2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Spinal sezeryan ile epidural sezeryan arasındaki farkı hala anlayamadım..Sen biliyon mu tatlım?
Bi de genel vardı, geneli biliyorum.Epidural de belden aşağısı uyuşuyor ama spinal neyki?:acep:

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

inşallah hakkında hayırlısı olur kayınvalidenin. ameliyat kararı vermek kolay değil, onun için de zor bir durum.

sağol canım teşekkür ederim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ikisi farklı şeyler mi bilmiyorum ki canım hangisi

Kist müdahalesi daha kolay olanı sanırım ve alındıktan sonra pek üremiyor diye biliyorum.Ama yerlerinin iyi olması çok avantaj ondan eminim.

canım cicileri gördümm.maşallahh hepsi birbirinden güzel.cok güzel günlerde kullanın insallah ellerinize sağlıkk..
azoş kuzum listen cok güzel hersey tamam gibi.yalnız hani yanında sabahlık olacak ama belki doğrulup otururken sırtına ince bi yelek gibi bişey lazım olurmuki.evdekilerden bişey bulup at cantaya ince penye tarzı yelek falan gibi.malum cok terliyosun falan.benim sırtım üşüdüğünde kötü olurum da.

Amin canım inşallah.Cümlemize sağlıkla, hayırla kullanmak nasip olsun. Doğum sonrası güzel günlerimizi de paylaşalım buradan heyecanla inşallah :)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bilmem. ünlüler hep bunla taşıyolar bebeklerini hastane çıkışında. bızım neyımız eksik kız...

1. resımdeki puset di mi. kapalı falan çanta gibi olan. diğerı de araba koltugu gıbı zaten. he bende ondan var işte. onun içini battanıyelerle falan doldururuz o çukurluk gıder dı mı?

1. resimdeki port bebe diye geçiyor..
Battaniyeyle çukurluk gider evet, ekstra masraf yapma vazgeçtim :D Artık tasarruf dönemine girdik :p

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

sağol canım teşekkür ederim

Sağol canım...O zaman sanırım epidural daha iyi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bilmem. ünlüler hep bunla taşıyolar bebeklerini hastane çıkışında. bızım neyımız eksik kız...

1. resımdeki puset di mi. kapalı falan çanta gibi olan. diğerı de araba koltugu gıbı zaten. he bende ondan var işte. onun içini battanıyelerle falan doldururuz o çukurluk gıder dı mı?

Aynen valla, ebru gündeş taşıdıysa ben de taşırım ki.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Hahahhaha ay alemsinn kız, vallahi gördüm alıyordum annem tuttu dedi "daha dur hele o günlere bi gelsin" :deli::deli:
Alcaktım yani :D Beni iyi tanımışın :p
Sen başla hazırlıklara yaw hepsini ufaktan hazır et, bak 36dan sonra her an gelebiliyor yavruşlar..

:1: :1: evet, başlamak lazım di mi???? hft sonu odası gelecek, inşallah ondan sonra hızlanırız. :iyyyy:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Babuş diğer tarafa yazdım ama belki görmezsin buraya da ekliyim:

Ben picasa diye bir programda en baştan küçülttüm resimlerin kapladığı alanı hiç hata vermedi.Picasadan denesene bi google'dan indirip. İstediğin kadar resmi 5-6 saniyede küçültüyor kapladığı alan olaraktan.

bebişim benim fotolar evdeki pc de kaldı. iş yerıne getırmedim ve evdeki laptopu kullanmayı bılmıyorum desem yeri.ben alışmışım senelerdır masa üstu pc'ye. bana eski olacak hatun :)) evdeki bi garip sevmıyorum klavyesinde yazamıyorum bile. ,

napacagımı bilemedim. yaklaşık 50'ye yakın foto var (bi de görmemişin oğlu olacak moduyla hepsını tek tek çekmişim) bi tanesi bile yüklenmedi :( eşime dedim " gökçe ben de açıp kapatıyorum nette dolaşıyorum o kadar. biliyosun foto moto yükleyemem ben" dedi. öffff.. yahu maillerde eklenti yapmak gibi sandım ama değil zaar.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Hurma yemeye ne zaman başlıcaz kızlar?
İşyerime aradasırada gelen bir müşterimiz var benimle aynı haftada..
Hurma yemeye başlamış, günde 2-3 tane yiyormuş..
Ben de ona "erken doğuma sebep olmuyor mu hurma, son haftalarda yenir diye biliyorum" dedim..
O da "hayır ne erken doğumu, rahim kaslarını güçlendiriyor" dedi..
Kuranda okumuş hurmanın hikmetini...Allah hz.Meryem için yaratmış hurmayı, kolay doğum yapsın diye..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Günaydın laylaaaa, ne havadisler getirdin :1:

günaydın azoş bende havadis yok uykusuzum gerginim kavga edecek birilerini arıyorum belkim rahatlarım diye havadis sizlerdde hastane çantasıda hazırlanmış ellerine sağlık geriye ne kaldı BABA BENİ DOĞUMA GÖTÜR :1:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
günaydın azoş bende havadis yok uykusuzum gerginim kavga edecek birilerini arıyorum belkim rahatlarım diye havadis sizlerdde hastane çantasıda hazırlanmış ellerine sağlık geriye ne kaldı BABA BENİ DOĞUMA GÖTÜR :1:

Ayyyy yok kız gitmeyek doğuma, daha şikerlerimi süslicem :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar