2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
geçici olması ümidiyle o halde. :)

inanın dinlemiyorum, dinlermiş gibi yapıyorum.
gülmüyorum güler gibi yapıyorum.

çok değişti hayatımız çok. sürekli bi etrafa dağılanları saçılanları toplama hali var üzerimde. sürekli bi koşuşturma. en son ne zaman bi film bi dizi izledim bilmiyorum bile şöyle ayaklarımı uzatıp, elimde çayım kahvemle.

kıvamsızım. tadsızım.

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
yok canım sadece sen degilsindir emin ol..birebir aynı olmasada eminim hepimizin benzer problemleri var su sıralar..
cocuk baslı basına sebep degil bence ama etken sonucta cunku hayatlarımızı tamamen degistirdi bebeklerimiz..
artık daha az zamanımız var cogu sey icin,dedigin gibi aksam yemeklerimizi agır agır yiyemiyoruz,evin icinde süzüle süzüle salınamıyoruz,basbasa verip iki cift laf edemiyoruz cunkku tam orta yerinde hiyeyyyy diye bi ses ben burdayım diyo :)
ee,onceden bunları yapabiliyoken simdi yapamıyo olmak bi sinirlerini bozuyo tabi insanın..sonrasında ortaya cıkan gerginlik ufacık bi soz veya bakıslaa daha da buyuyo,sonra tartısmalar kavgalar..is cıgrından cıkıyo..kimsenin kimseye anlayıs gosterecek empati yapacak hali hayrı yokki gokcecim..esinden empati bekleyerek kendini daha fazla yıpratma..
ama ben suna inanıyorum ki,bu bebeler sayesinde kim neymis onu goruyoruz..ve sonunda saglam olanlar ayakta kalıcak herseye ragmen..elbet bu cocuklar buyuyecek,ne zaman yatıp kalkıcagını bilecekler,yemeklerini kendileri yiyecekler vs..
yani gecicek bunlar,esini seviyosan gercekten,sabret pisman olmazsın..

Şöyle bir mola vereyim dedim,bir bardak çay aldım,foruma bir göz attım ama gördüklerimi hiç beğenmedim....
''sana soran olmadı''diye düsünebilirsiniz...Ama madem burda samimiyetle herşeyi paylaşıyorsunuz,ben de bir anne olarak bütün samimiyetimle yardımcı olmak isterim hepinize.Sonuçta o yollardan biz de geçtik.Benimde annem var başımda ama yaş 80,ben 43 yaşında,26 yaşında kızı olan genç bir anne olarak size milattan önceki tavsiyelerde asla bulunamam çünkü kendim çok dinledim :)
Ukalalık ettiğimi düşünmez de fikrimi sorarsanız,konu ne olursa olsun her zaman yardımcı olmaya çalışırım..
Gördüğüm kadarıyla zaten hepiniz kendi durumunuzun fazlasıyla bilincindesiniz...Yaşadığınız şeyler ilk bebeği olanlar için özellikle doğal bir depresyon sebebi..kesinlikle geçici bir dönem ama önemli olan bu dönemden geçerken kendinizi salmamanız...Şimdilik daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama isterseniz açık açık da konuşabiliriz :)))alıngan kırılgan sinirli bir insan değilimdir...Rahatlıkla herşeyi sorabilirsiniz..

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
Şimdi sizle belkide bir çoğunuzun okumuş bir yazıyı paylaşıyorum :)
Konunun altında da benim şimdiki durumumu anlatan bir cümle olucak :uzulme:

Yatağa girerken Lütfen pijama giyme KADINIM!

Kılım o kadınlıkla hiç bir alakası olmayan şeylere. Yatağa pijamayla girmiyor mu karım, deliriyorum.

"Neden giyiyorsun şu şeyi?" diye sorunca... "Üşüyorum" demez mi!
"Kan testi yaptıralım o zaman" dedim. Anemik filan mı acaba diye. Yorganı değiştirdim, odamıza klima da taktırdım. Olur ha, belki rahatça
çıplak olabiliriz diye. Yok kardeşim! Yine gidip gelip o pijamaları giyiyor; yazın yazlık, kışın kışlık cinsi. Kabus gibi, dalga geçer gibi. Hiçbir cazibesi yok ve kötü!
Aramıza bin tane sorun girdiği yetmezmiş gibi, bir de bu salak sulak pijamalar giriyor. Giy en seksi gece giysini de öyle uyu! Yok! Nerde? Vitrin süsü mü bu seksi dantel gecelikler, yoksa yatağımızda görmek için mi ha bunu bir anlasak hele? Hadi olmadı hiç giyinmesin benim kadınım! Daha da iyi. Bana uyar, hiç bozmaz. Sarılalım birbirimize, ten temasımızla uyuruz. Sevişiriz sevişmeyiz hiç fark etmez. Ha üşürsek sırnaşırız belki bahanemiz de olur, buzlar erir. Oh ne âlâ.
Ne diye üretiyorlar kadınlara bu sözde sempatik; ama itici pijamaları bilmiyorum. Ben karşıyım. Hiç de sempatik bulmuyorum. Bence bunların üzerine "18 yaşına kadar uygundur" ibaresi eklensin. 18 yaş sonrası satışı yasaklansın.

"Ben de çizgili Sümerbank pijama giyeyim gör bak nasıl oluyormuş" deyincede gülüyor bana. Beni hiç öyle düşünemiyor. Al işte! Yine çifte standart. Ee ben dalga geçsem bu ayıcıklarla? Yok olmaz! Alınır. Kalbi kırılır. Hatta sizde bana: "Yuh odun!" dersiniz. Pijama çekici değil. Çok itici. Anlayın şunu. İç gıcıklayıcı bir kıyafet olsa adı "Pijama" mı olurdu? Öbürlerine ne denmiş? Gecelik! Tanımına ve anlamına yakışan bir isim; gece giysisi... Gece gece "Noel Baba" veya "ayıcıklar" var yanımda yatan kadınımın üzerinde! Korkunç bir durum. Bilmem anlatabildim mi?

Kadın yatağına KADIN olarak girer. Etekleri vardır, bacakları açıkta kalır. Sokağa çıkarken kadın ne kadar şıksa, gece de o kadar şıktır ya da olmalıdır. Ben karımdan bunu beklerim. Sen gündüz işe giderken kadın gibi ol, gece git anneannem gibi ol. Olmaz. Elin adamına mı bu özen derim ben de? Yatağa, aşkın mekanına özensizlik yakışık almaz. Aşk yerine yakışmak gerekir.

Benim güzel karım bu dandik pijamaları çocuğumuz olunca giyer oldu maalesef. Geceleri emzirmeye kalkıyordu tabi, uykusuz yorgun, düşünecek hali yoktu biliyorum, hemen kafama kakmayın. Ev de kalabalıktı malum. Başbaşa kalmak ne mümkün. Gece her odadan bir başka "anne" çıkıyordu, oydu buydu derken uzun bir süre zorlandı tabii anlıyorum. Seksilik rafa kalktı, arada kaynadı ve unutuldu. Aramıza "ayılar" girdi! Hadi o zaman anladım; ama şimdi neden? Bunun bahanesi olamaz.Ten temasının yaratacak olduğu doğal sıcaklıktan kaçmak yazıktır.

Eğer karım o pijamaları giyiyorsa, kesin bilinçaltında bir sorun vardır dedim. İçindeki kadınlık hissi bitmiştir, ölmüştür diye düşündüm. Hatırlatmaya karar verdim.Bir süre sabırla bekledim. Kendimce yine hayaller kurdum, belki gider harika şeyler alır diye. Yokyapmadı. Sonra: "Ulan oğlum ne bekliyorsun? Yürü, sen davran!" dedim kendime.
Gittim, mağazayı satın alasım geldi o kadar gözüm döndü. Hem kendimin, hemde karımın zevkine uygun bir şeyler aldım. Eve geldim. Ellerimde paketler "Gel peşimden" bakışı attım. Geldi. Şaşkın. Meraklı. "Al bakalım paketleri!" dedim gözlerimle. Az laf çok iş.

Gece giysisi öyle değil, böyle olur.

İyi oldu.

Oğlum artık 7 yaşını bitirmek üzere ve ben bu yüzden bu sıcaklarda kapıyıda kapatamadığımız için hengi geceliği giyersem giyeyim altına şort giymek zorunda kalıyorum :))))Bilmem anlatabildim mi ? :eek:pucuk:
Haa unutmuşum bir de annem var evde 10-15 yıldır birlikteyiz,beterin beteri var kızlar sölemedi demeyin :)))
Bir şey daha,nolucak annen varsa demeyin :))benimki teknolojik değil :))daha yatmıyomusunuz diye biz yatıncaya kadar bizi bekleyen,eşimle 5 dakika ortada görünmesek bagırıp nerdesiniz napıyosunuz diye soran bir anne :)))

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
walla ben sahsen coguuu aksam elime ne gecirisem onu giyip yatıyom hemdeee kafayı yastıgı koydugum an uyuyom..oyle bi insan oldum cıktım yani
onceden 4o kere doner doner uyuyamazdım simdi her yerde her kosulda uyuyabilrim yani..
hakikaten bi bebe neleere kadirmis vayy ki ne vayy :ninni:

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
walla ben sahsen coguuu aksam elime ne gecirisem onu giyip yatıyom hemdeee kafayı yastıgı koydugum an uyuyom..oyle bi insan oldum cıktım yani
onceden 4o kere doner doner uyuyamazdım simdi her yerde her kosulda uyuyabilrim yani..
hakikaten bi bebe neleere kadirmis vayy ki ne vayy :ninni:

Gel şunu 4'e katlayalım :))))))))Sen böyle dersen ÖLDÜM BEN :p

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Merhaba 2012 Cicimi Cici Şubat Anneleri..
Sohbetinizi bal ile kesiyor veeee...
Ailemize görevlendirilmek üzere..
Sorumluluk sahibi,sitede en az maksimum 3 saat online olabilecek,yorumları tatlımı tatlı,paylaşımdan hoşlanan..Paylaşmayı seven...Sabırlı..Sıcak kanlı..Samimi....görevli arkadaşlar alınacaktır.
Değerlendirme Adminlerimiz tarafından olumlu görüldüğü taktirde Deneme Mod olarak başlayıp,performansına göre derecelendirilecektir.
Tüm Hanımefendi.com ailesine duyrulur!!!

İş başvurusu ilanı gibi oldu biraz sanırım:cokkomik:

Ekliyor ve kaçıyorum:uc:
Eğerki sizde ailemizin bir ferdi olarak forumda daha kalıcı ve yenilikçi olmak isterseniz. https://www.hanimefendi.com/sitemiz...iz-icin-moderator-alinacaktir.html#post838902 bu linkten ve direk şahsıma Şahmaran :sutarafa:özel mesaj atmazız yeterli olucaktır.
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın:hhhhhh:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
geçici olması ümidiyle o halde. :)

inanın dinlemiyorum, dinlermiş gibi yapıyorum.
gülmüyorum güler gibi yapıyorum.

çok değişti hayatımız çok. sürekli bi etrafa dağılanları saçılanları toplama hali var üzerimde. sürekli bi koşuşturma. en son ne zaman bi film bi dizi izledim bilmiyorum bile şöyle ayaklarımı uzatıp, elimde çayım kahvemle.

kıvamsızım. tadsızım.

Gökce inan bu sorgulamaların benzerlerini kendi kendime bende yapıyorum, bi de cidden özgürlügüne kendi başıma olmaya cok düşkün ve alışık bir insanım... üstüne birde uykusuzluk cok yıpratıyor... ama gel gör ki anneyiz artık canım.. dönüp annemin benim için yaptıklarına bakıyorumda peyyyyyyy ki peyyyy.....

dişilik kısmına gelince zaten ben hiçbir zaman cok dişi bir kadın olmadım, eşimde beni oldugum gibi gördü sevdi... o kısmın annelikle pek bi alakası yok... oyle bir talebi olursa ben mutsuz olurum ki olacak olsa zaten bana göre olmazdı... o konuda pek bişey diyemeyecegim ilgi alanıma girmiyor ... :D :D

dök kız içini.. nasıl hissediyorsan onu paylaş tabii ki sevdicegim.. gülecek zamanda var, dertleşecek zamanda... yeri geldi mi söylenecek zamanda.... ben kendi adıma her daim dinlerim seni minnoşum , hangi modda olursan ol...

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
Hatırlatmak istediğim bir şey daha var hepinize;Siz artık bebeklisiniz,eviniz dağınık,camlarınız kirli,lavabonuz bulaşık dolu,esyalarınız tozlanmış olabilir...ya bir gelen olursa diye yemeyin kendinizi,elalem için yaşamayın...Ne kayınvalideniz,ne komşularınız en iyisinide yapsanız madalya takmadıkları gibi,en kötüsünü gördüklerinde de sadece konuşucaklar o kadar...yapabilecekleri başka bir şey yok :)))
Ve inanın hayatınızı kararttığınıza değmez.Kendinize,bebenize,eşinize en iyi şekilde bakıyomusunuz,mutlumusunuz,sağlıklımısınız gerisini sallayın gitsin...
(çok konuştuysam kusura bakmayın)ama inanın hayat bunları dert ettiginize değmez tadını çıkarın..

Hadi hepiniz kalın sağlıcakla ben kaçtım,yine gelirim :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
teknolojik annem iyi hoş diyosun çok da beğendim ama teorikte bende her akşam bol köpüklü banyomu yapıyorum, mis gibi vücut kremlerine bulanıyorum. tek bi yerimde bi kıldı, tüydü ottu poktu yok :) saçlarımı savura savura üstümde en hoş geceliklerimle (ahahahhaha kesinlike üstünde ayıcık olmayanlardan) giyip eşimin karşısına geçiyorum. kafamdan atmışım, sabah 6da kalkıp işe geleceğimi, oğlumu özleyeceğimi, ütüyü, tozu, bulaşığı. silmişim kafamdan. sadece anı yaşamk istiyorum. oğlum uyuyor odada mışıl mışıl.

saç savurmaydı, 333 diyerek dudak uzatmaydı kıkırdamaydı derken. eee sonra? adamda da bi atak yok ki. uyukluyor 5 dakika yalnız kalsa.

kapıda öyle durduğumla kalırım valla. ahahha ay yarıldım hayali bile uzak bana.ağız tadıyla hayal bile kuramıyorum sen düşün.

valla artık deliliğe vurdum çok gülüyorum halime.

ha diyelim hepsini hallettik iş pratiğe geldi. eee denizler altında 20000 fersaht derinlikte uyuyan bebem hep mi uyanır yahu? :)) ajjajajajaajjkagaj

dediğim gibi çocuk en iyi doğum kontrol yöntemi hacılar.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
küçükken barbie bebekler gibi hayatım olacak sanırdım. böyle hep üst baş değiştirmeli. ken (sevgilisi barbının. gerçi ken bebeğim olmadı hiç ben barbı bebeğimi abimin robotlarıyla öpüştürürdüm) her akşam beni kapıdan almaya gelecek deli gibi gezecez tozacaz. pespembe bi hayatım olacak sanardım.

teyyy teyyy lahana bebek oldum çıktım.

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
teknolojik annem iyi hoş diyosun çok da beğendim ama teorikte bende her akşam bol köpüklü banyomu yapıyorum, mis gibi vücut kremlerine bulanıyorum. tek bi yerimde bi kıldı, tüydü ottu poktu yok :) saçlarımı savura savura üstümde en hoş geceliklerimle (ahahahhaha kesinlike üstünde ayıcık olmayanlardan) giyip eşimin karşısına geçiyorum. kafamdan atmışım, sabah 6da kalkıp işe geleceğimi, oğlumu özleyeceğimi, ütüyü, tozu, bulaşığı. silmişim kafamdan. sadece anı yaşamk istiyorum. oğlum uyuyor odada mışıl mışıl.

saç savurmaydı, 333 diyerek dudak uzatmaydı kıkırdamaydı derken. eee sonra? adamda da bi atak yok ki. uyukluyor 5 dakika yalnız kalsa.

kapıda öyle durduğumla kalırım valla. ahahha ay yarıldım hayali bile uzak bana bu ara.

ha diyelim hepsini hallettik iş pratiğe geldi. eee denizler altında 20000 fersahtadi derinlikte uyuyan bebem hep mi uyanır yahu? :)) ajjajajajaajjkagaj

Madem her şey tastamam o zaman problemi eşin açısından fiziksel çözelim :)))

Eğer bebişin meme de emmiyorsa sende kullanabilirsin,duydunmu bilmiyorum ama
PHARMATON G115 isimli bir vitamin tavsiye ediyorum size....
Veeeee sana söyleyeceğim tek şey kullanmaya başladıktan 5 gün sonra bana dua etmeyi unutma:)))
Ha sakın aç karnına içmeyin yalnız mide kazıntısı yapıp acıktırabiliyormuş sölemedi demeyin...
İhtiyacınız olan gebelikte de kullandıgınız bütün vitaminler var icinde,içmeye başladıktan 4-5 gün sonra verdiği enerjiyi hissedeceksiniz....Ama lütfen muntazam ve aksatmadan alın.Geceleri icilince uyku kacırdıgı söyleniyor artık orasını ayarlayın kendinize göre.
Kendinde kullanırsan gösterdigin performansa şaşırıcaksın,ben bir gün yanlıslıkla 2 tane icmisim allahın sıcagında antalya gibi yerde bütün evi kaldırıp temizledim :)))))
Denemenin kimseye zararı olmaz,ama faydasını görünce bana hak vericeksiniz...
(aynı dertten bende muzdariptim eşimden dolayı,ama şimdi no problem)

strese iyi geldiğini söylemeyi unutmuşum,özellikle sınav zamanı öğretmen arkadaşlarım bizzat kendi çocuklarına içirmişler

Link yasakmış özr dilerim :S

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
düşündüm de ben mod olurum. olabilirim bence ben mod. acayip bi moddayım şu sıralar çünkü. delimtrak ve kıvamsızım.

samimiyim de ben hem. gülerken burnumdan sümük falan fırlasa utanmıyorum hiç. hamileyken hep çişimi yapıyodum söylemekten de utanmıyodum misal. 72 kiloyla doğuma gittim ben. boyumda 1 metre hiç santimdi siz düşünün.

dip not: devrelerim yandı zaar bu saatlerde oluyo bu bana hep. yere çömelince gidiyorum o zaman.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bak öyle bi yazmışım ki mod olanlara delı ve kıvamsız dermişim gibi olmuş.

öyle bişi demedım ha yanlış anlaşılmasın.

o benim deliliğim ve kıvamsızlığım sadece.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

kapıda öyle durduğumla kalırım valla. ahahha ay yarıldım hayali bile uzak bana.ağız tadıyla hayal bile kuramıyorum sen düşün.

ha diyelim hepsini hallettik iş pratiğe geldi. eee denizler altında 20000 fersaht derinlikte uyuyan bebem hep mi uyanır yahu? :)) ajjajajajaajjkagaj

dediğim gibi çocuk en iyi doğum kontrol yöntemi hacılar.

offfffffff gökce yaaa kız hic gulcegim yoktu Allah iyiligini versin senin anlatışa bakarmısın hahaha -alkis-alkis-alkis

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
çok bunalımdayım aslında bakmayın. kocamla paylaştığım hiç bişey yok artık. değil birbirimize vakit ayırmak brbirime tahamülümüz yok gibi bu aralar. sürekli bi tartışma hali. sürekli bi yılgınlık hali var üzerimde. yorgunum, eşimin düz mantık olmasından, empati kuramamasından, her olayı illa ailesine bağlama arzusundan...

4 akşamdır seni seviyorum diyor bana ve ben boş gözlerle ona bakıyorum. cevap vermediğim için bunun yüzünden de tartışıyoruz.

biliyorum ama sevmıyor. sevıyor ama anne olduğum için artık. kadını değilim sanki. kadın bile değilim sanki. hayatımızda ne tutku var ne bişey. alelade iltifatlar, hızla yenmiş akşam yemekleri, sohbet muhabbet eğlence sadece Aden'i izlerken.

en son ne zaman seviştik hatırlamıyorum bile :(

çocuk mu böyle yaptı bizi, herkesin mi böyle bu süreci ya da bitmiş bazı şeyler bilmiyorum! :(

Gökçecim iki kişilik dünyanıza yeni biri giriyor ve o birisi senin veya sizin hayatınızın merkezi oluyor.Bütün yaşantınızı ona göre ayarlıyor ve uyarlıyorsunuz.sonra zaman geçtikçe 3 kişilik hayata alışmış oluyorsun tekrar eşinle eskisi gibi olacaksın bunun için 2 yıla ihtiyacın var
şuan herşey daha çok yeni bi bakmışsın yıllar hızla geçmiş Aden büyümüş anlayamayacaksın çünkü ben şuan öyleyim o yaşadığın herşeyi bizde yaşadık ama hepsi geçici inan bana

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar