Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
U

Umut Gemisi

Misafir
bazen ben de öyle düşünüp korkuyorum ama eğitimci olarak söyleyeyim,en sorunlu çocuklar kardeşsiz çocuklar.Çok bencil ve çok içekapanıkya da tam tersi çok saldırgan olabiliyorlar,kendilerini dünyanın merkezinde sanıyorlar.tek çocuk da zor...

epokhe

Aktif Üye
Tepki
118
bazen ben de öyle düşünüp korkuyorum ama eğitimci olarak söyleyeyim,en sorunlu çocuklar kardeşsiz çocuklar.Çok bencil ve çok içekapanıkya da tam tersi çok saldırgan olabiliyorlar,kendilerini dünyanın merkezinde sanıyorlar.tek çocuk da zor...

aynen dediğin gibi oğlum 2yaş 4aylık, çok huysuz, herşeye ağlıyo, yaşıtları yada küçük çocukları istemiyo,abi abla seviyo..hiçbirşeyini paylaşmıyo hemen dudak büker,herşeye hayır der ağlamaklı..nası yapcam bilmyorm kreşe mi götürsem daha iyii olur acaba oyun grubu fln, ikinci olursa dahada azıtabilir yada içne kapanır diye korkyorum

epokhe

Aktif Üye
Tepki
118
yalnız kaldıkçada dediğin gibi dünyanın merkezi olmaya devam edicek daha çok beklentisi olucak iyice tepeme çıkıcak,daha nereye kadar çıkabilcekse artık :)

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
maşallah ya ufaklık kaç yaşında,hala bebeğe enerjin var
keşke bende de olsa o eberji , ben bi oğlanla bittim ikinciyi istesemde göze alamıyorumm.. ya aynı olursa ya emmezse,uyumazsa,gazı olursa,yemek yemezse falan filan,en zorlarını yaşadım oğlumda ama kızlarıda çok seviyorum nası cesaret etcem bilmiiyorum

canım ya enerjim varmı orda bi soru işareti çok zor tabi dördüncüyü düşünüyorum sen nasıl ikincide gel gitleri yaşıyosan ben 10 kat fazla yaşıyorum o gel gitleri, bazan şartlar istediğimiz gibi olmuyo ve mantık kullanmak gerekiyo senin inşallah gönlündeki gibi kızın olur ama eğer 2 oğlun olsa kız isteğin 2 kat fazla olur belki benimkide öyle bişeydir

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
4 yaşından sonra kıskaçlık başlıyor diyor pedagoglar yani iki çocuğun arası en fazla 4 yaş olmalıymış,9-10 yaşından sonra da kıskançlık azalıp sahiplenme duygusu gelişiyormuş.yani 4-10 yaş arası kıskançlığın zirve yaptığı yaşlar...

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
aynen dediğin gibi oğlum 2yaş 4aylık, çok huysuz, herşeye ağlıyo, yaşıtları yada küçük çocukları istemiyo,abi abla seviyo..hiçbirşeyini paylaşmıyo hemen dudak büker,herşeye hayır der ağlamaklı..nası yapcam bilmyorm kreşe mi götürsem daha iyii olur acaba oyun grubu fln, ikinci olursa dahada azıtabilir yada içne kapanır diye korkyorum

canım oğlunun yaşından kaynaklanan bişey benim küçük kızın iki ablası var paylaşmayı çok yeni öğrenmeye başladı hala krizlere giriyoyo üç yaşını doldurduktan sonra çocuğunun ne kadar farklılaştığını göreceksin seninle iletişimi o kadar güzel oluyoki az kalmış canım:cokkomik:

epokhe

Aktif Üye
Tepki
118
4 yaşından sonra kıskaçlık başlıyor diyor pedagoglar yani iki çocuğun arası en fazla 4 yaş olmalıymış,9-10 yaşından sonra da kıskançlık azalıp sahiplenme duygusu gelişiyormuş.yani 4-10 yaş arası kıskançlığın zirve yaptığı yaşlar...

1 yaşında yeğenim var daha kucağıma alıp sevmiş değilim, hemen ağlar benimki kıpkırmızı olur, konuşamıyorm bile başka bebeklere bbu 1 senedir böyle yani doğdu doğalı kıskanç endişemde buyüzden,biraz fazla farkında herşeyin

epokhe

Aktif Üye
Tepki
118
canım oğlunun yaşından kaynaklanan bişey benim küçük kızın iki ablası var paylaşmayı çok yeni öğrenmeye başladı hala krizlere giriyoyo üç yaşını doldurduktan sonra çocuğunun ne kadar farklılaştığını göreceksin seninle iletişimi o kadar güzel oluyoki az kalmış canım:cokkomik:

inşallah canım ya

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
çalışıyorum canım,bebeğim 5 4 aylıkken başladım,annem çok yakın olu8nca ücretsiz izin almayı düşünmedim.benden daha özenli bakıyor Allah razı olsun.

ne güzel hep imrenmişimdir çocukların anneannelerinin babaannelerinin bakmalarına ,çevremdede var öyle kızları öğretmen olup bakan anneanneler gerçekten annelerden iyi bakıyolar

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
sabiha paktuna keskin in eserlerini okumanı öneririm,kardeş kıskançlığını da çok güzel anlatmış kitaplarında.çok iyi ve uzman bir pedagogdur.bir ara doktorum programına da çıkıyordu.piyasada bulursun.nasıl davranacağını çok güzel anlatmış.

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214

gerçekten öyle tecrübeyle sabit benim büyük kızım en küçük olduğunda 12 yaşındaydı sanki anneleri gibi bakar maşallah hiç gözüm arkada kalmaz

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
ne güzel hep imrenmişimdir çocukların anneannelerinin babaannelerinin bakmalarına ,çevremdede var öyle kızları öğretmen olup bakan anneanneler gerçekten annelerden iyi bakıyolar

yoğurdundan tut çorbalarına kadar herşeyi organik malzemeyle yapıyor.yazdan kuruttuğu domatesle yapar mesela.asla hazır şey kullamnaz yedirtmez.nir kaç kez tembellik edip milupanın meyve sularından aldın düşün milupa,çok kızdı içirmedi.kendi eliyle mevsim meyvalarını sıkar pürelerini yapar yedirir.yazın bizimle tatişle bileyollamıyor fethiyeye gideceğiz işallah,çok hasas beyaz tenli
hemen kızarır cildi yok yollamazmış onda kalacakmış,o balkonda günerşletimiş, ben bakamazmışım orada yedridiğim şeyler hazır olurmuş,midesi bozulurmuş,başımın etini yedi,ben vermem siz ne yaparsanız yapın diyor:)çok düşkün çok.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
ya tecrübeli anneler size bişey soracağım,bebeğinize balık yedirmeye ne zaman başladınız? korkuyorum yedirmeye 1 yaşını beklesem mi?

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
zeka gelişimi için çorbalarının içine badem ve ceviz çekiyorum rondodan koyuyorum ama balık veremedim daha korkudan.

epokhe

Aktif Üye
Tepki
118
sabiha paktuna keskin in eserlerini okumanı öneririm,kardeş kıskançlığını da çok güzel anlatmış kitaplarında.çok iyi ve uzman bir pedagogdur.bir ara doktorum programına da çıkıyordu.piyasada bulursun.nasıl davranacağını çok güzel anlatmış.

canım dinliyodum ben de onu ama uzmanların söylediklerinin çok azı gerçekte uygulanabliyo malesef, okadar kolay anlatıyolarki..ben sallamayla ilgili doktoruna sordğumda ağlıycak dedi sakinleştir tekrar yatır, denedim ama sakinleşmiyo naptıysam olmuyo tam yarım saat beni niye bıraktın der gibi ağladı 1 yaşını geçmişti ozaman..çok aşırı duygusal yani hala daha salincakta uyuyo,anca gündüz uyumazsa akşam üzeri arabada olursak kendisi uyur yorgunsa..öyle işte benimkinin halleri,zor bebekti hala zor gidiyo Allah korusun sağlık versinde

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Arkadaşlar eşim gelmek üzeredir,yemek yiyeceğiz.sonrada kızım uyur ,dizim var 10.30da atv de ,sonra da yatarım.yarın pazartesi hafta başı ve dersim 7 de başlıyor.çok erken kalkacağım.Allaha emanet olun.öpüyorum.yarın görüşürüz.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
canım dinliyodum ben de onu ama uzmanların söylediklerinin çok azı gerçekte uygulanabliyo malesef, okadar kolay anlatıyolarki..ben sallamayla ilgili doktoruna sordğumda ağlıycak dedi sakinleştir tekrar yatır, denedim ama sakinleşmiyo naptıysam olmuyo tam yarım saat beni niye bıraktın der gibi ağladı 1 yaşını geçmişti ozaman..çok aşırı duygusal yani hala daha salincakta uyuyo,anca gündüz uyumazsa akşam üzeri arabada olursak kendisi uyur yorgunsa..öyle işte benimkinin halleri,zor bebekti hala zor gidiyo Allah korusun sağlık versinde[/QUOT

Amin canım.görüşürüz.

OP
B

breeze

Misafir

EPOKHE benim kızımda aynı dediğin gibiydi..bu sene anaokuluna gidiyor..çok çok daha iyi..seninki biraz küçük o yüzden haftanın 3 günü yarım gün başla bence..eger iyi giderse tam gün verirsin.zor alışıyorlar...önce çok zorlandık ama yılmamak lazım..inan sinirden agladığım günler oldu.nasıl alışıcak bu kız dedim..vazgeçmek hergün aklımdan geçti ama pegegoga danıştım..ağlasın bırak...bütün çocuklar böyle..ona oraya gitmesinin bir zorunluluk oldugunu anlatın dedi...çocukların başlarken çok sıkıntıları var canım önemli olan onları aşmak...
eger göndermeyi düşünürsen ve zorlanırsan sana özelden bazı yöntemler yazar yollarım canım..ben pedegog yardımı aldım..yabancı bir ülkede oldugumuz için çok zorlandık biz..ama mutlu son...çok memnunum şimdiii

OP
B

breeze

Misafir
ya tecrübeli anneler size bişey soracağım,bebeğinize balık yedirmeye ne zaman başladınız? korkuyorum yedirmeye 1 yaşını beklesem mi?

cnm bildiğim kadarıyla,yani hatırladığım kadarıyla 7.aydan itibaren verilebilir..ama kılçıga dikkat ben iki parmagımız arasında ezip verirdim..o zaman yiyen kızım 4 yaşında yemiyor:mad::mad:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar