Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
E

Elara

Misafir
keşke senin gibi olabilsem bende
ben cok ama cok yumusak yüzlüyüm insanları kıramam beni kırdıklarında da cok üzülürüm:bayil::(:(:(

senin burcun ne?
biraz burclada alakalı galiba yaa
ben yay burcuyum liderlik vasfımdan dolayıı cok netimm herşeydee
bu netligim cümlelerime yansıdıgı içinnn dolambaclı konuşamıyorum

OP
M

minietek

Misafir
[sıze="4"]

maşallahh cnm allah daim etsinnn
benim koca bekarken cok yapmış yemekk ve temizlik olayını artık bıkmışşş
hamileyken sadece 1 kez ev süpürdüüü
aslında sölesem yine süpürürdü ama halının ortasını süpürüm kenarlarını süpürmüyordu,kaytarıyordu yani
bend esi,nir oluyordummm bide kavga ediyordukk
en iyiismi kendim süpürüyüm dedimm napim[/sıze]

işte ben yapmadım onu dün başında durdum süpürmedıgı yerlerı yenıden yaptırdım bırtek dun beğenmeyıp ben halıyı yenıden süpürdüm onun dısında karısmadım yapsın yaa

birde yapa yapa ıyısını doğrusunu öğrenır anam dıceksınkı süper yaptın ıyı yaptın canım kocam helal olsun sana eğer kulp bulursan benımkıde sınırlenıyo dun bıraz üstüne gıttım ama yapıldı valla ev mıs gıbı oldu bugun de çamasır katlayıp utu yapabılırsem akşam yapıcam
bırde buzdolabı sılıncekk onuda kendımı ıyı hıssettıgımde bır akşam yapcam

tazmanya

Daimi Üye
Tepki
433
senin burcun ne?

ikizler cnm eşim aslan ama benım yükselenim balık o yüzden eşimlede anlasabılıyorum sanırım. o cok liderci

OP
E

_eZeL_

Misafir
senin burcun ne?

Elara sen aynı benim ablama benziyorsun pat pat söyler insanlara düşüncelerini hiç düşünmez oda yay burcu benim annemde akrep ama sanırım yanlış yazılmış çünkü akreplikle hiç alakası yok ben başak burcuyum babamda boğa bide sen de öylemisin bilmem ama ablam ona sarılınmasından öpülmesinnden sırnaşılmasından hiç hoşlanmaz kendide yapmaz bende tam tersiyim çok sırnaşığım anneme gidince hala kucağında otururum

OP
M

minietek

Misafir
[sıze="4"]

senin burcun ne?
Biraz burclada alakalı galiba yaa
bu netligim cümlelerime yansıdıgı içinnn dolambaclı konuşamıyorum[/sıze]

benım kardesımde yay ama bazen söylenmemesı gerekenlerı de söyluyo yılan gıbı sokuyo mılletı
kayınpederı laf söylerdı cevap vermeden durmazdı sus kızım işte adam konussun konussun sussun yok o cenesını tutamazdı ben büyüklerle atısmaktan kacınırım hep ne yaparsan yap buyuk olduklarından kendılerını haklı görüyorlar

OP
E

_eZeL_

Misafir
benım kardesımde yay ama bazen söylenmemesı gerekenlerı de söyluyo yılan gıbı sokuyo mılletı
kayınpederı laf söylerdı cevap vermeden durmazdı sus kızım işte adam konussun konussun sussun yok o cenesını tutamazdı ben büyüklerle atısmaktan kacınırım hep ne yaparsan yap buyuk olduklarından kendılerını haklı görüyorlar

aynı benim ablam :D ne kavgalar etti kayınpederiyle
bende söylerim ama gerçektten haklı olduğuma inanıyorsam bana haksızlık yapıldıysa içimde tutamam

OP
E

Elara

Misafir
EZEL

Arkadaşlar fertilityfriend diye bir site var. Bu siteye ateşinizi gün gün kaydediyorsunuz. O da size grafik çıkarıyor. Bu konunun amacı bu siteyi ateş ölçenlere tanıtmak ve düzenli grafik yapanların, grafiklerini buraya koymalara imkan vermektir. Böylece elimizde bir grafik veritabanı olur. Hamile olunca, kimyasal gebelikte, gebe kalmama durumunda ne tür ateş grafikleri olduğunu anlamış oluruz.

Ateş ölçme ağızdan, dil altından, yataktan kalkmadan, hep aynı saatte, en az 3 saatlik uyku sonunda ölçülüyor. İşin özü şu ateşiniz yumurtlayana kadar düşük, yumurtladıktan sonra ortalamanızın üzerinde seyrediyor. Ateş listelerimizi yaparak aşağı yukarı her ay ne zaman yumurtladığımızı buluyoruz ve ona göre çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgi ve örnek listeler Ateş Ölçme başlığı altında.

Adım adım fertilityfriend sitesine üyelik ve kullanım:

1. Ovulation Calendar and Ovulation Chart - Fertility Charting sitesine girin.
2. Sağ taraftaki ikinci buton olan Join Now a tıklayın.
3. İlk boşluğa almak istediğiniz adı yazın. Türkçe karakter olmamalı. İkinci boşluğa email adresinizi girin. Üçüncü satırda herhangi birini seçin.
4. Çıkacak olan sayfada seçtiğiniz isim ve email adresi yer alacak (ben aşağıda bunları sildim.) 3. Satıra şifrenizi unutursanız diye bir hatırlatma kelimesi girin. Gene Türkçe karakter kullanmayın. Login isminiz ve şifreniz emailinize yollanacak.

5. Aşağıdaki ekranı görünce işleminiz bitmiştir. Star denen tuşa basın.

6. I accept diyen yere tik atıp I accept diyen tuşa basın.

7. Şimdi bilgilerinizi girmeye başlayacaksınız. İlk seçenek ana sayfanızda grafik mi takvim mi görmek istediğiniz. Bunda grafiği seçin. Soldaki seçenek. Onun altında doğum tarihiniz var. 3 pencereden ilki ay, sonra gün ve yıl geliyor. Onun altında takvimde haftaların hangi günle başlamasını istediğiniz soruluyor bunu Monday yapın biz genelde pazartesiyle başlıyoruz. Son seçenek de tarih ve zaman. Zamanı seçin 1-12 arası. Yanında a.m. seçeneği öğlene kadar olan saatler için. Pm ise öğleden gece 12ye kadar olan saatler için.
Bunun altında adet bilgileriniz için iki seçenek var. Birincisi son adet tarihiniz, sıralama gene ay, gün, yıl. Altındaki de adet döngünüzün ortalama süresi.

En alttaki de derece cinsinde mi Fahrenheit cinsinden mi istediğiniz. Bunda Celciusu seçin. Alttaki de nereden ölçtüğünüz. Ağızdan ölçüyorsanız orally seçili kalsın. Setup tuşuna basın.

8. Bu çıkan sayfa sizin ana sayfanız. Giriş yapınca bu sayfa çıkacak karşınıza. Bura dönmek için her zaman Maine tıklayabilirsiniz. Üstteki takviminiz, alttaki grafiğiniz. Ateşinizi kaydetmek için mini takvimde günün üzerine tıklayın, mesela 12 Kasım.

9. Çıkan ekranda Temperature yazan yere derecenizi yazın, altına ölçtüğünüz saati girin (am-pm olayı burada da var), 3. Seçenek akıntı durumunuz (dry=kuru, sticky=yapış yapış, creamy=krem gibi, watery=su gibi, eggwhite=yumurta akı), altından kanama durumunuzu işaretleyin (spotting=sadece kahverengi lekelenme, light=az kanama, medium=orta, heavy=seller gidiyor). Bir şey yoksa bunu işaretlemeyin. Eğer L, M veya H işaretlerseniz o günü sizin adet gününüz olarak algılar. En son seçenek ilişki durumunuz. Varsa Yes, yoksa No, sabah, akşam, hem sabah hem akşam gibi seçenekler var.

10. Bitince mutlaka SAVE tuşuna basın basmazsanız kaydetmez. Siz ısınızı girdikçe grafik oluşur.

11. Adetinizin başından itibaren düzenli olarak derecelerinizi ve akıntınızı kaydederseniz, grafik yumurtlama gününüzü otomatik olarak belirler. Ancak bunu sadece 3 gün üst üste ateş artışı gördükten sonra yapabilir. Yani bu grafik size yumurtlamayı önceden bildirmez. Ama ay ay döngünüzü çizerek yumurtlama gününden emin olmanızı aşağı yukarı hangi günler yumurtladığınızı anlamanıza yardımcı olur.
12. 9 Nolu resimde görülen seçeneklere ek olarak secondary, tests, specific gibi seçenekleri kullanarak ek bilgiler de girebilirsiniz. Örneğin Tests altından OPK yani Ovulasyon testinizin negatif pozitif olmasını da kaydedebilirsiniz. SAVElemeyi unutmayın. Bu bilgi de grafikte yer alır ve yumurtlama gününüzün bulunmasında yardımcı olur.
13. Yumurtlama program tarafından algılanınca grafik üzerinde enine ve boyuna iki kırmızı çizgi çıkar. Enine olan yumurtlama tarihinizin üstündedir. Boyuna olan da ortalama derecenizi gösterir. Yumurtlamadan önce ısınız bu ortalamanın altında veya hizasındadır. Yumurtlamadan sonraysa üstünde seyreder.
14. Umarım yardımı olmuştur. Herkese tez zamanda sağlıklı hamilelikler. Memnun kalırsanız bana ve ateş ölçme topiğindekilere da dua edin lütfen.
en öyle yaptım bi dene istersen

kakule

Daimi Üye
Tepki
417
valla benim koca allah nazarlardan saklasın iş konusunda hiç kaytarmaz.dün benim dersim vardı 2 saat yoktum evde geldimki bütün evi silmiş süürmüş canım kocam:huhuu:
bana pek iş bırakmaz genelde beraber yapar bitiririz işi.

OP
M

minietek

Misafir
[sıze="3"]

elara sen aynı benim ablama benziyorsun pat pat söyler insanlara düşüncelerini hiç düşünmez oda yay burcu benim annemde akrep ama sanırım yanlış yazılmış çünkü akreplikle hiç alakası yok ben başak burcuyum babamda boğa bide sen de öylemisin bilmem ama ablam ona sarılınmasından öpülmesinnden sırnaşılmasından hiç hoşlanmaz kendide yapmaz bende tam tersiyim çok sırnaşığım anneme gidince hala kucağında otururum
[/sıze]
bende hıc sevmem sarılmayı öpülmesını falan annem der butun hepsıyle yattımda bır tek bunla yatamadım koyun koyuna gıdıp anneme sarılıp öpmem yanı durduk yere kocam dısında kımseye abımde tam tersı öpsün sevsın sarılsın ama normalde sınırlıdır ve kesınlıkle çok ıyı bır aıle babası olur emınım koruyucudur kendınden çok hep bızı düşündü bıze babalık yaptı nerdeyse

tazmanya

Daimi Üye
Tepki
433

aynen bende. kırmak istemiyorum. dalgaya alıyorum gülüyorum geçiyorum ama aslında içime atıyorum bosuna demıyorlar ikizler çift karakterlidir diye

canparçam

Daimi Üye
Tepki
438
Tünaydın kızlar iyisiniz inş. Egem hamileymişsın hemde ikiz gebelık yaşıyormuşsun şuanda inş. Gönlündeki bebek keselerin içindedir allah tamamına erdirsin

OP
M

minietek

Misafir
[sıze="4"]ezel

arkadaşlar fertilityfriend diye bir site var. Bu siteye ateşinizi gün gün kaydediyorsunuz. O da size grafik çıkarıyor. Bu konunun amacı bu siteyi ateş ölçenlere tanıtmak ve düzenli grafik yapanların, grafiklerini buraya koymalara imkan vermektir. Böylece elimizde bir grafik veritabanı olur. Hamile olunca, kimyasal gebelikte, gebe kalmama durumunda ne tür ateş grafikleri olduğunu anlamış oluruz.

Ateş ölçme ağızdan, dil altından, yataktan kalkmadan, hep aynı saatte, en az 3 saatlik uyku sonunda ölçülüyor. Işin özü şu ateşiniz yumurtlayana kadar düşük, yumurtladıktan sonra ortalamanızın üzerinde seyrediyor. Ateş listelerimizi yaparak aşağı yukarı her ay ne zaman yumurtladığımızı buluyoruz ve ona göre çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgi ve örnek listeler ateş ölçme başlığı altında.

Adım adım fertilityfriend sitesine üyelik ve kullanım:

1. Ovulation calendar and ovulation chart - fertility charting sitesine girin.
2. Sağ taraftaki ikinci buton olan join now a tıklayın.
3. Ilk boşluğa almak istediğiniz adı yazın. Türkçe karakter olmamalı. Ikinci boşluğa email adresinizi girin. üçüncü satırda herhangi birini seçin.
4. çıkacak olan sayfada seçtiğiniz isim ve email adresi yer alacak (ben aşağıda bunları sildim.) 3. Satıra şifrenizi unutursanız diye bir hatırlatma kelimesi girin. Gene türkçe karakter kullanmayın. Login isminiz ve şifreniz emailinize yollanacak.

5. Aşağıdaki ekranı görünce işleminiz bitmiştir. Star denen tuşa basın.

6. ı accept diyen yere tik atıp ı accept diyen tuşa basın.

7. şimdi bilgilerinizi girmeye başlayacaksınız. Ilk seçenek ana sayfanızda grafik mi takvim mi görmek istediğiniz. Bunda grafiği seçin. Soldaki seçenek. Onun altında doğum tarihiniz var. 3 pencereden ilki ay, sonra gün ve yıl geliyor. Onun altında takvimde haftaların hangi günle başlamasını istediğiniz soruluyor bunu monday yapın biz genelde pazartesiyle başlıyoruz. Son seçenek de tarih ve zaman. Zamanı seçin 1-12 arası. Yanında a.m. Seçeneği öğlene kadar olan saatler için. Pm ise öğleden gece 12ye kadar olan saatler için.
Bunun altında adet bilgileriniz için iki seçenek var. Birincisi son adet tarihiniz, sıralama gene ay, gün, yıl. Altındaki de adet döngünüzün ortalama süresi.

En alttaki de derece cinsinde mi fahrenheit cinsinden mi istediğiniz. Bunda celciusu seçin. Alttaki de nereden ölçtüğünüz. Ağızdan ölçüyorsanız orally seçili kalsın. Setup tuşuna basın.

8. Bu çıkan sayfa sizin ana sayfanız. Giriş yapınca bu sayfa çıkacak karşınıza. Bura dönmek için her zaman maine tıklayabilirsiniz. üstteki takviminiz, alttaki grafiğiniz. Ateşinizi kaydetmek için mini takvimde günün üzerine tıklayın, mesela 12 kasım.

9. çıkan ekranda temperature yazan yere derecenizi yazın, altına ölçtüğünüz saati girin (am-pm olayı burada da var), 3. Seçenek akıntı durumunuz (dry=kuru, sticky=yapış yapış, creamy=krem gibi, watery=su gibi, eggwhite=yumurta akı), altından kanama durumunuzu işaretleyin (spotting=sadece kahverengi lekelenme, light=az kanama, medium=orta, heavy=seller gidiyor). Bir şey yoksa bunu işaretlemeyin. Eğer l, m veya h işaretlerseniz o günü sizin adet gününüz olarak algılar. En son seçenek ilişki durumunuz. Varsa yes, yoksa no, sabah, akşam, hem sabah hem akşam gibi seçenekler var.

10. Bitince mutlaka save tuşuna basın basmazsanız kaydetmez. Siz ısınızı girdikçe grafik oluşur.

11. Adetinizin başından itibaren düzenli olarak derecelerinizi ve akıntınızı kaydederseniz, grafik yumurtlama gününüzü otomatik olarak belirler. Ancak bunu sadece 3 gün üst üste ateş artışı gördükten sonra yapabilir. Yani bu grafik size yumurtlamayı önceden bildirmez. Ama ay ay döngünüzü çizerek yumurtlama gününden emin olmanızı aşağı yukarı hangi günler yumurtladığınızı anlamanıza yardımcı olur.
12. 9 nolu resimde görülen seçeneklere ek olarak secondary, tests, specific gibi seçenekleri kullanarak ek bilgiler de girebilirsiniz. örneğin tests altından opk yani ovulasyon testinizin negatif pozitif olmasını da kaydedebilirsiniz. Savelemeyi unutmayın. Bu bilgi de grafikte yer alır ve yumurtlama gününüzün bulunmasında yardımcı olur.
13. Yumurtlama program tarafından algılanınca grafik üzerinde enine ve boyuna iki kırmızı çizgi çıkar. Enine olan yumurtlama tarihinizin üstündedir. Boyuna olan da ortalama derecenizi gösterir. Yumurtlamadan önce ısınız bu ortalamanın altında veya hizasındadır. Yumurtlamadan sonraysa üstünde seyreder.
14. Umarım yardımı olmuştur. Herkese tez zamanda sağlıklı hamilelikler. Memnun kalırsanız bana ve ateş ölçme topiğindekilere da dua edin lütfen.
En öyle yaptım bi dene istersen[/sıze]

elara 2, maddeyı sol taraftakı olarak secılırse gebelık tahmınıde yapıo ayrıca yanı sız belırtılerı gırıyorsunuz oda hamıle kalanlarla sızın belırtılerını karsılastırıyo ve hamıle cıkartıyo benım adet gunumden 1 gün önce falan yüzde 70 hamılesın demıstı

tazmanya

Daimi Üye
Tepki
433
valla benim koca allah nazarlardan saklasın iş konusunda hiç kaytarmaz.dün benim dersim vardı 2 saat yoktum evde geldimki bütün evi silmiş süürmüş canım kocam:huhuu:

oooohhh maşallah kız benımkısı söylemeden yapmaz hayaatta

OP
G

gunness

Misafir
gızz eczacısın nasıl folbiolü 3 tane içtinn:)
folic plusın içinde kalsiyum oldugu için onu şuan kullanmıyoruz,hamile kalınca kullanılcak o

sakalım yokki sözüm dinlensinn
1-gece yatmadan için folik asidi ozaman bulantı yapmaz dedim amaaa tınn deyip geciyonuzz

2-erkek bebek dieti düşüge neden olur ,folik asidi ihmal etmeyin dedim amaa yinee tınnnn,
valla siz bilirsinizz ozamann bendende tınnnn

:ayk::ayk::ayk: öğretmenim ben içiyorum folbiolümü Ezel içmiyoooo:cokkomik::cokkomik:

OP
E

Elara

Misafir
işte ben yapmadım onu dün başında durdum süpürmedıgı yerlerı yenıden yaptırdım bırtek dun beğenmeyıp ben halıyı yenıden süpürdüm onun dısında karısmadım yapsın yaa

birde yapa yapa ıyısını doğrusunu öğrenır anam dıceksınkı süper yaptın ıyı yaptın canım kocam helal olsun sana eğer kulp bulursan benımkıde sınırlenıyo dun bıraz üstüne gıttım ama yapıldı valla ev mıs gıbı oldu bugun de çamasır katlayıp utu yapabılırsem akşam yapıcam
bırde buzdolabı sılıncekk onuda kendımı ıyı hıssettıgımde bır akşam yapcam

cnm hakllısında işte o ev süpürürken ben kendimi yiyip bitiriyorum,hiç önemsemiyorsun baştan savma yapıyorsun diyorumm
o kadar kendimi yıpratacagıma kendim yaparım azcık yorulurum deyip girişiyordum işlere

Elara sen aynı benim ablama benziyorsun pat pat söyler insanlara düşüncelerini hiç düşünmez oda yay burcu benim annemde akrep ama sanırım yanlış yazılmış çünkü akreplikle hiç alakası yok ben başak burcuyum babamda boğa bide sen de öylemisin bilmem ama ablam ona sarılınmasından öpülmesinnden sırnaşılmasından hiç hoşlanmaz kendide yapmaz bende tam tersiyim çok sırnaşığım anneme gidince hala kucağında otururum

evet bende cok sırnaşık degilim.senin yaşlarındayken cok yalaka sırnaşıktım :) ama olgunlaştıkca daha farklı oldummm
bana yapıldıgındada cok haz etmiyorumm acıkcasıı,ablanla aynıymışız

OP
M

minietek

Misafir
OP
E

Elara

Misafir

gızzzz caktırmadan bana lafmı soktun şimdi sennn:cokkomik:
seni yılan gibi bi sokarım bidaha kendine gelemezsinn bilmiş ola:dill:

yok ya ben yaşlıda olsa sölüyorumm lafımıı
ama herkes cok takdir eder beni böle oldugum içinn
senin yalanın dolanın yok ,cok dogrucusun derlerr ve cok güvenilir biri olarak bilinirimm

bana bişi danışıldıgı yada aanlatıldıgı zamann gercek düşüncemi söliyecegim içinnn herzaman danışılan ve fikri sorulan biri olmuşumdurr

OP
E

Elara

Misafir

oo süperrmiş.maşallahhh cnmm kıcını kaşıı :D

benim eşim de yay ben boğayım

boga burcları cok kıskanc oluyor sendemi ölesin

Tünaydın kızlar iyisiniz inş. Egem hamileymişsın hemde ikiz gebelık yaşıyormuşsun şuanda inş. Gönlündeki bebek keselerin içindedir allah tamamına erdirsin

hoşgeldinnnn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar