2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Allah2ım delirecem 45 dakıka uğraştım uyutmak için yarım saat uyudu uyandı. offfffff offff. ne edeyım nerelere gıdeyım ben...

öptum sizi

ay hepsi öyle kuzum. gündüz uykuları çok düzensiz. Tuna da viyaklayıp duruyor uyuyacağı zaman. el hep kulakta, burup duruyor. gitar akortluyor sanki :D envai çeşit oyuncak var, yüzlerine 5dk bakıyor. sonra hep ilgi, hep kucak. geçenlerde eşim ve kayınpederim aynı anda "çocuğu kucağa alıştırıyorsun" dediler de öleyazdım sinirimden :sinirli: az önce bir marketin promosyon kitapçığını geçirmiş eline. tam 45 dk oynadı. evirdi çevirdi. yırttı, buruşturdu :1: hala şoktayım, ben oğlumu hala çözememişim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
cnm sen eskişehire gittin dimi? istanbuldan 6 saat falan sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam. üni zamanlarında giderdim :D bizim mesafe uzun ya biraz, eşim ondan tırsıyor. Tuna da pek zora gelmiyor. kendi arabamızla canı sıkıldıkça durduk, hatta köprüde bir takıldık, mızmızlandı, nasıl oyalayacağımızı şaşırdık. burdan benim memlekete tek otobüs var, o da gece. Antalyadan geliyor. başka bir saat seçersek de İstanbul aktarmalı gitmek lazım. yani senin dediğin otobüsleri bulmak zor :( öte yandan gece de bizim için en uygun vakit galiba. uyur belki pusetinde ?? uçakla o kadar para verdik diyelim. yine aktarmalı olacak. burdan Antalya, sonra da çorludan aktarma. ne anladım ben o işten. yahu yaz tatil bile zor bu sene :bitter:

Evet canım Eskişehire gittik,4 saat sürüyor. Kısa mesafe olduğu için daha kolay dediğin gibi.Bi de şimdi daha hareketliler.Zaptetmesi zor olabilir....
Mızmızlanmasa bile pek yerlerinde durmuyolar sürekli hareket halindeler.
Bizim de Eskişehire tren vardı ve çok rahattı, bugüne kadar hep trenle gittik geldik biz.
Bu sene tren seferleri durdu hızlı tren yol yapımı için.
Trenler de çok rahat oluyordu, bebekliler için.Geniş geniş, ferah ferah.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kizlar

bugun sabah elayi yeniden gotirdum doktora köprücük kemigi kirilmis kuzumun ondan dönmüyormus ellettirmiyomus kendine moralim öyle bozukki kendimi sucluyorum 2 gundur.sargi yada alci olmuyormus o kemige kendiliginden kaynayacakmis bugun biraz daha oynatiyor kolunu en azindan eline verdigim oyuncagi tutuyor.her baktigimda icim ciz ediyor yavruma bi anlik dalginlik nasil yaparim diyorum daha buyuk seylerde gelebilirdi basimiza buna sükür deyip kendimi teselli etmeye calisiyorum.ama cokk ama cokkk uzgunum benim kolumu kanadimi kirdilar sanki.....

Çok geçmiş olsun balım yavrum acısı varmış demek bunada şükür diyelim Allahım beterinden korusun
ay hepsi öyle kuzum. gündüz uykuları çok düzensiz. Tuna da viyaklayıp duruyor uyuyacağı zaman. el hep kulakta, burup duruyor. gitar akortluyor sanki :D envai çeşit oyuncak var, yüzlerine 5dk bakıyor. sonra hep ilgi, hep kucak. geçenlerde eşim ve kayınpederim aynı anda "çocuğu kucağa alıştırıyorsun" dediler de öleyazdım sinirimden :sinirli: az önce bir marketin promosyon kitapçığını geçirmiş eline. tam 45 dk oynadı. evirdi çevirdi. yırttı, buruşturdu :1: hala şoktayım, ben oğlumu hala çözememişim

Kayrayı sonunda yatağında kendi kendine uyutmayı başardım bugün 3. gün daha iyi sanki gecede rahattım inşallah böyle devam eder odasında yatağında daha rahat etti sabaha kadar yüz üstü yatıyor tek derdi yüz üstü yatmakmış tabi beşikte yapamıyordu 2 gecedir odasında yatıyor bu hafta böyle giderse beşiği kaldıracam birde bizimkininde el hep kulakta dünden bu yana ağrısa ağlar kaşınıyo heralde diyorum yada yeni keşfediyor

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Eşim beni uyuz etti.
Bugün biraz erken çıkmışlar. (Ben normalde 18:30da çıkıyorum, ama ramazan münasebetiyle 17:45te çıkıyorum.)
Ben anneme gideyim, bakıcı ben eve gider gitmez çıkıyor çünkü dedi.
Eee dedim çıkarsa çıksın, neden dedim annene gidiyorsun?
E saat 5 daha dedi, sen 18:30da çıkarsan ben sen gelene kadar nasıl bakıcam ki çocuğa dedi :kizdim:
Ne var dedim.Mama filan lazım olursa dedi.E kadın yapıp bırakıyor ya sana dedim.Tamam ama sen o zaman yarım saate filan geliyorsun, şimdi 2-2,5 saat ya maması biterse ben napıcam dedi.
Yuh ya bi suya mama koyup çalkalıcan pes!!!!
Yok zor geliyo çocuğa bakmak!
Ay nasıl uyuz oldum şimdi he! :sinirli::sinirli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Çok geçmiş olsun balım yavrum acısı varmış demek bunada şükür diyelim Allahım beterinden korusun

Kayrayı sonunda yatağında kendi kendine uyutmayı başardım bugün 3. gün daha iyi sanki gecede rahattım inşallah böyle devam eder odasında yatağında daha rahat etti sabaha kadar yüz üstü yatıyor tek derdi yüz üstü yatmakmış tabi beşikte yapamıyordu 2 gecedir odasında yatıyor bu hafta böyle giderse beşiği kaldıracam birde bizimkininde el hep kulakta dünden bu yana ağrısa ağlar kaşınıyo heralde diyorum yada yeni keşfediyor

Canım bazı bebeklerin uyuma ritüelleri oluyor bence.
Adayı ne zaman uyutmaya kalksam el kulağa gidiyor. Ovuşturuyor, kaşıyor. Ama normal zamanda yok.
Önceleri ben de ağrısı var yada kaşınıyo sandım ama ya uykuya direnmek için geliştirdiği bi yöntem ya da uyku toplamak için.
Bi ara gözüne bi ara da burnuna yapıyodu aynı şeyi....

Peki yatakta uyutmayı nasıl başardın, ben de bi başarsam.(Gerçi denemedim hiç :kahkaha:)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Eşim beni uyuz etti.
Bugün biraz erken çıkmışlar. (Ben normalde 18:30da çıkıyorum, ama ramazan münasebetiyle 17:45te çıkıyorum.)
E saat 5 daha dedi, sen 18:30da çıkarsan ben sen gelene kadar nasıl bakıcam ki çocuğa dedi :kizdim:
Ne var dedim.Mama filan lazım olursa dedi.E kadın yapıp bırakıyor ya sana dedim.Tamam ama sen o zaman yarım saate filan geliyorsun, şimdi 2-2,5 saat ya maması biterse ben napıcam dedi.

Valla hep diyorum baba olmak varmış en iyi en mülayim erkek bile ne kadar bencil oluyor sen uykusuz kalmışın yorulmuşsun onlar için önemli olmuyor yeterki onların isteği olsun
Ayrıca bende bugün eşime gıcığım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Valla hep diyorum baba olmak varmış en iyi en mülayim erkek bile ne kadar bencil oluyor sen uykusuz kalmışın yorulmuşsun onlar için önemli olmuyor yeterki onların isteği olsun
Ayrıca bende bugün eşime gıcığım

Aynen canım en iyisi bile kendine dönük, en iyisi bile bir yerden fire veriyor.
Boşuna demiyorlar babanın bir gözü kör olurmuş diye.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam kizlar

bugun sabah elayi yeniden gotirdum doktora köprücük kemigi kirilmis kuzumun ondan dönmüyormus ellettirmiyomus kendine moralim öyle bozukki kendimi sucluyorum 2 gundur.sargi yada alci olmuyormus o kemige kendiliginden kaynayacakmis bugun biraz daha oynatiyor kolunu en azindan eline verdigim oyuncagi tutuyor.her baktigimda icim ciz ediyor yavruma bi anlik dalginlik nasil yaparim diyorum daha buyuk seylerde gelebilirdi basimiza buna sükür deyip kendimi teselli etmeye calisiyorum.ama cokk ama cokkk uzgunum benim kolumu kanadimi kirdilar sanki.....

ay annemm kıyamam yahu
köprücük kemiği kırığı jokey hastalığıdır genelde onların hep kırılır
Allah tez zamanda şifa versin her yediği içtiğin paça olsun çabuk kaynasın

selam kızlar,
arada okuyorum pek yazamıyorum. benim yavru kuş dün resmen 6ya kadar 5dk uykuyla durdu. misafirler vardı, uyutamadım bir türlü. akşam da sokaklarda gezinerek uyudu. sonra teyzemlere uğrayayım dedim. bahçeye girer girmez açtı gözleri. yolda arabasına binmedi. kucakta geldi... beni sinirler bastı tabi tekrar uyutana kadar :bitter:
bugün sakin neyseki ve yemek de yedi azcık. bir kavanoz yoğurt ve bir şeftali püresi yedi- ki günlerdir bu kadar yedirememiştim. 60 ml mama verdim ve emdi 4-5 kere falan. sanırım iştahı geliyor artık yerine... :dance2:

bu aralar araba derdimiz var. sıkıntı sütümü etkiliyor ama hayatım ben şimdilik emziriyorum. yettiği kadarını çekiyor işte. neyse kredi çekeceğiz araba için ve benim kalbim hiç istemiyor. bisürü faiz ödeyeceğiz. şöyle bütçeye uygun birşey alsak ne olur sanki dimi? -kizgin arabamız olmadığı için de kendi memleketime gitmem sıkıntı. eşim tutturdu uçakla gidelim diye. 500 küsür lira tutuyor yazık değil mi o paraya ya? sizce Tunayla otobüse binilmez mi?

saygılar efeeeem :deli:

ben hiç otobüse binmed,m ccnm bilmem huyuna suyuna bağlı
yazdıklarını çok zor okuyorum renginden dolayı cnm

Ya bi uyku saati bi ek gida saati kabus oldu. İnsan. Her gun iki gozu kapali aglar mi avaz avaz. Uykuya dalamiyo agliyo. Esim evdeyken aksam onun kucaginda uyuyakaliyo evin icinde turlarken. Bazenn ayagima koyuyorum hemen uyuyo. Cogu kez yanima yatiriyorum gece oyle uyuyo. Ama gunduze bi cozum bulamadik.gunduz cogu kez en iyi yontem battaniyede hafif ritm sallamak. Hatta battaniye havada oyle asili kalsa sallanmadan da durcak ama oyle bi guc yok. Cok agir sallayamiyorum tek basima. Bagira bagira uyuyo. Sicak bi yandan aglaamasi bi yandann:bitter:

ek gıda ne zor işmiş yaaa emzirmek ne güzeldi
bugün ocakta unutup etini yaktım zaten :S

Eşim beni uyuz etti.

ay dur kız
benim koca dün akşam dedi ki
prenses ctesi istersen sinemaya git ben bakarım oğluma

boşanmayı düşünmeyi ertelesem mi acaba :deli:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bu arada ilk kez devam sütüyle yoğurt mayaladım 4,5 saat oldu daha açmadım yarım saat sonra açar bakarım olmuştur inşallah
yoğurtta bizim burda çömlek yoğurrdu var ondan koydum

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Lilacs canım sana yazacaktım dün aniden çıkmam gerekti eşim çıkışa gelmiş.Biz normalde hoppalada oyalıyorduk eğleniyordu ama geçen hafta minik bir havuz aldım içine su koydum azcıcık..Onu bıraktım, ayaklarını çırptı, çığlıklar attı, serinledi.Hergün oynuyor şimdi suda..Tabi yine başında durmak gerek..Bu sıcaklarda başka hiçbirşey oyalamıyor benim oğlumu.

selam kizlar

Ah nazom bununla geçmiş olsun inşallah.Çok üzüldüm.Seni de çok iyi anlıyorum her ne kadar kendini suçlama desem de faydası olmayacak biliyorum.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kizlar

bebeğim benim çok geçmiş olsun kuzuma msjımdada ilettim 1 dkda bile düşebilirdi her dk yanlarındada olamayızki rabbim korusun bebeklerimizi üzme kendini tez zamanda iyileşir inşallah hiçbir anne evladının kötülüğünü istemez...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kizlar

ayy, kıyamam canım ya...ama küçük daha annesi, güzelce kaynar o merak etme sen, kendini suçlama diyecem ama insanın elinde olmuyor tabi, ama kaza bu, Allah beterinden esirgesin...

Ya bi uyku saati bi ek gida saati kabus oldu. İnsan. Her gun iki gozu kapali aglar mi avaz avaz. Uykuya dalamiyo agliyo. Esim evdeyken aksam onun kucaginda uyuyakaliyo evin icinde turlarken. Bazenn ayagima koyuyorum hemen uyuyo. Cogu kez yanima yatiriyorum gece oyle uyuyo. Ama gunduze bi cozum bulamadik.gunduz cogu kez en iyi yontem battaniyede hafif ritm sallamak. Hatta battaniye havada oyle asili kalsa sallanmadan da durcak ama oyle bi guc yok. Cok agir sallayamiyorum tek basima. Bagira bagira uyuyo. Sicak bi yandan aglaamasi bi yandann:bitter:

işte benimki de anca benim omzumda uyuyor, ama ben ayakta olacam...

Eşim beni uyuz etti.

benimki de hep bakarım der ama hiç bakmaz...

bu arada ilk kez devam sütüyle yoğurt mayaladım 4,5 saat oldu daha açmadım yarım saat sonra açar bakarım olmuştur inşallah
yoğurtta bizim burda çömlek yoğurrdu var ondan koydum

ben keçi sütüyle yapıyorum artık, 4 saatte güzel tutuyor...

Lilacs canım sana yazacaktım dün aniden çıkmam gerekti eşim çıkışa gelmiş.Biz normalde hoppalada oyalıyorduk eğleniyordu ama geçen hafta minik bir havuz aldım içine su koydum azcıcık..Onu bıraktım, ayaklarını çırptı, çığlıklar attı, serinledi.Hergün oynuyor şimdi suda..Tabi yine başında durmak gerek..Bu sıcaklarda başka hiçbirşey oyalamıyor benim oğlumu.

Ah nazom bununla geçmiş olsun inşallah.Çok üzüldüm.Seni de çok iyi anlıyorum her ne kadar kendini suçlama desem de faydası olmayacak biliyorum.

azom, havuz aldık ama yazlıkta bıraktım onu, çok güzel oynuyor onda evet de benim ev her yer parke, deli gibi su sıçratıyor onda oynarken, cesaret edemem eve.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Canım bazı bebeklerin uyuma ritüelleri oluyor bence.
Adayı ne zaman uyutmaya kalksam el kulağa gidiyor. Ovuşturuyor, kaşıyor. Ama normal zamanda yok.
Önceleri ben de ağrısı var yada kaşınıyo sandım ama ya uykuya direnmek için geliştirdiği bi yöntem ya da uyku toplamak için.
Bi ara gözüne bi ara da burnuna yapıyodu aynı şeyi....

Peki yatakta uyutmayı nasıl başardın, ben de bi başarsam.(Gerçi denemedim hiç :kahkaha:)

Babuşum benim oğlan tatillerimizde hem ayakta hem salıncakta sallanmaya alıştı birde gak dese birileri koşuyordu evdede aynını istedi.Salı günü temizlik vardı işimde çoktu birde eve geldiğimizden beri geceleri uyumuyordu kısacası çok bunaldım büyük oğlana yaptığım gibi atıyım yatağına ağlasın uyusun dedim öğlen uykusunda yatırdım tabiki çok ağladı sonra bi baktım yüzüstü yatmış uyuyor çok sevindim geceleri beşikte uyandığı zaman dönmek istiyordu bende kalkmak istiyor zannedip zorla sırtüstü yatırıyordum meğerse yüzüstü yatmak istiyormuş o gece odasında yatırdım gece 3 de kalktı mama verdim tekrar uyudu beşikte tekrar yatması bile olaydı bu 3.gecemiz maşallah güzel uyuyor yatak geniş birde sert ondanmıdır bilmem 1 hafta daha bekleyip beşiği kaldıracam artık odasında uyusun bence odası olanlar arada yatağında yatırıp yavaş yavaş alıştırsınlar

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayatım aynen benimki de hep kucakta dikik olacak ve arabası arkadan gelecek, o bizim kucağımızda arabasını kesecek :)

arabada tepiniyo ağlıyo bağırıyo kucağa alıyosun pişmiş kelle gibi sırıtıyo

işte benimki de anca benim omzumda uyuyor, ama ben ayakta olacam...

ben keçi sütüyle yapıyorum artık, 4 saatte güzel tutuyor...

azom, havuz aldık ama yazlıkta bıraktım onu, çok güzel oynuyor onda evet de benim ev her yer parke, deli gibi su sıçratıyor onda oynarken, cesaret edemem eve.

evet kucakta ve ayakta oturmıcaksın da beyefendi kızıyo

nası yapıyon cnm keçi sütüyle tarif etsene

ben netten tarifle yaptım çok şekerli ve sulu oldu ama yedi şahin

90 ml suya 6 ölçek mama
1,5 çay kaşığı yoğurt
5 saat bekledim açtım

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Acayip sıcak var oturduğumuz yerden ter döküyoruz yaaaa
Ankara gündüz 50 dereceyi görmüş şimdide 40 derece heralde uyunmaz bu sıcakta offff

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Hayatimmmm ertele tabi kizz bak sinemaya git demis ben bakarim dimissss. Daha ne desin. Benimki ben bakarim sen kasini aldir gel dese ona bile minnettar olurum. Sinemayi hayal edemedim:deli:

Littttlle evett balim gunduzz hepsi bi sapitiyo sicak vurdu bebeleri de.

Lilacsss benimki omuzda uyusa raziyimm. Benimkii uyuyoo iki gozz kapali ama ayni anda bagirmaya devam ediyo. Yedi beni gunduz uykulari. Ama yeni oldu nazar mi degdi ne.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam kizlar

canım cok uzuldum tekrar gecmiş olsun, Allah beterinden sakınsın saklasın...
seni anliyorum ama kaza bu canım, herşey bizler için, kendini toplar o minnoş, annesi üzülme sen...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
arabada tepiniyo ağlıyo bağırıyo kucağa alıyosun pişmiş kelle gibi sırıtıyo

evet kucakta ve ayakta oturmıcaksın da beyefendi kızıyo

nası yapıyon cnm keçi sütüyle tarif etsene

ben netten tarifle yaptım çok şekerli ve sulu oldu ama yedi şahin

90 ml suya 6 ölçek mama
1,5 çay kaşığı yoğurt
5 saat bekledim açtım

1 bardak keçi sütünü kaynatıp ılıtıyorum, 1 tatlı kaşığından az fazla yoğurtla mayalıyorum. mayayı önce az sütle seyrekleştirip sonra süte ekliyorum. karıştırıp üstünü kapatıyorum, hiç kıpırdatmadan 4 saat bekletip dolaba...

Hayatimmmm ertele tabi kizz bak sinemaya git demis ben bakarim dimissss. Daha ne desin. Benimki ben bakarim sen kasini aldir gel dese ona bile minnettar olurum. Sinemayi hayal edemedim:deli:

Littttlle evett balim gunduzz hepsi bi sapitiyo sicak vurdu bebeleri de.

Lilacsss benimki omuzda uyusa raziyimm. Benimkii uyuyoo iki gozz kapali ama ayni anda bagirmaya devam ediyo. Yedi beni gunduz uykulari. Ama yeni oldu nazar mi degdi ne.

nazar değdi bence senin kıza...ben ne zaman çocuğum şöyle iyi diye birine anlatsam çocuğun huyu değişiyor hemen...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar