2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
tanselcim sen konya da ne tarafta oturuyorsun? benim tüm akrabalarım orada ya, bilirim az çok konyayı.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
kızlar ben oğlumun derdini çözdüm. Tuna bulamaç kıvamındaki şeyleri sevmiyor. bir süredir şehriyeli tavuk çorbası yapıyorum. bildiğimiz usul, sadece limon suyu ve yumurta terbiyesi eksik. bir de içine havuç rendeliyorum. kolay yesin diye blenderdan geçiriyordum. ağzını kapıyordu. ikidir olduğu gibi veriyorum, yiyor maşallah bir çiğniyor dişsiz ağzıyla görmeniz lazımmmm :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar ben oğlumun derdini çözdüm. Tuna bulamaç kıvamındaki şeyleri sevmiyor. bir süredir şehriyeli tavuk çorbası yapıyorum. bildiğimiz usul, sadece limon suyu ve yumurta terbiyesi eksik. bir de içine havuç rendeliyorum. kolay yesin diye blenderdan geçiriyordum. ağzını kapıyordu. ikidir olduğu gibi veriyorum, yiyor maşallah bir çiğniyor dişsiz ağzıyla görmeniz lazımmmm :utan:

Ada da çiğniyor. Ağzına birşey tutulduğu zaman büyük insan gibi dilinin ucuyla tadına bakıyor, kabul ettiği birşeyse ağzına alıyor başlıyor gevmeye :D
Ben artık şeftaliyi filan hafiften lifli bırakıyorum, lıp lıp yutuyo :catalbicak:
Bi de hafta sonu annemin kendimiz için yaptığı tarhanadan verdim. Ama salçasız,yağsız pişirdim. Suya tarhana katmak şeklinde. Sevdi.
Bugün de bakıcısı içine biraz ekmek doğrayacak çorbanın,biraz sulu olmuş doymaz dedi arayıp.Ekmek doğrayayım mı dedi olur dedim.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bu arada sizce kızıma bebek tarhanasını kendim mi yoğursam bebek sitelerinde bebek tarhanası satılıyo ev yapımıymış,ondan mı alsam?
ne dersiniz?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ohhh maşallah eymeneee :elif:
teşekkürler babuşum çok mutlu oldum çok tatlı ya gidişi kaplumbağa gibi :D
Kızlar bu arada sizce kızıma bebek tarhanasını kendim mi yoğursam bebek sitelerinde bebek tarhanası satılıyo ev yapımıymış,ondan mı alsam?
ne dersiniz?
bence kendin yap cnm ben güvenemiyorum öle anneannem yaptı bu sene kayınvalidemden yapmış doğal bende çok istersen gönderebilirim sana ama kendininzde tüketceksen yap derim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

teşekkürler babuşum çok mutlu oldum çok tatlı ya gidişi kaplumbağa gibi :D

bence kendin yap cnm ben güvenemiyorum öle anneannem yaptı bu sene kayınvalidemden yapmış doğal bende çok istersen gönderebilirim sana ama kendininzde tüketceksen yap derim

Ay canım benim çok teşekkürler. Annem yapıyor her sene de bebeğe ayrı mı yapsam ki dediydim. Ben tarhana manyağıyım :D
Annem yapmış görümce yapmış geçen sene. Ama görümceninkini beğenmedim yiyemedim. Annem süper yapar :catalbicak:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Selimi göremedim
Defne çok güzel bir kız olmuş maşallah akrobat olacak heralde
Ecrin yalnış hatırlamıyosam cinsiyet öğrenmeye gittiğinde ters duruyordu karnında dimi:)
Kayra sebze çorbasını ve mercimek çorbasını yemiyor 3 kere denedim ama olmadı bugün yayla çorbası yaptım onu yedi birde
tarhanayı seviyor sizdede aynı sorun varmı?
benim oğlumda tam olmasada emekliyor istediği yere gidiyor birde iki dizinin üstünde durup yaylanması var:kahkaha:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ay canım benim çok teşekkürler. Annem yapıyor her sene de bebeğe ayrı mı yapsam ki dediydim. Ben tarhana manyağıyım :D
Annem yapmış görümce yapmış geçen sene. Ama görümceninkini beğenmedim yiyemedim. Annem süper yapar :catalbicak:

afiyet olsun cnm bence yap zor gelmiyosa her zaman ev yapımı daha doğaldır

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selimi göremedim
Ecrin yalnış hatırlamıyosam cinsiyet öğrenmeye gittiğinde ters duruyordu karnında dimi:)
Kayra sebze çorbasını ve mercimek çorbasını yemiyor 3 kere denedim ama olmadı bugün yayla çorbası yaptım onu yedi birde
benim oğlumda tam olmasada emekliyor istediği yere gidiyor birde iki dizinin üstünde durup yaylanması var:kahkaha:

Ben sebze ve tarhana denedim ikisini de yedi laylam.
Yaylayı nasıl yaptın? Ben de vermek istiyorum...
Mercimek vermedim daha hiç...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
leader, hadi gözün aydın....

babuş, benim annem yapacakmış tarhana...yapmasaydı ben alırdım ki aldım da zaten. ben yapamam çünkü. ben de yağsız tuzsuz yaptım bi kaç kere, beğenerek yedi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
leader, hadi gözün aydın....

babuş, benim annem yapacakmış tarhana...yapmasaydı ben alırdım ki aldım da zaten. ben yapamam çünkü. ben de yağsız tuzsuz yaptım bi kaç kere, beğenerek yedi.

Tarhana Baba'dan mı aldın lilacs?
Bebek tarhanası diye birşey satıyolarmış...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Tarhana Baba'dan mı aldın lilacs?
Bebek tarhanası diye birşey satıyolarmış...

yok, migrostan aldım ben, 250 gr cık, içinde baharat falan yok, poşeti atmasaydım tekrar bakardım da kavanoza boşalttım. severek yiyor oğlum, sebze çrb sı yiyor, yayla da yapmıştım onu da yedi maşallah, hatta bazen dışarıda yemek yerken tatmak istiyor, bi kere brokoli çrb içti :D bizle beraber yesin, bayılıyor :)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Ben sebze ve tarhana denedim ikisini de yedi laylam.
Yaylayı nasıl yaptın? Ben de vermek istiyorum...
Mercimek vermedim daha hiç...

4 y.kaşık yoğurt 1y. kaşığı un yumurta sarısı ve pirinçle yaptım
pişirdikten sonra zeytinyağ çay kaşığının ucuyla nane koydum
blendırdan geçirdim
tuz yasak bari nane ekleyeyimde yayla çorbası olduğu anlaşılsın dedim:)benimki resmen kusuyor sebze ve mercimeği 1 ay daha vermeyim

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selimi göremedim

canım Tuna da onları yemiyor. ama sebebini çözdüysem eğer bi daha ki sefer yemesini sağlayabilirim belki. sebze çorbasını hep blenderdan geçirip veriyorum. 2-3 kaşık sonra ağzını kapıyor. bu sefer rendeleyp pişiricem öyle bırakıcam bakalımmm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yok, migrostan aldım ben, 250 gr cık, içinde baharat falan yok, poşeti atmasaydım tekrar bakardım da kavanoza boşalttım. severek yiyor oğlum, sebze çrb sı yiyor, yayla da yapmıştım onu da yedi maşallah, hatta bazen dışarıda yemek yerken tatmak istiyor, bi kere brokoli çrb içti :D bizle beraber yesin, bayılıyor :)
Yavrum yaaa :)
Ada da birini yemek yerken görsün başlıyo yalanmaya yazık,öyle dikkatli öyle acıklı bakıyo ki yiyene :catalbicak:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

4 y.kaşık yoğurt 1y. kaşığı un yumurta sarısı ve pirinçle yaptım
pişirdikten sonra zeytinyağ çay kaşığının ucuyla nane koydum
blendırdan geçirdim
tuz yasak bari nane ekleyeyimde yayla çorbası olduğu anlaşılsın dedim:)benimki resmen kusuyor sebze ve mercimeği 1 ay daha vermeyim

Ben de yapayım dur laylam böyle.
Adanın da tek severek yediği şey sebze çorbası diyebilirim.
Gerçi tarhanayı da sevdi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım Tuna da onları yemiyor. ama sebebini çözdüysem eğer bi daha ki sefer yemesini sağlayabilirim belki. sebze çorbasını hep blenderdan geçirip veriyorum. 2-3 kaşık sonra ağzını kapıyor. bu sefer rendeleyp pişiricem öyle bırakıcam bakalımmm

Tuna da benim gibi, ben de sevmem tanesiz çorba hiç....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar