2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ada da çok hareketli ve benim evim dar, eşyalarım büyük,keskin köşeli korkuyorum valla. Beşiğe bi baştan yatırıyorum kalktığında, kafa diğer tarafa dönmüş oluyo.
Kaçtır bacaklarını beşiğin korkuluklarından çıkarmış, ve bunu yüzükoyunken yapmış,oraya sıkışmış debelenirken buluyorum.
Altında serili olan yorganı çekiştiriyo, kaldırıyo, nasıl yapıyosa ona dolanmayı başarıyo. Geçen mama sandalyesinden eğilmiş yanındaki tezgahta duran profiterol kreması dolu olan naylon kabı kapmış, tam yere çalacakken havada yakaladım.
Uyumak istemediğinde poposunu kaldırıp güm diye kendini yatağa bırakıyo peşpeşe peşpeşe, güm güm ayaklarıyla vuruyo, beşiğe korkuluklara… beşiğinin şirazesi yerinden oynadı artık.
Aynını kucağımda da yapıyo,balık gibi.
Yuvarlana yuvarlana odanın içinde nerde tehlikeli şey var oraya gidiyo. Salıncağının kablolarını kemiriyo.
Kucağıma oturtsam solucan hareketi yaparak inmeye çalışıyo…
Dahası mesela destekle koltuğa oturttun ya, karşısında gözüne kestirdiği bişey gördü. Balıklama sanki havuza dalar gibi ona doğru atlıyo. Güm diye.
Sinirimden gülüyorum şu an valla anlattıkça gerildim :deli::deli:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Hoşgeldiniz evinize sıkılmadınmı kız ben biryere gitsem hemen eve dönmek istiyorum annem dahil buna

ya tatlım normalde bende oyleyimdir ama ben buradan artık iyice sogudum galiba ondan böyle oldum...

:) Pikoşum, dün benim zilli odasının tül perdesiyle oynuyomuş, kafayı sokmuş perdenin arkasına. Eşim görmüş, ben de dinliyom konuşmaları: ay sen gelin mi oldun kızım, duvak mı taktın falan diyo. Sonraki cümle; vermem ben seni kimseyeee gel atalım şu duvağı, kaçalım düğünden gel kızım gel! yarıldım içerde yaaa. durum bu kadar vahim yani :D Bu arada 58 miiiiiiiiiiiiiii..... :1: Ben 58 olsam daha isterim Allahımdan bilemedim :deli:

hoşgelmişsiniz Pikoşum... uf yaaa bi konuşamadık... yoğun bi hafta sonu oldu, cumartesi kızı doktora götürdük, kardeşim burdaydı onu yolladık, pazar günü sabah anca arayabildim seni, hem iyi yolculuklar dileyeyim hem de halini hatrını sorayım diye. pazar öğleden sonra sen aramışsın, ben pazara gitmiştim bide alışverişe, akşam döndük yok barbunya ayıkla kaldır yok taze fasulyeleri ayıkla vs vs derken teee ne zaman gördüm aradığını... :( özür kuşum yaaa....

(

canım saol .. ne demek lafı olmaz, gönüller bir olsun yeter...
valla haklı babası canım benimki ogluna kıyamıyo kızı olsa ucan kuşdan kıskanırdı eminim :D

daha hiçbirşey koymadım :D sadece bir çekmecesinde dondurma vardı bolcana :deli: yemek yapmayı da unutmuşumdur ben kesin. okullar açılmasın, tatil hiç bitmesin istiyoruuuuuuuuum :bitter:

lidilim bi sen bi ben .... :D :D

ben çıkıorum kızlarrr
öpüom hepiniziiii:eek:pucuk::eek:pucuk:

cok geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun........

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Ada da çok hareketli ve benim evim dar, eşyalarım büyük,keskin köşeli korkuyorum valla. Beşiğe bi baştan yatırıyorum kalktığında, kafa diğer tarafa dönmüş oluyo.
Kaçtır bacaklarını beşiğin korkuluklarından çıkarmış, ve bunu yüzükoyunken yapmış,oraya sıkışmış debelenirken buluyorum.
Altında serili olan yorganı çekiştiriyo, kaldırıyo, nasıl yapıyosa ona dolanmayı başarıyo. Geçen mama sandalyesinden eğilmiş yanındaki tezgahta duran profiterol kreması dolu olan naylon kabı kapmış, tam yere çalacakken havada yakaladım.
Uyumak istemediğinde poposunu kaldırıp güm diye kendini yatağa bırakıyo peşpeşe peşpeşe, güm güm ayaklarıyla vuruyo, beşiğe korkuluklara… beşiğinin şirazesi yerinden oynadı artık.
Aynını kucağımda da yapıyo,balık gibi.
Yuvarlana yuvarlana odanın içinde nerde tehlikeli şey var oraya gidiyo. Salıncağının kablolarını kemiriyo.
Kucağıma oturtsam solucan hareketi yaparak inmeye çalışıyo…
Dahası mesela destekle koltuğa oturttun ya, karşısında gözüne kestirdiği bişey gördü. Balıklama sanki havuza dalar gibi ona doğru atlıyo. Güm diye.
Sinirimden gülüyorum şu an valla anlattıkça gerildim :deli::deli:

ayyy valla benide güldürdü senin zilli kızın yaaaaaaaaaa maşallahhh demek benim kızımda böle olacakk eyvahhh ayvahhh

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

ya tatlım normalde bende oyleyimdir ama ben buradan artık iyice sogudum galiba ondan böyle oldum...

canım saol .. ne demek lafı olmaz, gönüller bir olsun yeter...
valla haklı babası canım benimki ogluna kıyamıyo kızı olsa ucan kuşdan kıskanırdı eminim :D

lidilim bi sen bi ben .... :D :D

cok geçmiş olsun canım, Allah beterinden korusun........

çook saoll cnmmm aminnnnn

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben çıkıorum kızlarrr
öpüom hepiniziiii:eek:pucuk::eek:pucuk:

:heyo::heyo:

meyve püresi, suyu.. çok seviyor. kahvaltı karışımından nefret ediyor. artık ben de ayrı ayrı veriyorum. inşallah bundan sonra tadacaklarını severler cnm.

Ada dün yarım şeftali yarım da muz yedi, acayip şaşırdım. Bu kadar yemiyo genelde.
Genelde kayısı yerse bi 3-4 tane küçüklerinden yer, diğer meyveleri ı-ıh. Yer ama isteksiz.
Yoğurdu da o kavanoz mamalarının büyüklüğünde mayalıyorum, sonuna doğru illa ağlıyo yemicem diye.
Ama çorba yerken bi de hammmm diye ses çıkarıyo :D
Birkaç gün önce hatta, 2 su bardağı suya yaptım, tamamını bir seferde bitirdi ve versem daha da yerdi.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
:heyo::heyo:

Ada dün yarım şeftali yarım da muz yedi, acayip şaşırdım. Bu kadar yemiyo genelde.
Genelde kayısı yerse bi 3-4 tane küçüklerinden yer, diğer meyveleri ı-ıh. Yer ama isteksiz.
Yoğurdu da o kavanoz mamalarının büyüklüğünde mayalıyorum, sonuna doğru illa ağlıyo yemicem diye.
Ama çorba yerken bi de hammmm diye ses çıkarıyo :D
Birkaç gün önce hatta, 2 su bardağı suya yaptım, tamamını bir seferde bitirdi ve versem daha da yerdi.

ay Ada'yla Tuna'yı birleştirsek bir uşak edecek he :D Tuna da bir muz yiyor, şeftali 2 tane bile yediği oldu :D kayısı en az 8-10 olacak :D armut 2 adet. 120 ml üzüm suyunu cok cok içiyor. ama sebze püresi hala 40 ml yiyor. bazen ikinciye dolduruyorum da, onu da anca yarım bitiriyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ay Ada'yla Tuna'yı birleştirsek bir uşak edecek he :D Tuna da bir muz yiyor, şeftali 2 tane bile yediği oldu :D kayısı en az 8-10 olacak :D armut 2 adet. 120 ml üzüm suyunu cok cok içiyor. ama sebze püresi hala 40 ml yiyor. bazen ikinciye dolduruyorum da, onu da anca yarım bitiriyor...

Hakkaten he ikisinden bi uşak çıkıyo :D:D
Ada şekerli sevmiyor anladığım kadarıyla, ben kendimce öyle bi sonuç çıkardım.Mesela kahvaltının da bebe bisküvisiyle yapılanını değil de tam buğday ekmeğiyle yapılanını bi nebze tercih ediyo.
Onu da sevmiyo da, eh işte.
Ben de ayrı ayrı vercem kahvaltıyı artık, ve de labne kullancam peynir yerine.Ama labne az da olsa tuzlu oluyor, içeriğinde de yazıyor, zarar edermi acaba?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
İnternetten baktım bir markada var ama 8.aydan itibaren diye yazmış.
Sebze püreleri var, onlar da iş görür en kötü napalım.

kusura bakma canım. acil çıkmak zorunda kaldım. sebze pürelerini gördüm de çorbaları bilmiyordum...

bir de ben de labne kullanıyorum. az tuzu var ama burda bir tek onu yedi. benim oğlum yağlı ezine peyniri seviyor :D tuzsuz peynir aldırdım. ıhıı yemedi. ben de sevmedim zaten. düzgün ezine peyniri de yok burda. bir memleketime gidelim. ne peynirler yedircem ben ona

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın kızlar

en korktuğum şey başıma geldi dün
kızım koltuktan düştü o kadar dikkat etmeme rağmen düştü
3lü koltuğu açıpta yatırıyotum onu çünkü aşırı derecede dönüyo hiç sırtüstü durmuyo diyebilirim sabah 8 civarı baktım yüzüstü koltuğun kenarına uzakta uyuyodu tekrar yattım 8.30da kızımın ağlamasıyla fırladıkki kızım yerde düşmüş o an o kadar kötüydüki eşimde bende çıldıracaktık ya oradan düşmesi imkansız gibi bişey ya her tarafta yastık var benim kızım yastığa dokunmadan 1 karış aralık olan bi yerden düşmeyi başarmış pessssssss
düştüğü yerde kenar orada halı yok ama biz sıcaktan yerde yatmıştık
neyseki kızımın kafası yerdeki yorgana gelmiş hala aklım almıyo ya o nasıl düştü????
neyse kızım çok ağlamadı hemn gülücüklr atmaya başladı ama biz yinede korktuk götürdük acile beyin cerrahiside baktı diğer doktorlarda haraketleri gayet normal keyiften çığlıklar atıyo eller kollar haraket ediyo ama yinede röntgen istediler
ama biz o kadar radyasyon almasını istemediğimiz için doktor halamızı aradık oda çektirmwyin dedi
eve geldik o vucudunun her yerini kontrol etti acıyan ağarıyan bi yeri yok akşama kadar izleyelim dedi

çok şükür kızımın şimdiye kadar hiç bi anormal durumu olmadı
Allahıma milyonlarca şükürler olsunki kötü bişi olmadı yavruma ama korkusu bize yetti ya her ağlamasında bişi oldu zannedip fırlıyoruz sanırım bi süre böle devam edecek

artık kızımı yerde yatırıyorum çünkü beşiğimiz kocaman olmasına rağmen benim kızım hiç bi yere sığmıyo döndüğünde hiç bi yere çarpmayacak yoksa hemen uyanıp ağlıyo ya
sizin bebişlerde bu kadar çok dönüyomu??????????????

çok çok geçmiş olsun mannak, Allah beterinden esirgesin...

selam kızlar, iki günlük alaçatı tatilimiz çok güzel geçti, iyi ki gitmişiz dedim, oğlum huysuzluk yapmadı, otel çok güzeldi, zemin katta kaldık ve ben çıkarken oda kapısının ne olduğunu sordum eşime :D burada bi oda daha varmış diye :D hep teras kapısından girip çıktık, gitmek isteyenler için alaçatı 24 suit diye geçiyor, ama oda kahvaltı, akşam üstü çay kurabiye servisi var sadece. çok memnun kaldım ki ben öyle bahçe içinde yerlerden hiç hazzetmem, kedi köpek böcek çok korkarım...Allaha şükür hiç biri yoktu :D

kuzunun yemekleri biraz şaştı tabi, meyve püresi aldım, bi de sebze püresi, meyveyi güzel yedi ama sebze püresini tam bitirmedi, yoğurt baby mix yedik, ama genelde mama yedi. sadece 2 gün olduğu için çok dert etmedim, idare ettik, yalnız gitmeden önce milupa sütlaç vermiştim ve hiiiççç sevmedi, hatta çıkardı sonra. valla bence de kötüydü...tavsiye etmem.

hipp in meyve suları, çorbaları var ama ben almadım. daha uzun süre kalsak alırdım herhalde.

bizden bu kadar...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

selam canım nasılsın,
oglan durmuyor bugün, acıyorum ama oturamadan kalkıyorum, alışma süreci gerekecek sanırım...

ben de bugun cok fenayım ayakta uyuyorum. resmen gozlerim kapanıyo.iş de pek sıkıcı bugun pek bişey yok durgun....
boşluğa bakarken uyuyacağım diye korkuyorumm :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar