Gunaydin canimlar
bende 4 gundur aksam 8 de muhallebi veriyorum muzlu..
Sabah saat 6-6.3o gibi uyaniyo mama iciyo sonra 1 saat daha uyuyo..
Gunduz de veriyorum ben biberon mamasi siz hic mi vermiyosunuz gunduz ?
Diyo ya,gunde en az 5oo ml devam sutu alcak diye,ek gida da 2 cay bardagini gecmicek diye..
hoşgeldin hayatım
gece hep aynı saatlerde kalkıyorsa alışkanlık uyanmasıymış lidırcan...eğer gece her uyandığında mama veriyorsan ya da emziriyorsan onları yavaş yavaş kes, azalt yani. bi kitapta okudum bunu, hatta en sonunda su verin diyordu, su içmek için uyanmaya değmez diye düşünür bebekler diyordu
Allah kolaylıklar versin arkadaşına lidılım…
Zor bir durum...
ben gündüz bazen emzirerek geçiriyorum, bazen yetmiyor, mecbur gündüz de mama takviyesi yapıyorum. yani günde 90 ml de verdiğim oluyor, 360 ml de... üstünü sütümden tamamladığını umuyorumkeşke sütümüz olsaydı ya, tüm topiğin sütleri 6 aya kalmadan azaldı nerdeyse...
he sütsüz topik bu
geçen bi avm.nin bebek odasında bi anne bebekle karşılaştık, yanımda kardeşim var, bebek 7-8 aylık gibi.
annesi emzirmeye başladı.
kardeşim şaşkınlıkla "aaa emiyo dana kadar çocuk" dedi
bize sanki bebek 3 aya kadar emzirilir gibi geldiği için
amin cnm....
he bir de kuzenim hamileydi. dayı demeye dilim varmıyor ama neyse, dayımın kızı. ailesiyle görüşmediğimiz için bu kızcağızla da zamanla aramıza mesafe girdi. en son annesi Tunayı severken anneannemde, bayramın 3.günü son gün vermiş doktor demişti. ve hep sordum anneanneme, daha doğmamış diyordu. dün sancı vermişler, sabaha kadar çekmiş, az önce sezaryenle almışlar bebeği, çok şükür kurtulmuş devletimin normal doğum politikası çok sıkıntılara yol açar ahanda buraya yazıyorum. ödüm koptu birşey olacak diye.
Aynen canım. Benim streslerime ek bi de yavruş emmeyince stres ettim kendime. Hiç kendimle, hayatla bu kadar mücadele ettiğim, uğraştığım bir dönem bilmem hayatımda.ben de geçen emzirmeye girdim avmde. içerde bir öğretmen arkadaşıma rastladım ama bizlerden çokçok büyük. 2. çocuğu diğeri 12 yaşında. neyse bebek 11 aylık, hala emziriyor. mama vermiyorum hiç dedi. ben daha onun üzüntüsünü yaşayamadan odaya 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve annesi girdi. çocuk memeyi kendi açıp emdi resmen :1: sonra "doooduuum" dedi ve indi aşağı...
ama bizim topiğin durumu eminim stresle alakalı... 2.yi doğurursam eğer-ki bu kocaya bir bebek yeter diyorum ama- dünya yansa bir karış hasırıma dokundurmuycam valla
ee şimdi benim ikinci üyeliğimi kim silcek bilen var mı ben silebiliyor muyum?
2 haftadır işten giremiyodum lohusa ay pardon siteye girememe depresyonuna girmiştim :sevindirikasli: :sevindirikasli:
Geldin mi be ya
Eksik kaldık kız kaç günlerdir :sevindirikasli:
Çok şükür kurtulmuş kızcağız. Gözünüz aydın canım. Allah analı babalı güzel kaderler yazsın.
Ben de çok normal doğumla sezeryan arasında kalmıştım belki hatırlarsın.
Ama benim doktorum, kendisine minnettarım, inisiyatif aldı ve sezaryenle doğuracaksın dedi.
Normal doğumum başladığı, neredeyse doğuracak açıklık sağlandığı halde de doğurtmadı.
Hemen rapor düzenletti, hipertansiyon ve diyabet hastasıdır, normal doğumu mümkün değildir diye.
Bana doğumdan sonra 40ımdaki kontrolümde açıkladı, hamileyken sana belli etmedim ama ben Adayı elime aldığım ana kadar emin olamadım senin evine bebeğinle döneceğine dedi.
O kadar sıkıntılı bir gebelik geçirdin, o kadar çok dahili rahatsızlığın vardı ki, senin durumunda ki 100 kişiden 95i evine eli boş dönüyor dedi.
Hala tüylerim diken diken olur.
Bana sabah saatlerinde, çok rahatsızım artık; zaten normal olmayacak doğum alalım bebeği dediğimde, doğum için daha erken şu an alamam riske girer bebek demişti.
Aynı günün akşamına da gebeliğini sonlandırmak zorundayız, bebek daha fazla karnında yaşayamaz, taşikardik krizde şu an dediler.
Müthiş bir kıvraklıkla doğuma karar vererek evvel Allahın izni, sonra da tıbbi zekasıyla verdi bebeğimi kucağıma.
Ben devlette takip oluyor olsam, zaten gebeliğim sürmezdi herhalde o kadar da, kimbilir başıma neler gelirdi doğumda.
Yok hayır diş için uyanmıyor, diş kaşımasını farklı yapıyor. Doğduğundan beri eğer açsa bileğini emiyor zaten. Yada ne kaparsa onu emiyor uyanıksa, dişlerine filan sürtmeden.
Acıkma hissi, emme refleksiyle birlikte uyarılıyor galiba…
Dişlerini kaşımak için yaptığı hareket farklı, resmen sürtüyor dişlerine ağzına soktuğu şeyi…
Gün içerisinde ben de kahvaltı, çorba,yoğurt,meyve, muhallebi veriyorum. Ama uyku içerisinde acıkıyor.
İlk kez dün denedim kaşık maması, bir daha da alacağımı sanmıyorum, bir esprisi yok çünkü. Devam sütüyle kendim hazırlıyorum zaten muhallebi.
Ben dışarıda isem de denk getirip kendim rendelemeyi tercih ediyorum meyveyi. Eğer çok zordaysam ille kullanacaksam hipp organik veriyorum.
Daha hiç sebze püresi vermedim kavanozda. Çorbaları kendim taşıyorum mug termosla.
Tatilde de vermeyecektim aslında. Ama Ada geçen hafta bayram yolculuğunda mikrop kapıp ishal olunca tatilde kavanoz mama vermeye karar verdim. Altı üstü bir hafta. Oralarda dezenfekte şartlarını sağlayamazsam, kimbilir şebeke suları ne halde zaten, hava da sıcak, tekrar hasta etmeyeyim çocuğu dedim.
90lık yaptım ama içmedi lilacs. Bu ara yine sık sık istiyor ama az içiyor.
Hep öyleydi de bi 5. Ay civarı 120-150 arası içer olmuştu, sonra yine içmemeye başladı.
Uykuda da olsa 80-90 civarı diliyle itiyor. İçmiyor.
Ben sebze hiç vermedim. Meyveleri yedi hep. Hatta ilk verdiğimde hipp meyveyi, evde benim rendelediğimi yemiyordu, ben bu kavanozun 1/4ünü bitirse çok iyi derken tüm kavanozu yemişti şaşırmıştım…
Sebzeyi yemezse yandık, tatilde çorba yapamam ki. Sulandırır veririm en olmadı.
Gel kız gel, özledik he
Canım benim de kafama takılıyor bu. Bakıcı gün içerisinde devam sütü almıyor istemiyor diyor.
Bizim ek gıda 2 ç.bardağını çooookkkk geçiyodur. Doktorum da aslolan anne sütüdür, süt olmadıktan sonra ha devam sütü ha ek gıda demişti.
Ben 500 ml.ye akşam işten geldikten sonra ve gece uyku içinde tamamlamaya çalışıyorum.
Akşam muhallebiyi kesmemin bi sebebi de bu aslında.
Allahım siteye giremiyorum yeni üyelik almak zorunda kaldım atılmam di mi ama bakın kendim diyom 2. üyeliği aldım şifremi kabul etmiyo mailimi kabul etmiyoattınız mı yoksa beni ühühühühü
bir de birşey sorucam kızlar...
miniklere hesap açtıran var mı? bebek hesabı tarzı olaylar hala mevcut mu?
Tuna'ya doğumundan bu yana gelen altın ve paraları en iyi nasıl değerlendiririm sizce?
Kizlar,bizde de olcu 125 gr ve 120 cc..
Mamayi gunde 4-5 kez 12o ser cc
meyve puresi 1 kez 125 gr
yogurt 1 kez 125 gr
sebze corbasi 1 kez 1oo cc
aksam 8 de muhallebi 1cay bardagi su+1.5 tatli kasigi pirinc unu pistikten sonra 3 olcek mama ve yarim muz...
Bu tam 1 kase yapiyo bitiriyo son kasiklari zorluyorum bazen.. Boyle iste
heee ben de eksiktim tamamlanmaya geldimmm :sevindirikasli:
kızz harbi mi dr öle dedi ay büyük Rabbim maşallah adacığa
Kizlar,bizde de olcu 125 gr ve 120 cc..
Mamayi gunde 4-5 kez 12o ser cc
meyve puresi 1 kez 125 gr
yogurt 1 kez 125 gr
sebze corbasi 1 kez 1oo cc
aksam 8 de muhallebi 1cay bardagi su+1.5 tatli kasigi pirinc unu pistikten sonra 3 olcek mama ve yarim muz...
Bu tam 1 kase yapiyo bitiriyo son kasiklari zorluyorum bazen.. Boyle iste
Merhabalar..
Site kurallarımız çerçevesinde ikinci üyelik almak yasak maalesef.
Eğer bana üye adınızı söylerseniz yani giriş yapamadığınız üye adınızı verirseniz sorunu çözebiliriz.
Lütfen özel mesaj ile bana ulaşırsanız sevinirim.
https://www.hanimefendi.com/private.php?do=newpm&u=2