2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
babuş kız... şu kitarlı fotoyu koysana uygunsa..bir baksam neymiş... gerci burda varmıdır emin degilim ama Ekim ortası istanbula gidicez kardeşimin dügününe (inşallah) o zaman bakarım...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Sahi bi haber size benden. Annem istanbulda ev almaya karar verdi... Bu benim için çok güzel çünkü eşimin ailesinin durmadan bize gel bize gel baskılarından, eşimin de her hafta kanunmuş gibi bizimkilere uğrayalım demesinden oldukça sıkılmıştım. Elbette ben asla taviz vermeden mesafemi koruyorum kendileriyle asla içli dışlı olmadım sık gitsek de. Onlar bana gelmez. Bir ara kayınvalidem teklifsiz gelme gibi densizlik edecek oldu derhal bildirdim canı istediğinde az sonra oradayım deyip gelemeyeceğini. Gelmiyor da şimdi.
Ama sürekli ayağına çağırmasından fenalık gelmişti.
Şimdi benim annem de burda olursa, eşim biraz empati yapar herhalde.
Ama annem sürekli İstanbulda oturmaz, gelir gider durur Eskişehiri bırakamaz.
Ama asıl içimi burkan, dün benim çocukluğumun geçtiği anneannemle dedemin evi satıldı. Çocukluğuma ait aklımda kalan görüntüler kendi evimizden çok oradadır. Ben anneannemi ve dedemi çok severdim, çok düşkündüm. Annem tek çocuk olduğu için onlarda bana, seneler sonra kardeşim oldu zaten,uzun zaman tektim.
Şimdi sanki geçmişim satılmış, kaybolmuş gibi hissediyorum.
Eminim annem de öyle. Hatta o daha karışıktır,kesin. Onun uzun uzun yılları geçti orada ve orası onun eviydi. Elleriyle yapmışlar anneannem,dedem ve annem orayı...Ama mantıken satılması uygundu. 4-5 senedir anneannem ve dedem vefat ettiğinden beri annem giremiyor o eve ve giderek viraneleşiyor...Çok güzel de bir yerde isteyeni çok...
Annem satmasa biz o işin hakkından hiç gelemezdik,ileriki yıllarda.Gidip oturacak da değiliz.
Böylece bahçesindeki dutları,ayvaları,zeytinleri ve armut ağacıyla, dün, benim çocukluğum öldü...

ay hüzünlendim be babuşcumm...

ama anacıgının yanınızda olması bemce coooooooookkkkkkkkkk güzel, hem kardeşinde istanbulda...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım ya... sana dakolay gelsin ama ben iremi anlıyorum canım kardeşimde benden 6 yaş kücüktür hani kıskanma demeyelim ama annemi bazen kendime isterdim.......

işte 'cennet anaların ayakları altında' ne de güzel bir söz! Rabbim yardımcımız olsun, amin...

Benim de kardeşimle aramda 7,5 yaş var pikoşum.
Ben kardeşimin beşiğine yatıp sığışmaya çalıştığımı çok net hatırlıyorum :D
Bu kıskançlık değilse de beşiği kendime isteme olabilir :D

babuş kız... şu kitarlı fotoyu koysana uygunsa..bir baksam neymiş... gerci burda varmıdır emin degilim ama Ekim ortası istanbula gidicez kardeşimin dügününe (inşallah) o zaman bakarım...

Koyayım tatlım. Eğer istersen beğenirsen ben alıp sana yollayabilirim.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Sahi bi haber size benden. Annem istanbulda ev almaya karar verdi... Bu benim için çok güzel çünkü eşimin ailesinin durmadan bize gel bize gel baskılarından, eşimin de her hafta kanunmuş gibi bizimkilere uğrayalım demesinden oldukça sıkılmıştım. Elbette ben asla taviz vermeden mesafemi koruyorum kendileriyle asla içli dışlı olmadım sık gitsek de. Onlar bana gelmez. Bir ara kayınvalidem teklifsiz gelme gibi densizlik edecek oldu derhal bildirdim canı istediğinde az sonra oradayım deyip gelemeyeceğini. Gelmiyor da şimdi.
Ama sürekli ayağına çağırmasından fenalık gelmişti.
Şimdi benim annem de burda olursa, eşim biraz empati yapar herhalde.
Ama annem sürekli İstanbulda oturmaz, gelir gider durur Eskişehiri bırakamaz.
Ama asıl içimi burkan, dün benim çocukluğumun geçtiği anneannemle dedemin evi satıldı. Çocukluğuma ait aklımda kalan görüntüler kendi evimizden çok oradadır. Ben anneannemi ve dedemi çok severdim, çok düşkündüm. Annem tek çocuk olduğu için onlarda bana, seneler sonra kardeşim oldu zaten,uzun zaman tektim.
Şimdi sanki geçmişim satılmış, kaybolmuş gibi hissediyorum.
Eminim annem de öyle. Hatta o daha karışıktır,kesin. Onun uzun uzun yılları geçti orada ve orası onun eviydi. Elleriyle yapmışlar anneannem,dedem ve annem orayı...Ama mantıken satılması uygundu. 4-5 senedir anneannem ve dedem vefat ettiğinden beri annem giremiyor o eve ve giderek viraneleşiyor...Çok güzel de bir yerde isteyeni çok...
Annem satmasa biz o işin hakkından hiç gelemezdik,ileriki yıllarda.Gidip oturacak da değiliz.
Böylece bahçesindeki dutları,ayvaları,zeytinleri ve armut ağacıyla, dün, benim çocukluğum öldü...

Babuşum... Deme öyle... Biliyorum çok üzücü... Ben de anneannemi ve dedmi çok severdim, ki kendi anne babamdan daha çok onlarla hatırlarım çocukluğumu. Mesela nerdeyse babam ve annemle ilgili çocukluğuma dair anım, aklımda olan bişe yoktur. Hep anneannemin yorgan dikerken benim de yorganın üstünde oyunlar oynamam, dedemin bana portakal ağacına kurduğu salıncağım, tavuk kümeslerinde yumurta arayışım, anneannemin boş teneke leğenleriyle davul çalışım falan gelir aklıma. Şuan anneannemin ve dedemin evlerinde uyuz dayım oturuyo. Uyuz diyorum, severim ama eşinden pek haz etmem. Çok uyanık bi kadındır, anneanneme dedeme zamanında çok çektirmiştir, dayım da ağzını açıp laf etmemiştir. O yüzden uyuzdur işte benim için. Şuan onların elleriyle yaptıkları o bahçenin ve evlerin içinde dayımlar oturuyo ve sürekli evlerin dizaynını değiştiriyo kadın. Mis gibi bi sundurmamız vardı. Sundurma, evin önünde balkon gibi bişe, hani belki başka bişe deyip de sundurma demeyenler vardır diye açıkladım, oranın etrafına duvar ördürdü kapattı, aynı avluda 3 ev var, 2 sini kiraya verdi. Kiler gibi bişe vardı, rahmetli anneannem buğdayları ve fırını yakmak için aldığı pamuk çubuklarını koyardı orayı da yıktırdı. İnan şuan oraya gitmek bile istemiyorum. O yüzden seni çok çok iyi anlıyorum....

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Benim de kardeşimle aramda 7,5 yaş var pikoşum.
Ben kardeşimin beşiğine yatıp sığışmaya çalıştığımı çok net hatırlıyorum :D
Bu kıskançlık değilse de beşiği kendime isteme olabilir :D

Koyayım tatlım. Eğer istersen beğenirsen ben alıp sana yollayabilirim.

canım benim, güzel yürekli arkadaşım teklifin yeter, yapmış kadar oldun inana ki... inşallah gelicez tatlım hallederiz o zaman, hem belkim de vardır burada...

Ha bu arada, annenin İstanbula gelecek olması çok güzel bi haber. E bi müjde de ben vereyim o halde; sanırım bizimkiler de Ankaraya yerleşecekler :D

e senin de gözünaydın simuşcum....

bi güzel haberde ben verebilsem keşke, istanbula dönüyoruz gibi eheheh ama suan proje yüzünden mümkün degil........ :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
bu arada yarın öğlen arasına misafir gelecekmiş. hiçbi hazırlığım yok. eşim dedi ki ablamlara söyliyim biri kek yapsın biri börek yapsın sen de kısır yap dedi. ben de olur söyle dedim, hiç yapacağım iş değil ama yapacaklar mı görmek istiyorum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
e senin de gözünaydın simuşcum....

bi güzel haberde ben verebilsem keşke, istanbula dönüyoruz gibi eheheh ama suan proje yüzünden mümkün degil........ :(

Canııııııııııııııııııııım.... İnşallah sen de güzel haberler verirsin... Gönlündeki neyse hakkınızda hayırlı olur da inşallah o olur.... :huhuu:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Gitar bu kızlar, plastik aksamın üzeri süngerle kaplı.
Üzerindeki hayvan figürlerine dokununca o hayvanın sesini çıkarıyor.
Pazara gidelim şarkısı var. Notalar var. Kayıtlı minik şarkılar var sözsüz. Bir de sorular soruyor, mesela köpeğin sesini veriyor, senden bulmanı istiyor, bulup üstüne basınca alkışlıyor. Bulamazsan üzülüyor, hadi tekrar dene diyor :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canııııııııııııııııııııım.... İnşallah sen de güzel haberler verirsin... Gönlündeki neyse hakkınızda hayırlı olur da inşallah o olur.... :huhuu:

amin canım benim

babuşşşşşşşş alıntı yapmadım minnoşda var diye... hani gitar cok güzelmiş bayıldım!! neyindi bu fisherpr.... mı?

ama maşallah subanallah yerim minnoşu ben yaaaaaaaaaaaaa .. kız müzisyen mi olucak bu zilli..........
kız minnoşlarda bambaşka oluyo canım maşallah 41 kere...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Allahıııııııııııııım kız Adaaaa kız Adaaaaa yicem seni yiceeeeeeeem maşallah sana. Şimdiden gitarcı olmuş eheuheueheu :D Babuş, oyuncak çok güzel yalnız. Ben buna benzer yani işlev olarak benzer bişe aldım ama arabaya, ön koltuğun arkasına takılıyor, bi minik direksiyonu var, direksiyondan basıyosun, koltuğa bağlı olan aksamdaki hayvan ses çıkarıyo. Ama bu daha güzelmiş güle güle kullanın. Markası modeli vs si ne bunun?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bu arada yarın öğlen arasına misafir gelecekmiş. hiçbi hazırlığım yok. eşim dedi ki ablamlara söyliyim biri kek yapsın biri börek yapsın sen de kısır yap dedi. ben de olur söyle dedim, hiç yapacağım iş değil ama yapacaklar mı görmek istiyorum...

Ben de denerim böyle arada.
Ama yaparlar simuşum, kardeşlerine poz yapmak için yapar yollarlar.

amin canım benim

babuşşşşşşşş alıntı yapmadım minnoşda var diye... hani gitar cok güzelmiş bayıldım!! neyindi bu fisherpr.... mı?

ama maşallah subanallah yerim minnoşu ben yaaaaaaaaaaaaa .. kız müzisyen mi olucak bu zilli..........
kız minnoşlarda bambaşka oluyo canım maşallah 41 kere...

Müziğe çok ilgili cidden daha ufak zamanlarından beri, belki yeteneği de vardır pikoşum, ama çok istiyoruz eşimle kızımız bi enstrüman çalsın.
Benim kardeşim piyano çalar, özeniyorum ona....

Bu yerli bir marka, bilindik birşey değil, toyzz shoptan almıştım canım. Bir de mavisi vardı, onu da bir arkadaşımın oğluna almıştım :elif:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın dicem ama gün çoktan başladı, bu saatte anca tünaydın olur :D

gunaydın anım sanada yada tunaydın :D

tsk ederiz gecti cok sukur ilk kazamızı atlattık Allah daha kotulerini yasatmasın cok korktum ya elim ayagım saldı titredim dakikalarca o agladıkca bende agladım korkudan,sinirden,heyecandan...

Bak hersey duzelcek merak etme sen anneannem sey derdi
'cocuk buyutmek demirden leblebidir,cigneyebilirsen cigne..'

napalım artık dunyaya geldiler bi kere biz istedik Rabbimiz verdi bizlere,simdi bakkmak zorundayız buyutmek zorundayız oyle yada boyle ama insallah Allah ım sabrını da verir basta sana sonra hepimize

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Bak, benim aldığım da bu. Her ne kadar yüzümüz öne dönük vaziyette oturmasak da henüz ve benimki anlamasa da aldım :D:D Nasılsa anlar inşallah diye...

buda yolculuk için güzelmiş tatlım sen nirden aldın bacım?

Müziğe çok ilgili cidden daha ufak zamanlarından beri, belki yeteneği de vardır pikoşum, ama çok istiyoruz eşimle kızımız bi enstrüman çalsın.

Bu yerli bir marka, bilindik birşey değil, toyzz shoptan almıştım canım. Bir de mavisi vardı, onu da bir arkadaşımın oğluna almıştım :elif:

inşallah calar babuşcum.. zaten zamane bebeleri ordan oraya ( bi faliyetten digerine) gidip duruyor.. işte bazı faliyetler sunup önüne sonra aralarından en ilgisi olana yönlendirmek gerek sanırsam ki...
hmm bende bakayım umarım bulurum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşcum sennin niye bi avatarın yok acabası???:ne::ne:

bilmeeeeem, kaldırmıştım bi ara sonra hiç aklıma gelmedi koyiim diye :D

hııı bak ben onu hiç düşünmemiştim doğru diyon kız babuş sırf onun için bile yaparlar.

bu arada uyandık biz, 45 dk sürdü şuan kucağımda sağa sola atıp kendini bağırıyo. ben kaçar canlar. bura açık kalsın ara ara gelir bakarım. öptüm.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar