2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
canım Tuna da onları yemiyor. ama sebebini çözdüysem eğer bi daha ki sefer yemesini sağlayabilirim belki. sebze çorbasını hep blenderdan geçirip veriyorum. 2-3 kaşık sonra ağzını kapıyor. bu sefer rendeleyp pişiricem öyle bırakıcam bakalımmm

sizde işe yararsa bende denerim aynı dediğin gibi 2 kaşık alıyor ağzını kitliyor ısrar edersem kusuyor ki hiç kusma adeti yok oğlumun vermicem bidaha sebzeden soğumasın 8 aylıkken veririm

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Tuna da benim gibi, ben de sevmem tanesiz çorba hiç....

babam karışık, bulamaç gibi şeyleri hiç sevmez. dedesine benzerse yemek huyları vay halimize :D

sizde işe yararsa bende denerim aynı dediğin gibi 2 kaşık alıyor ağzını kitliyor ısrar edersem kusuyor ki hiç kusma adeti yok oğlumun vermicem bidaha sebzeden soğumasın 8 aylıkken veririm

valla canım tavuk çorbasında yaradı. inşallah bunda da yarar. yalnız Tuna boyuna posuna göre çok iştahsız. oynayarak, şebeklikler yaparak yediriyoruz hep. hata mı ediyoruz bilmem :sirin: ilk zamanlardaki iştahı hiç yok... ama masaya otursun, herkesin yemeğine saldırsın, ekmek kabuğu kemirsin bayılıyor...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bir de birşey sorucam kızlar...

miniklere hesap açtıran var mı? bebek hesabı tarzı olaylar hala mevcut mu?

Tuna'ya doğumundan bu yana gelen altın ve paraları en iyi nasıl değerlendiririm sizce?

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
babam karışık, bulamaç gibi şeyleri hiç sevmez. dedesine benzerse yemek huyları vay halimize :D

valla canım tavuk çorbasında yaradı. inşallah bunda da yarar. yalnız Tuna boyuna posuna göre çok iştahsız. oynayarak, şebeklikler yaparak yediriyoruz hep. hata mı ediyoruz bilmem :sirin: ilk zamanlardaki iştahı hiç yok... ama masaya otursun, herkesin yemeğine saldırsın, ekmek kabuğu kemirsin bayılıyor...

yarında tavuk çorbası yapayım Tuna nın bütün huyları aynı Kayra bu kadar olur o da sofraya ve bizim yediklerimize saldırıyor ekmek kabuğunada bayılıyor yemeğinide ya müzik yada benim çenemle yiyor gören maşallah iştahı yerinde diyor oysaki hep zorlamayla
bebekliğinde nasılsa öyle gidiyorlar canım ben Batura bisiklet üzerinde yedirirdim o gezer ben arkasından hey gidi günler bununda farklı olacağını düşünmüyorum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bir de birşey sorucam kızlar...

miniklere hesap açtıran var mı? bebek hesabı tarzı olaylar hala mevcut mu?

Tuna'ya doğumundan bu yana gelen altın ve paraları en iyi nasıl değerlendiririm sizce?

Ben hesap açtırmadım ama bildiğimiz banka kasasına koydum canım. Zaten artık asla ulaşılabilir bir biçimde tutmam,ağzım yandı. Düğünümde söylemesi ayıp olmasın çok takım olmuştu. Kayınvalidem bizde dursun dedi, o zamanlar salak olduğum için peki dedim. Kaynımla birlikte altından girip üstünden çıktılar bir kısım altınımın...Yaklaşık 85 tane çeyreğim p** oldu afedersin.Kasada tutuyorum.Arada ilave yapıyorum...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

benimkiler altın olarak duruyor bankada ama kendi adıma::)

Ben de kendi adıma tutuyorum. Eşime çok güvenirim ben o konularda ama ailesi çok belalar laylam. Çok param gitti benim,çok. Para pulda asla değilim ama, insanın gücüne gidiyor, afedersin keriz gibi hissediyorsun.
Adanın altınları da,diğer birikimlerim de benim üzerime.
Ki geçen gün ne kadar haklı olduğum da birkez daha çıktı ortaya :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
pekiii, bi soru da benden :D
kaşık maması veren var mı?
ve de ne zaman veriyorsunuz?
bizim genellikle akşam 6dan sonra biberona geçiyoruz, eşim almış 2 kutu ama ne zaman vereceğimi bilemedim :acep:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bizim altınlar annemde duruyor, doğumdan sonra orada kaldığımız için oradaydı, sonra da almadım...annem tek tek hesabını tutuyor :D ama ben de bankaya koysam mı ki? bilemedim şimdi...onun için ayrı masraf alıyorlar mı?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bizim genellikle akşam 6dan sonra biberona geçiyoruz, eşim almış 2 kutu ama ne zaman vereceğimi bilemedim :acep:

Biz de aksam 6dan sonra biberona geciyoruz. Ben de bugun hipp'in organik elmali tahil bazli kasik mamasini aldim denemelik. Ne zaman vercez ki. Ama ada yorgunsa kasikla yiyeniyo pek.
Bi de internetten bi doktor bana tahilli mama onermemisti.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben simdi denemelik bi 70 cc verdim.
Formulunde 6+ bebekler icin 140 cc yaziyo.
Sevdi sanki.
Bakalim bu aksam nasil uyuyacak.
Ona gire geceleri yatmadan muhallebi verebilirim belki.
Kesmistim ben muhallebiyi. Daha tok tutuyosa mamadan iyidir herhalde.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

Biz de aksam 6dan sonra biberona geciyoruz. Ben de bugun hipp'in organik elmali tahil bazli kasik mamasini aldim denemelik. Ne zaman vercez ki. Ama ada yorgunsa kasikla yiyeniyo pek.
Bi de internetten bi doktor bana tahilli mama onermemisti.

Kızlar ben 1 aydır kaşık maması veriyorum tok tutsun diye yatmadan 2 saat yada 1 saat önce yatarkende 100 cc devam sütü veriyorum çünkü onu içmeden uyumuyor milupanın tahıllı gece mamasını seviyor onu alıyorum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar. Dün 110 cc kadar kaşık maması verdim. 20:30 gibi.
Ama uyumadı hemen, nedense bi huysuzluğu vardı ancak 22:00 gibi uyudu, Kayra gibi devam sütü içmeden uyumuyor. Onu da emdi.
Saat 1 gibi çığlık atarak uyandı, yine acıkmıştı sanırım kolunu emiyodu. Devam sütü verdim 80 cc kadar emdi.
Yani öyle ahım şahım bi tok tutma olmadı, devam sütü de sağlıyor aynı tokluğu…
Bir de bişey fark ettim, ayın belli bi dönemi bi 4-5 gün doymuyor çocuk, gece özellikle sık sık mama emmesine rağmen, devamlı çarşafını, bileğini, kıyafetini emiyo acıkmış gibi.
Acaba büyüme dönemleri mi ki diyorum.
Bi yandan da beslenmesini dengelemeye çalışıyorum, korkuyorum kilo alımı çığırdan çıkar kilolu olur diye…

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Günaydın kızlar. Dün 110 cc kadar kaşık maması verdim. 20:30 gibi.
Ama uyumadı hemen, nedense bi huysuzluğu vardı ancak 22:00 gibi uyudu, Kayra gibi devam sütü içmeden uyumuyor. Onu da emdi.
Saat 1 gibi çığlık atarak uyandı, yine acıkmıştı sanırım kolunu emiyodu. Devam sütü verdim 80 cc kadar emdi.
Yani öyle ahım şahım bi tok tutma olmadı, devam sütü de sağlıyor aynı tokluğu…
Bir de bişey fark ettim, ayın belli bi dönemi bi 4-5 gün doymuyor çocuk, gece özellikle sık sık mama emmesine rağmen, devamlı çarşafını, bileğini, kıyafetini emiyo acıkmış gibi.
Acaba büyüme dönemleri mi ki diyorum.
Bi yandan da beslenmesini dengelemeye çalışıyorum, korkuyorum kilo alımı çığırdan çıkar kilolu olur diye…

dişlerini kaşımak için emiyo olmasın babuşşş anlattıgın kadarıyla acıkmış olması zor bi ihtimal ben gün içersinde devamlı yogurt,muhallebi çorba veriyorum meyve püresi yapıyorum yatarken muzlu süt yada hımm bisküvüli süt veriyorum uyuyo kalkıncada gece boyu kimi beni emiyo arkasındanda sma mama veriyorum 3-4 kere 120cc içiyo gece gündüz 1 kere yapıyorum biberon maması

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hazır kaşık maması göndermişti milupa içindekileri okuyunca vermekten vazgeçip çöpe atmaya karar verdim birsürü kıvam artırıcı kullanmışlar onun yerine kendim yapmayı tercih ettim

meyve püresi veriyorum dışarda iken kazır milupa organiklerden seviyo eşim bide tavuklu pırasalı bir çorba almış onuda denedim bayıldı bu hipp dediğiniz pürelerden ben hiç göremedim

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın kızlar...

babuş ben artık hiç 80lik falan vermiyorum mama. 120 oluyor genelde ama 2 gündür 150 yapıyorum, bitiriyor...benim de sabah ve akşam 6dan sonra biberon olayımız...bazen gece kalkıyor, bazen kalkmıyor...bugün kaşık maması vereyim bakalım, ben de hipp çrb aldım dışarı çıkarken bi kez, ama vermedim...bi de onu deneyecem içecek mi...hipp sebze pürelerini hiç sevmemişti, çrbyı içer mi bilmiyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar