2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

ohh yedikleriniz bal,şeker afiyet olsun tanselim. biz değişik corba tarifleri istiyoruz ela yediklerinden cabuk sıkılıyor ve muzlu muhallebi tarifinide rica ediyoruz

canımcım muzlu muhallaebi çok basit sende biliyorsundur. Ben şöyle yapıyorum. 30 ml mamaya 1 silme tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum. Muzu ezip içine ekliyorum.

Annemin yoğurt çorbası tarifi; ev yoğurdunu ayranadan biraz koyu sulandrıyor içine 1 tatlı kaşığı yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ, 1 buz kalıbı et suyu ve ev yapımı erişte ekleyip pişiriyor. Sonra blendrdan geçirdi çok severek yedi.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
offf heralde uyku saatleri degiscek bu cocugun her aksam en gec 8.30 da uyuyan cocuk simdi 9.30 da zorla uyuyo yaa oof anam of...

sut kaynatıyorum daha yogurt mayalicam da oyle yatcam artık :deli:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
canımcım muzlu muhallaebi çok basit sende biliyorsundur. Ben şöyle yapıyorum. 30 ml mamaya 1 silme tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum. Muzu ezip içine ekliyorum.

Annemin yoğurt çorbası tarifi; ev yoğurdunu ayranadan biraz koyu sulandrıyor içine 1 tatlı kaşığı yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ, 1 buz kalıbı et suyu ve ev yapımı erişte ekleyip pişiriyor. Sonra blendrdan geçirdi çok severek yedi.

bizim doktorumuz et ve tavuk suyunun simdilik bi besleyiciligi yok bosu bosuna koyma corbalara dedi..8.- 9.aydan sonra zaten eti et olarak tavugu tavuk olarak vericeksin ordan alıcak dedi ama her yigidin yogurt yiyisi farklı tabi..

bizimkiler de bana hep dananın diz kemigini haslayıp suyuna corba yapmıslar hemde ilikli ilikli ıyyy.... ama gel gor ki (nazar degmesin) hiiic hasta olmam ben nerdeyse..

zaten bi doktorun dedigi otekini tutsa takla atcam hepsi baska bisi soyluyo..doktorlarda doktorluktan cıktı artık bi onlara guvencektik simdi herbiri ayrı telden calıyo.. :kizginasli:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
su uyuduktan sonra aglayarak uyanması ne feci oluyor, sanki cocuga neler yapıyolar, sabimin canı nasıl yanıyorsa artık.. hayırlısıyla bi atlatabilseydik şu diş dönemini.. üstten uc vermiş minnak kadar...

offf pikem yaa walla herkesten duydukca boyle dis vakalarını ben acayip tırsmaya basladım...zaten ben her an tırsık durumdayım ama iste :D uyuyamicam diye yorgun duscem hasta olcam ne eve ne hira'ma bakamicam diye odum patlıyo..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
İyi gecelerr kizlarr. Bu defne hanim aklimi yedircek bana bilginize. Bizim besik azosunkinden. Hala alt kademeye indirmedik. Defne tirmsniyo ama besikte dikilemiyodu. Bu aksam salladik uyumadi. Yatagina koydum debeleniyo bende kendi yatagima yattim. Allahtan yatagi bizimkine yapisik. Once erisemeyen ikinci eli de eristi dizleri ustunde yatagin kenarina tutunup kalkti. O sira esim geldi kalkmis bu dizi ustune duser yataktan dedi. Dusermi demeye kalmadan gulerek kendini kafa ustu bİzim yataga atti.ya ben uyuyakalaydim da yatagin diger tarafina kendini atip yere cakilsaydi kafa ustu. Arada lavoboya giderken koyuyodum icine ya o sira kalkip dusseydi. Dehset icindeyim resmen. Daha 2-3 hafta idare eder diyodum ne azimli cikti velet. Bu gece bizim yatakta aramizda yatcak cok korktum gece kalkar duser diye yarin besigi alt kademeye indiricem.

Bide bugun karton ilac kutusunu yerde unutup dusa girmisim. Kutuyu koparmis bi parcada karton yutmus. Esim agzinda bisi gordum guldu sonra ogurdu dedi. Ogurunce tutmus bana getirmisbi yandan karnina bastiriyo kussun diye. Kafamda kopukk ustume havlu bie alamadan kaptim cocugu.guluyodu normal esim bi daha bastirinca kustu pit die dustu bi parca karton. Esim olmasa yaninda dusunmek bile istemiyorum :korkak: allah im korusun. Herseyi de kontol ederim. Kutuyu koparcagini nasil dusunemedim ki ben.allah im yardimci olsun bana sag salimm bi yasa getireyimm bebemi

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
offf pikem yaa walla herkesten duydukca boyle dis vakalarını ben acayip tırsmaya basladım...zaten ben her an tırsık durumdayım ama iste :D uyuyamicam diye yorgun duscem hasta olcam ne eve ne hira'ma bakamicam diye odum patlıyo..

inşallah kolay gecer tatlım sizinki.. altlar pek zorlamadı da.. üstler mahvetti yavrumu... ama daha gec cıkarsaydı bukadar zorlarmıydı bilemedim bak.. bizimki biraz erken oldu...

hadi gözünüz aydın...bugün yarın gelir herhalde diş periniz....

saol tatlım... o gelene kadar biz iyice yamulacaz ehehhh :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar selam, hayırlı cumalar. Bir çok alıntı yapmıştım ama elektrikler kesildi!
Hatırlayabildiklerimi özetleyeyim:

Nazom İrem kuzuya da geçmiş olsun, senin iş zor, ikisi bir arada…Allah kolaylık versin.
Ada sebze çorbasından hiç sıkılmadı çok seviyor ama ben de yoğurt çorbası gibi bir şeyler denemek istiyorum…
Bir yandan da acaba çocuğu değişik tatlar deneticem diye mi hasta ettim diye düşünmeden de edemiyorum…

Tanselcim, geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederiz. Ama diş mi mikrop mu aldı bilemiyorum valla. Doktor tahlil yapmaya gerek yok deyince havada kaldı. Ama diş yapmaz bunları diyor, diğer tüm doktorlar gibi. Dişlerimiz de sertleşmiş özellikle alttan bir tanesi, ama henüz uç vermedi, bakalım ne zaman çıkacak. Bazısı bir gecede çıkarmış sertleşince bazısı bir ayda…

Bir de muzlu muhallebiyi yaparken pirinç unu ile mamayı birlikte mi pişiriyorsun? Eğer öyle ise mamayı pişirme diyecektim. Mama sıcak/kaynar suya bile yapılmıyormuş bozuluyormuş. Biz de muhallebiyi aynı içerikle yapıyoruz ama pirinç ununu suyla pişirip, kaynamaya yakın 3-4 damla limon damlatıyoruz. Soğutup mamayı öyle ilave ediyoruz.

Ecrincim senin kız maşallah subhanallah çok hareketli çıktı, ama anne karnından belliydi, bi kere fotoğraf koymuştun da, dışarı fırlayacak şekilde yaslanmıştı karnına, hiç unutmuyorum :D:D
Benimki dönmeyi tam olarak 6. ayda başardı, koca dötüşünü kaldırıp da anca :elif::elif:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Babussss esimm kabul etmiyo ama bencede defne o kagidi yutmuss bence kusunca cikti. Cunku guluyodu yanima getirdiginde. Benim kizz heran ogurmeye hazir patatese de oguruyo her seferinde.kagidi da yemis gitmiss zati yapmiss onu hamur gibi cigneye cigneye.

Bende hala sakliyorum o fotografi. İlerde gostericem ona bak ben sendenneler cektim diye:1: teeyy ne gunlerdi yaff. Bak duygulandim simdi. Evett pekk fena oldu bu kizz. Cekcegim var benim.

Cnm seninkininn gerekten boyla alakasi olabilir. Benimki bi kucucuk ficicik yani bu ay 67 cm cikti. Bi karis boyu var turlu turlu huyu var hesabi:D sizinn bebelerr filinta gibi masallahh boylu posluu hepiciii. Nazar degmesin

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babussss esimm kabul etmiyo ama bencede defne o kagidi yutmuss bence kusunca cikti. Cunku guluyodu yanima getirdiginde. Benim kizz heran ogurmeye hazir patatese de oguruyo her seferinde.kagidi da yemis gitmiss zati yapmiss onu hamur gibi cigneye cigneye.

Bende hala sakliyorum o fotografi. İlerde gostericem ona bak ben sendenneler cektim diye:1: teeyy ne gunlerdi yaff. Bak duygulandim simdi. Evett pekk fena oldu bu kizz. Cekcegim var benim.

Cnm seninkininn gerekten boyla alakasi olabilir. Benimki bi kucucuk ficicik yani bu ay 67 cm cikti. Bi karis boyu var turlu turlu huyu var hesabi:D sizinn bebelerr filinta gibi masallahh boylu posluu hepiciii. Nazar degmesin

Belki de bana çekmiştir ecrincim, ben de geç yürümüşüm, emeklememişim de.Ama çok erken konuşmuşum.
Adanın da çenesine vurdu. Anne,baba,abi,gel çok net.
Tabi bilinçli söylemiyo taklit ediyo sesleri. Sürekli annem diyorum ben, babası nerde filan diyoruz. Kuzenleri var iki tane, abisi abisi diyoruz.
Bi de her yerden alışta gel diyorum. Taklit ediyo hepsini.
Arada bebe diyo, mama diyo, meme diyo.
Memeyle de hiç işi olmadı halbüsü :D:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Anaaa, aşağıda Adussykes diye biri izliyodu bizi, üyelik isminin üstünü çizmişler. Banlandı yazıyo...
Bi de erkek yazıyo profilinde.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bizim de daha dişimiz yok :D

hmmm, hiç ceviz demedi bana, ben de vereyim ama...

ben uzun zamandır 4 numara kullanıyorum aktif bebe, 7-18 kg olan. 7 kilo olduğumuzda geçtik hemen.

hasta olan kuzucuklara bol şifalar olsun inşallah...

benim oğlan da daha çok oturamıyor, bir arkadaşın 20 gün küçük kızı var, maşallah bi güzel oturuyor ki...benimki anca yatacak, dönecek, ayaklarını vuracak pat pat...oturmayı sevmiyor pek, elinden tuttun mu hemen dikilmek istiyor....
ben bezlerin minimuma bakmıyorum max kg ulaşınca değiştiriyorum çünkü doktorumun lafı aklıma geliyor hep siz büyük numara bezde rahat edeceğini düşünürsünüz ama çocuk tam aksine bantlarını daha sıkı bağladıgınızdan rahatsız olur bunuda geçtim apış arası yani bacak arası açıklığı yapar çırtları kavuşmayana dek kullan öğle numara atla dedi öyle uyguluyorum

aynen yerde debelenmeye dahaa çok seviyo gülşahcım ayakları yere pat küt geçiriyo allahtan yerler parke değil gülbinim(alt komşum) uyuyamazdı bile benim zırtomdan oturcaklar inşallah dün gidip mama sandalyesi aldım paşama oturmayı daha çabuk öğrenir hemde yemek eziyetten çıkar die .çocuguma ne hikmet ise bi mavi renk nasip olmadı hiç bişeyi ana dizi yeşil salıncagıyla takım babannesi almış yürütecini babanne yine turuncu almış mama sandelyesi mavi bulamadım kırmızı aldım bebek arabası kırmızı siyah kıza hazırlıkmıdır nedir bilemedim....

c6gvb.jpg

ya kızlar,
ben tv acıyorum diye vicdan azabı cekiyorum yaa :( bakıyo,izliyo cunku...
ama bi is yapıcagımda yada yemek yicegimde acmak zorunda kalıyorum yoksa durmuyo ya oyun istiyo ya kucak..kendi kendine oynamıyo pek ama tv acarsam bakıyo...

ama bende rahatsız oluyorum off..ama napiyim baska carem yokki :dertli:
aynen güselim her gece yatmadan o vicdan azabı içime çöküyo ama devamlı basında duramam ki eşimlede bu sebepten kavga ediyoz yok efendim sen çocugu başından savsaklıyosun yazık değilmi gözlerine hem kaldıki doktorlar bas bas bağırıyo ileride dikkat dagınıklıgı yaşamaması için 3 yaşına kadar tv izletmeyin diyolar birde yeni duydum elinde zararlı bişi diyelimki tv kumandası var ağzına götürcek hemen elinden çekip kapmayın ilgisini başka bi oyuncakla çekin diyolar kendi arzusu ile bırakacakmış biz çekersek yarın iş hayatında elindeki hiçbir işi tamamlamadan bırakan sorumsuz bir insan olurmuş.... aman yarabbi ne zor iş imiş çocuk büyütmek.... 2.hayal bile etmek istemiyorum 3 gündür göz kapaklarımı kapatıcak kadar şiddetli migren çekiyorum kızlar yorgunlukmudur bu dişten sebep başımda siren sesi gibi öten oğlumun sesindenmidir migrenim geçmiyo ilaç bile aldım ıhh ıhhh :aglayan:
anladım canım yani emzirmeyle falan alakası yok sanırım bu durumun..Hira artık nerdeyse hic aramıyo memeyi..ben gece uyanırsa uyku sersemi zorla emzirmeye calısıyorum gunduz hic almıyo desem yeridir..:( gerci almaz tabi cocukcagız sutum gelmiyo ki karnı doymayınca istemiyo tabi o da..napalım kısmet
ahh güselim ben başından beri adet olan biri olarak bu sorunu bilemiycem ama mutlaka düzene oturur merak etme

emzirmeye gelince bizim bebekler aynı huya sahipler bunu anlıyorum gündüz asla emmiyo gece emiyodu 2 gecedir uykusunda bile mızırdandıgı için asla istemiyo beni sütlerim gitmese bari eskisi kadar sütümün peşinede düşmüyorum sagsam belki azda olsa gelcekk ama yok yani... nasip herşeyy
Ohhh Tuna da köşeyi dönmüş :D
Doktor canı yanmasın kan alırken demiş ama daha 7 günlükken canını yakıp topuktan kan almasını da pek iyi beceriyorlar :)

Aferim kız ona valla :D Bizimkisine alkış yap anca zıplasın :p

Oh maşallah canım neresi zayıf bu bebenin? :)Resmini kaçırdım ama.

Ben kullanıyorum, çok durmaması gerekiyormuş ama hep yerlerde hep yerlerde nereye kadar.
zayıf işte görüntü zayıf azom anlamadım gitti bazı bebeklere bakıyorum ayy tosun gibi duruyo soruyorum kaç kg die 7 diyolar benim oğlan neresinde saklıyo bu kg anlamış değilim yüzü bir karış zaten bacaklar sıska kollar desen hakeza aynı elleri bi tokmak gibi tontik hepsi o bel kopacak gibi kücück toto hiç yok bezi bağlarken çırtlarını üst üste bağlıyorum 3 numara bezin sen hayal et artık ama 8 kg işte bı gariplik var all azom resmi koyayım aslında yürüteçte max 45dk oyalanıyo sıkılıyo birazda babannesinin aldıgı yürüteç çok fonksiyonlu oyuncak içermiyo önünde birtane alet var direksiyon gibii heryeri turuncu o direksiyonda öle çocuk çabuk sıkılıyo o sebepten (evladıma alacağım hayalini kurdugum herşey içimde patladı) sormadan alıyolar atsan gücenirler eşle tartış dur bişi alıyolar bi sorsalar fikir danışsalar benim ailem bişi alırken benide yanlarında sürüklüyolar ne kadar bütcesi varsa o pahalı bişi beğenirsem üstünüde ben tamamlarım ama içime sinen bişi olsun

offf heralde uyku saatleri degiscek bu cocugun her aksam en gec 8.30 da uyuyan cocuk simdi 9.30 da zorla uyuyo yaa oof anam of...

sut kaynatıyorum daha yogurt mayalicam da oyle yatcam artık :deli:
ohhh kuuzum allah yardımcın olsun eymen akşam uykularını 10-10,30a attı sabahta 8-8,30da kalkıyo
İyi gecelerr kizlarr. Bu defne hanim aklimi yedircek bana bilginize. Bizim besik azosunkinden. Hala alt kademeye indirmedik. Defne tirmsniyo ama besikte dikilemiyodu. Bu aksam salladik uyumadi. Yatagina koydum debeleniyo bende kendi yatagima yattim. Allahtan yatagi bizimkine yapisik. Once erisemeyen ikinci eli de eristi dizleri ustunde yatagin kenarina tutunup kalkti. O sira esim geldi kalkmis bu dizi ustune duser yataktan dedi. Dusermi demeye kalmadan gulerek kendini kafa ustu bİzim yataga atti.ya ben uyuyakalaydim da yatagin diger tarafina kendini atip yere cakilsaydi kafa ustu. Arada lavoboya giderken koyuyodum icine ya o sira kalkip dusseydi. Dehset icindeyim resmen. Daha 2-3 hafta idare eder diyodum ne azimli cikti velet. Bu gece bizim yatakta aramizda yatcak cok korktum gece kalkar duser diye yarin besigi alt kademeye indiricem.

Bide bugun karton ilac kutusunu yerde unutup dusa girmisim. Kutuyu koparmis bi parcada karton yutmus. Esim agzinda bisi gordum guldu sonra ogurdu dedi. Ogurunce tutmus bana getirmisbi yandan karnina bastiriyo kussun diye. Kafamda kopukk ustume havlu bie alamadan kaptim cocugu.guluyodu normal esim bi daha bastirinca kustu pit die dustu bi parca karton. Esim olmasa yaninda dusunmek bile istemiyorum :korkak: allah im korusun. Herseyi de kontol ederim. Kutuyu koparcagini nasil dusunemedim ki ben.allah im yardimci olsun bana sag salimm bi yasa getireyimm bebemi
bak şimdi yaa gelinime nazar atma hatun maşallah de şikayet ederek anlatma dilini ısır dikkat etcen ama bu ayında bunları yapması büyük marifet 41 kere maşallah subanallah gözünü 4 açç madem her şeyi yapabilcek kıvama geldi benim canım kızım ortalıkta bişi bırakma tedbirini al güsellik
bizimki masa örtüsünü kapmış geçen tabakları indiriyodu aşağı yaptıgı en büyük yaramazlık

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Lidoş bence zayıf değil maşallah subhanallah gayet normal görünüyo Eymen kuzu.Sana zayıf geliyo bence.
Adayla aralarında bir ay civarı var tickerlara göre ama Adanın kilosunda.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ŞÖYLE DEĞERLENDİRİLİYOMUŞ:

Bebek Yaş, Boy, Kilo, Baş Persentil Tablosu Değerleri.

Persentil
: 3-10 en düşük değer.
: 10-25 düşük değer.
: 25-50 normal ve normal altı değer.
: 50-75 normal ve normal üstü değer.
: 75-90 yüksek değer.
: 90-97 en yüksek değer.
NOT: Yukarıda verilen tüm hesaplamalar ve değerler bilgi içindir konu hakkında ayrıntılı ve tam bilgi almak için aile hekiminize veya diyetisyen, beslenme uzmanı hekime danışın.

Adanın sonucu bu hesap şeysine göre şöyle:

Yaşa göre boy persentili: > 97
Yaşa göre ağırlık persentili: 50th-75th
Boya göre ağırlık persentili: 5th - 10th
Yaşa göre baş çevresi persentili: 10th-25 th

Eee o zaman Ada oldukça düşük kiloda ve kafası da küçük mü?:ne::ne:
Ama öyle görünmüyo ki:uzgun:
Boyuna göre kilosu düşük değer ve yaşına göre kafa çapı en düşük değer çıkıyo...
Evet kafa hakkaten küçük diğer bebelerle kıyasladığımda...
Anne karnında da geriden gidiyodu zaten doktor sorun değil demişti.
Kendi doktoru da hep ölçüyo,sorun olsa söylerdi ama dimi.:ne:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar