Fadime'nin tuzlu kahvesini içen İso'nun suyu içtikten sonra "Ula sen suya da mı tuz koydun?" demesi Fadime'nin de safa yatıp "Hayda! Konmiyi miydi? Tüh!" demesi benim Eylül 2 

Esmenin anası diziden ayrılmış diyorlarYok izlememiştim. Soracaksan sor iyimiş
Evet oyuncu veda etmiş. Sahnelerde çok olmuyor ya ondan herhalde ama ileride hapisten çıkarabilirlerdi tamamen veda etmeseydi keşkeEsmenin anası diziden ayrılmış diyorlar
Birde fadimenin gelinliğine söyleniyorlar görsün mü
Esmenin 20 yıl önce giydiği daha güzeldi diye
Evet ama kızları görmeye hiç gitmeyecek mi?Evet oyuncu veda etmiş. Sahnelerde çok olmuyor ya ondan herhalde ama ileride hapisten çıkarabilirlerdi tamamen veda etmeseydi keşke
Fadime'nin gelinliği saçı makyajı olmamış ama zaten karakter açısından gönüllü bir evlilik değil ya (Fadime'de süslü püslü kokoş bir kız değil) seyirciye yansısın istemiş olabilirler. Esme'nin gelinliğini de o dönem muhtemelen birileri seçip al bunu giyeceksin falan yapmıştır. Bilmiyorum hangi kafayla seçtiler
) sanki kaçırıyordı bn mi yanlış gördüm acabaAni verilmiş bir karar gibi görünmese aslında güzeldi suçu annesine yüklemek çünkü daha önce hep Sevcan'ı korudu ya Esme ile Emine sanki el kızıymış gibi davranıyordu (onu zengin hayata sadece Sevcan sokabilir çünkü ondan kıymetli o ıyy) madem fedakar annesin kızına kıyamıyorsun aha bu da senin kızın ona kıyama onun suçunu da üstlen yaptılar. Ben sevdimEvet ama kızları görmeye hiç gitmeyecek mi?
Şerif şikayetçi olmazdı belki
Biraz onu üstün körü yaptılar gibi
Evet gelinlik konusu doğru
Yarın iyi ağlıcaz
Bi fragmanda Eyüphan ( sütlaçhan diyorlar) sanki kaçırıyordı bn mi yanlış gördüm acaba
evet bu yüzden girdi hapise ama hiç mi kızları görmeye gitmeyecek gibi birden yok olması olmadıAni verilmiş bir karar gibi görünmese aslında güzeldi suçu annesine yüklemek çünkü daha önce hep Sevcan'ı korudu ya Esme ile Emine sanki el kızıymış gibi davranıyordu (onu zengin hayata sadece Sevcan sokabilir çünkü ondan kıymetli o ıyy) madem fedakar annesin kızına kıyamıyorsun aha bu da senin kızın ona kıyama onun suçunu da üstlen yaptılar. Ben sevdim
Bilmem ki oraya gitmeleri sahnelere hizmet etmeyecekse gerek görmediler herhalde. Belki de sadece sahne içinde lafını geçirirler işte "bugün annemi görmeye gittim" falan diyeevet bu yüzden girdi hapise ama hiç mi kızları görmeye gitmeyecek gibi birden yok olması olmadı
Emine bile kocasını görmeye nezarete gitti ya
Demek ki çıkınca birden olunca öyle oldu
Olabilir acaba yerine kim gelcekBilmem ki oraya gitmeleri sahnelere hizmet etmeyecekse gerek görmediler herhalde. Belki de sadece sahne içinde lafını geçirirler işte "bugün annemi görmeye gittim" falan diye
İnternette yeni oyuncu haberlerine hiç denk gelmedimOlabilir acaba yerine kim gelcek
Yaaa gelinlik Şirin’inmişAni verilmiş bir karar gibi görünmese aslında güzeldi suçu annesine yüklemek çünkü daha önce hep Sevcan'ı korudu ya Esme ile Emine sanki el kızıymış gibi davranıyordu (onu zengin hayata sadece Sevcan sokabilir çünkü ondan kıymetli o ıyy) madem fedakar annesin kızına kıyamıyorsun aha bu da senin kızın ona kıyama onun suçunu da üstlen yaptılar. Ben sevdim
İzleyici çok güzel gelinlikler giysin makyajı saçı çok güzel olsun istiyor tabii ama bir de sahnenin getirdiği durumlar var karakterin kendi doğası var. Ben görünce sadece saçı düz bırakılacaksa da düzgün taranabilirdi ya da çok özenilmiş gözükmeden şöyle bir toplayabilirlerdi sanki diye düşündüm.
Fadime'yi düğün olamasın diye kaçırmaya kalkacak herhalde ama yiyecek dayağı oturacak aşağı onu ciddiye alamıyorum ben
Düğün salonunda piste doğru gelirken kızın üstünde daha iyi duruyordu biraz daraltmışlar saça makyaja da ayar çekilmiş. Şu Eyüphan'ın sahnesi çok tuhaftı ya kaçırma neye hizmet etti anlamadım. Bunu yaptığında amaç ya düğün iptaline sebep olur ya sevmiyorum diyen çift korkudan duygularını istemsizce açık eder ya da ne bileyim mesela Adil inanmıyordur da İso'nun Fadime'yi bulmak için nasıl çırpındığını görüp sevdiğine ikna olur vs. Ben anlamadım tuhaftı böyle geçiştirilmiş bir sahne gibiydi. İso'nun şapşik hallerine güldüm yalan yok "Ankastre damat" sahnesi güzeldi Eleni'ye giderken ayakkabıları ceketleri getirmesi Adil'in Fadime'ye "Abim dul kalmak üzeresin" deyişi güzeldiYaaa gelinlik Şirin’inmiş
Bir de şey çok manasızdı Eleni'nin son sahnede ortalığı karıştırması hiç onluk bir hareket değil. Yani yapsa da bu şekilde olmazdı sanki düğün bitmiş ortaya atılıp herkesi birbirine kattı bir de geçmiş Adil dur yapma diye önüne geçiyor sanki bilmiyor böyle şey dediğinde bu adamın kafasının nasıl atacağını Evet ya birde fadimenin güzel gününde yapması çok saçmaydıDüğün salonunda piste doğru gelirken kızın üstünde daha iyi duruyordu biraz daraltmışlar saça makyaja da ayar çekilmiş. Şu Eyüphan'ın sahnesi çok tuhaftı ya kaçırma neye hizmet etti anlamadım. Bunu yaptığında amaç ya düğün iptaline sebep olur ya sevmiyorum diyen çift korkudan duygularını istemsizce açık eder ya da ne bileyim mesela Adil inanmıyordur da İso'nun Fadime'yi bulmak için nasıl çırpındığını görüp sevdiğine ikna olur vs. Ben anlamadım tuhaftı böyle geçiştirilmiş bir sahne gibiydi. İso'nun şapşik hallerine güldüm yalan yok "Ankastre damat" sahnesi güzeldi Eleni'ye giderken ayakkabıları ceketleri getirmesi Adil'in Fadime'ye "Abim dul kalmak üzeresin" deyişi güzeldiBir de şey çok manasızdı Eleni'nin son sahnede ortalığı karıştırması hiç onluk bir hareket değil. Yani yapsa da bu şekilde olmazdı sanki düğün bitmiş ortaya atılıp herkesi birbirine kattı bir de geçmiş Adil dur yapma diye önüne geçiyor sanki bilmiyor böyle şey dediğinde bu adamın kafasının nasıl atacağını
Valla hastalık konusunda haklısın 2 haftadır daha iyileşemedimNette gördüm bazı izleyiciler Oruç ve Eleni sahneleri az diye çok kızıyorlar ama Trt1'deki yılbaşı programına geldiklerinde ikisi de çok hastaydı hatta ayakta durmasınlar diye sandalyede oturdular erkenden de çıktılar oyundan. Yüzleri gözleri kaykılmış hastaydılar yani. Bir grip oluyoruz kaç hafta yerlerde sürünüyoruz belki de oyuncular iyileşip dinlenebilsin diye onların sahnelerini biraz geri çekmişlerdir. (ben iyileştim derken bir daha ateşlenmiştim hatta üçlemiştim belki öyle bir şey oldu)
Açıkçası ben İso&Fadime gidişatı sebebiyle senaristin çok doğru yaptığını düşünüyorum seyir zevki olan şahane sahneler geldi ki benim İso'ya önceki bölümlerden bir gıcığım var ona rağmen diyorum bunu. Ayrıca Fadime ve İso karakterleri ayrı ayrı bile harcanmayacak tipler muhakkak ön plana çıkmalılardı. Gezep ve Hicran'da öyle mesela onlarda ince ince işlenmeli. Şimdi düğün muhabbeti bitince İsfad'ı biraz geri çekip muhtemelen Eleni ve Oruç sahnelerini ön plana çıkaracaklar ki 15.bölümde sır olayının ortaya atılmasıyla bunu belli ettiler. Şu dizileri çift çatışmasından çıkarıp bütün olarak izlemek lazım. İnşallah senarist yorumlara çok takılmıyordur çünkü onun yazması sebebiyle değil izleyicinin habire yönlendirme yapmaya çalışması yüzünden dizinin senaryosu kötüleşecek.
Söylemesi gerekiyordu aynı Esme'nin kızlarının yaşadığını ve onun Eleni olduğunu söylemesi gerektiği gibi. Adil'i seviyorlarsa saklamayacaklar böyle şeyleri. Sadece düğün sonrası yumuşatarak söyleyebilirdi Adil'e çünkü Eleni neye sebep olacağını bile bile bu şekilde ortalığı birbirine katabilecek bir kız değil. Bir de hem kışkırtıp hem de Adil kızınca yapma Adil dur demesi saçma ötesi sanki tanımıyor Adil'i. Bu kısım bölüm sonu heyecanlı bitsin diye yazılmış karakterlerin özü düşünülmemiş bence. Oruç'un barış sürsün diye susuyorum muhabbeti kadar da komik bir cümle hiç görmedim. Bu cümle bile Adil'in Furtunalılara dalması için kafiEvet ya birde fadimenin güzel gününde yapması çok saçmaydı
Sonuçta barış yapılmış ne gerek var
Geçmiş olsun. Evlilik olayı şu an için Eleni ve Oruç'a olmazdı zaten önce onlar için yazıldı sonra İsfad'a verdiler denmiş eğer öyleyse de çok mantıklı bir şey yapmışlar tebrik ederim senaristleri demek ki öyle yaptıkları takdirde konunun bir yerde tıkanacağını ve dizinin gidişatına hizmet etmeyeceğini fark etmişler. Şu durumda hiçbir yazar fan değilse Eleni&Oruç'a formalite evliliği yazmaz. Fadime gibi bir tipin Furtunalılara sızması her yönden daha mantıklı. İnşallah senarist doğru kullanır tabii.Valla hastalık konusunda haklısın 2 haftadır daha iyileşemedim
Onlar birde sürekli koşturma içinde dediğin gibi isfad konusu mantıklı oldu
Evet ya kesinlikle gezep içinde olmalı