2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
HAYATIIIIMMMMMMMM

masallah de kiz...

Yediriyoz iste bi sekilde bazen sebeklik yaparak bazen isteyerek yiyo..

Sende yavas yavas arttir miktarlari olmadi benim gibi cingirak goster sarki soyle yedirirken ilgiyi dagitinca agzini aciyo farketmeden :D

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
BU KADAR ŞEYİ NASI YİYO YAAAAA
BENİM Kİ TABİİ KG ALMAZ :kahkaha:

sabah 60 cc suya muhallebi
sabah öğlen arası 100 cc kadar meyve püresi
öğlen 125 cc sebze püresi
öğleden sonra 100 cc yoğurt
akşam 100 cc mama ama içmiyo onu da gece arada 5 dakika falan emiyo o kadar

nk83 halletti sorunu ama yeni aldığım üyeliğin silinmeli lazım onu nasıl yapıcaz
Sahinim

Tamam canım hemen siliyorum-ayse
Rabbim kuzularınızı korusun inşallah.
Sağlıcala büyüsünler:eek:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canımcım ben Selimin altınlarını şu an bekeltiyorum, borsa endeksi düşsün babamın söylediği hisse senedini alıp Selimin adına bekleteceğim. Altınları yaklaşık 20 milyar(eski para ile ) tutuyor. Kendisi için ufak bir yatırım olur diye düşünüyorum..

maşallah tansel hakikaten küçük bir yatırım kadar varmış kuzucuğun birikimi :)

biz bugün çrb içmedik niyeyse...kasenin 1/5 ini anca içtik, ardından mama yaptım aç diye...önce onu da içmedi sanırım uykusu vardı, uyuyamayınca 15-20 dk sonra içti, böylece bugün gündüz mama vermiş oldum.

ben de günde 500 cc kadar mama almasına takmış bulunmaktayım, ama içiyor yani o kadar, bazen 450de kaldığı oluyordur da, olsun o kadar da.

meyve kavanozlarını da sevmiyor bu çocuk, ama son iki gündür meyveyi püre yemiyor, yarısını güç bela yediriyorum, gerisinin suyunu süzüp öyle veriyorum.

yoğurt yapmayı kestim araya bayram falan girince, yoğurt vermiyordum ama dün baby mix verdim, özlemiş midir nedir, tamamını yedi günlerdir tamamını bitirdiği tek gıda.

bi de emekleme ile ilgili yazacağım günlerdir yazamıyorum, babuş şu amerikan filmlerinde falan hamile ve bebek sahibi olanların ellerinde olan meşhur bir kitap vardır, "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler diye" o kitapta da aynen senin dr un dediği yazıyor, emekleme diye bir basamak yokmuş. çocuklar oturur ve yürür diyor orada da. yani emeklemezlerse korkacak bi durum yokmuş, normalmiş :)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
500 cc nasıl içer ya aklım almıyor benim çocuk da mı bi sorun var imkansız yani içemez yiyemez

canım Selimde çok fazla ek gıda almıyor, emiyor. Sütüm yetiyor diye düşünüyorum. Ama eminim 500 cc alamıyordur. Mesela selim 1 kase çorbayı yada yogurdu hayattta yemez. 30 ml muhallebi yapıyorum içine çeyrek muz koyuyorumda ancak yiyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
eşimin 18 eylül 22 eylül tarihleri arasında Bodrumda toplantısı varmış, bizde gideceğiz inşallah. Uçak biletlerini aldı, uçakla nasıl taşınır o kadar eşya bilemiyorum. Bebek arabasını felan almamız gerek. Neyse inşallah güzel bi şekilde gider geliriz.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

biz bugün çrb içmedik niyeyse...kasenin 1/5 ini anca içtik, ardından mama yaptım aç diye...önce onu da içmedi sanırım uykusu vardı, uyuyamayınca 15-20 dk sonra içti, böylece bugün gündüz mama vermiş oldum.

ben de günde 500 cc kadar mama almasına takmış bulunmaktayım, ama içiyor yani o kadar, bazen 450de kaldığı oluyordur da, olsun o kadar da.

meyve kavanozlarını da sevmiyor bu çocuk, ama son iki gündür meyveyi püre yemiyor, yarısını güç bela yediriyorum, gerisinin suyunu süzüp öyle veriyorum.

yoğurt yapmayı kestim araya bayram falan girince, yoğurt vermiyordum ama dün baby mix verdim, özlemiş midir nedir, tamamını yedi günlerdir tamamını bitirdiği tek gıda.

bi de emekleme ile ilgili yazacağım günlerdir yazamıyorum, babuş şu amerikan filmlerinde falan hamile ve bebek sahibi olanların ellerinde olan meşhur bir kitap vardır, "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler diye" o kitapta da aynen senin dr un dediği yazıyor, emekleme diye bir basamak yokmuş. çocuklar oturur ve yürür diyor orada da. yani emeklemezlerse korkacak bi durum yokmuş, normalmiş :)

bende o kitabı kullanıyorum, orda öyle yazıyor bende okumuştum. Ama güzel bi kitap.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam sabahtan beri, oturp kalkıyorum bişey yazamadım dogrudürüst...

bende kahvaltı, meyve ve corba vermeye gayret ediyorum bazende aksam muhallebi.. ama 500ml. süt mama ve/veya anne sütü vermeye gayret ediyorum ortalama 400-450 anca oluyodur, ama su sıralar dişten dolayı iştah daha az...normalden daha az yiyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Çok amerikanvaridir benim doktorum
İyi o zaman içimiz bir kat daha rahat etsin :D

Buarada hakkaten tansel nasıl takıymış o ya 20 milyar :D
Maşallah :D:D

eşimin 18 eylül 22 eylül tarihleri arasında Bodrumda toplantısı varmış, bizde gideceğiz inşallah. Uçak biletlerini aldı, uçakla nasıl taşınır o kadar eşya bilemiyorum. Bebek arabasını felan almamız gerek. Neyse inşallah güzel bi şekilde gider geliriz.

İnşallah canım, güle güle gidin gelin inşallah...
Uçağı hakkaten gözüm yemiyor benim de bebekle...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben de çocukcağızımın epey takısı oldu diyodum, bi anda söndüm fıs diye tanseli duyunca :kahkaha::kahkaha::kahkaha:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Çok amerikanvaridir benim doktorum
İyi o zaman içimiz bir kat daha rahat etsin :D

Buarada hakkaten tansel nasıl takıymış o ya 20 milyar :D
Maşallah :D:D

İnşallah canım, güle güle gidin gelin inşallah...
Uçağı hakkaten gözüm yemiyor benim de bebekle...

canım biz 2 kardeşiz, anne ve babam sürekli akrabalara hediye yapınca onlarda bana yaptı. Bide eşim 5 kardeş, ablasının çoçukları felanda var. Aslında bu zamana kadar yapılanın karşılığını almak gibi oldu. Mesela 10 komşum hepsi ayrı ayrı küçük altın taktı. Bende onlara yapmışımdır yada yapacağım. Böyle yani. Al gülüm ver gülüm:)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım biz 2 kardeşiz, anne ve babam sürekli akrabalara hediye yapınca onlarda bana yaptı. Bide eşim 5 kardeş, ablasının çoçukları felanda var. Aslında bu zamana kadar yapılanın karşılığını almak gibi oldu. Mesela 10 komşum hepsi ayrı ayrı küçük altın taktı. Bende onlara yapmışımdır yada yapacağım. Böyle yani. Al gülüm ver gülüm:)

Benim de çoğunlukla annemin komşu ve akrabaları, eşimle arkadaşlarımız ve iş arkadaşlarımız takı taktılar.
Eşimin hiçbir akrabası gelmediler bile görmeye, kardeşleri hariç.
Yine de sizinkinin yarısı kadar olmadı bile :D
Annem yalnız hediye olarak bana 25 çeyrek ve Adaya 5 cumhuriyet ata takmak istedi, ama kayınpederim yaptırdığı orkidenin ve adaya taktıkları minik bileziğin fiyatını 7-8 kere evde söyleyince, annemden kabul etmedim o hediyeyi milletin enayisi sen misin diye.
Senin yatırımın olsun anne, dedim, sadece 1 tane cumhuriyet ata taktırdım o da Adaya.O da üzerine ilave edip bir devremülk aldı,Ada,kardeşim ve benim için...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ay evet zor olcak ama bakalım bu deneyimide yaşayıp görcez. Gideceğiniz yer halen belli değilmi babuş..

Yok canım yarın resmi tatil olmasına rağmen eşim yine çalışacak ama 3-4 gibi evde olurmuş, eve gelince netten bakar sonra da rezervasyon yaparız dedi.
Ben birkaç yer baktım, liste çıkardım.
Short list yapma görevi verdi de bana kendileri :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar