2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikom bu arada eşim arabayı denizliden alıyor. işlemleri başlatmaya gitti. Tunayı bırakabileceğim bir yer olsaydı ben de giderdim arabayı teslim almaya gittiğinde :D

aaa ciddimisin :) tühh yaa e tunayı da getir dicem ama bu havada yolculuk yapmanın ne demek oldugunu biliyorum daha dun ankaradan geldigimz icin..görüşürdük ne güzel yaa

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yıgınla camasır var kaatlanıp utulenmeyi bekliyoo mutfakta bulasıklar bekliyo aksama yemek yapmadım daha o var...sıcaaaaaaaaakkkkkk bende avm ye mi kacsam acaba ??

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aaa ciddimisin :) tühh yaa e tunayı da getir dicem ama bu havada yolculuk yapmanın ne demek oldugunu biliyorum daha dun ankaradan geldigimz icin..görüşürdük ne güzel yaa

evet :) en uygun fiyatı denizli verince öyle oldu. bir aksilik çıkmazsa çarşamba gibi gelecekmiş araba. valla öyle sıcakki cnm biz bodrumdayız hep. burası serin. sabah banyo yapıp hemen buraya kaçıyoruz. otobüsle gitmezse, biri aracıyla götürürse ve o güne kadar hava biraz ferahlarsa gidesim var aslında. çok bunaldım burda hep aynı şeylerle...

konak neden olur bilmiyorum ama bizim bir kere oldu. bir daha tekrarlamadı. zeytinyağı sürünce geçiyor nasılsa, üzülme cnm... ben nerdeyse her yıkamada şampuan sürüyorum. kaskatı oluyor saçlar terden naapayım :(

suluk 2 çeşit aldım ben. bir bu fotosunu yüklediğim. diğeri de bu. 2sinin de hem suluk hem de biberon başlığı var. Tuna henüz suluk başlıklarından içmeyi başaramadı. ben de biberon başlığı kullanıyorum

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Evet nefret ederim bayram tantanasından. İlk evlendiğimiz zaman ilk bayramımızda eşimin ailesinin yanında kalmıştık, şaka gibi. Ne yaptın gittin mi doktora? Geçmişi daha yeni okuyom valla bişe yazdınsa görmedim kusura bakma balıııım.

Haklısın Lidılım sıcak bizi bile vurdu. sabah her tarafım tutulmuş bi şekilde kalkıyorum haftalardır. e terle soğu terle soğu normal de.. dediğin gibi onlara bişe olunca biz dayanamıyoz işte... evlat güzel ama dünyanın en zor şeyiymiş..

Babuşum benim eşimin ailesi bana hep der ki seni çok seviyoruz, kendi kardeşlerimizden farksızsın. Lafü güzaf işte! Kendi kardeşlerinizden farksızım da 9 aydır evdeyim 1 kere aradınız mı? ama lafa gelince en süslü laflar onlarda. Ben eşimden ciddi ciddi soğudum ailesi yüzünden. geçen dedim ki bak çocuk hasta oldu 1 kere arayıp da geçmiş olsun dediler mi? hemen savunma mode on; haberleri yok ki, ben abimle daha önce konuşmuştum ona söylediğim şeyler aramızda kalıcak söylememiştir ablamlara. 2 gün sonra abisiyle muhabbetimiz; her gün beni arayıp duru nasıl olmuş, hastalığı iyileşmiş mi diye soruyolar. buyur burdan yak. melek melek benim eşimin ailesi. baksana ne kadar merak etmişler kızımı da eşimi de beni de aramak yerine amcayı arayıp soruyolar. bunu duydum ya bi eşimin abisini seviyodum, şimdi onun da ajanlık yapmasına afedersin .ok izin veririm!

Saol Laylam. Allahım dermansız dert vermesin inşallah. gerçi kuzular söz konusu olunca terlemelerinden iştahsızlıklarına insan herşeye üzülüyo anlamadım nası iş. :)

Ben daha yeni fisher price ın mıydı neydi bi futbol topu var hareket ettirdikçe şarkı söylüyo sayı sayıyo vs vs ondan aldım. sanki sevdi oynuyo.

düşündüm Tanselim ama ben evdeyim, çalışmıcam bi süre. temizliğe zaten arada birini alıyodum o da boşboğaz çıktı ondan da vazgeçtim. şimdi mecbur herşey üstüme kaldı, eşim alalım diyo ama ben istemiyom ay ne biliim bi cins oldum çıktım ben de yaaa...

ooo dişlerinz hayırlı uğurlu olsun. darısı hem size diğerlerine hem de bizim gibi çıkmayanlara olsun. hamiiiiiş miiii? hamiş ne arar lö bazarda? :D en hızlımız sensin, ne kadar genç o kadar hızlı demek ki :D

yok canım dr a gitmedim, dün iyiydi bileğim, bir şey olsa iyi olmaz mantığından yola çıkarak :D gitmedim. bugün yine biraz ağrıyo ama dinlendiremediğimden herhalde.

söylediğiniz oyuncaklara bakacam kızlar, teşekkürler, bizim de çıngırağımız falan var da sıkıldı sanırım aynılarından, en çok emziğiyle oynuyor bu aralar, çıkarıyor tekrar sokmaya çalışıyor beceremiyor bi daha çıkarıyor falan...

çorap konuşmuşsunuz ben giydirmiyorum çok uzun zamandır, dışarı çıkarken de giydirmiyorum, ama gündüz klimayı çalıştırdığım zaman giydiriyorum.

tansel başla artık ek gıdaya bence de.

simuş duru için ne desem bilemedim tatlım. aklıma gelenler zaten söylenmiş...dene bakalım tek tek. benimki de bi ara mamayı reddetmişti, sma almıştım dönüşümlü kullanmıştım o zaman, ama şimdi bi sabah bi akşam bi de gece mama veriyorum, sorun çıkarmıyor çok şükür.

benim de küçük bi biberonum var, su vermek için ama eliyle tutmuyor bizimki hiç, illa ağzına biz verecez, tembel benim oğlan, armut dibine düştü tabii, anne tembel, baba tembel :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
suluk ben de aldım ama benimki de içemedi. hatta biberonların bile 2 numarasıyla içmeyi beceremiyor, dr. browns kullanıyordum biberon şimdi chicco ve mamajoo aldım ilk başlarda hep akıttı ama ısrarla veriyorum yeni yeni içebiliyor onlarla. ama sulukla içemiyoruz hala.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
evet :) en uygun fiyatı denizli verince öyle oldu. bir aksilik çıkmazsa çarşamba gibi gelecekmiş araba. valla öyle sıcakki cnm biz bodrumdayız hep. burası serin. sabah banyo yapıp hemen buraya kaçıyoruz. otobüsle gitmezse, biri aracıyla götürürse ve o güne kadar hava biraz ferahlarsa gidesim var aslında. çok bunaldım burda hep aynı şeylerle...

konak neden olur bilmiyorum ama bizim bir kere oldu. bir daha tekrarlamadı. zeytinyağı sürünce geçiyor nasılsa, üzülme cnm... ben nerdeyse her yıkamada şampuan sürüyorum. kaskatı oluyor saçlar terden naapayım :(

suluk 2 çeşit aldım ben. bir bu fotosunu yüklediğim. diğeri de bu. 2sinin de hem suluk hem de biberon başlığı var. Tuna henüz suluk başlıklarından içmeyi başaramadı. ben de biberon başlığı kullanıyorum

walla ne diyim gercekten cok sıcak hele yolculugu ogle saatlerinde yapınca off araba yuruyen alev topuna donusuyo klima zor yetisiyo valla..ama dedigin gibi durum ve hava musait olursa gel tabi degisiklik olur haber verirsin zaten gelcek olursan bulusuruz bi yerde :D
zaytinyagı surcem 1 saat beklicek tarıcam konak taragıyla sonra yıkicam..daha once oldugundada bole yapmıstım gecmisti ama niye oldu simdi ?? sanırım sampuandan..kullanmiyim ben bunu yaa saglık ocagındaki ebe kadın sebamedin sabununu kullan digerleri konak yapar dediydi..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
camasırları katladım yerlestirdim...simdi bulasıklar kaldı bide ne yemek yapıcam derdi...biz niyetlenmiyoruz esimde bende Allah affetsin artık..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar hava felaket sıcak Kayranın küvetine su doldurdum
içine koydum epey oyalandıktan sonra yatırdım umarım güzel uyur
sıcaktan uyumuyor bebek
bu arada ben çorap giydiriyorum çıplakken ayakları suyun içinde kalıyor
doktora gittiğimde sormak istiyorum bu kadar terlemesi normalmi?
sonrada buz gibi oluyor çorap terini emiyor onun harici badyle dolaşıyoruz
silikon yastıkta yatırıyorsanız çok terliyorlar Kayranın yastığı sırılsıklam oluyordu ben anneme pamuktan yastık yaptırdım
neredeyse kafası hiç terlemiyor

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar hava felaket sıcak Kayranın küvetine su doldurdum
içine koydum epey oyalandıktan sonra yatırdım umarım güzel uyur
sıcaktan uyumuyor bebek
bu arada ben çorap giydiriyorum çıplakken ayakları suyun içinde kalıyor
doktora gittiğimde sormak istiyorum bu kadar terlemesi normalmi?
sonrada buz gibi oluyor çorap terini emiyor onun harici badyle dolaşıyoruz
silikon yastıkta yatırıyorsanız çok terliyorlar Kayranın yastığı sırılsıklam oluyordu ben anneme pamuktan yastık yaptırdım
neredeyse kafası hiç terlemiyor

sanada selam..evet haklısın silikonlar terletiyoo bende anakucaggına havlu seriyorum oturtmadan uyutcagımda da sallarken havlu seriyorum yastıgına..off yarabbim acısın su ufacık bebeklere de serinletsin su havayı yaa :bitter:

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
bugün 76 günlüğüz...
Arada birde aptamil devam sütü veriyorum günde1-2 defa sütüm yeterli fakat ilk günlerde kan şekerini dengeler diye doktor önermişti şimdide 1-2 defa verilirse olur dedi devam ediyorum.
1 haftadır biberonla veriyorum mamayı bir dikişte bitiriyor 80 ml lik.
diyorlar ya biberona alışırsa memeyi bırakır diye benim meleğim memeye çok düşkün. İkisine bir alıştıırım diye düşündüm 1 haftadır sorun yok ama sanki ondan sonra elini emme alışkanlığı başladı. Bu elini emme alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirim derken eldiven giydirmeye karar verdim.
Evet bu sıcaklarda eldiven giydirmeye başladım bugün ama benim ufaklık çok haylaz onada gücü yetiyor yetmese bile eldivenide ağzına sokuyor ne yapacağımı bilmiyorum:(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
bugün 76 günlüğüz...
Arada birde aptamil devam sütü veriyorum günde1-2 defa sütüm yeterli fakat ilk günlerde kan şekerini dengeler diye doktor önermişti şimdide 1-2 defa verilirse olur dedi devam ediyorum.
diyorlar ya biberona alışırsa memeyi bırakır diye benim meleğim memeye çok düşkün. İkisine bir alıştıırım diye düşündüm 1 haftadır sorun yok ama sanki ondan sonra elini emme alışkanlığı başladı. Bu elini emme alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirim derken eldiven giydirmeye karar verdim.
Evet bu sıcaklarda eldiven giydirmeye başladım bugün ama benim ufaklık çok haylaz onada gücü yetiyor yetmese bile eldivenide ağzına sokuyor ne yapacağımı bilmiyorum:(

Hayırlı olsun 76. gününüz kocaman adam olmusuz maşallah günler ne çabuk geçiyor değilmi?benim oğlumda 2 aylıkken elini ağzına sokmaya başladı daha sonra parmak emmeye döndü 6 aylık olmak üzereyiz hala eli ağızda yapacak bişey yok sanırım 2 aylıkken tükürük bezleri gelişiyor ondan elini ağzına götürüyor bence çıkar eldiveni elini emmesi daha iyidir eldivenden

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bugün 76 günlüğüz...

canım maşallah büyümüşsünüz. ama eldiven için kocaman adam olmuş bence oğlun. bırak emsin elini. eldiveni de emiyor nasılsa. elleriyle dokunsun herşeye. sonra eşyaları kavrarken sıkıntı yaşar. bu aylarda tükürük bezleri geliştiği için çok normal elleri sokmaları. benim oğlum 6aylık hala sokuyor, doktor çok olağan bir durum olduğunu söylüyor...

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766

Hayırlı olsun 76. gününüz kocaman adam olmusuz maşallah günler ne çabuk geçiyor değilmi?benim oğlumda 2 aylıkken elini ağzına sokmaya başladı daha sonra parmak emmeye döndü 6 aylık olmak üzereyiz hala eli ağızda yapacak bişey yok sanırım 2 aylıkken tükürük bezleri gelişiyor ondan elini ağzına götürüyor bence çıkar eldiveni elini emmesi daha iyidir eldivenden

evet gerçekten zaman hızlı akıyor.
Sanırım çıkarmam iyiolacak penye eldiveni emmekten iyidir...
Şimdi uyandı ufaklık ilgi istiyor tekrar dönerim görüşürüz..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bugün 76 günlüğüz...

Maşallah...benim kızım da 5.5 aylık :) ve o da bas parmagını agzına alıp istahla seve seve emiyo ama surekli degil ara ara yapıyo bunu ozellikle uykusu geldiginde yapıyo bide cok acıkmıssa..herkesin bebeginde olduguna gore demekki anormal bi durum degil atlatıcaklar bunuda insallah :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar ya bebişi baya baya oturabilen varmı hic ? ben anakucagının sırtını dik konuma getirdim hani alıssın diye ama kayıyo hira ayakları asagı sarkıyo oturamıyo yani daha..nası alıstırcaz oturmaya ? yoksa onlar kendileri hazır olduklarında oturcaklarmı

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bugün 76 günlüğüz...

Maşallah canım size,Allah bağışlasın kuzunu cümle evlatlarımızla birlikte.
Elini bırak emsin, çok olağan bir durum.
Şu an alışkanlıklarını terbiye edemeyeceğin kadar küçük kaldı ki tükürük bezleri geliştiği için yapıyor bunu, engellenmesi gereken bir durum da değil...

kızlar ya bebişi baya baya oturabilen varmı hic ? ben anakucagının sırtını dik konuma getirdim hani alıssın diye ama kayıyo hira ayakları asagı sarkıyo oturamıyo yani daha..nası alıstırcaz oturmaya ? yoksa onlar kendileri hazır olduklarında oturcaklarmı

Ada oturuyo canım.Elbette destekle.İlk zamanlar Ada da oturamadı denediğimde.Yine de desteklemezsen kayar ama artık mama sandalyesinin dik konumunda filan oturuyo maşallah diyeyim...Bazen öne kaykılıveriyo gerçi de :D
Bir de şimdi şey geliştirdi, ayağının masanın altındaki ayak konabilecek yerlere kadar kaldırıyo, oraya koyuyo.Aynını salıncakta da yapıyo.
Ama Ada nerdeyse 6,5 aylık, 1 günün bile bu aktivitelerin gerçekleşmesinde çok önemi var biliyosun.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
laylam bu arada Kayra çoooooooooook tatlı olmuş. yerim ben o çatık kaşları...
teşekkür ederiz teyzesi çok öptü Kayra seni ve tuna abisini:)
benimki epeydir oturuyor demeyimde çünkü daha kendi kendine başarılı olamıyor ama kucakta falan hep oturur pozisyonda hatta banyo yaptırırken bile küvetin içine oturtuyorum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Alıntılamayın teyzeler
بســـم الله الرحمن الرحيم
وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar