, son haftalarda yenir diye biliyorum" dedim..
O da "hayır ne erken doğumu, rahim kaslarını güçlendiriyor" dedi..
Kuranda okumuş hurmanın hikmetini...Allah hz.Meryem için yaratmış hurmayı, kolay doğum yapsın diye..

Daha dün konuştuk biz de kayınvalidenin komşusuyla. O da çok faydalıymış yenmeliymiş dedi, ben de erken doğuma sebep olmuyo mu dedimdi.
Eeee neye karar verdik şindi?

GÜNAYDIN KIZLAR nedensiz gerginlik var bende birde şiddetli baş ağrısı sizler iyisiniz umarım haftasonunuz nasıl geçti?

Selam canım, yoruldum ben valla hafta sonu…
Bugun de toplantı varmış 3te, ona sıkıldım, sıkıcı olur en nefret ettiğim şeydir toplantılar.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Zuahahhaa :D Kız ama bak herşeyi yıkamam iyi oldu, şimdi herşeyi yıkadım bidaha yıkama işi çıkmasın diye gereksiz kıyafet almıyorum artık :D

valla kafanı gözünü yaracam azo he. senden beklenır hacım. valla "bebek şekeriyle birlikte bi de patik veriliyomuş" diye bi adet duyarsam bundan 3-5 sene sonra senden bilirim.

hatta sen abartıp "hemde patikleri kendin örmen lazımmış" falan da dersin. çorap tutucusunu yediğimin...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Aslında maile eklenti yapmak gibi babuşum.İstersen evden bağlan sen akşam ben sana msn.den online destek verem.
Online assistance hesabı :D

Daha dün konuştuk biz de kayınvalidenin komşusuyla. O da çok faydalıymış yenmeliymiş dedi, ben de erken doğuma sebep olmuyo mu dedimdi.
Eeee neye karar verdik şindi?

Selam canım, yoruldum ben valla hafta sonu…
Bugun de toplantı varmış 3te, ona sıkıldım, sıkıcı olur en nefret ettiğim şeydir toplantılar.

Napsak ki? Bence haftaya pazartesi başlayalım anca 31. haftamız işte..Başlayalım yemeye, pazar günü alın hurmaları :D

valla kafanı gözünü yaracam azo he. senden beklenır hacım. valla "bebek şekeriyle birlikte bi de patik veriliyomuş" diye bi adet duyarsam bundan 3-5 sene sonra senden bilirim.

hatta sen abartıp "hemde patikleri kendin örmen lazımmış" falan da dersin. çorap tutucusunu yediğimin...

Zuahahaha :D Sen almadın dimi çorap tutucu? Bak çok anıcan beni tosbanın çorapları düşerken :deli:

Bu arada 1 Aralık tarihine renkli ultrason randevusu aldım :D 3 Aralık da doğumgünüm.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Heee :D
İşte bu;
Babyjem-Corap-Tutucu-Lacivert-Baby-jem__43857675_0.jpg

Gökçe'ye göre gereksiz, bana göre illa gerekecek bir icat :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Napsak ki? Bence haftaya pazartesi başlayalım anca 31. haftamız işte..Başlayalım yemeye, pazar günü alın hurmaları :D

Zuahahaha :D Sen almadın dimi çorap tutucu? Bak çok anıcan beni tosbanın çorapları düşerken :deli:

Bu arada 1 Aralık tarihine renkli ultrason randevusu aldım :D 3 Aralık da doğumgünüm.

Hurma şekeri de yükseltmiyomuş azoş.
Oh hem tatlı hem şekeri yükseltmiyomuş diye abanır da kilolarca yirsem erken doğurmaya kalkmıyım kız bi de.
İzne ayrılınca başlasam geç mi olur 37de.

Çorap tutucuyu kayınpedere söylicektim unuttum bak :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar