2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Kızlar selam... alıntı yapamadım , kalk otur kalk otur anca okumayı bitirdim... bakalim ne kadar vaktim var azcık uyudu simdi...

Diger bebeleri bende kacırdım.. Laylaaaaaaa maşallah 41 kere, yerim onu ben yerim tontisi.. tam mıncık yogur sev bu minnosu.......

selam pikoşum inşallah biraz uyurda rahat edersin
ben yoğuruyorum hırpalanmaktan acayip hoşlanıyor yere yatırıp yuvarlıyorum gülmekten bayılıyor tosbam:)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bu arada Allah mecbur bırakmadıkca,ki insallah bırakmaz...

ben ikinci cocugu kesinlikle dusunmuyorum..

hergun farkettigim tek sey bu oluyo nedense..Rabbim Hira'ma uzun omurler versin saglık versin,o bana yeter..

iki cocuk buyutebilmek bana gore bisey degil psikolojik acıdan yani..:ne:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

ekleyim şekerim oğlumu diğer arkadaşlarla facede görüşüyoruzya sizi unutuyorum

aynen canım sevgileri olmazsa hiç çekilmezler minnoşlar:)
biz 4 numara prima bez kullanıyoruz
Kayra desteksiz oturuyor artık yakında yürümesinden korkuyorum çok hareketli maşallah:)
Babuşum Adanın ishali geçtimi?

Az önce aradılar canım evden, yine ishalmiş ama az da olsa koyulaşmış kıvamı, inşallah atlatacak allahımın izniyle laylam...
Ben göremedim kayramın fotolarını :(

selam kızlar,

geçmişi zor okucam gibi. hemen ilk gördüklerimi cvaplıyım.

babuşumgeçmiş olsun :( Rabbim beterinden korusun. aynen Tunanın eşimin memleketinde yaşadıkları. sen anlattıkça o anlar gözümün önüne geldi. doldu gözlerim :( o zaman hastayken Tunaya mama veriyordum 150 ml. çocuğum içti hepsini. tam bitirmek üzereydi ki, bir kustu... burnundan bile geldi. o kadar sıvı neresinden geldi anlayamadım. o gün bugündür korkumdan 90 ml'den fazla mama veremiyorum

bizim de dişimiz çıkmadı bu arada...

simuş akşam çıktım mecburen kusura bakma :(

nazom akşamları calpol vermeyi dene istersen. dişten çok kalkıyordu Tuna. dün doktor yatmadan calpol ver rahat uyusun dedi. sen dişin ağrıdığında müdahale etmeden bekle de göreyim dedi :D neyse ben verdim. maşallah akşamı 2 seferle bitirdik kiiiii bizim için resmen mucize. o da birinde uyanmış. boncuk boncuk bana bakıp sırıtıyor. emzirdim uyumadı, pışpışladım uyumadı. altını araladım azcık neeeeeeeeee. bir mıçmış kiiiiiiii :kahkaha: temizledim. 60 cc de mama yaptım. içti. bana bakabaka uyudu maşallah

Teşekkürler lidılım...
Rabbim evlatlarımıza hastalık vermesin, onlar hasta oldu mu kolumuz kanadımız kırılıyor, hiçbişeyin tadı tuzu kalmıyor...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

selam pikoşum inşallah biraz uyurda rahat edersin
ben yoğuruyorum hırpalanmaktan acayip hoşlanıyor yere yatırıp yuvarlıyorum gülmekten bayılıyor tosbam:)

uyumadı canım hala da uyanik iceride yuvarlanıyo yerde, biraktım geldim simdi bi size bakayım dedim....

Babus canım insallah gecicek tabii ki... amin canım .. Rabbim dermansiz dert vermesin, küçük rahatsızlıklar oluyor haliyle...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Size de geçmiş olsun nazom...Hiç dişiniz yok mu daha? Bizim hiç yok, geç kaldık galiba...

Hiç dişi olmayan başka kim kaldı kızlar?

bizim de daha dişimiz yok :D

Doktor bana hepsini karıştır da ver demişti mamayla ıslatıp ama ıslatmasak çok kuru olmaz mı ki nazom?
Aslında ben de ıslatmak istemiyorum. Cevizi dövüp koyuyorum. Yarım ceviz dedi doktor bana, benim cevizler iri değil bir ceviz koyuyorum ben.
Bir gün yumurta sarısı bir gün ceviz demişti.

hmmm, hiç ceviz demedi bana, ben de vereyim ama...

kızlar kaç numara bez kullanıyosunuz ben halen 3 numaradayım benimkinin beli yok bacaklarda zayıf merak ettim kg bakınca zaten 9 kg kadar yolu var sanırım
bide biberon ve emzik markası olarak ne kullanıyosunuz???

ben uzun zamandır 4 numara kullanıyorum aktif bebe, 7-18 kg olan. 7 kilo olduğumuzda geçtik hemen.

hasta olan kuzucuklara bol şifalar olsun inşallah...

benim oğlan da daha çok oturamıyor, bir arkadaşın 20 gün küçük kızı var, maşallah bi güzel oturuyor ki...benimki anca yatacak, dönecek, ayaklarını vuracak pat pat...oturmayı sevmiyor pek, elinden tuttun mu hemen dikilmek istiyor....

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya kızlar,
ben tv acıyorum diye vicdan azabı cekiyorum yaa :( bakıyo,izliyo cunku...
ama bi is yapıcagımda yada yemek yicegimde acmak zorunda kalıyorum yoksa durmuyo ya oyun istiyo ya kucak..kendi kendine oynamıyo pek ama tv acarsam bakıyo...

ama bende rahatsız oluyorum off..ama napiyim baska carem yokki :dertli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ada da bazen takılıyor bebikom tv.ye, genelde reklamlara.
Renkli filan ya ondan ilgisini çekiyor sanırım.
Ama birkaç saniyeden fazla sürmüyor, ilgilenmiyor...
Önceden kendi yattığı yerde filan oynardı dönerdi, şimdi sürekli ıh ıh ıh diye bişeyler istiyo...İlgilen benle, oyna benle, konuş benle :D
Ne bencil he bu çocuklar hep ben ben ben :kahkaha:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bizim de daha dişimiz yok :D

hmmm, hiç ceviz demedi bana, ben de vereyim ama...

ben uzun zamandır 4 numara kullanıyorum aktif bebe, 7-18 kg olan. 7 kilo olduğumuzda geçtik hemen.

hasta olan kuzucuklara bol şifalar olsun inşallah...

benim oğlan da daha çok oturamıyor, bir arkadaşın 20 gün küçük kızı var, maşallah bi güzel oturuyor ki...benimki anca yatacak, dönecek, ayaklarını vuracak pat pat...oturmayı sevmiyor pek, elinden tuttun mu hemen dikilmek istiyor....

Pat pat ayak vurma Ada'da var. Sinirlendiğinde veya keyiflendiğinde yapıyor.Keyifliyken ritmik olarak vuruyor.Sinirlenince sağa,sola tekme biçimde geçiriyor,parmalıklara, yatağa nereye denk gelirse.Ayağı acıyacak diye korkuyorum. Bazen öyle vuruyor ki beşiğini şirazesinden oynatacak sanıyorum, güm güm ses çıkıyor beşik dengesiz dengesiz titriyor.
Bi de sinirli ya, ağlıyor tekmeler atıyor sonra bi anlık ağlamayı ve tekmeyi kesip bana bakıyor tepkimi ölçmek için, sıpa, eğer sinirlendiği şeye devam ediyosam (ki bu genelde uyutmaya çalışmak olıyor) yine başlıyor ağlayıp tekmelemeye. Cadı :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
uyumadı canım hala da uyanik iceride yuvarlanıyo yerde, biraktım geldim simdi bi size bakayım dedim....

Babus canım insallah gecicek tabii ki... amin canım .. Rabbim dermansiz dert vermesin, küçük rahatsızlıklar oluyor haliyle...
Amin pikoşum...Oluyor da işte biz acemi anneler panikleyiveriyoruz....

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ada da bazen takılıyor bebikom tv.ye, genelde reklamlara.
Renkli filan ya ondan ilgisini çekiyor sanırım.
Ama birkaç saniyeden fazla sürmüyor, ilgilenmiyor...
Önceden kendi yattığı yerde filan oynardı dönerdi, şimdi sürekli ıh ıh ıh diye bişeyler istiyo...İlgilen benle, oyna benle, konuş benle :D
Ne bencil he bu çocuklar hep ben ben ben :kahkaha:

evet ya aynı dedigin gibi hep bana hep bana :)) ama tabi nasıl siz calısan anneler gunduz is yerinde calısıyosanız,bende evde evi yurutmek zorundayım,bunun temizligi var yemegi var düzeni var camasırı var... yani ben bunları yaparken cocuga bakan olsa ok sikayet etmicem ama hem bunları yap hem cocuk mızırdanıyo bi yandan,olmuyo yani

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
evet ya aynı dedigin gibi hep bana hep bana :)) ama tabi nasıl siz calısan anneler gunduz is yerinde calısıyosanız,bende evde evi yurutmek zorundayım,bunun temizligi var yemegi var düzeni var camasırı var... yani ben bunları yaparken cocuga bakan olsa ok sikayet etmicem ama hem bunları yap hem cocuk mızırdanıyo bi yandan,olmuyo yani

valla canım işte o bana da dert.
yani ben de hem işi hem evi hem çocuğu yürütmek zorunda olduğumdan kelli evi poh götüriy :D
Ama en sonunda bi yardımcı hanım buldum gibi bakalım, düzenli gelmesi için, arkadaştan haber bekliyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Kızlar;
Şöyle bi geçmişi okudum aklımda klanları söyleyeceğim.
Öncelikle babuşum çok geçmiş olsun.. Ada'nın diştende olabilir bu sıkıntıları..Biizmde daha dişimiz çıkmadı. Bu dönemler zor geçecek gibime geliyor.
Noyanımda diş çıkarıyormuş çok geçmiş olsun..

Bayram çok yoğun ve güzel geçti, annem, babam ve kardeşim geldi. Selim sürekli kucakta gezdi, dışarıya çıktı. Annem çok güzel çorbalar yaptı onları yedirdik. Muzlu muhallebiyi Selim çok sevdi, bunu keşfettik..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
saolun canlar tüm geçmiş olsun dilekleriniz için...

iremi sağlık ocagına götürdüm boynu tutulmus sıpanın elayıda gösterdim evet malum sebepten olabilirmiş hysuzluğumuz alt dişlerimiz kabarmış eli kulağında dedi doktor umarım cabucak cıkarlar yavrusum daha fazla acı cekmeden.lidilımındediğini dedi doktor teyze yatmadan 1 cay kasıgı calpol verebilirmişim...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Merhaba Kızlar;
Şöyle bi geçmişi okudum aklımda klanları söyleyeceğim.
Öncelikle babuşum çok geçmiş olsun.. Ada'nın diştende olabilir bu sıkıntıları..Biizmde daha dişimiz çıkmadı. Bu dönemler zor geçecek gibime geliyor.
Noyanımda diş çıkarıyormuş çok geçmiş olsun..

Bayram çok yoğun ve güzel geçti, annem, babam ve kardeşim geldi. Selim sürekli kucakta gezdi, dışarıya çıktı. Annem çok güzel çorbalar yaptı onları yedirdik. Muzlu muhallebiyi Selim çok sevdi, bunu keşfettik..

ohh yedikleriniz bal,şeker afiyet olsun tanselim. biz değişik corba tarifleri istiyoruz ela yediklerinden cabuk sıkılıyor ve muzlu muhallebi tarifinide rica ediyoruz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

canım benim 2.olusum bu ay ama henüz eskisi gibi düzenli olmadı yani gününde.ama ben halen emziriyorum.

anladım canım yani emzirmeyle falan alakası yok sanırım bu durumun..Hira artık nerdeyse hic aramıyo memeyi..ben gece uyanırsa uyku sersemi zorla emzirmeye calısıyorum gunduz hic almıyo desem yeridir..:( gerci almaz tabi cocukcagız sutum gelmiyo ki karnı doymayınca istemiyo tabi o da..napalım kısmet

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlar,

demir için biz santafer kullanıyoruz. Tuna'nın doktoru onu vermişti. aile hekiminin verdiğini almadım ben o yüzden. kan sayımı yapmadan vermek doğru mu diye sivrilik yapıp sormuştum doktora. 6.aydan itibaren bebek anneden stokladığı rezervleri tüketirmiş. dışarıdan takviyeye ihtiyaç varmış. kan alıp canını yakmamıza gerek yok demişti. sizinle de paylaşmış olayım...

teyzoşlar bir daha geçmiş bayramınız kutlu olsun... Tuniş bu bayram kafayı buldu (trakyada böyle derler işler iyi gidince :kahkaha:) 300 liralık hasılatı var. mama sandalyesi parası çıktı sağolsunlar... kucağına alan cebine para sıkıştırdı... babaannem en büyüktür ailede. gelen giden çok olunca herkes 3-5 verince bile bisürü para oldu -ciko

yalnız hasta olduk biz analı oğullu. ben grip olmuşum. ilaç da kullanamıyom. o kadar dedim emziriorum, yine emzirme döneminde kullanılmayan ilaç vermiş -kizgin
Tunişi de bayramda acile bugün de doktoruna götürdük. burnu akıyor :( öksürüyor. burun akıntısı genze gidip öksürük yapıyormuş. bir de dişten dolayı tükürük, salya çok... ondan da öksürük oluyormuş. ben odaya Tunayı hasta ettik diye girdim. adam yine demediğini bırakmadı. üstünü çok açıyor gece dedi annem. siz üzerinize battaniye alıyormusunuz? dedi. annem de yooo diyince, " e Tuna niye alsın"dedi. bi sürü hicivli sözden sonra endişelenecek birşey olmadığını belirtti. geceleri ağrı kesici verin dedi. ben de ilaç vermek istemiyorum çok fazla dedim. o zaman bir dahaki sefer kendi dişiniz ağrıdığında lütfen hiç müdahale etmeyin. ancak o zaman oğlunuzu anlarsınız dedi. ay beni afakanlar bastı, sinir oldum ama annem çok sevdi doktoru :deli:

bir de ben çok hüzünlüyüm galiba bu aralar kızlar. depresyon belirtisi midir nedir. Tunaya şu şarkı söyleyen köpekten almıştım. bayramda ziyaretlere giderken oyalansın diye yanımızda taşıdık. babamın kuzeninin 8 yaşında konuşamayan, yürüyemeyen, bir oğlu var daha önce bahsetmiştim. o çok sevdi köpeği. Tunaya kendi oyuncaklarını verdi. o köpekle oynadı. 2 şarkı var. bir tanesinde " dünya rengarenk göreceksin, bütün renkleri öğreneceksin" bir tanesinde de "bana gülümsedin. anlayabiliyorum. akıllı olduğum için" diyor. Tuna ne zaman onları dinlese aklıma o geliyor şimdi. o hiçbir zaman onları öğrenemeyecek :( her seferinde Rabbime bir daha, bir daha şükrediyorum. hepimizin çocuklarına sağlık verdiği, dermansız dert vermediği için...

biraz uzun oldu ama özlemişim bee yazmayı

Ohhh Tuna da köşeyi dönmüş :D
Doktor canı yanmasın kan alırken demiş ama daha 7 günlükken canını yakıp topuktan kan almasını da pek iyi beceriyorlar :)

Ahhahhhh defne ye alkiss yapmayi ogrettim:1: kac zamandir ustunde calisiyoruzz bugunn yaptii sonunda. Bide duz vurmuyo elleri baya buyuk insan gibi yan cevirip ellerini yapiyo:kahkaha:
Aferim kız ona valla :D Bizimkisine alkış yap anca zıplasın :p

geldim güselim valla erken geldim bile 10 gün kaldım bundan sonrada yolculuk izmir ve manisaya...
eymen iyi çorum oğluma yaradı sanırım memleket kokusu onu normale getirmişti ama istanbulda yine eski kuduruk eymen oldu siz nasılsınız boncuk kocuman olmuş

maşallah subanallah bu nasıl bir tatlılıktır yarabbi kıvırcık saç totonu yerim senin kuzey

aynen bu dediklerini bugun bizde olduk 8 gün roter yaptı geç olduk ama olsun
bakalım şimdiliik bişi yok eymende ama ne olcagı belli olmaz...
bizimkide bugun itibari ile
6ay+8gün
kg:8000gr
boy:72cm
baş çevresi:42,5

buda bayramlık cicilerimizle fotograflarımız teyzoşlar alıntı yapmayın silcem sonra

Oh maşallah canım neresi zayıf bu bebenin? :)Resmini kaçırdım ama.

yürüteç kullanan varmı kızlar? k.validem almış oğluma mest oluyo üstündeyken

Ben kullanıyorum, çok durmaması gerekiyormuş ama hep yerlerde hep yerlerde nereye kadar.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
su uyuduktan sonra aglayarak uyanması ne feci oluyor, sanki cocuga neler yapıyolar, sabimin canı nasıl yanıyorsa artık.. hayırlısıyla bi atlatabilseydik şu diş dönemini.. üstten uc vermiş minnak kadar...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar