2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benim sıpa yere serdiğim yorganın üstünde oynamıyor hiç, basıyor çığlığı. yanına ben de yatarsam bir 5-10 dk duruyor en fazla. nasıl oyalayacağımı şaşırmış durumdayım, hep kucakta kendi kendine oturabilse oynar mı bilmiyorum ama çok yoruldum. bu aylarda aldığınız ve oyalayabilen oyuncaklar var mı kızlar?

Canım Ada'ya ben yumuşak çıngıraklardan aldım,sesli oyuncaklar onu oyalıyor.Normal çıngırakları kafasına vuruyor diye yumuşak seçtim. Peluştan.Onlarla epey oyalanıyor.
Bi eliyle tutuyor bi eliyle vuruyor ses çıkarıyor.
Ama normalde de ben kucakta hiç alıştırmadım Adayı, hep yatarak oyaladım,kucağı pek bilmiyo-du.
Şimdi bakıcıdan dolayı mı, bizi mi özlüyor bilmem, birkaç gündür, akşam ben gelince kucak isteme çıkardı. Hatta ben odadan çıkar çıkmaz basıyo çığlığı.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Canım Ada'ya ben yumuşak çıngıraklardan aldım,sesli oyuncaklar onu oyalıyor.Normal çıngırakları kafasına vuruyor diye yumuşak seçtim. Peluştan.Onlarla epey oyalanıyor.
Ama normalde de ben kucakta hiç alıştırmadım Adayı, hep yatarak oyaladım,kucağı pek bilmiyo-du.
Şimdi bakıcıdan dolayı mı, bizi mi özlüyor bilmem, birkaç gündür, akşam ben gelince kucak isteme çıkardı. Hatta ben odadan çıkar çıkmaz basıyo çığlığı.

Babuşum minoşlar büyüyorya farkındalıklarıda artıyor.
Selimde biz odadan çıkınca ağlıyor, istediğini vermeyince tepki gösteriyor. Bide bebek arabası kapının girişinde duruyor, koridorda onu görünce direk bıkıyor ve dışarı çıkar beni diyor:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Selimi yatarak 5-10 dk oynar, beni yada babasını görünce kollarını uzatıyor. Çok hoşuma gidiyor o hali..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Lilacım dışarı araba ile gezmeye çıkardığında duruyormu? Selim sokağa bayılıyor. Araba ile gezdir, dışarda uyusun acayip seviyor. Evde yapılan aktiviteleri hiç sevmiyor:) Bende hergün dışarı çıkarıyorum, ezan 20.20 de okunuyorsa biz 20.15 de eve giriyoruz:)

araba ile gezmeyi sevmiyoruz maalesef. dışarıyı seviyoruz ama kucakta gezmek istiyoruz...

evet olabilir çıngırak...
kucağa alışması maalesef anneanne ve dede eseri. azıcık mızıldasa kucağa alındı bütün itirazlarıma rağmen. şimdilik ben çekiyorum ama okula başlayınca napacaklar bilmem.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
kızlarrrrr... Hepinizi cok ozledim. Nasılsınız?

Evde oldugum icin giremiyorum internete pek. Batuhandan ve sıcaklardan hicccc fırsaat kalmıyor.

Beni sorarsanız ben iyiyim. Gecen afta doktora gittim bebisim 5-6 gun kadar kucuk gornuyormus. Doktor gec yumurtlamadan kaynklanıyor dedi. Onun dısında birsey yok cok sukur.

Batusu sorarsanız cok mızmız olduk biz. 2 tane disimniz cıktı alttan. Eline ne gecse agzına alıyor. Bi de kendi ayagını azına almaya basladı sıpa nasıl beceriyorsa o bacagı kaldırıp agzına sokmayı :)))

Uyku duzenimiz gunduzleri pek yok daha dogrusu ben 2-3 saatte bir uyutuyorum ama 10-15 dk falan uyuyor. Gece masallah 11 de yatırıyorum sabah 5 de acıkıp da uyanıyor sonra benle geri yatıyor 8 de kalkıyoruz.

Bizden boyle haberler sizde ne var ne yok? Hamis var mı aranızda :))) :sirin:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam kizlar

moralim cok ama cok bozuk.ela dun bizim yataktan asagi dustu sabaha karsi yanimdaydi oynuyorduk ben bi an nasil olduysa dalmisim kut diye sese firladim cok agladi yavrum 45 dk sakinlesmedi acile gittik apar topar 3 farkli uzman bakti sukur travma falan yok,gozukurde kirik falan da yok ama ela sol kolunu cok nadir oynatiyor ve dunden bu yana hic donmedi cok sinirlerim bozuk yavruma baktikca aglamak geliyor icimden kucagima alirken agliyor meme emerken bagiriyor esim israrla dusmenin etkisiyle eti acimistir desede ben inanmiyorum bu kadar acirmi cok moralim bozuk cokk

ay canım benim cok cok gecmiş olsun nazom, inşallah bişeyi yoktur annesi zaten doktora da goturmüşsün, cidden korkusu kalmıştır muhtemelen, canım cok üzüldüm inan...

Hoşbulduk Babuşum. İnternetim yoktu kaç gündür, telefonsuz internete geçtik, adamlar geldiydi taktıydı vs derken 1 hafta oldu nerdeyse... Duru nasıl... Halen ishal, hiçbirşey yemiyor ne mama ne ben ne çorba ne başka bişe. Su içiyor arada. Meyve zaten verme dedi doktorumuz düzelene kadar. Demir damlasını da veremiyorum mi,deyi bağırsakları yormasın diye. Sıkıntılıyız biz Babuşum yaaa geceleri nerdeyse hiç uyumuyoruz sürekli ağlıyoruz. Karnı mı ağrıyor nedir anlamadım ama sakin bi hayata hayatımda hiç duymadığım kadar ihtiyaç duyuyorum. Şuan öyle asık bir suratla yazıyorum ki... bildiğin bunalımların dibindeyim...

tatlım selam, düzelicek annesi merak etme sen ama tabii ki senin canın gidiyor o ayrı.. öperim koklarım minnoşu...
Eşimin ailesini tamamen sildim ben. Şu dakkadan sonra ağızlarıyla kuş da tutsalar benim için bittiler. Daha da yüzlerini görmem sanırım! Hatta bu aileler mevzusu yüzüne eşimden de soğudum. Adama bakmak içimden gelmiyor. Ne ailesi varmış arkadaş, ne kadar iyi kalpliler ne kadar düşünceli ve mükemmeller ben se bir o kadar zor ve gıcık bir insanım.

ehehehhh ya da aaaaaaahhhhhhhhh ahhhhhhhhh mı desem , ben hiç konuşmayayım :D

ben de elimi incitmişim sanırım. bilmiyorum çıkık çatlak falan var mı, sağlık ocağı dr şişmiş, fena incitmişsin dedi. oğlanı kucağa alırken çok fena oluyor...buz falan koyuyorum geçmiyor, yarına kadar geçmezse film çektirecem. gece de mama yapmaya kalktığımda tansiyonum düştü, çocuk kucağımda yatak odasına zor gittim eşimi uyandırdım. o mamasını yedirdi, ben biraz uzandım ayran falan içtim de düzeldim.

cok geçmiş olsun tatlım, dikkat et kendine...

Lilacım dışarı araba ile gezmeye çıkardığında duruyormu? Selim sokağa bayılıyor. Araba ile gezdir, dışarda uyusun acayip seviyor. Evde yapılan aktiviteleri hiç sevmiyor:) Bende hergün dışarı çıkarıyorum, ezan 20.20 de okunuyorsa biz 20.15 de eve giriyoruz:)

selam tatlım nasılsın? benim minnoşda arabayla sokaklardagezsin bayılıyo
bayılıyo..

BAbuşşş naber kıs?
Hayatım sesin cıkmıyo kıs...
Gökceeeeeeee pisssttt naberrrrrrrr

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Layla minnoşlarına baktımda abimizin agız, cene ve yanaklarını sana cok benzettim, sende benzetiyo musun?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlarrrrr... Hepinizi cok ozledim. Nasılsınız?

Evde oldugum icin giremiyorum internete pek. Batuhandan ve sıcaklardan hicccc fırsaat kalmıyor.

Beni sorarsanız ben iyiyim. Gecen afta doktora gittim bebisim 5-6 gun kadar kucuk gornuyormus. Doktor gec yumurtlamadan kaynklanıyor dedi. Onun dısında birsey yok cok sukur.

Batusu sorarsanız cok mızmız olduk biz. 2 tane disimniz cıktı alttan. Eline ne gecse agzına alıyor. Bi de kendi ayagını azına almaya basladı sıpa nasıl beceriyorsa o bacagı kaldırıp agzına sokmayı :)))

Uyku duzenimiz gunduzleri pek yok daha dogrusu ben 2-3 saatte bir uyutuyorum ama 10-15 dk falan uyuyor. Gece masallah 11 de yatırıyorum sabah 5 de acıkıp da uyanıyor sonra benle geri yatıyor 8 de kalkıyoruz.

Bizden boyle haberler sizde ne var ne yok? Hamis var mı aranızda :))) :sirin:
selam hatun.. senin kadar hızlısı cıkmadı yavruş :D :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
selam kizlar

moralim cok ama cok bozuk.ela dun bizim yataktan asagi dustu sabaha karsi yanimdaydi oynuyorduk ben bi an nasil olduysa dalmisim kut diye sese firladim cok agladi yavrum 45 dk sakinlesmedi acile gittik apar topar 3 farkli uzman bakti sukur travma falan yok,gozukurde kirik falan da yok ama ela sol kolunu cok nadir oynatiyor ve dunden bu yana hic donmedi cok sinirlerim bozuk yavruma baktikca aglamak geliyor icimden kucagima alirken agliyor meme emerken bagiriyor esim israrla dusmenin etkisiyle eti acimistir desede ben inanmiyorum bu kadar acirmi cok moralim bozuk cokk

geçmiş olsun :( kuzum canı acımıştır o yüzden korkuyodur yaaa...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

ay canım benim cok cok gecmiş olsun nazom, inşallah bişeyi yoktur annesi zaten doktora da goturmüşsün, cidden korkusu kalmıştır muhtemelen, canım cok üzüldüm inan...

tatlım selam, düzelicek annesi merak etme sen ama tabii ki senin canın gidiyor o ayrı.. öperim koklarım minnoşu...

bayılıyo..

BAbuşşş naber kıs?

Selam canım nolsun valla, takılıyoruz.
Senden naber?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
sanırım bu sıcaklar benım dengemı bozdu. ruh sağlığım hiç iyi değil benim. :( herkese gıcık oluyorum. herşeye.

demın kaynanam aradı buz gıbı bı ses tonuyla konuştum, kesin akşama gelırız dıyecektı dıyemedi. demesin de zaten bıktım artık. sadece kendı anamı gormeye tahammülüm var çünkü. offfff

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kizlar

Cnmm cokk gecmiss olsunn okurken icim ezildi. Aklimiz basimizdan alicak bu kuzular. Kolunda bisi olsa muayenede anlarlardi heralde balim ya bencede cani aciyodur belki dusmeden dolayi. Olmadi kontrole gotur bi daha

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bu arada ne yaparsanız yapın eşlerıniz herhangi bi konuda sizin değil anasının yanında olacaktır bunu unutmayın.

bunu bana oyle komık bi yorumla anlattıkı benım kocam aklınız şaşar yani. o yuzden artk annesı ıle ılgılı yorumlar yapmayı bıraktım ben. ne anlatrırsam anlatayım eşimin anladıgı ölçüde oluyor anlattıklarım. yani hiç. :)))

misafir var evde oturuyoruz lohusalık sendromundan açıldı konu. eşimdeki laf aynen şu;
orhan abi nasıl bi sendromdur sen bana sor. gökçe yeni doğum yapmıştı bi gün anneme bi bağırdı şok oldum...

aynen yorum bu. 3 ay boyunca uykusuz kaldıgımdan aden'ın sureklı ağladıgındaan bahsetemedi de anasına bagırmışım ondan bahsetti. yanı eşime gore lohusalık sendromundan çıkardıgı sonuç bu. kıymetlı anasına bagırmış olmam... ahahahahah

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Lilacs bizdede haci yatmaz tipli yumusak bi oyuncak var cingirak gibi ses cikariyo. Bide altindaki renkli topu cekince ses cikaran bi zurafamiz var rengarenk. Bide playskool un uyku arkadasi var alti yuvarlak. Bu ucu her yere tasiniyo degisik degisik evde de cok oyaliyo. Ama asil oyayan inanmasi zor kola kutusu. Asitli patlar falan die korkup icetea kutusu veriyorum genelde. Ama benimki sokakta bile bayiliyo kola kutusuna heyecani gorme. Tahta kasikla cok guzel oynuyo ben yannda duruyorum sapini falansokmasin die. Bos renkli bi biberon var onunla oynuyo. 2 -3 gundur de telefonlara kumandalara saldiriyo. Bende kumandayi temizleyip temizleyip veriyorum. Zaten diger tv nin kumandasi nerdeyse hic kullanmadik

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Eşimin ailesini tamamen sildim ben. Şu dakkadan sonra ağızlarıyla kuş da tutsalar benim için bittiler. Daha da yüzlerini görmem sanırım! Hatta bu aileler mevzusu yüzüne eşimden de soğudum. Adama bakmak içimden gelmiyor. Ne ailesi varmış arkadaş, ne kadar iyi kalpliler ne kadar düşünceli ve mükemmeller ben se bir o kadar zor ve gıcık bir insanım.

bu arada ne yaparsanız yapın eşlerıniz herhangi bi konuda sizin değil anasının yanında olacaktır bunu unutmayın.

bunu bana oyle komık bi yorumla anlattıkı benım kocam aklınız şaşar yani. o yuzden artk annesı ıle ılgılı yorumlar yapmayı bıraktım ben. ne anlatrırsam anlatayım eşimin anladıgı ölçüde oluyor anlattıklarım. yani hiç. :)))

misafir var evde oturuyoruz lohusalık sendromundan açıldı konu. eşimdeki laf aynen şu;
orhan abi nasıl bi sendromdur sen bana sor. gökçe yeni doğum yapmıştı bi gün anneme bi bağırdı şok oldum...

aynen yorum bu. 3 ay boyunca uykusuz kaldıgımdan aden'ın sureklı ağladıgındaan bahsetemedi de anasına bagırmışım ondan bahsetti. yanı eşime gore lohusalık sendromundan çıkardıgı sonuç bu. kıymetlı anasına bagırmış olmam... ahahahahah
Ahhhh gokcem ahhhhh...seni çok iyi anlıyorum.
Benimde eşiminannesi ile diyalogum sizli bizli çok mesafeliyim
Adene kayinvalidemmi bakicak..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

orhan abi nasıl bi sendromdur sen bana sor. gökçe yeni doğum yapmıştı bi gün anneme bi bağırdı şok oldum..

Evett cnmm aynen oylee. Gecen bi yazida okudum bas madde ya annen ya ben derseniz emin olun annem dicektir diodu. Yuhh dedim.gorumcem 5 gun bizde kaldi. Esime annesinin haksiz oldugunu bi ornekle anlatmaya calistim. Bana dedi ki ben annemin haksiz oldugunu biliyorum. Ama babam oldu annem kaldi artik haksiz bile olsa tek laf etmem kalbini kirmam vs vs. Aaaa sok oldum ben yine. Sustum sustum tutamadim. Yaa ben de sana hizmet ediyorum tama dogurmadim ama ustunde bi hakkim var yani, allah omur versin bide cocuk dogurdum sana. Bunu eveliyati da var. Bigun olsun ben karimi uzmem etmem vb laf dokulmedi dilinden. Annenin yaninda bi guzel soz duymadim ama annene benim yagdiriyosun gibi gibi dertlendim. Elime bisi gecmedi tabi konusup desarj oldum sadece:D
Bigun ya annen ya ben desem benim kocam gercekten annem der bende elim agZimda bakakalirim. Kizima cok emek harciyorum ama allah biliyo diyorum hep bana boyle gobekbagi olmasin. Sevsin benide tabi ama sirf dogurdum buyuttum diye ne onun hayatinda bas kose olmayayim.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Ahhhh gokcem ahhhhh...seni çok iyi anlıyorum.
Benimde eşiminannesi ile diyalogum sizli bizli çok mesafeliyim
Adene kayinvalidemmi bakicak..

yok canım aden'e bakamaz o. kendisi de farkında. beım kendı annem bakacak.

ecrıncim ahhh ahhhh. naaparsak yapalım yıne de anneleri işte ;.99

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Geçmiş olsun Nazom. Benim güzel kuzum korkmustur da ondan yapiyordur belki de ??? Kayinvalidemlerin bir kopegi var. Hem de sevimli birsey, golden, saldirgan degil. Tunayla ona bakarken bir havladi, katılana kadar agladi. Birkaç gün kucakta olunca agladi. Güvende hissedemedi yavrum kendini. Belki Ela da o yuzden agliyordur. Nazli melegim benim

:( :( Nazooom çok geçmiş olsun çok! Üzülme bişeyi yoktur inşallah diycem ama üzülmemek elinde olmuyor insanın. Ne diyeceğimi bilemedim.... :aglayan:

Canım çok çok geçmiş olsun.Allah korusun hiçbirşeyi yoktur kuzunun, doktorlar bilmezler mi.
Adayı benim annem bebek arabasından düşürdü,hem de betona, daha 3,5 aylık filanken.Korktu ağladı tabi,ağlamaz mı.
Hele şimdi daha bilincindeler herşeyin, daha kendilerindeler.Korktu elbet ondandır.3 tane doktor baktı diyorsun.Birşey olsa kesin anlarlardı.
Üstelik kırık şişer, morarır.Dışarıdan anlaşılmaması mümkün değil sen gönlünü serin tut nazom.Korktu,olayın etkisiyle yapıyor öyle benim güzel kızım.

nazom geçmiş olsun... korkmuştur kuzucuk tabi, ama bir şey olsa drlar anlardı sanırım...3 farklı dr baktı diyorsun, birinden biri kırık olsa anlardı. çabuk atlatır inşallah ela kuzum.

sana da geçmiş olsun simuş. senin kız da düzelecek annesi, biraz zaman alacak sadece. sen içini ferah tutmaya çalış, sabırla bekle.

eşlerin aileleri hep aynı galiba, yapacak bişey yok maalesef.

ben de elimi incitmişim sanırım. bilmiyorum çıkık çatlak falan var mı, sağlık ocağı dr şişmiş, fena incitmişsin dedi. oğlanı kucağa alırken çok fena oluyor...buz falan koyuyorum geçmiyor, yarına kadar geçmezse film çektirecem. gece de mama yapmaya kalktığımda tansiyonum düştü, çocuk kucağımda yatak odasına zor gittim eşimi uyandırdım. o mamasını yedirdi, ben biraz uzandım ayran falan içtim de düzeldim.

Nazom çok geçmiş olsun, inşalalh önemli bişey yoktur. NMR'mı çektiler?

bayılıyo..

BAbuşşş naber kıs?

geçmiş olsun :( kuzum canı acımıştır o yüzden korkuyodur yaaa...

Cnmm cokk gecmiss olsunn okurken icim ezildi. Aklimiz basimizdan alicak bu kuzular. Kolunda bisi olsa muayenede anlarlardi heralde balim ya bencede cani aciyodur belki dusmeden dolayi. Olmadi kontrole gotur bi daha

canlarım cok tesekkür ederim hepinize.kendimi o kadar suclu hissediyorum ki dünden bu yana bi anlık dikkatsizliğim,dalgınlıgım :( basımıza daha büyük seylerde gelebilirdi yine verilmiş sadakamız varmıs diyorum.ela düne göre daha iyi ama halen sol kolunu mecbur kalmadıkca oynatmıyor ve işin en kötüsü benim canımı sıkan dönmüyor yatırtıgımda öle hareket etmeden duruyor. :( ama düne göre daha neseli en azından.yarını bekleyeceğim eğer halen aynı tepkilerle devam ederse yeniden götürücem.dün nörolog,genel cerrah ve tramvataloji uzmanı bakmıstı ama genel görüntü iyi olduğu için film cektirmedik gerek görmediler.doktoruyla konustuk bugünde cocuklar böle kortuklarında bi süre dönme hareketini yada yürüme yapmaya bilirlermiş yarını bekle dedi.

sizleri cok seviyorum iyiki varsınız..

bu arada simusum ve lilacsım sizlerede cok geçmişler olsun.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kizlar

Ayyy çok üzüldüm nazom ya :( İçim çok kötü oldu ne diyeceğimi bilemedim, kıyamam ya.. Yorgunluktan uyuyakalmışsındır canım.

benim sıpa yere serdiğim yorganın üstünde oynamıyor hiç, basıyor çığlığı. yanına ben de yatarsam bir 5-10 dk duruyor en fazla. nasıl oyalayacağımı şaşırmış durumdayım, hep kucakta kendi kendine oturabilse oynar mı bilmiyorum ama çok yoruldum. bu aylarda aldığınız ve oyalayabilen oyuncaklar var mı kızlar?

ay alıntıları yaptım yazıcam acil çıkış.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Nazo'm cook gecmis olsun kiyamam yaa korkma bisey yoktur bizler bile bi yerimizi vurunca gunlerce agrisini cekiyoruz merak etme gecer.. Ayy bende isyanlardayim yyaa,hira sessiz ortama alisik uyurken cit ciksa uyaniyo ve bunu herkes biliyo.. Cocuk ayagimda salliyorum uyuyo geliyo biri caart diye perdeyi cekiyo,biri mutfakta tabak canak sesi cikariyo aciyo gozunu hira da deliksiz uyuyamiyo cocuk oynatmaya az kaldi yani bi bagiricam o olcak burama kadar geldi zorr sabrediyorum..evime gitmek istiyorumm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar