2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
allah rahatlık versin güseller öperim hepinizi benim migren kudurcak galiba yine sinyalleri veriyo böyle olunca şu kafamı kesip atasım geliyo :duymuyorum:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
daha cokk var teyzoslarr ama pc ye atmam lazım daha yenı geldı. yırımm ben sızınn pasalarıı yaa koca adamm gıbı olmuslarr masallahhh.. tipinii yedıklerımmm :kahkaha: yerımmm yerrr:elif:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
amannnnnnnnnnn gider ayak gelinimide gördüm maşallahhhh bu ne güsellik efemmmm oğlumda uyanık olsaydıda görseydi güselliği şükürler olsun rabbime bize güseller güseli evlatlar nasip etti biblo gibiler nasılda özene bezene yaratmış yarabbi

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ecrin çok güzellll maşallah yerim onuuu

cnm ii geceler Allah yardım etsin başağrısı fena yaa

sağol güselim bu aralar çok sık tutuyo gözlerimi açamıyorum gecen sabah eymen ağladı susmak bilmedi artık kafamı zaten kaldıramıyorum kafamı yere nasıl vurduysam zonklaması geçsin die eşim kafayımı yedin dedi heee dedim yedim allah kimseye vermesin tedavi edici ilacımı alamıyorum eymen arada sıradada olsa emiyo die geçmiyo kuduruncada böle işte klasik baş ağrısı olsa neyse öle bişi ki sanki adımlarımı boşluğa atıyorum beynim uyuşuyo içindeki sıvı akıyo sanki ileri dereceymiş benimki eskiden bir tutardı 1 hafta kafamı kaldıramazdım tık çıksın istemezdim yarasa gibi gömerdim kendimi yorganın altına

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
benımm de regll agrımmm:(

dımıı lıdırımm oyle valla her an sukretmek lazımm. allahım korusunn uzunn guzell omurler versın hepsine

amin canım ben her daim şükrediyorum hepinizin yerine regl ne ki bide o vakam var benim düşüp bayılıp duruyorum adetkende aşırı kan kaybından iki büklüm oluyorumm dogum sancısı çekenler bilir aynı öyle sancı çekiyorum normal değilim ben sanırım

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kocamm yemek ıstıyomuss:bitter: neyse gıdeyım hazırlayayaımm sonra uykuya bu agrı gecmezz baska turluu

dunurumm sana da gecmıss olsunn bebemm en korktugum hastalık tıpı:bitter:

hayatımm senı de operimmm kocamannn

ıyıı gecelerr kızlarr

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

sağol güselim bu aralar çok sık tutuyo gözlerimi açamıyorum gecen sabah eymen ağladı susmak bilmedi artık kafamı zaten kaldıramıyorum kafamı yere nasıl vurduysam zonklaması geçsin die eşim kafayımı yedin dedi heee dedim yedim allah kimseye vermesin tedavi edici ilacımı alamıyorum eymen arada sıradada olsa emiyo die geçmiyo kuduruncada böle işte klasik baş ağrısı olsa neyse öle bişi ki sanki adımlarımı boşluğa atıyorum beynim uyuşuyo içindeki sıvı akıyo sanki ileri dereceymiş benimki eskiden bir tutardı 1 hafta kafamı kaldıramazdım tık çıksın istemezdim yarasa gibi gömerdim kendimi yorganın altına

ben hamileliğimin ilk 3 ayında aşırı baş ağrıs çektim çlüyodum ilaç da içemiodum ağrıdan kusuyodum çok zor başağrısı insanı hayattan soğutuyo

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ecriiiiiiiiiiiinnnnnnnn ben gormediiiimmmmmmm defne yi yaaaaaaaa :(
bu arada esim cuma gunu izmire gitcek 2-3 gun kalcak ama biz gelemiyoz kalcak yer olmadıgı icin..esim otelde kalcak

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar,bu arada bugun regl oldum...ne guzeldi ya aylardır olmamak vay bee hele bu sıcakta hic cekilmiyo..heleeeee de esim 1 hafta izne cıkmısken,denize gideriz diye dusunuyoken hiiiiiiiiiiiiiiic cekilmiyoooooo
:sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar nasilsiniz?
Ben biraz uzgunum... Hem sizlerle konusayim kafam dagilsin hrm de uyarayim diye geldim.
Universiteden en yakin arkadasimin oglu var 15 aylik.
Esiyle birlikte bebegi annesine birakip spora gitmisler.
Tam donerlerken annesi telefon ediyor,bebege surup verdiklerini biraz genzine kactigini siddetli oksurup sonra kustugunu ama cok agladigini ve susturamadiklarini soyluyor. Hemen kosup gidiyolar hala tikanircasiba oksuruyor gozler kipkirmizi burun tikanmis. Hemen acile goturuyolar.
Acilde aspirasyon yapiliyor agiz,burun,ciger. Film cekiliyir. Tahliller yapiliyor. Bi daha aspirasyon. Cigere biraz kacmis. Yogun bakima aliyolar.
Enfeksiyon olup zaturreye cevirmesin diye antibiyotik tedavisine basliyolar.
Simdi yatiyolarmis hastanede.
Hafif yatar konumdaymis ama basinin altinda yastik varmis.
Aman diyo arkadasim sakin yattigi yerden yastikli da olsa bisi verme.
Oturt ugras oyle ver.
Ben gece beslerken koluma yatiriyodum sonucta.
Bazen yattigi yerde meyve filan veriyodum.
Asla vermem artik. Asla.
Sizler de aman vermeyin kizlar. Aman diyim allah korusun.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bebıkommm fotoları toplayayım eklerım cnmm pc geldı artık:D uzuldumm ya gelebılseydınız keske:bitter:

babusum cok gecmıs olsun arkadasına. ben aha pnce yazmıstım foruma tehlıkelıymıs dıye. orta kulak ıltıhabının da en onemlı nedenlerındenmıs yatırarak yedırmek. ben gece bıle oturtuyorum defneyı kucagıma. ayy allahh yardım etsınn yavrucaga cok uzuldumm:(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlarr hemen hepinız benden buyuksunuz. daha cok yasamıslıgınız tecrubenız vardır benden. ne olur bana akıl verın.
ara ara maddı sıkıntımız oldugunu yazıyorum buraya. ama soyle bı sıkıntı ınsaat satılmadıgından dolayı nakıt sıkıntı. benım babama,kayınvalıdeme ve 2 gorumceme borclandık. zıra maaslı calısan olmadıgından eve her ay bı akar yok.daha cok detay var ama anlatamıyorum uzun uzun. sadece olayın patlak veren kısmını soyleyeyım. gorumcem bıze bı mıktar kıra vermeye baslayacaktı. kayınvalıdemde demıs kı esıme o kırayı verırse gecınemez sana o parayı ben vereyım her ay. tabı esım ne kadar korusa da annesının huyunu bıldıgınden(her fırsatta kafasına kakar) ıstememıs tartısmıslar. esım dedı kı annem sana anlatır sakın karısma dınleme. ok dedım. bugun kayınvalıdem konuyu actı. dınlemıcem karısmıcam dediysem de dınletemedım. baktım olmuyo sadece esımın arkasında durdum yanı. sonra dedım kı anne ben dınlemek ıstemıyorum anlatma bana esım de anlatıyo ama dınlemıyorum kendınız halledın. olmaz oyle dınlememek kocan anlatıyosa dınlıceksın oyle hep getır yıyelım getır yıyelım olmaz dedı. o kadar sınırlendım kı ne cevap verdıgımı hatırlamıyorum ınanın. sonra dedı kı ben x e su kadar para verdım bır ayda yedı. bır ayda bu kadar para harcanır mı cep mı dayanır. anne dedım bız eve bu ay oyle bı para harcamadık ınsaata harcamıstır onu gayet de hesaplı yasıyoruz hıc bı luksumuz yok suan.ben ona ablasının yerıne para vereyım dedımm ıstemedı bana tesekkur etmenız lazım yatıp kalkıp sızı dusunuyorum yıne uykularım kacıyo dedı. anne parayı sen verırsen sen vermıs olcaksın ama obur turlu esım hakkı olan parayı alcak dedım. bu sefer dondu ben cocugumu dusunuyorum senın aılen ıcın soylemıyorum ama bıraz kızın aılesı bıraz oglanın aılesı destek olur zor gunlerde falan bıseyler zırvaladı. bak kayınpederın gorumcene gıdıp gızlıden para verıyomus dedı. bende donup herkes kayınpederım degıl,ben nıye babamdan yada senden para alayım elım ayagım tutuyoken cok zordaysan calısırım yerım dedım. cocugunla nasıl calıscaksın dedı. herkes nasıl calısıyosa uzulurum ama yapcak bısı yok dedım. daha neler neler bunun benzerı. aglamamak ıcın zor tuttum kendımı.
sonra esımın enıstesı geldı defne yı severken cok gulec bu cocuk esın de hep guluyo ama dımı ona mı cekmıs dedı. kayınvalıdem hemen ecrınn hıc gulmuyo dedı.gulerek soyledı ama ben anlarım yanı. valla bana bı asık suratlı dıyen sensın anne dedım. yooo hıc gulmyosun yada bana gulmuyosun o zaman hep asık suratlısın dedı. senle yapılarımız farklı anne sen tanımadıgın ınsana da gulup konusuyosun ben oyle degılım dedım. allah ım bı kınaye bı degınme allah bana ıyı kı boyle kalp vermısler, hıc eksılmıyomus da cart curt. yapı bu anne esım de benım hep bu tarafımı takdır ederdı cıkarken bıle dedım. bende selam verdıgım kadının koynuna gırmıyorum heralde dıye bı araba da oyle soylendı. sozumona gulerek.
cok moralım bozuk. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.700 lıra falan para gecıcek. bunla gecınıcez bı sekılde. delıklı kurus ıstemıyorum kayınvalıdemden gelen. ama nasıl yettırıcez bılmıyorum. calıssam defne ye bakıcak kımse yok. bunları yazarken aglıyorum yıne. cok caresız hıssedıyorum kendımı:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ben hamileliğimin ilk 3 ayında aşırı baş ağrıs çektim çlüyodum ilaç da içemiodum ağrıdan kusuyodum çok zor başağrısı insanı hayattan soğutuyo
çok zor gerçekten hayatım ben perişan oldum kaç aydır çekiyorum hamile iken hiç yaşamadım bu migreni uykusuzluk,ses,ışık tetikliyo belki kussam rahatlıycam ama aurasız migren çeşidiymiş benimkisi geçene kadar aylarca çekiyorum kimi zaman
Selam kizlar nasilsiniz?
Ben biraz uzgunum... Hem sizlerle konusayim kafam dagilsin hrm de uyarayim diye geldim.
Universiteden en yakin arkadasimin oglu var 15 aylik.
Esiyle birlikte bebegi annesine birakip spora gitmisler.
Tam donerlerken annesi telefon ediyor,bebege surup verdiklerini biraz genzine kactigini siddetli oksurup sonra kustugunu ama cok agladigini ve susturamadiklarini soyluyor. Hemen kosup gidiyolar hala tikanircasiba oksuruyor gozler kipkirmizi burun tikanmis. Hemen acile goturuyolar.
Acilde aspirasyon yapiliyor agiz,burun,ciger. Film cekiliyir. Tahliller yapiliyor. Bi daha aspirasyon. Cigere biraz kacmis. Yogun bakima aliyolar.
Enfeksiyon olup zaturreye cevirmesin diye antibiyotik tedavisine basliyolar.
Simdi yatiyolarmis hastanede.
Hafif yatar konumdaymis ama basinin altinda yastik varmis.
Aman diyo arkadasim sakin yattigi yerden yastikli da olsa bisi verme.
Oturt ugras oyle ver.
Ben gece beslerken koluma yatiriyodum sonucta.
Bazen yattigi yerde meyve filan veriyodum.
Asla vermem artik. Asla.
Sizler de aman vermeyin kizlar. Aman diyim allah korusun.
ayyyy çok geçmiş olsun rabbim korumuş ben yine hep eymeni yastıkta yediriyodum mama sandalyesini alana kadar çok dikkat etmek gerek gerçekten yavrum benim sağolasın babuşum
kızlarr hemen hepinız benden buyuksunuz. daha cok yasamıslıgınız tecrubenız vardır benden. ne olur bana akıl verın.
ara ara maddı sıkıntımız oldugunu yazıyorum buraya. ama soyle bı sıkıntı ınsaat satılmadıgından dolayı nakıt sıkıntı. benım babama,kayınvalıdeme ve 2 gorumceme borclandık. zıra maaslı calısan olmadıgından eve her ay bı akar yok.daha cok detay var ama anlatamıyorum uzun uzun. sadece olayın patlak veren kısmını soyleyeyım. gorumcem bıze bı mıktar kıra vermeye baslayacaktı. kayınvalıdemde demıs kı esıme o kırayı verırse gecınemez sana o parayı ben vereyım her ay. tabı esım ne kadar korusa da annesının huyunu bıldıgınden(her fırsatta kafasına kakar) ıstememıs tartısmıslar. esım dedı kı annem sana anlatır sakın karısma dınleme. ok dedım. bugun kayınvalıdem konuyu actı. dınlemıcem karısmıcam dediysem de dınletemedım. baktım olmuyo sadece esımın arkasında durdum yanı. sonra dedım kı anne ben dınlemek ıstemıyorum anlatma bana esım de anlatıyo ama dınlemıyorum kendınız halledın. olmaz oyle dınlememek kocan anlatıyosa dınlıceksın oyle hep getır yıyelım getır yıyelım olmaz dedı. o kadar sınırlendım kı ne cevap verdıgımı hatırlamıyorum ınanın. sonra dedı kı ben x e su kadar para verdım bır ayda yedı. bır ayda bu kadar para harcanır mı cep mı dayanır. anne dedım bız eve bu ay oyle bı para harcamadık ınsaata harcamıstır onu gayet de hesaplı yasıyoruz hıc bı luksumuz yok suan.ben ona ablasının yerıne para vereyım dedımm ıstemedı bana tesekkur etmenız lazım yatıp kalkıp sızı dusunuyorum yıne uykularım kacıyo dedı. anne parayı sen verırsen sen vermıs olcaksın ama obur turlu esım hakkı olan parayı alcak dedım. bu sefer dondu ben cocugumu dusunuyorum senın aılen ıcın soylemıyorum ama bıraz kızın aılesı bıraz oglanın aılesı destek olur zor gunlerde falan bıseyler zırvaladı. bak kayınpederın gorumcene gıdıp gızlıden para verıyomus dedı. bende donup herkes kayınpederım degıl,ben nıye babamdan yada senden para alayım elım ayagım tutuyoken cok zordaysan calısırım yerım dedım. cocugunla nasıl calıscaksın dedı. herkes nasıl calısıyosa uzulurum ama yapcak bısı yok dedım. daha neler neler bunun benzerı. aglamamak ıcın zor tuttum kendımı.
sonra esımın enıstesı geldı defne yı severken cok gulec bu cocuk esın de hep guluyo ama dımı ona mı cekmıs dedı. kayınvalıdem hemen ecrınn hıc gulmuyo dedı.gulerek soyledı ama ben anlarım yanı. valla bana bı asık suratlı dıyen sensın anne dedım. yooo hıc gulmyosun yada bana gulmuyosun o zaman hep asık suratlısın dedı. senle yapılarımız farklı anne sen tanımadıgın ınsana da gulup konusuyosun ben oyle degılım dedım. allah ım bı kınaye bı degınme allah bana ıyı kı boyle kalp vermısler, hıc eksılmıyomus da cart curt. yapı bu anne esım de benım hep bu tarafımı takdır ederdı cıkarken bıle dedım. bende selam verdıgım kadının koynuna gırmıyorum heralde dıye bı araba da oyle soylendı. sozumona gulerek.
cok moralım bozuk. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.700 lıra falan para gecıcek. bunla gecınıcez bı sekılde. delıklı kurus ıstemıyorum kayınvalıdemden gelen. ama nasıl yettırıcez bılmıyorum. calıssam defne ye bakıcak kımse yok. bunları yazarken aglıyorum yıne. cok caresız hıssedıyorum kendımı:(

ecrinim biraz sıkcan tatlım dişini zor bir durum kayınvalidene aldırma konuşsun dursun bu ne kadar sürecek böyle bilemiyorum tabi bir kaç aysa idare edersin bu durumunu sanırım en iyi ben anlarım eşimin maaşının 5te 3 taksitlerimize gidiyo kira vermiyoruzda kalan para seninkinden bile az elhamdulillah geçiniyoruz canım fazla lüks yaşamadıktan sonra yetiyo gerçekten acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalış sadece yok yinede olmaz diyosan sevg.li kaynanacıgın kızına nasıl acıyor acık defneyi idare etsin sende 1-2 yıl çalış yada sürekli çalış bitanem önerebilceğim başka bişi gelmiyo aklıma...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ecrincim canım benim. Seni çok iyi anlıyorum. Bence yağlı ye yavan ye ama aile içinde maddi alışverişlere girme. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eşimin ablasının eşiyle, kayınpederim zamanında ortak ticaret yapıyorlardı. Malzemeyi enişte kayınpedere veriyor, kayınpeder piyasaya sürüyordu. Enişte kayınpedere her zaman acelesi yok ne zaman ödersen öde, damat kayınpeder arasında paranın lafı mı olur diyordu. Kayınpederden bundan aldığı gazla malı aldıkça aldı. Elinde şişti. Hayır diyemedi bazen de, enişte sormadan onay almadan mal yolladı.
Sonunda bir yerde aralarında başka sebepten sorunlar çıktı, iş borçlara kadar geldi. Ver madem paramı dedi enişte. Önce takside bağladı, sonra taksit miktarını kayınpederin ödeyemeyeceği meblağlar olarak belirledi filan derken kavgalar vs. görümceme de babana gitmeyeceksin dedi. Uzun süre ailesiyle görüştürmedi kızı.
Sonra kayınpeder evini ipotek ettirip kredi çekti ve borcunu ödedi. Ama halen görüşmezler. Sadece görümce ve yeğenler gidip gelir kayınpederlere.
Kayınpeder eşime de bekarlığında ciddi borçlanmış halen ödememiş. Ama o parada hakkım olmadığı için (ki evlenmeden birkaç gün önce vermiş aslında belki de hakkım vardır) ses etmiyorum ben. Kaynım da eşimle altınlarımızın altından girdi üstünden çıktı. Ben lafını etmiyorum o benim hanımlığım ama, bir daha asla kuruş vermem. Ciddi paramızı yediler çünkü ve gözümde zerre değerleri kalmadı.
O sebeple aile içi maddi ilişkilerden mümkün olduğunca uzak kalın derim naçizane.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın hanımlar,

ecrincim, bence bırak yine kendi aralarında halletsinler, kayınvalidenin dediklerini de duymazdan gel, en azından bi süre...iş baksan defneye bakacak birini bulman lazım, görümcen bakamaz mı peki, sen işe girince kira vermek yerine defne ye baksa...tabi nasıl olacağını en iyi sen bilirsin de aklıma gelenler bunlar tatlım.

benim kayınpeder de eşimin çok hakkını yedi bu güne kadar. biz evlenmeden önce beraber çalışıyorlardı yıllardır, biz evlendikten bi sene sonra falan battırdı işi, sattı ne varsa, o zaman için iyi para aldılar, ama yıllardır onunla çalışan oğluna 5 kuruş vermedi o paradan...aynı şirkette çalışsın dendi ama sözleşme falan yapılmadı, eşim de anlaşamadı alanlarla. kendi çabamızla iş bulduk, şimdi o işten de ayrıldı daha iyi bi yerde çalışıyor ama hep kendi tırnaklarıyla kazıyarak oldu bunlar, iş konusunda felaket çalışkandır, her işi kendi işi gibi düşünür...o zaman o parada hakkı olmasına rağmen borç olarak istedi üstelik kredimi kapatayım dedi, yine de vermediler...neden çünkü görümcem o işte hiç emeği olmamasına rağmen, güzel de bi işi olmasına rağmen, onlara verirseniz ben de isterim demiş.

şimdi o parayı yediler bitirdiler... borçları da var üstelik, kredi çekecekler ama zorlanırız diye çekemiyorlar...bizden istemeye yüzleri yok, ama eşim de benden isteyemez, ama onlar istese kredi çeker yine verir. ve o para da gider, hayatta ödemezler.

benim annemler ev alırken paraları az eksik kalmıştı, kardeşimle ben tamamladık, ikisi de emekli olmasına rağmen, uğraşıp biriktirmişler 2 sene gibi bi sürede, ama eşimin ailesine verseydik asla gelmezdi o para, ki bunu eşim de gayet iyi bilir.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın kızlar... Çok özledim sizi, sohbeti... Artık gelemiyorum eskisi gibi. İnanın yorgunluktan uykusuzluktan ben de eşim de perte çıkmış durumdayız. Annemleri çağırdım, sanırım bu hafta içi gelecekler. Çünkü biz 2 kişi bu kızla baş edemiyoruz. :ne:

Hiç yerinde durmuyor maşallah. Gündüzleri nerdeyse hiç uyumamaya başladı. Gece uykuları halen çok feci. 9.30-10 aralığına çekti uyuma saatini ve nerdeyse her 2 saatte, en geç 3 saatte bir bağırarak, gözünden yaşlar gelerek uyanıyor. 3 gündür kaka yapmadı, üst soldan iğne ucu gibi dişi patladı, üstüne de bu süt alerjisi. Hiçbişey de yememeye devam ediyor. Bizim sinirler alt üst olmuş durumda. İdrar tahlilimiz şükür temiz çıktı. En azından enfeksiyonu yokmuş ona sevindik. Şuan kendi odasında kudurukluk yapıyo. Artık odasında kenarlara koyduğum yastıkları deviriyo. Hatta koridora çıkış yolundaki yastığı çekip kenara atıyo, yorganı da atıyo, ordan emekleye sürüne kapısının ağzına kadar geliyo maşallah. . 2 gündür kapı ağzında duruyo öyle bakıyo koridora. Çıkmaya mı tırsıyo nedir :D Yatağında yatmak istemiyo. Yatağına koyar koymaz uyanıp çığlığı basıyo. Dün gece halının üstünde yattı. Hoş. zaten artık yatağına yatırmaya korkuyorum. Kenarlara tutunup ayağa kalkmaya çalışıyo. Valla bu kız iyice emeklemeye yürümeye başladığında ben naaapıcam bilmiyorum..... Allah yardımcımız olsun hepimizin, içi sıra bizim de....

Geçmişi okumayı çok istiyorum. Böyle kendimi yabancı kalmış gibi hissediyorum. Ama elim DEĞEMİYOR! Annemler hayırlısıyla bi gelsinler de ben de hem size hem kendime daha çok zaman ayırabileyim. Hepinizi çok seviyorum. Çok özlüyorum......

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar