selam kızlar
ben yoğurdu geceleri mayalıyorum. annem Tunayı öyle alıştırmıştı. öyle de devam ediyorum mecburen. sabah 6-7 arası uyanıp yoğurt yiyor. sonra da azcık emip uyuyor tekrar. o yüzden gece 12 gibi daha önce anlattığım usulle mayalıyorum, sabaha hazır oluyor. 6-7 saat kalmış oluyor yani. fırına hiç gerek duymadım. sarıp sarmalayarak küöük kavanozlar da olsa gayet iyi oluyor kıvamı.
ama bu aralar Tuna çok isteksiz yeme konusunda. meyveyi götürüyor koşulsuz şartsız. bütün muz yiyor, bütün şeftali, 5 kayısı, 2 küçük armut, üzüm ve kiraz rendesi (neyseki kiraz alerji yapmıyor), 2 elma rendeliyorum. hiç affetmiyor. buna rağmen çorbayla arası berbat. ağzını sımsıkı kapatıyor. küçük mama kaplarım var, 40ml lik. onlarla bir taneyi zor bitiriyor. çoğu zaman yarısı çöpe gidiyor. sabahları kahvaltıya başladık. 30 ml formül süt, bir çay kaşığı pekmez, göz kararı peynir ve 2 bisküvi. bunu da yiyor. genelde bitiriyor ama bazen 3-4 kaşıklık kalıyor dibinde.
çok yaramaz oldu. resmen şımardı çocuk tatilde. dün yüreğimi ağzıma getirdi. ben uzanmıştım koltukta, tvye bakıyordum. o da yerde oyuncaklarıyla oynuyor. ne ara servis sehpasının yanına gitmiş bilmiyorum. kafamı çevirdiğimde bacağını tutmuştu. :korkak: ben yerimden kalkana kadar çekti. valla elim ayağım kesildi. kendine doğru çekmek yerine yana savurunca kolunu sehpa da yana düştü. üzerinde suluk ve su şişesi, bir çay bardağı altlığının içinde emziği, 2 de oyuncak vardı. hepsi yuvarlandı. çok korktu. ağlamaya başladı hemen dudağı büzüp. daha 6 aylık ama demekki hiç gözümüzü ayırmamamız lazım. bana büyük ders oldu. ömrümden ömür gitti. ya üstüne devrilseydi -kizgin
bir de komik bir olay oldu. banyo yaptırmıştım. ben de çok terliydim. kuruladım, yağladım, giydirdim, kucağıma aldım. " annecim sen mis gibisin, ben çok pis kokuyorum dimi?" dedim. "EVVED" diye bir ses çıktı Tuna'dan. kayınvalidem, ben ve eşim ilk şoku atlatınca saatlerce güldük :1: afacan kuzum. bir de dudaklarını açıp kapatıp mama istemesini öğrenmiş. nasıl olduğu konusunda hiç fikrim yok

:deli: