Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
E

Elara

Misafir
Kizlar asi olayi Türkiyede nasil istege göremi yapiyonuz anlamadim ben burada bebek olunca hastaneden cikinca bir sari defter veriyorlar bebegin dogum anindaki bilgileri yaziyor ilk sayfada dogum kilosu boyu saati v.s. ikinci sayfada bebek dogduktan 1 gün sonra kontrol yapiyorlar kan aliyorlar felan onlarin sonuclari yaziyor sonra 3.sayfada 1 ay sonra gittiginde bebegin boyu kilosu bas cevresi felan yaziyorlar ve diger sayfalardada her yas gününden 1 ay önce ve 1 ay sonrasi arasi götürmen gereken kontroller var o sayfalar var götürdügün yilin sayfasina bilgiler kayitediliyor gelisimi ile ilgili taki okula baslayana kadar bu sari defterden ayri birde asi defteri var ve bu sari defterin kapaginda bebegin hangi ayinda kac yasinda hangi asilari olmasi gerektigine dair bilgiler var ve bu her bebege özel mesela 10.05.2005 dogumlu bir bebek 1 .yas kontrollerini 10.04.2005-10.06.2005 tarihleri arasinda yaptirmak zorunda en son kontrollu okula basladiginda yapiyorlar o kontrolu normal cocuk doktoru yapmiyor yani doktorda arti psikolog esliginde cocugun gelisimine bakioyrlar ve diyorlarki evet bu cocugun gelisimi tamam okula gidebilir yada gelisimi yeterli degil bir sonraki yil gidebilir

cnm burda rutin aşılar var yani devletin karşıladıgı ücretsiz önemli aşılar
cocuk dogduktan sonra aşı kartı -takvimi veriliyor
sen o takvime göre gidip saglık ocagında aşılarını yaptırıorsun

bide özel aşılar var onlar istege kalmışş,devlet ödemiyor birazcıkta pahalı
mesela rota virüsü,hepatit a,su çiçegi aşsı v.s gibi aşıları sen eczaneden alıyorsunn saglık ocaqgında yaptırıyorsun ,yada özel hastanelerde direkt yapıyorlarr

OP
E

Elara

Misafir
Slm kızlar nasılsınız aşılardan konuşulmuş bende yaptırdım bugün kolum çok acıyo yaa yaparken acımadı şimdi acıyo szilerden ne haberr

gecmiş olsun cnm
bende yaptırmıştım tetenoz aşısınıı

kemoterapiye neden giriyo...?sormamın sakıncası yoksa...?çok üzüldüm vallahi...

https://www.hanimefendi.com/acisiyl...76-boncugumuzun-dualarimiza-ihtiyaci-var.html burdan takip edebilirisn cnm

:huhuu: elara haskena can parçam crayzperi sizler nasılsınız...hamişler nasıl geçiyo hamilelik bebişler ne durumda...haskena elara sizde çalışmaya devammı?

ben bi kac ay sonra başlıcam inş cnm

OP
E

Elara

Misafir
kızlar selam herkese...

bu arada kızlar yarın Türkiye 'ye geliiyoooruuuummm..eşimin eğitimi çıkmış...nasıl sevindim anlatamam:cokkomik::cokkomik::cokkomik:
annemi babamı çok özledim:(
neyse işallah orada fırsat bulurumda yazarım size kızlarr....yarın öğlen giricem...
şuana acayip yorgunum..apar topar valiz topladım...
iyi geceler herkese:)
yarıın görüşürüz kızlar....

hayırlı yolculukla cnm.Allah kaza bela vermöesin inşş
resim konusunu söelseydin hallederdim ben.

Kız Elara, ilk sayfada listenin en altında gebe kalan arkadaşlar var ya, (kakule, minietek,deyyan,tuam,ladys, mimoza) bunların ilişki zamanları ve sıklığı hakkında bilgiler belli değilmiydi cnm? Neden yazmadın? Cinsiyeti belli olsun diyemi bekliyorsun?
Bu arada git işe, karşımızda kıvranma!

arkadaşlara detayları sorum eklicem yakında meraklı tuby

kızlar bu arada ben de muz u çok severim muzdan bahsetmişiniz..
muz kız diyetinde mi erkek mi...
inanın çantamda bi muz hep olur dışşarı çıkarken :)

erkek dietind emuz var.muz potasyum bakımından zengin bi meyvedir.potasyum ve sodyum erkek dietinde
kalsiyum ve magnezyum agırlıklı beslenmede kız dietinde öneriliyor

nilayy

Daimi Üye
Tepki
353
Kızlar selam. Arada bakıyorum size ama benim kızım niye uyumuyor yaa:( Şu saat oldu Ali Babanın çiftliğini söylüyorum kendisine. Şimdide istek şarkı geldi Pinik Gurbağ:zonk:

Niye yazmıyor demeyin sakın okuyamıyorum bile ne iş bitiyor ne çocuk uyuyor:deli:

Banada,BerniLe,renginnne,Ezele,Umut11 e,Günese,tubbye,nilayya,tazmanyaya,ladyse,deyyana,bestembenime,mertime,minieteke,hilallye,mimozaya,Ecemme tüm isteyenlere ................

Adini unuttugum varsa özürlerimi sunarim....

Çok teşekkür ederim Haskenacım Rabbim hepimize nasip eder inşallah.

OP
E

Elara

Misafir
Elara seninkinin gözleri ne zaman değişti. Eğer 6 aya kadar renkliyse kesin renkli kalırmış. Ancak ton değişebilirmiş. Maviyse yeşil olması gibi.

6 aydan sonra degişti tuby.6 aya kadar maviydi resmenn
hatta yarın hatırlat bi resmini koyayımm
diger resimlerde cok belli degil flashdan dolayı.
ama bi kac resminde resmen masmavi

Şekerler teletubby says good bye (bizim minnoş az seyretmedi bunu (teletubbies) bbcde).... Benim bu nicki neden kullandığımıda açıklamış oldum:)... Merak etmediniz ama ben söyleyeyim:D

diger taraftayken senin nicki ilk gördügümde direkt aklıma telekız geldii:D
Alla allaa dedim bu kadın reklammı yapmaya geldiki diye düşünmüştümm:hihi:
sonradan googleye baktım belki başka bi anlamı vardır kadının günahını almayım dedimm
dedigin gibi bi çizgifilm ismiymişş

egem

Daimi Üye
Tepki
517
of of benden geçti artık zaten şu saatten sonra ne yapsam boş :(
bu son şansımdı onu da oluruna bıraktık bakalım hayırlısı

egem

Daimi Üye
Tepki
517
bazen hala inanamıyorum ya...
kırkyılda bir korunmasız ilişki oldu ondada....
nasip işte

egem

Daimi Üye
Tepki
517
ben de yatayım artık oğlumu yanıa alırım bu akşam eşim yok nasılsa :)
hepinize iyi geceler tatlı uykular..

OP
E

Elara

Misafir
Eloş niye kızıyon ya valla öylesine şakaydı art niyet
yoktu :dertli:kızlar umarım kızmadınız sizler benim canımsınız :huhuu:

bu sayfada belli kişilerinn sadece belirli kişilerle sohbet etmesi beni rahatsız eder ve buna müsade etmem,kendi actıgım topik oldugu için.....
başkasın actıgı topigede ugramam.

buradaki herkese benim yakınlık derecem aynıdırr
mutlaka insanların kendini daha yakın hissetigi ,frekanslarının uyuştugu arkadaşları vardır bu cok dogal
ama bunu aleni bi şekilde ortaya koymak gruplaşma olmasına neden olur ve sayfadaki samimiyet ve bütünlük kaybolur
böle bi düşüncesi olanlar lütfen başka sayfalarda muhabbetlerini ve partilerine devam etsinler
bu topikte herkesin cok hakkı var.ve 3-5 kişi yüzünden topigin tadının kacmasını istemiyorum

akşamüstü ki parti muhabbetinde en son 4 kişi vardı
sen ezel umut ve ben.
benim işim oldugu için bakamadım sayfaya ,sonra acil cıkmam gerekti cıktım
ve 3 kişi kaldınız
başbaşa kaldık deyip sevindirik olup partiler verilmesiini ben ii niyetle karşılamam

haa gruplaşma yapılacaksa ben alasını yaparım şüpheniz olmasınn!!!

ama ben ve burdaki kimse gruplaşmaya mahall verecek mesajlar yazmadı

bugün yapılan parti muhabbetini siz masumane olarak yapmış olsanızda ,sayfada ben oldugum için ve benden sonra böle muhabbet yapıldıgı için ister istemez kızdım

ben gruplaşma olan ortamda yazışmamm
parti verilecekse herkes oldugunda verilirr
bişiye sevindirik olunacaksa hep birlikte olunurrr
birilerinin gitmesi beklenmez!!!!!

ben kendi adıma sayfada 3 kişi kalsak nerde bu kızlar deyip ,gözlerim arar onları
ama hadi kimse yok parti yapalımm oleyyy dememm,

yada sayfada başkaları oldugu halde ,biriniz gidecegi zamann " ii bende gidiyim bari kimse kalmadı zaten" denmez tıpkı umutun yaptıgı gibi
umut o mesajını yazarken sayfada bi kac kişi vardı cünkü
onlara ayıp olmadımı ???

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
geldim kızlarrr ben geliyorum yatıyorsunuz yaw.işleri baya azalttım çokşükür.yarın dersim geç size takılayım dedim.nasılsınız tatlışlar?Bu arada bugün diyetisyenim 5 kg verdiğimi söyledi:)) çok mutluyummmmmm.devam ediyorum haziranın 15 ine kadar bir 5 hatta 8 kg daha vermek niyetim yaza tığ gibi 38 beden günlerimdeki gibi gireceğim işallah.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
UMUT_11 adaşım yarın sabah okuyacaksın bu yazdığımı kızının doğumgünü için pasta tarifleri istemiştin sanba çok uğraştırıcı olmayan lezzetli ve pratik tarifler yolladım tam 19 tane:) 4 mesaj halinde yazdım daha istersen yollarım canım.işallah beğenirsin.

OP
E

Elara

Misafir
konuyu uzatmamak adına ,gerekli acıklamayı yaptıgım için ve az cok muhabetlerimizin hatrına ben bu konuyu kapatıyorumm

umarım anlaşıldımmm neden kızdıgım konusundaa
lütfen sizde daha fazla acıklamalar yapıpp beni cvp vermeye zorlamayın , sizleri seviyorum cünkü....

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Arkadaşlar nilaycım,elaracım,egemcim nasılsınız? sizleri özlüyorum inanın ama bu yoğunluktan çok giremiyorum ara ara girip yazıyorum.Tariflerimden isterseniz sizlere de yollarım.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Banada,BerniLe,renginnne,Ezele,Umut11 e,Günese,tubbye,nilayya,tazmanyaya,ladyse,deyyana,bestembenime,mertime,minieteke,hilallye,mimozaya,Ecemme tüm isteyenlere ................

Adini unuttugum varsa özürlerimi sunarim....

Beni unutma haskicim...Gerçi unutmazsın bilirim gözlerin yokluğumda arıyor beni okudum geçmişte okumadım sanma:)

OP
E

Elara

Misafir
iyiim sagol umutcum sen nasılsın dicem ama belliki cok yogunsunn,
Allah kolaylık versinn
tariflerin eminim güzeldir ama ben cok üşeniyom öle ceşit ceşit şeyelr yapmaya ya:(

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Elaracımbu arada geçmişte bana sorduğun soruyu okudum ama cevap yazamadım şimdi cevaplıyım canım.BENİM saçım ince telliydi çocukken kazıttırınca annem gürleştiğini söylüyor şimdi de güzel gür çok şükür.Ama eşimin saçı daha gür.sanırım kızımınki de ince telli ben yine de kazıtma taraftarıyım canım.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
iyiim sagol umutcum sen nasılsın dicem ama belliki cok yogunsunn,
Allah kolaylık versinn
tariflerin eminim güzeldir ama ben cok üşeniyom öle ceşit ceşit şeyelr yapmaya ya:(

Bak sanayalancı profiterol tarifi vereyim hazır tam diyete girmeden şöyle buzz gibi yeee çok pratik ve eminim kızın da bayılır...çokoprens kurabiyem de çok güzel arasına nutella sürüyorsun o da tam kızına göre....rengin ve bernile de vereceğim o tarifi çocukları için.bu tarifler en fazla 15 dk yarım saatlik o kadar pretik ama yiyince çok emekli - zahmetli sanıyorlar:1:

OP
E

Elara

Misafir
Bak sanayalancı profiterol tarifi vereyim hazır tam diyete girmeden şöyle buzz gibi yeee çok pratik ve eminim kızın da bayılır...çokoprens kurabiyem de çok güzel arasına nutella sürüyorsun o da tam kızına göre....rengin ve bernile de vereceğim o tarifi çocukları için.bu tarifler en fazla 15 dk yarım saatlik o kadar pretik ama yiyince çok emekli - zahmetli sanıyorlar:1:

nam nammmm canım cektii
ii hadi banada gönder ozamannn yapimm bende kızıma :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar